Chceme zasoliť mäso, máme možnosť dať vyúdiť. My sme dakedy doma používali obyčajnú soľ, mäso sa v koryte polievalo, obracalo, ale podrobnosti si už moc nepamätám. Varí sa tuším ešte pác navyše, aby sa ním mäso polievalo, ale aj cesnak na čosi naši dávali.
Dnes sme kúpili spolu cca 8 kg mäsa bez kostí, plece, karé aj krkovičku. Som hľadala v odkazoch na nete, lenže všade pridávajú k soli aj rýchlosoľ, čo ja nechcem. Také si môžem aj kúpiť, aj preto sme údeniny už dávno prestali kupovať, okrem čistých údených rebier, ale na sviatky asi treba do kapustnice, aj deťom dáme po kuse.
Kto robíte doma, ako robíte a čo sa vám osvedčilo? Určite to bude u nás "ležať" nasolené v hlinenom súdku cca 2 týždne, asi na balkóne, ale ak bude mrznúť, prevezieme inde.