Dnes budem robiť pórové guľky: pór nakrájať na kolieska a na cca 2 lyžiciach olivového oleja podusiť 5 minút. Podliať slepačím vývarom cca 5 lyžíc a pomaly dusiť 10-15 minút.V hrnci rozpustiť maslo - 2 lyžice, do zlatista upražiť múku- 2 lyžice a zaliať mliekom - 2 dcl a pomaly variť asi 10 minút. Do bešamelu miešať pór, nechať ochladnúť, miešať postrúhaný syr (kto chce aj šunku na drobno) a tvoriť guľky vo veľkosti orecha, obaliť vo vajci a v strúhanke, vypražiť do zlata + kaša, šalát.
Zajtra zas cuketová panvica: na oleji opražiť cibuľku, pridať pokrájanú papriku chvíľu podusiť, pridať pokrájanú paradajku a na kocky cuketu, podusiť do mäkka a na závar do šťavy vytlačiť 1 ks syr v črievku, dochutiť soľou, korením + cestoviny.
Z dužiny cukety urobím tzv. slepačiu polievku. Dužina aj s jadierkami do studenej vody, soľ, celé korenie a zelenina ako do vývaru, variť do mäkka, precediť a zavariť niťovky. Prajem dobrú chuť.