Zavrieť

Porady

Alternatívna medicína

kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Naším cieľom by malo byť zachovanie si dobrého zdravia až do staroby,
k cieľu vedie veľa ciest a treba si nájsť tu svoju. Ľudia si vždy vedeli pomôcť pri svojich ťažkostiach jednoduchými a lacnými spôsobmi. Skúsme si navzájom poradiť s úctou a láskou. Na úvod tá najjednoduchšia a pritom účinná pomoc pri akejkoľvek starosti, či bolesti: dajte si aspoň jeden pohár čistej vody.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Altern..._medic%C3%ADna
dusansl dusansl

dusansl je offline (nepripojený) dusansl

Pochváliť
,,ALTERNATÍVNA MEDICÍNA“

Vždy keď sa stretnem s podobným termínom opisujúci pre Európana netradičný postup návratu zdravia som pobavený a kladiem si otázku, alternatívna k čomu?
Je to otázka rovnaká ako skúmať čo bolo skôr, vajce či sliepka? Dovoľte mi preto, aby som k danej problematike povedal pár slov, či skôr uviedol niekoľko pre väčšinu našej populácie nie celkom známych faktov.
HISTÓRIA
Východná tibetská a staročínska medicína sú medicínami inej civilizácie. Sú základom dnešného moderného smeru medicíny - fytodietológie. Ona má iný prístup k ľudskému organizmu. Ako hovoria Číňania, lieči vzniknuté nedostatočnosti jeho funkcií tri roky pred vznikom ochorenia..... Číňania o svete na západ od Číny s úsmevom hovoria: „máte zaujímavú mentalitu, ľudí začínate liečiť tri dni pred smrťou !!! „

„ Čo je to Východná medicína ? „
Už pred päť tisíc rokmi osvietení učenci v budhistických kláštoroch Tibetu učili , že makrobiotika a orientálna diagnostika sú založené na filozofii rovnováhy a vzájomného doplňovania dvoch základných princípov Jin a Jang. Až v období vlády Žltého cisára preniklo toto učenie aj na dnešné územie Číny, kde sa udomácnilo a zakrátko sa stalo hlavným spôsobom , ako zaistiť cisárskemu rodu pevné zdravie a dlhovekosť.
Princíp Jin bol vnímaný ako predstaviteľ odstredivej tendencie - rozpínania , pričom jeho pôsobenie prirovnávali k rozpínaniu vzduchu. K nemu priraďovali pasívne vlastnosti, pomalý pohyb, chladná časť farebného spektra, rastliny ako také.
Princíp Jang bol vnímaný ako dostredivý , majúci za následok zhusťovanie a reprezentujúci súdržnosť guľatých objektov. Zároveň tento princíp reprezentoval aktivitu, rýchly pohyb, teplé farby svetelného spektra - celú živočíšnu ríšu.
Ich učenie hlásalo, že na celej zemi v každom kúsku živej či neživej prírody a živočíšstva je vidieť pôsobenie oboch týchto princípov – energií, ktoré sú v rovnováhe. Ich jednota by bola nemysliteľná bez ich vzájomného pernamentného doplňovania , čím tvoria vlastne jednotu prejavov na zemi.
Len zásluhou toho spolupôsobenia môže človek spoznať chlad , lebo pozná teplo.
Len vtedy si dokážeme vážiť zdravie, keď najprv spoznáme nemoc!

Vzťah medzi oboma silami JIN a JANG môžeme vyjadriť nasledujúcimi poznaniami.
• Všetky veci sú rozkladom jedného nekonečna.
Aj moderná veda uznáva, že celý vesmír je zložený z rovnakých prvkov Mendelejevovej sústavy ako Zem alebo Mesiac, pričom celá živá príroda zachováva svoj genetický kód v rovnakých špirálach DNA a RNA.
• Všetko sa mení. Na svete nič nie je nemenné v čase a priestore. Aj zdanlivo pevné objekty sa v konečnom dôsledku skladajú s častíc neustále sa pohybujúcich.
• Nič nie je rovnaké s ničím! Každý človek je individualita a vyžaduje si preto jedinečný prístup v stravovaní ale aj pri liečení!
• Čo má prednú stranu, má aj zadnú stranu, lebo vo všetkom a vždy sú prítomné oba prvky Jin a Jang. To je základná podmienka existencie!
• Ak je niektorý prvok v extrémne vysokom nadbytku, je možný jeho prechod do inej polarity. Vtedy sa Jin môže premeniť na Jang.
• Čím väčšia je predná časť, tým väčšia je aj časť zadná. Len preto vo veľkých výhodách sú skryté aj nevýhody. Cez tento princíp poznáme, že nie je jednoduché oslobodenie od nemocí, ale trvalé udržanie zdravia je o to zložitejšie. Lebo zaručene najťažšie sa zbavíme tých okov , ktorých váhu vôbec necítime. Preto je také zložité zbaviť sa neželaných návykov.
• Všetko, čo má začiatok, má aj koniec ! Preto všetko čo sa rodí, musí umierať.
• Je dôležité získať schopnosť , aby sme vedeli rozoznať bod, keď sa bezpečie mení na nebezpečenstvo , keď sa zdravie mení na chorobu.
Je dobré vedieť že, potraviny môžu človeka nielen chrániť pred ochorením, ale zároveň keď k nemoci predsa príde, pomôžu obnoviť stratené zdravie. Každý s nás si musí uvedomiť, že základným faktorom zachovania a upevnenia zdravia, je normálne, plnohodnotné a vyvážené stravovanie. Moderné farmaceutické lieky vo svojej podstate nie sú schopné zohrávať žiadnu rolu v starostlivosti o zdravie. Sú výborné v rukách lekára na riešenie akútnych chorobných stavov. Pričom aj ten najlepší liek zničí všetky baktérie, no zdravie neobnovuje! Za epochálny je možno považovať starotibetský objav z doby 4500 rokov pred našim letopočtom, z ktorého sa môžeme poučiť, že používanie prostriedkov prírodného pôvodu je dobré na profylaxiu mnohých ochorení a na zvýšenie efektívnosti liečby. Tento poznatok je zároveň určitým stupňom evolúcie názorov spoločnosti na zdravie človeka.
Inak povedané,, sme chorí nie preto , že nám ochorela ruka alebo brucho, či chrbát, ale preto, že sa v našom organizme čosi pokazilo, porušila sa niekde rovnováha“. A práve táto porucha sa navonok prejavuje bolesťou v ruke, hlave či kdesi inde.“
Tragédiou našich - európskych lekárov je, že aj napriek širokému vzdelaniu a skvelej, mnohokrát až virtuóznej profesionalite sa v prvom rade zaujímajú o chorobu a nie o človeka! Nie zriedkavo sme preto svedkami nasledujúcej rozpravy: Donedávna mi nič nebolo. Začala ma pobolievať hlava , tak som zašla k lekárovi., vyšetril ma a napísal lieky. Chvíľu bolo dobre, no po mesiaci mi stúpol tlak, tak som išla znova. Poslal ma k špecialistovi a aj ten mi dal lieky, tak som brala dvoje. No po čase som k nim musela začať brať ďalšie, lebo mi zistili Dysbakteriózu... Poviem Vám, kým som prvý raz nešla k lekárovi bola som celkom zdravá, jednoducho som žila. Potom som bola a teraz som akosi stále chorá........
Poznáte túto situáciu??
Človeku sa vplyvom pôsobenia liekov začal búrať jeho telesný dom. Tehla po tehle, poschodie, po poschodí.
Pýtate s prečo? Liekmi si porušil stabilitu základov zdravia. Teraz má každý šancu si tieto poškodené základy sám za pomoci TIANSHI opraviť. Tak ako sa narúšali , tehlu po tehle, krok po kroku.
Tomu kto hľadá zázračnú pilulku , ktorú prehltne a hneď bude zdravý musím žiaľ povedať, „ hľadajte inde! „ Preparáty TIANŠI takú schopnosť nemajú !
Pomaly, potichu nenápadne ale dokážu pri návrate ľudského zdravia omnoho viac....
Východná diagnostika ,ako základ poznania.

Poznať veci a javy znamená poznať sám seba.
Poznať stále viac, je cesta, ktorá nás vedie k väčšej pokore
a skromnosti
Pramatkou východnej medicíny je východná diagnostika. Je založená na hlbokom pochopení prírody a človeka ako jej nedeliteľnej súčasti. Diagnostik musí byť človek majúci hlboké pochopenie pre človeka a prírodu. s dokonale pracujúcim úsudkom.
Pôvodné diagnostické formulácie boli začiatkom minulého storočia zozbierané a bol vykonaný ich celkový súhrn. Vďaka tomuto nedoceniteľnému činu aj diagnostik v dnešnej dobe vie celkom presne spoznať silné a slabé stránky rodičov, a ich dieťaťa. Vplyv prostredia , v ktorom vyrastalo až do dospelosti.
Umenie diagnostikovať znamená vedieť rozoznať príznaky, ktoré prezrádzajú výrazné telesné a duševné zmeny ešte skôr, ako choroba vypukne a prejde do vážnejšieho štádia. Tak sa dá poznať že sa začínajú formovať žlčové kamene, či rozvíjajúcu sa rakovinu či rozširujúce sa srdce.
Diagnostik na základe svojich poznaní vie dať návod , ako vykonať zmeny, aby život pacienta mal možnosť návratu do pôvodných koľají a aby pacient vyzdravel.

Orientálna diagnostika tvorí len jednu časť súboru metód návratu zdravia.
Sem patria aj ostatné disciplíny ako sú: Akupunktúra,
Akupresúra,
Telesné cvičenia : Do-In,
Tai-chi-duan ,
Chi-kung ,
Bilinkárstvo a iné prastaré obory.

Spolu tvoria rozkošatenú korunu jedného veľmi veľkého stromu múdrych pokynov pre uchovanie životnej sily človeka.

Európa a Amerika nechápuc filozofiu východnej kultúry z celku netradičných metód návratu zdravia prijali len: akupunktúru či akupresúru.
Všetky tieto rady sú založené na jedinom princípe a filozofii rovnováhy dvoch energií
JIN A JANG
Makrobiotika a Orientálna diagnostika sú založené na princípe rovnováhy a vzájomného doplňovaniu dvoch princípov JING A JANG:
JING je predstaviteľom odstredivej tendencie , rozpínania , tak ako sa rozpína vzduch ,či rozlieva voda. Patrí sem aj pomalý pohyb, pasivita, chladné farby

JANG je predstaviteľom dostredivej tendencie, rýchlejšieho pohybu, guľatých tvarov či teplých farieb svetelného spektra. Patrí sem aj zhusťovanie guľatých tvarov a živočíšna ríša.

Pre vzťahy medzi oboma prvkami vznikli poučky a pravidlá, ktoré sú nám dobre známe s praktického života. Tak ako sa oba princípy dopĺňajú, tak sa dopĺňajú javy ako:
chlad a teplo
štedrosť a lakomosť
zdravie a nemoc
Okrem už opísaných spôsobov diagnostiky Tibeťania poznali a majstrovsky ovládali diagnostiku podľa vibrácií a diagnostiku duchovna. Základy týchto diagnostík sú ťažko opísateľné, lebo vyžadujú od diagnostika citlivosť na duchovné vibrácie, ktoré sú obyčajne neviditeľné ale je dokázané, že vznikajú v spojitosti s ľudskými fyzickými a duchovnými funkciami.
Za rovnako dôležitú je potrebné považovať aj diagnostiku ľudskej aury (energetického poľa), ako aj kvalitu a silu vibrácií uvoľňovaných z vnútra tela človeka.
Od majstrovského zvládnutia takejto diagnostiky je už len krôčik k poznávaniu dedičných vlastností získaných od predkov z dôb starých mnoho generácií... len takéto poznanie dáva základ vysloviť prognózu pre vývoj budúcnosti človeka.
Všetkých čitateľov prosím o zhovievavosť, no niekoľko myšlienok na danú tému som nedokázal viac zhutniť, bez toho aby jej obsah nestratil zmysel a o veci aj čosi povedal.
Dušan Slivka
P.S. Je všeobecne známe, že Africký kontinent vo svojej pôvodnej a na niekoľkých miestach zachovanej podobe mal a má ešte aj dnes svoju pôvodnú medicínu, rovnako účinnej akou je jej východný variant. Ale s poľutovaním musím konštatovať , že o tomto spôsobe návratu zdravia vôbec nič neviem..
3 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
Borelióza
http://www.omforum.cz/forum.php?t=301
2 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
Eva Moučková, nádherná človečina
2 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
0 1
Estetic Estetic

Estetic je offline (nepripojený) Estetic

Pochváliť
Pokiaľ ja vnímam túto problematiku,najväčší problém je,že existujú dva mantienely,dva poly,ktoré nie sú schopné spolu navzájom komunikovať a pochopiť,že čo je dobré pre jedného nie je dobré pre druhého a naopak.
2 0
Soňa K Soňa K

Soňa K je offline (nepripojený) Soňa K

Pochváliť
Presne Estetic, podľa mňa je najdôležitejší zdravý rozum a primeranosť.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
Ten chlapík má úžasné výsledky, vlastne obaja, a to je dôležité.
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Pochváliť
dusansl
,,ALTERNATÍVNA MEDICÍNA“

Vždy keď sa stretnem s podobným termínom opisujúci pre Európana netradičný postup návratu zdravia som pobavený a kladiem si otázku, alternatívna k čomu?
Je to otázka rovnaká ako skúmať čo bolo skôr, vajce či sliepka? Dovoľte mi preto, aby som k danej problematike povedal pár slov, či skôr uviedol niekoľko pre väčšinu našej populácie nie celkom známych faktov.
HISTÓRIA
Východná tibetská a staročínska medicína sú medicínami inej civilizácie. Sú základom dnešného moderného smeru medicíny - fytodietológie. Ona má iný prístup k ľudskému organizmu. Ako hovoria Číňania, lieči vzniknuté nedostatočnosti jeho funkcií tri roky pred vznikom ochorenia..... Číňania o svete na západ od Číny s úsmevom hovoria: „máte zaujímavú mentalitu, ľudí začínate liečiť tri dni pred smrťou !!! „

„ Čo je to Východná medicína ? „
Už pred päť tisíc rokmi osvietení učenci v budhistických kláštoroch Tibetu učili , že makrobiotika a orientálna diagnostika sú založené na filozofii rovnováhy a vzájomného doplňovania dvoch základných princípov Jin a Jang. Až v období vlády Žltého cisára preniklo toto učenie aj na dnešné územie Číny, kde sa udomácnilo a zakrátko sa stalo hlavným spôsobom , ako zaistiť cisárskemu rodu pevné zdravie a dlhovekosť.
Princíp Jin bol vnímaný ako predstaviteľ odstredivej tendencie - rozpínania , pričom jeho pôsobenie prirovnávali k rozpínaniu vzduchu. K nemu priraďovali pasívne vlastnosti, pomalý pohyb, chladná časť farebného spektra, rastliny ako také.
Princíp Jang bol vnímaný ako dostredivý , majúci za následok zhusťovanie a reprezentujúci súdržnosť guľatých objektov. Zároveň tento princíp reprezentoval aktivitu, rýchly pohyb, teplé farby svetelného spektra - celú živočíšnu ríšu.
Ich učenie hlásalo, že na celej zemi v každom kúsku živej či neživej prírody a živočíšstva je vidieť pôsobenie oboch týchto princípov – energií, ktoré sú v rovnováhe. Ich jednota by bola nemysliteľná bez ich vzájomného pernamentného doplňovania , čím tvoria vlastne jednotu prejavov na zemi.
Len zásluhou toho spolupôsobenia môže človek spoznať chlad , lebo pozná teplo.
Len vtedy si dokážeme vážiť zdravie, keď najprv spoznáme nemoc!

Vzťah medzi oboma silami JIN a JANG môžeme vyjadriť nasledujúcimi poznaniami.
• Všetky veci sú rozkladom jedného nekonečna.
Aj moderná veda uznáva, že celý vesmír je zložený z rovnakých prvkov Mendelejevovej sústavy ako Zem alebo Mesiac, pričom celá živá príroda zachováva svoj genetický kód v rovnakých špirálach DNA a RNA.
• Všetko sa mení. Na svete nič nie je nemenné v čase a priestore. Aj zdanlivo pevné objekty sa v konečnom dôsledku skladajú s častíc neustále sa pohybujúcich.
• Nič nie je rovnaké s ničím! Každý človek je individualita a vyžaduje si preto jedinečný prístup v stravovaní ale aj pri liečení!
• Čo má prednú stranu, má aj zadnú stranu, lebo vo všetkom a vždy sú prítomné oba prvky Jin a Jang. To je základná podmienka existencie!
• Ak je niektorý prvok v extrémne vysokom nadbytku, je možný jeho prechod do inej polarity. Vtedy sa Jin môže premeniť na Jang.
• Čím väčšia je predná časť, tým väčšia je aj časť zadná. Len preto vo veľkých výhodách sú skryté aj nevýhody. Cez tento princíp poznáme, že nie je jednoduché oslobodenie od nemocí, ale trvalé udržanie zdravia je o to zložitejšie. Lebo zaručene najťažšie sa zbavíme tých okov , ktorých váhu vôbec necítime. Preto je také zložité zbaviť sa neželaných návykov.
• Všetko, čo má začiatok, má aj koniec ! Preto všetko čo sa rodí, musí umierať.
• Je dôležité získať schopnosť , aby sme vedeli rozoznať bod, keď sa bezpečie mení na nebezpečenstvo , keď sa zdravie mení na chorobu.
Je dobré vedieť že, potraviny môžu človeka nielen chrániť pred ochorením, ale zároveň keď k nemoci predsa príde, pomôžu obnoviť stratené zdravie. Každý s nás si musí uvedomiť, že základným faktorom zachovania a upevnenia zdravia, je normálne, plnohodnotné a vyvážené stravovanie. Moderné farmaceutické lieky vo svojej podstate nie sú schopné zohrávať žiadnu rolu v starostlivosti o zdravie. Sú výborné v rukách lekára na riešenie akútnych chorobných stavov. Pričom aj ten najlepší liek zničí všetky baktérie, no zdravie neobnovuje! Za epochálny je možno považovať starotibetský objav z doby 4500 rokov pred našim letopočtom, z ktorého sa môžeme poučiť, že používanie prostriedkov prírodného pôvodu je dobré na profylaxiu mnohých ochorení a na zvýšenie efektívnosti liečby. Tento poznatok je zároveň určitým stupňom evolúcie názorov spoločnosti na zdravie človeka.
Inak povedané,, sme chorí nie preto , že nám ochorela ruka alebo brucho, či chrbát, ale preto, že sa v našom organizme čosi pokazilo, porušila sa niekde rovnováha“. A práve táto porucha sa navonok prejavuje bolesťou v ruke, hlave či kdesi inde.“
Tragédiou našich - európskych lekárov je, že aj napriek širokému vzdelaniu a skvelej, mnohokrát až virtuóznej profesionalite sa v prvom rade zaujímajú o chorobu a nie o človeka! Nie zriedkavo sme preto svedkami nasledujúcej rozpravy: Donedávna mi nič nebolo. Začala ma pobolievať hlava , tak som zašla k lekárovi., vyšetril ma a napísal lieky. Chvíľu bolo dobre, no po mesiaci mi stúpol tlak, tak som išla znova. Poslal ma k špecialistovi a aj ten mi dal lieky, tak som brala dvoje. No po čase som k nim musela začať brať ďalšie, lebo mi zistili Dysbakteriózu... Poviem Vám, kým som prvý raz nešla k lekárovi bola som celkom zdravá, jednoducho som žila. Potom som bola a teraz som akosi stále chorá........
Poznáte túto situáciu??
Človeku sa vplyvom pôsobenia liekov začal búrať jeho telesný dom. Tehla po tehle, poschodie, po poschodí.
Pýtate s prečo? Liekmi si porušil stabilitu základov zdravia. Teraz má každý šancu si tieto poškodené základy sám za pomoci TIANSHI opraviť. Tak ako sa narúšali , tehlu po tehle, krok po kroku.
Tomu kto hľadá zázračnú pilulku , ktorú prehltne a hneď bude zdravý musím žiaľ povedať, „ hľadajte inde! „ Preparáty TIANŠI takú schopnosť nemajú !
Pomaly, potichu nenápadne ale dokážu pri návrate ľudského zdravia omnoho viac....
Východná diagnostika ,ako základ poznania.

Poznať veci a javy znamená poznať sám seba.
Poznať stále viac, je cesta, ktorá nás vedie k väčšej pokore
a skromnosti
Pramatkou východnej medicíny je východná diagnostika. Je založená na hlbokom pochopení prírody a človeka ako jej nedeliteľnej súčasti. Diagnostik musí byť človek majúci hlboké pochopenie pre človeka a prírodu. s dokonale pracujúcim úsudkom.
Pôvodné diagnostické formulácie boli začiatkom minulého storočia zozbierané a bol vykonaný ich celkový súhrn. Vďaka tomuto nedoceniteľnému činu aj diagnostik v dnešnej dobe vie celkom presne spoznať silné a slabé stránky rodičov, a ich dieťaťa. Vplyv prostredia , v ktorom vyrastalo až do dospelosti.
Umenie diagnostikovať znamená vedieť rozoznať príznaky, ktoré prezrádzajú výrazné telesné a duševné zmeny ešte skôr, ako choroba vypukne a prejde do vážnejšieho štádia. Tak sa dá poznať že sa začínajú formovať žlčové kamene, či rozvíjajúcu sa rakovinu či rozširujúce sa srdce.
Diagnostik na základe svojich poznaní vie dať návod , ako vykonať zmeny, aby život pacienta mal možnosť návratu do pôvodných koľají a aby pacient vyzdravel.

Orientálna diagnostika tvorí len jednu časť súboru metód návratu zdravia.
Sem patria aj ostatné disciplíny ako sú: Akupunktúra,
Akupresúra,
Telesné cvičenia : Do-In,
Tai-chi-duan ,
Chi-kung ,
Bilinkárstvo a iné prastaré obory.

Spolu tvoria rozkošatenú korunu jedného veľmi veľkého stromu múdrych pokynov pre uchovanie životnej sily človeka.

Európa a Amerika nechápuc filozofiu východnej kultúry z celku netradičných metód návratu zdravia prijali len: akupunktúru či akupresúru.
Všetky tieto rady sú založené na jedinom princípe a filozofii rovnováhy dvoch energií
JIN A JANG
Makrobiotika a Orientálna diagnostika sú založené na princípe rovnováhy a vzájomného doplňovaniu dvoch princípov JING A JANG:
JING je predstaviteľom odstredivej tendencie , rozpínania , tak ako sa rozpína vzduch ,či rozlieva voda. Patrí sem aj pomalý pohyb, pasivita, chladné farby

JANG je predstaviteľom dostredivej tendencie, rýchlejšieho pohybu, guľatých tvarov či teplých farieb svetelného spektra. Patrí sem aj zhusťovanie guľatých tvarov a živočíšna ríša.

Pre vzťahy medzi oboma prvkami vznikli poučky a pravidlá, ktoré sú nám dobre známe s praktického života. Tak ako sa oba princípy dopĺňajú, tak sa dopĺňajú javy ako:
chlad a teplo
štedrosť a lakomosť
zdravie a nemoc
Okrem už opísaných spôsobov diagnostiky Tibeťania poznali a majstrovsky ovládali diagnostiku podľa vibrácií a diagnostiku duchovna. Základy týchto diagnostík sú ťažko opísateľné, lebo vyžadujú od diagnostika citlivosť na duchovné vibrácie, ktoré sú obyčajne neviditeľné ale je dokázané, že vznikajú v spojitosti s ľudskými fyzickými a duchovnými funkciami.
Za rovnako dôležitú je potrebné považovať aj diagnostiku ľudskej aury (energetického poľa), ako aj kvalitu a silu vibrácií uvoľňovaných z vnútra tela človeka.
Od majstrovského zvládnutia takejto diagnostiky je už len krôčik k poznávaniu dedičných vlastností získaných od predkov z dôb starých mnoho generácií... len takéto poznanie dáva základ vysloviť prognózu pre vývoj budúcnosti človeka.
Všetkých čitateľov prosím o zhovievavosť, no niekoľko myšlienok na danú tému som nedokázal viac zhutniť, bez toho aby jej obsah nestratil zmysel a o veci aj čosi povedal.
Dušan Slivka
P.S. Je všeobecne známe, že Africký kontinent vo svojej pôvodnej a na niekoľkých miestach zachovanej podobe mal a má ešte aj dnes svoju pôvodnú medicínu, rovnako účinnej akou je jej východný variant. Ale s poľutovaním musím konštatovať , že o tomto spôsobe návratu zdravia vôbec nič neviem..
máš tam logické chyby
1 0
Julia Cizova Julia Cizova

Julia Cizova je offline (nepripojený) Julia Cizova

Pochváliť
Mne sa páči toto: Nič nie je rovnaké s ničím! Každý človek je individualita a vyžaduje si preto jedinečný prístup v stravovaní ale aj pri liečení!
A tiež ma oslovili slová pani Moučkovej!
2 2
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
nová prednáška pani doktorky
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Pochváliť
Po prvýkrát som sa stretla s pojmom lektín, pričom ho je plný internet.
http://www.duangu.cz/duangu-dnes/

"maso zvířat, která se živí zejména zrním – platí hlavně pro kuřata, jejichž maso obsahuje množství lektinů ze zrní (lektiny jsou bílkoviny, které se obtížně tráví a do organizmu se dostávají často v nezměněné či alespoň částečně aktivní podobě)"
http://www.duangu.cz/jidelnicek/
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Pochváliť
kura je predátor, pokiaľ sa myslia klietkové brojlery, tak tie sú kŕmené im neprirodzene zloženou stravou
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
Duše K - tentokrát s MUDr. Janem Šulou o tom jak ochránit své zdraví bez lékařů a léků

2 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
to prvé video má bezmála tri hodiny, toto má 15 minút
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Pochváliť
kukuč...dávaš tu videjká...

Nedáš k nim aj nejaký názor, postreh, skúsenosť, myšlienku.....?
0 1
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
Samozrejme sa páčia, inak by som ich tu nedávala. Najprv k Dušekovi /niekto ho pozná len ako herca v Pelíškoch, Pupende/ - pozýva na besedy múdrych, zaujímavých ľudí a má na YT veľmi veľa výborných videí atď. Aj vzácnych zahraničných hostí, ktorí chodia do Prahy prednášať. To trojhodinové video je jedno z najlepších, MUDr. Šula podáva nové informácie z oblasti medicíny a jeho priame vyjadrenia ma vskutku šokovali. Treba vypočuť dokonca, trebárs na etapy.
0 1
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Pochváliť
Dovolím si prehovoriť, najlepšie si to vypočuť, ja osobne na dvakrát. V tom videu som sa o.i. konečne dozvedela po rokoch pátrania, prečo v tej zmesi, čo bral otec hneď po operácii kožnej CA - aloa, med, červené víno, akú úlohu malo to víno.
Práve v tomto videu spomína Šula, že sa zistilo, že kto dostal po Černobyle leukémiu, prežili iba tí, čo píjavali červ. víno.
Ale vypočujem si to ešte raz dôkladnejšie aj s robením poznámok.
Ešte mal dobrý popis očkovania a veľmi logický. Niečo bolo zaujímavé okolo 2:20, možno práve to očkovanie.
0 1
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Pochváliť
Presne tak. Ešte tam spomenul, prečo tak výborne vyzerá EN Alžbeta. Údajne žiadne lieky, striktne iba bylinky.
Je možné, že aj iné metódy, dohady nie sú dôležité, ale keďže po Indii, tak svoju rolu u nej zohráva aj správne dýchanie. To som si prakticky istá.
0 1
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pochváliť
To očkovanie som radšej nespomenula, aby mi túto tému nepokazili jeho zástancovia aj bez vypočutia MUDr Šulu. Mám takú smutnú skúsenosť z očkovacej témy.
1 1
Načítať ďalšie

Porady, ktoré by ťa mohli zaujímať

Prihlás sa a sleduj na hlavnej stránke len Porady, ktoré ťa zaujímajú.

Podobné témy

  1. Príspevkov: 3, Posledný príspevok: 12.11.12
  2. Príspevkov: 54, Posledný príspevok: 27.09.12
  3. Príspevkov: 21, Posledný príspevok: 23.12.11
  4. Príspevkov: 7, Posledný príspevok: 13.01.11
  5. Príspevkov: 23, Posledný príspevok: 11.12.09