Zavrieť

Porady

Je možné podať patent s použitím už zaužívaných materiálov?

Zdravím, chcel by som sa dozvedieť alebo si nechať poradiť. Mam skvelú myšlienku/produkt/plán ktorá bude mať velky dopad a úžitok. Avšak som v tejto oblasti nedostatočne vzdelaný a preto potrebujem vás aby ste mi pomohli. Ten nápad si chcem dať patentovať a zároveň ho začať vyrábať ak nazbieram dostatok finančných prostriedkov.
1. Zaujíma ma ci by produkt ktorý v určitom odvetví niekoľkonásobne predčí už zaužívané mohol byť vyrábaný z materiálov na ktoré patent nevlastnim.
2. Zároveň chcem aj postup výroby toho produktu dat patentovať. Dá sa to?
3. Pochádzam z rodiny bez dostatku financií niečo také veľké uskutočnit. Ako a kde zohnať na rozbehnutie podnikania veľký obnos penazi? V radoch státisícov... NEJDE O MŇA, TEN PRODUKT ZLEPŠÍ ŽIVOT MNOHÝM ĽUĎOM NA CELOM SVETE IBA O TO MI IDE AVŠAK CHCEM TAM MAT SVOJE MENO .
Naposledy upravil don_keeey : 04.12.16 at 08:13
4 komentárov     zbaliť
buchač Čo je myslené pod pojmom - mohol byť vyrábaný z materiálov na ktoré patent nevlastnim ?

Dôraz kladiem na slovo "materiál"...
don_keeey Dajme tomu ze som našiel istú zmes.. Skladá sa z viacerých typov látok ktoré majú v spojení špecifické vlastnosti ktoré potrebujem aby mal aj môj výrobok. Toto zloženie (pomer a postup výroby zmesy) ma niekto patentovaný. Avšak ja som prišiel na nové uplatnenie tejto zmesi a spoločne s ďalšími prvkami a výrobným postupom ktoré som vymyslel ja by som z toho chcel začať vyrábať danú vec.
buchač Dajme tomu, že pochybujem o tej zmeske...
Dajme tomu, že niečo podobné už URČITE niekde vo svete existuje...
Dajme tomu, že by bolo dobré prejsť si net a zistiť si skutkový stav reality danej zmesy.
Dajme tomu, že nenájdeš len tak puka, ktorý bude investovať rádovo 100ky tisíc od buka do buka.
sosak Ahoj Peter, je to nejaký masážny krém? Písal si, že robíš maséra, tak preto sa pýtam.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    nechcem ti brať ilúzie už na začiatky, ale na to, aby si mohol zapísať patent, potebuješ hodne veľa financii.

    skús začať študovať stránku úradu priemyselného vlastníctva a alebo navštív niektorého patentového zástupcu.
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    don_keeey To viem dobre preto som položil otázku ako získať prostriedky.. ak je tu niekto kto bol v podobnej situácii a vie mi poradiť s týmto budem veľmi vďačný. PS: viete ci pri začatí crowdfoundigu treba mať patenty už vopred vyriešené? Ďakujem ta každú radu
    Dáša_ No skús sa zamyslieť, či máš čím presvedčiť investorov, aby do toho investovali. Máš protopyt? Máš spracovanú nejakú štúdiu o využití? Vieš doložiť nejaký prieskum trhu? Čokoľvek, z čoho by dokázali usúdiť, že to je nádejne.
    Skús sa zamyslieť nad opačnou situáciou. Máš peniaze a chceš ich investovať? Čo všetko by si potreboval o produkte vedieť? Čo by ťa zaujímalo? Na základe čoho by si sa rozhodoval? Stačilo by ti, keby niekto vyhlásil, že toto je fantastické? Lebo poviem ti, takých nápadov bolo už aj na porade hromada... A aspoň 1% poraďákov má nejaký bombastický projekt v šuflíku Ale do ciela ich dojde len málo.

    lebo napríklad nedokáže presvedčiť možných investorov
    don_keeey Prieskum trhu v tomto prípade podľa mňa nieje potrebný koli tomu ze z produktu je jasné že nahradí súčasne riešenia vo svete bez pochýb... Nižšie náklady oveľa vyšší potenciálny zisk.. Jednoduchý výrobný postup a obrovský prínos v sektore pre "zákazníkov".. Položím teda inú otázku.. Uz som študoval aké sú náklady spojené s patentovanim avšak všade bolo udávaná nejaké rozmedzie.. Koľko by som potreboval peňazí na patentovanim výrobku a jeho výrobného postupu v celej Európe, Amerike a Ázii dokopy? Spolu s cestovaním koli papierom atď.. Ked budem mat vyriešené potom sa sem budem môcť vrátiť s konkretnejsim zadefinovanim o co ide ale dovtedy.. Držte palce a ak viete koľko by to stalo patentovať a náklady okolo toho dajte prosím vedieť. Najbližšie mesiace nebudem mať možnosť zájsť osobne na patentový úrad
    buchač Koľko by som potreboval peňazí na patentovanim výrobku a jeho výrobného postupu v celej Európe, Amerike a Ázii dokopy?
    ---------------------------
    ... nie jeden milión, ALE milióny !!!
    =====================
    Ked budem mat vyriešené potom sa sem budem môcť vrátiť s konkretnejsim zadefinovanim o co ide ale dovtedy..
    ---------------------------
    Čááááu o pár rokov....
    Dáša_ ak si to dobre pamätám, tak v amerike musíš byť zastúpený ich právnikom. Všade potrebuješ úradné preklady. Patent pre celý svet je naozaj v milionoch. A vyznať sa v ich práve, v ich zákonoch. Ono to fakt nie je jednoduché. Na ten úrad nemjusíš ísť osobne, stačí aj zavolať
    don_keeey Našťastie to nieje jedina vec ktorej sa venujem preto to bude menej ako pár rokov... Chcel som poradiť aby som pomohol ľuďom co najskor.. Každý deň sa ráta k dobru.. Neviem načo radis s toľkými prázdnymi rečami druhým vôbec keď zjavne riešenie nepoznáš. Zafinancujem si to teda s priateľmi sam no dúfam že máš svetu okrem prázdnych slov ponúknuť aj niečo viac PS: Dáša tebe patrí za ľudský prístup vďaka Vies o tejto "problematike" viac? Kde sa dočítam o týchto zahraničných veciach k patentovaniu?
    don_keeey Nie ale posli číslo na nadriadeného.. So šuflikantami sa nebavim.. A nikde som nenapísal ze to neriešim aj cez iné zdroje už. To by ale takému "poradcovi" ako si ty určite prišlo na um však? Je pravda ze som bol naivný.. Myslel som si ze tu je aj odborná pomoc nejaká s ktorou by som sa po osobnom stretnutí finančné vyučoval samozrejme...
    Dáša_ ja len že som pár rokov do zadu účtovala jedného patentového zástupcu, takže odtiaľ idú moje vedomosti. Presne by povedal ktorýkoľvek z týchto zástupcov. Aj by ťa dokázal smerovať, kde začať. Ale minimálne presným popisom toho, čo máš
      zbaliť
    Ing. Ľubomír Janoška
    1/ Nápad nestačí, musíš mať overenú jeho použiteľnosť (a samozrejme, originalitu). Čiže musiš si nápad nejako otestovať.

    2/ Reálne môžeš byť úspešný s patentovou prihláškou, iba ak si zoženieš sponzora - on bude vlastníkom patentu a ty iba autorom. Musíš ho nejako presvedčiť, bez toho, aby si ho oboznámil s tým, čo máš originálne, a potom si s ním dohodnúť odmenu.

    sosak je offline (nepripojený) sosak

    sosak
    Toto zloženie (pomer a postup výroby zmesy) ma niekto patentovaný. Avšak ja som prišiel na nové uplatnenie tejto zmesi a spoločne s ďalšími prvkami a výrobným postupom ktoré som vymyslel ja by som z toho chcel začať vyrábať danú vec.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Vychádzam z týchto informácii a ja to napriek tomu, že nie som patentový zástupca, ale som autorom niekoľkých patentov / strojárstvo / a prešiel som cez úskalia patentových prihlášok, môžem povedať, že tebou navrhované riešenie nie je v podstate nové. Používaš už určitú zmes, ktorú niekto vymyslel, vyrobil a má na ňu patentovú ochranu. Ty chceš vlastne túto patentovanú zmes upraviť vložením ďaľších prvkov a na to chceš patentovú ochranu. Je to môj názor a môžem sa mýliť, presné hranice ti objasní patentový zástupca.
    don_keeey Búchač 9 hodín a už chce jeden známy dat do toho par desiatok tisíc Uvidíme ako sa to vyvynie... A vám ostatným ďakujem..drzte palce

    faro1 je offline (nepripojený) faro1

    faro1
    Tak na patent zabudni a sa zobuď. Prečítaj si čo je patent: Na určité riešenie (vynález) môže byť autorovi udelený patent, ak riešenie spĺňa nasledovné podmienky:

    prináša nové riešenie, doteraz neznáme v tuzemsku i zahraničí, (sprístupnenie verejnosti pred udelením patentu)
    ide o originálne riešenie, ktoré nevyplýva zrejmým spôsobom z doteraz známych skutočností,

    https://sk.wikipedia.org/wiki/Patent...yn%C3%A1lezcu)

    Ja som vynašiel, ako odstraňovať hrdzu Coca-Colou a dám si to patentovať.

    Je možné podať patent s použitím už zaužívaných materiálov?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.