Zavrieť

Porady

elektromer

pracujúca mamička
máme záhradu a tam starý dom, kďe nemáme elektrinu. Prosím Vás kďe máme začať vo vybavovaní aby sme mali elektrinu ? A neviete náhodou koľko to výjde?
Usporiadat
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac


Porovnaj mesačnú platbu s cenou elektriny
Naposledy upravil alla66 : 06.12.09 at 20:24
0 0
mvlko mvlko

mvlko je offline (nepripojený) mvlko

Co to znamena "podla hodnoty hlavneho istica"? (My mame 40A istic).
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Doplním ďalšiu tabuľku:
Naposledy upravil alla66 : 06.12.09 at 20:24
0 0
mysurk mysurk

mysurk je offline (nepripojený) mysurk

mvlko Pozri príspevok
Co to znamena "podla hodnoty hlavneho istica"? (My mame 40A istic).
Pozri naň ešte raz (40A = divná hodnota).
0 0
Ampersand Ampersand

Ampersand je offline (nepripojený) Ampersand

Dobry den

My mame zhotoveny elektromerovy rozvadzac, ale nie je celkom v poriadku(podla mna). Prave sa prebiaha stavba domu, elektromerovy rozvadzac bol urobeny uz pred rokom. Ale len teraz som pozrel, ze v rozvadzaci su volne liezajuce vodice(dve fazy a tri nulove vodice, ktore okrem toho su vyvedene este pred elektromerom), nechcem aby potom povedali ze sme kradli elektrinu, a okrem toho je to nebezpecne, lebo tie fazove vodice su aj trosku odblankovane. Sa my zda, ze tie vodice boli vyvedene preto, lebo elektrikar myslel ze tam bude dvojtarifovy elektromer, ale to tam neni, any sme to nechceli.

Druha vec, co my nepaci ze je v skrine vytvorene rozdelenie na PE a N, ale v pristupnej svorkovnici nie je miesto na to aby sme zapojily PE vodic, takze teraz pouzivame stvorvodicovy kabel na pripajanie stavebnych pristrojov, co uz je podla mna nepripustne podla najnovsych noriem. Podla mna v rozvadzaci chyba je tam, ze elektromer nedostane nulu z PEN vodica, ale z PE vodica, a s tym je obsadene miesto pre nase vodice.

Tretia vec je to, ze v projekte som videl, ze do elektromeroveho rozvadzaca je zabudovany prudovy hranic, ale to tam neni. Ale mozno ze sme za to uz neplatili. Co by bol tiez potrebne na stavbu, lebo teraz tam vobec nemame.

Vlastne mojou otazkou je to, ze ci sa to da reklamovat, alebo ci to ma zmysel? - a ked ano tak ako.

A este naposledy mam este jednu otazku. Podla projektu stavby rozdelenie na PE a N, je vytvoreny v dome vo vnutornom rozvadzaci, a z vonka je napajanie s PEN vodicom a tromi fazamy. Ale teraz mi mame rozdelenie uz v rozvadzaci. To VSE prerobi tak aby v elektromerovom rozvadzaci nebolo rozdelenie? Alebo v dome potom musime my prerobit veci?
0 0
denial denial

denial je offline (nepripojený) denial

Dobry den,

jedna sa o stary dom a elektromer je vzadu za domom - hlavny privod vedeny vzduchom zo stlpa cez povalu, SSE-D a D1.
chcem zmenit sadzbu na dvojtarifnu, co zrejme zahrna aj vymenu elektromera za dvojtarifny.
Mam suhlas od SSE-D:
V bode 6 je uvedené, že meranie elektriny musí byť umiestnené na verejne prístupnom mieste na hranici pozemku.

Myslite, ze mi ho vymenia aj takto (chcu cestne prehlasenie o pripravenosti na pripojenie) alebo ho MUSIM dat za tisic eur premiestnit na ulicu pred dom s novym rozvadzacom a spolu s tym viest aj hlavny kabel pod zemou do domu?

Dik.
sse-d.png  
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

*
denial
Dobry den,

...............................

Myslite, ze mi ho vymenia aj takto (chcu cestne prehlasenie o pripravenosti na pripojenie) alebo ho MUSIM dat za tisic eur premiestnit na ulicu pred dom s novym rozvadzacom a spolu s tym viest aj hlavny kabel pod zemou do domu? Nevymenia sami, buď si to urobíš sám, alebo cez firmu, alebo si zaplatíš a oni to urobia. Kábel od rozvádzača budeš musieť ťahať. Nezabudnúť na revíznu správu.

Dik.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať