Nevidím žiadny dôvod, aby sa neuvádzali alergény aj v reštauráciách, keďže je povinnosť uvádzať kompletné zloženie na všetky potravinové výrobky v obchodoch, lieky ...
Aký je rozdiel medzi jedlom z reštaurácie a z obchodu? Týka sa to aj cukrární, zmrzlinární a pod. V cukrárňach sa neuvádza tiež nič, ale v obchod. sieťach majú balené cukr. výrobky rozpísané všetky suroviny.
Okrem toho neviem, čo má človek pokladať za záťaž. Jedálny lístok je väčšinou stály, možno okrem sezónnych jedál. Byť majiteľom, radšej vypíšem raz alergény, ako by mal na to niekto doplatiť životom alebo problémami. O.i. každý alergik si tieto informácie váži, a majiteľ môže očakávať, že z týchto hostí sa stanú stáli návštevníci. Ľudia si cenia zodpovedný prístup.
V Prahe sa nesie na stôl objednávka so zapichnutou zástavôčkou v jedle, vyzerá to milo a presvedčujúco. Načo hľadať ďalšie podniky, keď tu je istota.
V dnešnej dobe práve toto nariadenie nepokladám za zbytočné.
Tiež mi nie je jedno, aká sójová omáčka je v jedle, alebo či je jedlo poliate maslom alebo margarínom, na akom oleji bolo pripravované jedlo. Či jedlo obsahuje glutaman, je márne. Nie je ako. Stravovanie mimo domu bolo oveľa jednoduchšie pred storočiami ako dnes.
Ten východniarsky týpek sa hraje na rebela na nesprávnom mieste podľa mňa. Však dozreje. Resp. mal by.