Zavrieť

Porady

Ma niekto skusenosti s vedenim uctovnictva UK spolocnosti na slovensku?

Jedna sa o to ze premyslam odpredat svoju firmu a chcel by som vytvorit anglicku spolocnost platca dph. No nemam s tym skusenosti a ani uctovnika.
Vie mi niekto povedat v zaklade o tom viac napr: ako je to s kupou vozidla na uzemi slovenska co vsetko sa da odpocitat z dani. Potrebujem ucet na slovensku ak budem podnikat nadalej tu? Ako je to ked clovek ochorie a naco ma narok?

Dakujem vsetkym za odpoved
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    profesional je offline (nepripojený) profesional

    Ak chcem robit veci lepsie, musim ich robit uplne inak. Ten kto ma pozna vie, ze ja a konvencne myslenie nejdeme prilis dohromady. ...viac profesional
    UK účtovníctvu sa okrem iných vecí venujem už dlhé roky. Vo všeobecnosti je jednoduchšie ako slovenské podvojné. Dokonca v UK kým si malá entita smieš viesť jednoduché účtovníctvo aj pri právnických osobách.

    Zabudni, že získať v UK registráciu na VAT hneď od začiatku. Dokonca anglické zákony umožňujú vôbec nezaregistrovať na VAT britskú spoločnosť, ak v skutočnosti je vlastnená a riadená zo zahraničia ak na území UK nemá skutočné sídlo, tj. kanceláriu s ľuďmi a ak v UK nerobí reálny biznis. Samozrejme, anglická LTD môže byť na DPH registrovaná v inej členskej krajine EÚ. Najľahšia je registrácia v Bulharsku.

    Ak si kúpiš na území slovenska motorové vozidlo ako spoločnosť z UK, vozidlo bude podliehať slovenskej DPH a budeš s ním musieť ísť fyzicky do UK za účelom jeho registrácie a pridelenia EČV.

    V UK si môžeš odpočítať z daní každý daňovo relevantný výdavok.

    Ak budeš s UK spoločnosťou podnikať na slovensku trvalo, tj. nie príležitostne, resp. ak nepôjde o zjavne cezhranične poskytované plnenie, budeš musieť mať na slovensku zriadenú organizačnú zložku, alebo s.r.o. alebo a.s. ako dcérsku spoločnosť. Čím sa ti vlastne význam inkorporácie v Uk stráca.

    Pre Uk spoločnosť ti založí bankový účet na Slovensku skoro každá banka, ak máš potrebné doklady. Konkrétne potrebuješ tzv. Certificate of Good Standing opatrený Apostille a úradným prekladom do slovenčiny. Niektoré banky na tom úradnom preklade netrvajú. Napr. v UK ti začínajúcej UK firme účet neotvoria, ak aspoň jeden konateľ nie je rezidentom UK.

    Ak ochorieš, tak nemáš nárok na nič. Nakoľko spoločnosť má od teba ako vlastníka oddelenú právnu subjektivitu. UK spoločnosť nemôže byť napriamo zamestnávateľom v SR. Jedine cez organizačnú zložku, alebo cez dcérsku spoločnosť. Ale to už máš presne to slovenské..

    Ma niekto skusenosti s vedenim uctovnictva UK spolocnosti na slovensku?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.