Zavrieť

Porady

Nezistený zdravotný problém

Zdravím.Mám dlhotrvajúci problém ktorý som už aj tu riešil ale neviem sa dopátrať výsledku.Začalo to po jednej z operácií ramena.Kde sa brúsilo aj do šlachy,kosti aj úpony.Subjektívny pocit ako zápaly teda pri zážaži štípanie,pálenie.krepitácie.Obišlo mi to postupne všetky šlachy jednu po druhej.Momentálne štádium že tie šlachy sú stvrdnuté teda asi vazivovo premenené kedže ten neliečený zápal netrvá večne.Praskanie preskakovanie cez kosti.Všetky aj chrbtové hlavové kolená ruky.Toto sa udialo priebehu necelého roka.Porobené rozne krvné testy zápalové markery v poriadku.Bakteriálné.Hospitalizácia na reumatologií.Nezistené nič.Vírusové prekonané CMV EBV ale nájdené už iba IGG.NIč čoho sa dá chytiť.Nikto nevie o aký zápal ide teda čo je príčina kedže bakteriálne zápalové sú v poriadku.Vypadávanie a spomalený rast vlasov.Očné problémy .Problémy zo zrakom nikto nevie z čoho.Z vnútorných kútikov potoky asi tukových depozitov.Belmo má šedý odtieň.Problémy z kontrastným videním.Horko to zhoršuje.Keď to obišlo šlachy začali kožné problémy.Suchá koža.Kožné ložiská viď foto:Normálne,foto z bleskom a pod filtrom.Vidno že sa to svetlo láme inak na tých ložiskách.Takéto mám na celom tele vrátane celej tváre.Niekedy vyskočia pupáky ako akné ale z červenými okrajmi ako pri infekcií podkožia ale kedže krv O.K.Stále myslím na nejakú infekciu ale už mi napadá nejaká forma plesnovej,hubovej infekcie zanesenej pod kožu a šíriacej sa systematicky iba úponmi bez svalov kedže najskor šlachové problémy a teraz sa to tlačí na povrch. a markery bakteriálneho zápalu sú O.K.Ak by niekoho niečo napadlo uvítam každú radu.Vrtal sa aj nejaký amalgám v tom čase.Ale to by systematicky nezačalo najskor uponmi šliach.Keď umývam ruky tak sú mastné.Takže sa možno nejako degraduje tukové podkožie.Fakt neviem.
Naposledy upravil salomen 33 : 19.12.16 at 20:38
IMG_20161201_191903.jpg  
IMG_20161201_191857.jpg  
IMG_20161129_171801.jpg  
IMG_20161202_130403.jpg  
IMG_20161107_122956_1.jpg  

IMG_20161205_170205.jpg  
DSC07336.jpg  
DSC07327.jpg  
DSC07334.jpg  
1/1
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

    Som Anika61
    Ak neprebieha zápal jediné čo mi napadlo ,že ti možno chýbajú minerály a vitamíny...a z toho vyplýva suchá pokožka,zhoršené videnie,atď.....
    https://www.cas.sk/clanok/289419/10-...mu-telu-chyba/
    Naposledy upravil Anika61 : 11.12.16 at 19:59
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    salomen 33 Je to možné ale stravujem sa vyvážene celkom.Toby jedine muselo niečo brániť vstrebávaniu.Ono aj na videu z artroskopie vidno zápaly teda zapálené tkanivo aj keď predoperačné O.K.Može byť 100 možností.Toxíny z nejakých zapuzdrených bakterií plesní alebo sa naštartovala nejako imunita proti sebe aj keď krv O.K.To je naozaj len hádanie.
    Anika61 Nuž ťažko sa k tomu vyjadriť,keď ani odborníci nevedia nájsť príčinu....
    korela Odborníci, ktorých doteraz navštívil. Ak to boli odborníci. Nenašli? Treba zaklopať na ďalšie dvere.
    korela Keď spomínaš vstrebávanie živín, nemáš žiadnu potravinovú alergiu, intoleranciu? Aj pri nich sa vytvárajú zápalové ložiská, cez kožu sa ich telo snaží vylučovať. Nemusí pomôcť, ale určite nezaškodí sa sprchovať trikrát denne, hlavne v teplejšom počasí, ale aj teraz. Mňa zaujali tie pozdĺžne ryhy na nechtoch. Niečo znamenajú. Nepíšeš, koľko máš približne rokov. KO máš úplne v poriadku? Slzné kanáliky sa dajú prečistiť.
    Sú lekári, ktorí "jedným" pohľadom vidia, v čom spočíva problém. Okrem chýbajúcich látok ja osobne by som si spravila očistu organizmu pod dohľadom lekára. A poriadnu.
    Asi tukové depozity..., tie sa nedali vyšetriť? Farba belma je tiež výpovedná, netuším, či to "klasická" medicína rieši.
    Pracoval si celý čas iba na Slovensku, nebol si niekde v zahraničí?
    A čo považuješ ty za vyváženú stravu, nemusí to byť tak. Ja obdivujem každého výživára, ktorý si trúfa poradiť, pretože sme rôzni, každý sme iný metabolický typ.
    salomen 33 Mám 32 rokov.V zahraničí len dovolenka Malorka tom roku.Na AC klbe mám osteoartrozu kedže som mal zlomenú klúčnu kosť a zrastená v skráteni a vyrotovaná.Predpokladám že v dosledku zlého postavenia sa tie AC klby treli a vznikla na nom osteoartroza na sone je ten AC priestor úplne dosekaný.Či sa to nemože šíriť aj z neho ak v nom je niečo infekčné alebo skryté pred imunitou.
    afrikánka Si mladý, idú Vianoce.....odpútaj sa od sebapozorovania, skúmania. Vydrž do februára, kedy ti budú robiť histológiu, rozbor môže odhaliť pôvod problémov. Presné určenie je niekedy veľmi zdĺhavé, preto buď trpezlivý.
    salomen 33 Krný obraz.Sedimentácia O.K. RF -O.K.CRP-O.K. Aslo sa drží stále okolo 500.Vitamín D na polovici ale to majú asi všetci.Minimálne zvýšený Horčík a Zinok. ..Kalprotektín tesne nad hranicou.Z pečenoviek mierne znížený ALP.Zo sterov opakovane len Staphylokok epidermidis ale kedže ten je na koži bežný nerieši sa.Tuky všetky rozhodené ted zlé
      zbaliť

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    Chalaň najdi si nejake hobby.....najlepsie silne intenzivne nebudes mat cas sa tolko sledovat....

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    tu príčinu asi ťažko niekto nájde, budú to len tipovania, mňa napadlo, že si veľmi upjatý na infekciu, a čo keď to nie je infekcia, spomalený rast vlasov a vypadávanie tiež s tým vôbec nemusí súvisieť, asi by som hľadala nezainteresovaného lekára, ktorý by možno vedel poradiť ďalšie vyšetrenia
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    salomen 33 Je to možné len mi už dochádzajú nápady.AJ štítna v poriadku.Krvné na štítnu.Robené rozne reumatologické krvné testy.Kožná ani len netuší.ALe spraví sa histologia z toho ramena vo februári.Očná akurát pozrie predný segment ale pozapaľované a nevie z čoho pozapaľované spojivky teda koža priliehajúca na belmo.Slzné kanáliky poupchávané.STále to može byť aj niečo z imunitou ale seronegatívné.Už neviem aké vyšetrenia.
    buchač salomen 33 (Dnes 20:42) STále to može byť aj niečo z imunitou ale seronegatívné.
    ==================
    Som si pozrel staršie príspevky, nakoľko som si spomenul, že si už niečo podobné písal.

    Už dávno by som bol na imunologii...dávno.
    salomen 33 Aj to som už absolvoval z krvnými testami tie jednotlivé typy bielych krviniek.Niečo bolo poznižované ale ževraj ako celok v poriadku.Preto už riešim tie možnosti ktoré nevidno v krvi.
    buchač Nie sú testy ako testy....to len, aby si bol v obraze. Samozrejme, že ide o nie tie "obyčajné" krvné testy, ale o špeciáne, ktoré si vyžiadal lekár - imunológ.
    Ďalšie testy sú iného rázu...
    salomen 33 Robila krvné kde sú tie rozne typy bielych krviniek napríklad to si vymýšlam napr.CD4 CD8 a pod.Ak by to pomohlo možem to oskenovať.Je pravda že boli robené asi niekedy v Máji a veci sa dejú rýchlým spádom.
    Terezia13 ešte si daj vyšetriť imunitu, tiež či organizmu nechýba niektorý dôležitý prvok - vo svojom okolí poznám prípady, keď sa človek "zrútil" a bol hospitalizovaný pre nedostatok draslíka, ďalší prípad viem, že boli zdravotné problémy pre nedostatok soli v organizme, takže ešte skús toto
    salomen 33 No ale kde takého nájsť čo pozrie všetko komplexne.
    Terezia13 žiadaj si vyšetrenie u obvodného, on už vie, kde ťa pošle ďalej
      zbaliť

    annova je offline (nepripojený) annova

    annova
    Obrazok c. 5 zodpoveda zlatemu stafylokokovi. Lekari moju dceru liecili 3 roky atibiotikami a pod. nez sme pochopili, ze tadialto cesta nevedie. Nasadili sme tinkturu z kapucinky vacsej, kurkumin v silnych davkach - kurkuma je sklaba, graviolu, lapaco, zazvor a prirodne latky na podporu imunity. Zacat s max. davkami a potom uz len udrziavacie. Stav na kozi sa zlepsil. Hlavne sa nesmu uzivat antibiotika. Dobra je aj autovakcinacia, tu si celu hradis sam.
    13 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač annova
    Zamestnanie - predvolené:
    účtovník, živnostník, podnikateľ-konateľ
    ======================
    Nevidím tam povolanie lekár....aj ten účtovník nič moc.
    afrikánka Predávajú sa tu názory, skúsenosti, prečo by sa mal vyjadrovať iba lekár???
    buchač, ani ty nie si lekár a často sa vyjadruješ v otázkach zdravia, prečo to iným vytýkaš???
    Nakoniec nelichotivo sa vyjadríš aj k jeho pôsobeniu v učtovníctve.
    Zamysli sa prosím nad sebou.
    Predpokladám, že opäť vymažeš a zdrhneš.
    buchač afrikánka (Dnes 00:13) Predávajú sa tu názory, skúsenosti, prečo by sa mal vyjadrovať iba lekár???
    buchač, ani ty nie si lekár a často sa vyjadruješ v otázkach zdravia, prečo to iným vytýkaš???
    =====================
    Kto si prečítal PORIADNE príspevok od annova, tak môj komentár isto iste pochopil.

    Ergo, ak sa ja vyjadrujem, tak určite nie z nejakej foto robím závery, určím diagnózu a nasadím lieky.
    AK NÁJDEŠ nejaký môj príspevok, ktorý je vedený takýmto štýlom, tak sa anne kľudne ospravedlním.

    ALE dovtedy platí, čo som napísal !!!
    Zamýšľať by sa mali iní...čo, kde, kedy, akým štýlom a komu píšu.
    afrikánka buchač, aká otázka bola zadaná, také odpovede.....čo iné sa dá očakávať konkrétne, v tomto prípade?
    Ináč, si sa vyhol, že prečo posudzuješ a zosmiešňuješ nick?
    korela buchač (Včera 23:46) annova
    Zamestnanie - predvolené:
    účtovník, živnostník, podnikateľ-konateľ
    ======================
    Nevidím tam povolanie lekár....aj ten účtovník nič moc.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    afrikánka (Dnes 13:44) buchač, aká otázka bola zadaná, také odpovede.....čo iné sa dá očakávať konkrétne, v tomto prípade?
    Ináč, si sa vyhol, že prečo posudzuješ a zosmiešňuješ nick?
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Amiko (Dnes 15:24) "Ináč, si sa vyhol, že prečo posudzuješ a zosmiešňuješ nick"
    Aj mna by zaujimalo, preco zosmiesnuje kazdeho?
    Annova len napisala svoju skusenost s dcerou
    .................................................. .................................................. ..............................
    Jednoduchá odpoveď.
    .
    Ja sa vôbec nečudujem, že sú niektorí ľudia nútení pátrať po svojej dg aj na fórach. Sami máme za sebou hnusnú skúsenosť, a ani po rokoch sme sa nedozvedeli, čo znamenali veľké červené migrujúce fľaky na celých dolných končatinách v pubertálnom veku dieťaťa, dokonca ani na infekčnom na Kramároch, ktoré je pre celé Slovensko, nič nenašli.
    A to sa išlo od dg k dg, prešlo sa množstvom lekárov, a iba tušíme, že v tom čase už telo dieťaťa po fyzickej stránke kolabovalo. Asi o tri roky jedného dňa prišlo za mnou a povedalo, mama rob niečo, pretože zomieram. V priebehu nasledujúceho mesiaca na dg prišla l. e. k. á. r. k. a z l. e. k. á. r. s. k.e. j k. o. z. m. e. t. i. k. y, išlo o celiakiu, má príliš veľa prejavov, ale podnes nechápem, ako nikomu za tie roky (16) z navštívených lekárov nanapadla práve táto dg. Medzitým prešlo lôžkovým inter. odd. na Antolskej, vyšetrené iba na laktózu, a to v čase, keď už skoro každý človek vedel (žiaľ okrem nás), že intolerancia laktózy ide ruka v ruke s celiakou.
    Mali ho medzitým v rukách aj gastroenterológovia, aj primárka na internom, aj pán. Prof. na Kramároch a množstvo ďalších.
    Keď sa pred štyrmi rokmi objavil gastroproblém u mňa, išla som rovno k "šarlatánovi", konkr. k TČM. A obišlo sa to aj bez kolonoskopie, a ani inej žiadnej --kopie. Podnes mám pokoj. Neišlo o žlčník a ani žiadne bežné dg.
    buchač korela (Dnes 20:31)
    Jednoduchá odpoveď.
    ========================

    A M E N

    Problém vyriešený, téma sa môže uzavrieť.
    afrikánka Zdá sa, že veľa ľudí má neblahé skúsenosti s určením diagnózy zo strany lekárov....ale existuje niekoľko stovák Dg...takže pátranie býva často zdĺhavé.....ale často je to vinou NEPOZORNOSTI čítania príznakov a laboratórnych výsledkov.
    Ja som tiež skoro doplatila....a išlo o rozhodnutie primárov. V prvom prípade som bola vrátená z operačného stola, kde by mi boli omylom odoperovali 4-mesačný plod, lebo nerozoznali tehotenstvo
    V druhom prípade tiež vrátená z operačného stola, bola by som prišla omylom len o slepé črevo.
    Zaujímavé, že ma zachránili v oboch prípadoch protesty mladých, začínajúcich chirurgov.....
    korela Ja mám rada dnešných mladých lekárov, tiež veľmi dobré skúsenosti, po prvé človeka skutočne ešte počúvajú, po druhé, ešte nezabudli na látku zo školy. Proste žiadna rutina. Hlavne ak ide o dg, ktorej výskyt na Slovensku menej ako 10 prípadov.
    salomen 33 Začínam velmi uvažovať aj o forme hubovej,plesnove,mykozy,kvasinky a pod.Tomu by sedeli aj negatívne bakteriálne parametre.Ale týmto mojim šlachovým atakom by zodpovedala iba nejaká forma šíriaca sa podkožne.Teda hlboká podkožná forma kedže najskor šlachy a koža až teraz.A škody z ich toxínov.Je to tiež veľmi obsiahlá téma.Sú mykozy živiace sa cukrom ale niektoré aj tukom.Tie kožné veci sedia na seboroickú dermatitídu ale stále mi do vzorca nezapadajú tie šlachy ktoré to postupne likviduje.A zodpovedali by tomu aj raz lepšie raz horšie príznaky a neiem prísť na spúštač.Je to zasa len dohad bez dokazov .Je to proste forma zúfalosti keď vidíte ako vás niečo ničí a nie a nie prísť na príčinu.Praskám kompletne od veľkých šliach po šlachy malé na hlave,tvári koža akoby hrubne stráca elasticitu.Včera som skúšal zabehať dneska už ma štípu pália šlachy a nie je je to svalová horúčka z tou mám skúsenosti z minulosti bohaté.
    Dáša_ a nemôžu to byť súčasne dve rôzne choroby?
    afrikánka Láska je všemocná čarodejka-povznáša, lieči, dá zabudnúť na starosti......
    salomen 33 Alebo jazva po operácií hlavy.Vystúpená nad úroveň kože tak 4-5 mm.Za tieto posledné mesiace sa úplne zarovnala na úroveň kože teda zahladila.Zvláštne.
    afrikánka Jazva mizne...., to nie je zvláštne....to je dobre, nie?
    Teraz sa ti zrejme začne všetko upravovať.
    Prajem pekné a pokojné sviatky, pokoj v duši, úsmev v tvári.
      zbaliť
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    salomen 33 Na reume som bol niekedy v Apríli.A kožné veci sa neskúmali pretože vtedy neboli kožné problémy.Ako som spomenul.Proste zápaly ktoré sa začali šíriť od toho operovaného ramena Jedna šlacha po druhej.Kedže sa tie zápaly neriešili postupne začali tie úpony tvrdnúť.Keď mi to obišlo všetky teraz sa začínajú kožné problémy.A doktori len čučia.Už mi nikto nepovie že je to psychický problém.
    salomen 33 A boli robené aj tie ANA .ANCA protilátky to je n Lupus ak sa nemýlim.
    ladynika aj mna to napadlo...to ze si mal testy v poriadku nic neznamena, ja som mala testy ok cely polrok, az ked som skoncila na plucnom kde mi robili punkciu vypotku, z nasledneho rozboru zistili protilatky proti lupusu...nie vzdy sa toto ochorenie da zistit z krvi...
      zbaliť
    salomen 33 Asi 5-6 rokov dozadu zloženie farby neviem.

    kukučka je offline (nepripojený) kukučka

    kukučka
    Napadli mi tieto mená: Bláhová, Moučková, Subotič, Planieta. O ich pôsobení je na nete dosť, možno ťa niečo osloví.

    220870 je offline (nepripojený) 220870

    Remeselník,stavbár. 220870
    Infekciu som dostal aj ja po podaní protiinfekčných liekov. Podľa mňa je to zámer farmaceutických firiem.
    Moja rada stante sa aspoň na pár mesiacov vegetariánom ,ideálne veganom , nejedzte žiadne ečkové svinstvá. Uvidíte sám či to pomôže.Ja som kedysi dostal takú radu. U mňa to bol pomaly zázrak.Veľmi veľa škody narobia aj rôzne parazity. O ktorých nemusíme mať poňatia. Máte problém s kožou to býva vtedy ak máte poškodenú pečeň, ladviny a chybné trávenie. Do neba je vychválené toto , ale ja som to nepotreboval tak s tým nemám skúsenosť. som len laik. https://www.zdravimkuspechu.sk/fin-c...xMBBoCIFXw_wcB

    Na čiistenie čriev je výborný Kefír( v Lidl majú super.) a semiačka ľanu.
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    salomen 33 Snažím sa argumentovať logicky.Akékoľvek bakterie keď robia šarapatu tak sa proti ním naštartuje imunita a vidieť tú reakciu v krvi.Teda zvýšené zápalové parametre teda ASLO CRP a pod.Výnimkou sú len zapúzdrené ložiská tie nevidno.Je veľa ďalších možností ako aj tuberkuloza ale mimopľúcna.Ale najviac ako som hovoril mi vrta v hlave nejaká mykotická plesňová záležitosť.Tomu zodpovedá že mi začína vadiť horko svetlo po nejakej strave sa zhoršujú príznaky.Proste je to niekedy horšie a niekedy lepšie a neviem čo je spúšťač.Napríklad aj blefaritída na mihalniciach.Niekedy ju ani nevidno a niekedy skoro až pluzgieriky.na mihalniciach.Zasa len dohady.
    korela Mňa by po takej dobe témy celkom aj zaujímalo, ktorá odpoveď zaujala teba.
    salomen 33 Mňa napadá zápal kostí osteomyelitída po operáciach zavlečená pleseň alebo niečo iné kedže baktérie vidno v krvi.

    http://primar.sme.sk/c/4117244/zapal...myelitida.html
    salomen 33 A dlhodobo zvýšené EBV CMV ale iba v IGg 15 až 20 násobne takže to nikoho nepohorčuje,
      zbaliť

    sosak je offline (nepripojený) sosak

    sosak
    Píšeš že obtiaže nastali po operácii ramena. Nie je tajomstvo, že v operačných sálach sa nachádzajú baktérie. Napríklad zlatý stafylokok. Pri operácii ti ho mohli do rany zaviesť neúmyselne a to ti môže spôsobovať zápaly.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Infekcie, ktoré spôsobuje zlatý stafylokok

    Zlatý stafylokok je najvýznamnejším pôvodcom širokého spektra infekcií kože, mäkkých, spojivových a kostných tkanív. Môže infikovať:

    kožu, rany;
    kosti, tzn. kostná dreň;
    svaly, mäkké tkanivá, aj orgány (obličky, pečeň, slezina, štítna žľaza, oči, nervy);

    srdcový sval alebo srdcové chlopne – takáto infekcia môže viesť k zníženej práceschopnosti srdca;
    dýchacie cesty (napríklad zápal pľúc);
    krvné riečisko, a tým spôsobiť sepsu (otravu krvi).

    Ako sa prejavuje stafylokoková infekcia?

    Najrozšírenejšie sú kožné infekcie. Prejavujú sa vyrážkami, až pľuzgiermi, ktoré sú v okolí červené, svrbivé a bolestivé; niekedy sú zanesené hnisom (v dôsledku zápalu). Vyrážky sa môžu premeniť na rany, ktoré sa nehoja chrastou (zjazvujú). Koža môže stvrdnúť a zhrubnúť.

    Pri infekcii hlbších vrstiev kože, môžete pozorovať zapálené ložiská, v strede s jedným otvorom, z ktorého uniká hnis. Pri vážnejších stavoch sa infekcia ohlási horúčkou.
    https://www.slovenskypacient.sk/zlat...enos-priznaky/
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    BXLmiami Teda,vymyslel si to riadne.Akurát keby pri opke dostal zlatého stafylokoka,vedeli by to určite okamžite aj on aj lekári.
    Valcake BXLmiami ..vedeli veru, mám bohužiaľ skúsenosti.
    sosak Aj ja mám skúsenosti, žiaľ po operácii môjho syna na ortopédii....
    Valcake Hm.. traumatológii..vŕŕ..
    salomen 33 Len to by asi tiež videlo v krvi nie?V ramene mám ulomok z operačneho nástroja asi 3 mm.A z vyrážok občas vyskočia takéto.
    http://leteckaposta.cz/585918382
    sosak Videli aj nevideli, daj si spraviť nové krvné testy.
    korela sosak, v každom prípade.
      zbaliť
    kopretinka 11.12.16 20:56 odstránil(a) z Porady

    Nezistený zdravotný problém

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.