Zavrieť

Porady

Nejasnost - virtualna registracna pokladna

Dobry den, chcel by som sa opytat na otazku ohladne virtualnej pokladne. Mam vybratu zivnost na opravu pocitacov. Jedna sa o domace navstevy a softverove opravy pocitacov ktore nepresahuju 300 navstev-oprav. Nepredavam suciastky ani nerozoberam pocitace. V zakone je pisane ze opravar pocitacov musi mat virtualnu registracnu pokladnu. Nemam kamennu predajnu. Co to teraz pre mna znamena? Musim si kupit tlaciaren na tlacenie tych blockou a nosit ju vsade aj s notebookom aby som na adrese mohol vytlacit blocek? alebo na tuto konkretnu cinnost sa to nevstahuje?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Papierniková je offline (nepripojený) Papierniková

    Papierniková
    Používať virtuálnu registračnú pokladňu je možnosť, nie povinnosť, povinnosť máš používať elektronickú registračnú pokladňu ...

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    No nemusíš mať ERP. Vystav im faktúru a nech to uhradia na tvoj bankový účet.
    Jozefrv Len od aprila 2015 je povinnost pre pocitacove sluzby vydavat blocky, cize virtualna pokladna mi je blizsia ku srdcu kedze za nu nebudem mat ziadne vydavky . Otazkou je ze ked niekomu opravim PC, az na mieste rozhodnem kolko za to bude platit. Blocek dat musim. Mam nosit zo sebou celu tlaciaren na tie blocky alebo kupit si ERP a nosit ERP zo sebou? Najlepsie bolo riesit veci vypisanim prijmoveho dokladu a hotovo. Teraz sa to velmi skomplikovalo :/ Na danovom urade mi povedali aby so opravil PC, odisiel domov, vytlacil blocek a vratil sa k zakaznikovy, co mi pride kus pritiahnute za uzdu kedze vzdialenost od domova a zakaznika moze byt aj 30 km :/

    vango je offline (nepripojený) vango

    vango
    Podľa mňa pre tých, čo chodia do terénu je lepšia elektronická registračná pokladňa. Pri virtuálnej pokladni musíš mať jednak prístup na internet, musíš vytlačiť bloček na nejakej prenosnej tlačiarni (ktorá je aj dosť drahá), do nej potrebuješ kupovať atrament atď...Mne osobne sa to zdá nepraktické.
    Veď prenosná pokladnica sa pohybuje od 269 Eur nahor. Treba zvážiť pre a proti ...

    avalik je offline (nepripojený) avalik

    avalik
    Pre teba je podla mna vyhodnejsie si kupit ERP a dat si ju zaregistrovat na DU ako "prenosnu".

    Virtualna RP nie je povinna, je to alternativa k ERP.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Jozefrv och :-) Toto som nechcel citat :-)
    avalik no mozes mat aj virtualnu, nosit so sebou tablet alebo NB a tlaciaren ... tak sa zariad, co je lepsie na prenasanie?
    Jozefrv No vyzera to tak ze asi budem musiet kupit nejaku prenosnu tlaciaren. Dufam, ze pani ministri neschvalia novelizaciu ze o rok si budem musiet kupovat ERP namiesto tlaciarne :-/ V kazdom pripade dakujem za odpovede.
      zbaliť

    dkbrko je offline (nepripojený) dkbrko

    dkbrko
    Jednoduche prides ku niekomu domou opravis mu pocitac vypises PARAGON prides domov a zadas sluzbu do VRP. Pri pouzivani VRP ked vypadne pripojenie predavajuci vypise paragon a pri opetovnom pripojeni zada sluzbu alebo tovar do VRP. Bohuzial ked ti vypadne pripojenie na internet prave u zakaznika neda sa to predvidat.
    Dobrý deň,

    mám presne ten istý problém a neviem sa rozhodnúť či radšej kúpiť ERP alebo VRP. Jedná sa o predaj v teréne, takže tiež si budem musieť kúpiť prenosnú tlačiareň. Vie niekto o takej, ktorá nepotrebuje pripojenie k sieti a je kompatibilná s virtuálnou pokladňou?

    Vopred ďakujem
    10 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Jozefrv este som pocul o moznosti, ze sa zriadi VRP a u zakaznika sa vystavy "paragon"? a ked pridem domov tak sa to nahadze do VRP. Ak to tak neni, opravte ma. Nieco podobne ako taxikar s VRP bez signalu na internet v terene :-)
    Ivana Halajová Čítala som o paragonoch v prípade, napr. pri výpadku internetu. Ale nebol by to možno zlý nápad aj keď myslím si, že by to bolo individuálne a pri niektorých zákazníkoch by nestačil len ručne vystavený doklad.
    Jozefrv Co sa tyka mojej povodnej otazky, by som to uz asi riesil takym sposobom, ze by som vystavil blocek cez VRP. Napriklad cez mobil a cez mobilny internet. A aby som nemusel zo sebou nosit pokladnu alebo tlaciaren tak by som zakaznikovy poslal blocek ako .pdf do mailu napriklad. A ten si potom moze vytlacit a pouzit ho ako potrebuje. Data na mobilny internet su sice polozka ale neni to az taky masaker ako kupit prenosnu tlaciaren. Pri tlaci blocka cez VRP sa da zvolit moznost tlacit alebo ulozit subor ako .pdf tak pripadne to no...
    marjankaj Zákazník bloček nepotrebuje. Ale ty si povinný tento bloček zákazníkovi odovzdať, hneď po prijatí platby.
    Ak by si bloček neodovzdal (napríklad nastrčenému kontrolórovi daňového úradu), tak ťa to vyjde drahšie ako kúpa tlačiarne.
    Veď si ten zákon prečítaj.
    Jozefrv A nemoze sa rozumiet pojmu odovzdat blocek ked mu ho poslem teda odovzdam hned do mailu? Ja som svoju povinnost splnil, blocek uz ma, moze si ho skontrolovat v poste. Alebo si to zle vysvetlujem?
    avalik musis predpokladat, ze nie kazdy tvoj zakaznik ma moznost prijat blocek cez email a vytlacit si ho ... a dalsia vec, preco by s takymto postupom mal suhlasit? dava ti peniaze do ruky, tak chce mať o tom doklad.
    Jozefrv No tiez pravda :/ A to pdfko mozem poslat ako namiesto faktury? Ze mi poslu peniaze na ucet a ja nevystavim fakturu, ale zaregistrujem platbu vo VRP a odoslem mu pdfko na mail?
    marjankaj No ak to pdfko pošleš daňovému kontrolórovi, tak ti pošle obratom výzvu na zaplatenie pokuty.
    Ivana Halajová Toto platí napr. pre taxikárov:-)
    https://www.financnasprava.sk/_img/p...nenie_taxi.pdf
    marjankaj Zadávateľ taxikárom nie je. Či?????
      zbaliť
    kopretinka 19.12.14 15:09 odstránil(a) z Porady

    Nejasnost - virtualna registracna pokladna

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.