Zavrieť

Porady

Okná - aké sú najlepšie?

Ahojte,

určite máte skúsenosti s výmenou okien, viete poradiť, ktoré sú kvalitné a cenovo dostupné? Ale ozaj kvalitné, nech mi všetko neplesnie, ked ich vymením :-)) Viete poradiť?? :-))
Rozmýšlam nad NOVES - plastové so štrbinovým vetraním 5 komorové .... máte s nimi niekto skúsenosti?
A čo INCON plastové okná?

Ďakujem
Usporiadat
Téma je uzavretá.
maturantka maturantka

maturantka je offline (nepripojený) maturantka

nie som dokonalá
Áno, už som to vyskúšala, je to tak, Erika. A to čudo tiež tú vodu odvádzalo. Inak tu na Považí hróóózne veľa pršalo.
0 0
eviketa eviketa

eviketa je offline (nepripojený) eviketa

a ako je to pri plast.oknách s kovaním ? na trhu je ich viac, ako je dôležité kovanie ?
0 0
Hlinkovx Hlinkovx

Hlinkovx je offline (nepripojený) Hlinkovx

ta som to ja :-)
eviketa
a ako je to pri plast.oknách s kovaním ? na trhu je ich viac, ako je dôležité kovanie ?
no...pokiaľ máš kovanie zlé...máš problémy s otváraním a zatváraním okien....
takže si myslím...že je to dosť dôležité.....
napr. winkhaus, maco....si myslím, patria k tým kvalitnejším
0 0
maturantka maturantka

maturantka je offline (nepripojený) maturantka

nie som dokonalá
Hu, to mi odľahlo - máme maco. Ale to by ma ani nenapadlo, čo všetko musí taký chudák zákazník ustriehnuť. Dúfam, že plná stena zarámovaných certifikátov kvality je aspoň akou-takou zárukou. U nás v meste je aspoň 10 rôznych firiem ponúkajúcich plastové okná. Sme sa nachodili...
0 0
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
Manual
Lidka,
tak to som Ťa špatne pochopil. Ale možno by stálo za to spojiť sa s firmou, čo robí bezpečnostné dvere, pretože oni tie staré odvážajú a likvidujú a zrovna by sa Ti mohli niektoré hodiť. Nakontaktuj sa s nimi možno sa niečo podarí. Držím palce
Pekný večer želám...
len pre zaujímavosť, spojila som sa s firmou, vraj sa všetko likviduje, bud to ide do šrotu alebo to likvidujú inak, proste nejaký dverový seconhand neexistuje. Ale nevadí. Dvere mi otvorili, vymenili sme fabku ajeto.
0 0
Manual Manual

Manual je offline (nepripojený) Manual

Lida
len pre zaujímavosť, spojila som sa s firmou, vraj sa všetko likviduje, bud to ide do šrotu alebo to likvidujú inak, proste nejaký dverový seconhand neexistuje. Ale nevadí. Dvere mi otvorili, vymenili sme fabku ajeto.
Ja som mal na mysli asi toto:
-povedať im rozmer dverí aký máš /lavé alebo pravé/
-až by taký typ menili niekde, že by Ťa skontaktovali a by si si povedala ano-nie
-ak ano Ty by si si ich odviezla a oni by nemali starosť s likvidáciou
-to ale záleží na ochote tej firmy a možno za /flašku?/
-ale všetko sa dá keď sa chce... no nie ???
Pekný večer...
0 0
ixula11 ixula11

ixula11 je offline (nepripojený) ixula11

DD TRADE a p. Dobias POZOOOOOOOOR klamár najvacsieho rázu !!!!! NIKDY VIAC- oklamal nás priamo do očí, že nám naccenil trojsklo a nakoniec dodali dvojsklo!!!!!!!!!! POZOR NA NICH SU TO FUŠERÁAACI!!!!!!!!!!
0 0
DD TRADE DD TRADE

DD TRADE je offline (nepripojený) DD TRADE

Dobrý deň.
K uvedenému príspevku uvádzame, že objednávateľka obdržala výrobky v kvalite podľa objednávky a jej príspevok nie je pravdivý. Zakladáme si na dobrej povesti našej spoločnosti a vždy sa snažíme našim zákazníkom vyjsť maximálne v ústrety a plníme si svoje záväzky riadne a včas. Pisateľku príspevku týmto vyzývame k upusteniu od šírenia nepravdivých informácií o našej spoločnosti, pretože sa touto činnosťou dopúšťa porušovania zákona, keď poškodzuje dobré meno našej spoločnosti.

Právne oddelenie RI OKNA
Tel.: +420 518 389 555
0 0
tomas1955 tomas1955

tomas1955 je offline (nepripojený) tomas1955

Treba si uvedomit, ze dobre okna sa zatial este nevyrabaju. Vsetky co sa teraz predavaju vyrazne zaostavaju v tepelnoizolacnych parametroch za ostatnymi castami domu.
Ono aj tie najlepsie ramy s 3sklom dosahuju tepelny odpor celeho okna iba nejakych R=1.3, bezne je to len R=1. Sklo je na tom lepsie, teoreticky moze 3 sklo dosiahnut v strede okna odpor az R=2. Ale to je teoreticky, nikto vam neda zaruku, ze aj o 5 rokov bude mat to sklo take iste parametre, ze ten plyn odtial neunikne, atd. A vy si to nemate vobec ziadnu sancu skontrolovat. Zbytocne je platit z taku vec co si nemozete overit. Tu konci zdravy rozum a zacina viera. Verim, ze mam tie najlepsie okna emoticon))
Cela debata ma zmysel len v tom, ci si kupite 3sklo alebo 2sklo. Ak 2sklo, staci tensi ram, okolo 70mm sirka. Ak trojsko, tak je potrebny silnejsi ram, viac ako 80mm. To dnes uz ponuka kazdy vyrobca. Ci je tam 5,6,7,8,10 komor je uplne nepodstatne. Aj to ci je tam napis salamander, trocal, rehau, incon, veka, ... Vzdy totizto dostanete iba to iste. Vzdy budete mat okna, cez ktore unikne nasobne viac tepla z domu ako napriklad cez mury alebo strop.
Ak totiz postavite taky bezny NED dom, z nejakeho ytongu, date nan 12-15cm eps, tak sa dostavate s murom na tepelny odpor R>6. Ale okna budete mat vzdy iba okolo R=1. Nech robite co robite, tak budu 5x horsie izolovat ako mur.
Vid tieto fotky:
http://www.upnito.sk/0/pn9ux8u6rga86...uz3dzfqrt5.jpg
V tomto pripade sa jedna o rehau geneo. Ale uplne rovnako by vyzerali tie fotky aj s hocijakym inym profilom.
Cize vyberal by som podla ceny. Najlacnejsie 3sklo, s ramom sirky aspon 80mm.Prva rozumna najlacnejsia ponuka vyhrava. Vykaslite sa na marketing a recicky okolo. Rozumne okna na rodinny dom sa pohybuju okolo 2000-3000eur. Priplatit si 500-1000eur za nejaku znacku nema ziaden zmysel. Ten cenovy rozdiel sa nikdy nevrati. Tie "lepsie" okna nikdy neusetria tolko penazi. Na tepelnom odpore nehra 1 desatinka ziadnu rolu. Nijako sa to neprejavi.
A verim, ze onedlho sa zacnu konecne vyrabat kvalitne tepelnoizolacne okna. Ram siroky 100mm, vnutri termomoduly a 4skla a Rw > 2.
Takze ja som mal ponuku od SLOVAKTUALU. Ta ponuka bola jedna z tych drahsich no nakoniec sme sa rozhodli pre okna od BBrealservis okna alupast vo farbe zlaty dub uz su dva a pol roka namontovane, s trojsklami a zatiaľ uplná spokojnosť. aj my sme zvažovali inú firmu , ale cena bola o dosť vyssia rozpocet bol limitovaný.Takže odporúčam
pn9ux8u6rga8648quqpytauz3dzfqrt5.jpg  
0 0
adelkaT adelkaT

adelkaT je offline (nepripojený) adelkaT

NOVES KOSIE spolocnost NEODPORUCAM!!!!zaluzie a sietky neboli dodane nacas. Po dodani neboli naistalovane spravne - na opravu som opat cakala vyse mesiaca. Na dohodnuty termin nikto neprisiel a ani mi nedali vediet. S produktom som nebola spokojna, nakolko dvierka na balkone sa same nedovieraju. Odpoved firmy: nevieme to inac urobit, je to na mieru a nevieme vam pomoct.zaver: zly pristup, zly produkt -> nikdy viac
0 0
Pavol5 Pavol5

Pavol5 je offline (nepripojený) Pavol5

najlepšie okná sú také, ktoré zapadnú do daného priestoru ... alebo aspoň to nám bolo povedané u niekoľkých firiem, keď sme si okná zhotovovali. Ale treba cenovo vychádzajú lepšie plastové okná, než drevené ... Podľa môjho sedliackeho rozumu, si ale myslím, že je to rovnako jedno a je to o preferenciách daného človeka. Ja som do okien treba nemohol toľko investovať, tak som u Vekry vybral plastové okná a som rád, že som tak urobí, ale chápem, že drevené okná sú pre niekoho lepšie, tak si ich dá ... - čo by som hovoril, tiež by sa mi páčili, ale rozpočet ma bohužiaľ na ne nevystačil.
2 1
Gorzil Gorzil

Gorzil je offline (nepripojený) Gorzil

Ja mám teraz čerstvú skúsenosť s výmenou okien, konkrétne od firmy vekra. Kúpil som si drevené okná, aj keď bola trošku drahšie. Montáž bola dlhšia ako som očakával, chlapom to nešlo moc od ruky, ale okná teraz tesní a vyzerajú dobre, zatiaľ som nerobil ani žiadnu údržbu až na klasické umývanie. Premýšľal som že po tejto skúsenosti nechám za rok na jar spraviť aj okná na našej chate.
0 0
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-5)
+ zobraziť viaczbaliť
Gorzil
Ja mám teraz čerstvú skúsenosť s výmenou okien, ..... ale okná teraz tesní a vyzerajú dobre, zatiaľ som nerobil ani žiadnu údržbu až na klasické umývanie. Premýšľal som že po tejto skúsenosti nechám za rok na jar spraviť aj okná na našej chate.
Premýšľaj radšej, čo za sprostosti píšeš ... ale šak ono je to jedno, ide predsa o urvatie reklamy.
0 5
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Nooo ked sa niekto opyta ake, lepsia odpoved je vyrobca nez "take co zapadnu do interieru".
0 0
Gorzil Gorzil

Gorzil je offline (nepripojený) Gorzil

Dobrý deň, naozaj to nebolo to myslené ako reklama, chcel som sa len podeliť so svojou dobrou skúsenosťou. Sám viem aké problémy môžu byt s oknami, môj sused má okná o chvíľku dlhšie ako ja a aj keď na nich pár tisíc ušetril tak už teraz mu netesní, preto som chcel odporučiť to, čo si myslím že je kvalitné.
0 0
Nivela Nivela

Nivela je offline (nepripojený) Nivela

V byte máme plastové okná dvanásty rok. Absolútne bez problémov, ako nové. Na chalupu sme si dali eurookná pred ôsmymi rokmi, už s nimi začínajú problémy. Nechcelo sa mi tomu veriť, ale je to žiaľ realita. Asi musí mať človek aj šťastie. Lebo aj jedny aj druhé môžu byť nekvalitné.
0 0
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-4)
+ zobraziť viaczbaliť
Nivela
V byte máme plastové okná dvanásty rok. Absolútne bez problémov, ako nové. Na chalupu sme si dali eurookná pred ôsmymi rokmi, už s nimi začínajú problémy. Nechcelo sa mi tomu veriť, ale je to žiaľ realita. Asi musí mať človek aj šťastie. Lebo aj jedny aj druhé môžu byť nekvalitné.
...a čo tak hľadať príčinu niekde úúúúplne inde a nie v oknách ?

...a ozaj...o aké problémy ide ?
0 4

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať