Zavrieť

Porady

macocha nevlastne deti

ludia pomozte mi , mam priatela sme dlho on ma dvoch synov ked sme sa zoznamili boli v pohode ale ked zacali u mna byvat zacinalo peklo hlavne ten mladsi 16 mi robi na protiven. ten 25 rocny je spomalene drievko neskodny ale ten 16 rocny hotove peklo v domacnosti vytvara.sud urcil striedavu starostlivost na toho 16 rocneho ale s nim chodi k nam kazdy druhy tyzden aj jeho brat 25 rocny.co sa uz smeju vsetci naokolo.len moj drahy to neividi. ale v com je problem. obaja chalani nevedia zakladne veci ako upratat postel za cely tyzdne si nevyvetraju v izbe ,mladsi mi ocurava zachod a vzdy ked si zuby umyva zasere umyvadlo dobre vie ze to neznasam a robi mi to naschval. od kedy sa nam narodil spolocny syn je to este horsie. uz som sa pred rokmi bavila cez net z jednou psychologyckou co mam robit radila mi a ja tak robila no to som bola od vtedy najhorsia macocha.priatel je moc dobrak takze on mi v tomto vobec nepomoze a ked sa aj zacneme bavit hned aj skoncime lebo to obrati proti mojej dcere vsetko. takze tam nemozem oporu hladat. vela ludi mi radi aby som spravila razny krok moj dom moje podmienky , jeden den si to vydiskutujeme a na druhy den ako keby sa nic nedialo a zacina to odznova. mam tusenie ze im to kaze ich mama nam robit zle lebo oni su taky pri nej cucaci co povie to robia. no radte lebo ma slak trafi coskoro. dakujem
Naposledy upravil ivka70 : 10.02.17 at 06:47
5 komentárov     zbaliť
buchač Hm...

Ak fakt chodí ku vám ten 25 ročný, tak to je už iný level.
Ja by som ho vydrbal, len by tak hučalo.
Mladý by vyfasoval tiež.

Tvoj dom - Tvoje pravidlá.
Bez diskusie. S mladým a aj starým nemáš čo na určité témy diskutovať.
Sorry, ale ten Tvoj priateľ je mekkýš...
ivka70 a ze by to bolo normalnou pubertou, to ta nenapadlo?
V 16 rokoch maju vlastni rodicia co robit so zvladanim svojich deti, nieto este privydate mamy.
Myslim si, ze to iste robia aj doma, len tam sa o to mamka postara.

Ty by si to vobec riesit nemala, riesit by mal tvoj manzel, su to jeho synovia.
rennka súhlasím
vicktor Komplexne riesenie neporadim, ale mam podotazku - varis mu?
Co tak stanovit pravidlo ze k stolu az potom ked upraces?
Sud stanovil striedavu starostlivost, to je povinnost jeho otca, nie tvoja. Asi nie si povinna toho chalana vobec pustit dnu. Az ked otec slubi ze bude nan dohliadat.
taiko Staci Ti Tvoj prijem , aby si uzivila svoju dceru a spolocneho syna ?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    Skús toho 16 ročného neriešiť. Je to prudká puberta v kombinácii s tým, že mu otca niekto zobral.... Skús prestať reagovať na to, čo robí. Lebo ked nie je obecenstvo, nie sú ani predstavenia. Postrieka zrkadlo - tak ho nechaj špinavé. Týžden vydržíš. Neupratujú izbu - nechaj im ju neupratanú. Aj do dalšej návštevy. Ked ich to baví. Ano, je to ťažké. Ale mnohí toto zažívajú aj s vlastnými deťmi. A toto je ešte horšie. Pre obe strany.
    Puberta je veľmi ťažký vek. Mám to aktuálne doma a to si zatiaľ môžem blahoželať, že to prebieha veľmi, veľmi jemne.

    Obe strany bojujete o jedného muža.... Tento boj nemusí mať víťaza. Máš malé dieťa, tak je možné, že mnohé veci prežívaš emotívnejšie. To e pochopiteľné, sú tam tiež zastúpené aj iné okolnosti.

    Ono ani tvoj muž to nemá jednoduché. Chce dobre vychádzať aj s tebou aj so svojimi deťmi. A neustále počúvať sťažnosti raz jednej, raz druhej strany. A riešiť ich boje, to musí byť únavné.
    Naozaj skús prestať bojovať. No a čo, že nebude poriadok. Že budú postele neupratané. Tak budú. Svet sa preto nezrúti. Akurát tebe sa môže preto rozpadnúť vzťah. Aj keď je to len drobnosť....

    Verím, že puberťáci dokážu vymyslieť, ako zmanipulovať otca.... Ale je to len každý druhý týždeň. Ak nie sú vychovaní, ty ich nevychováš. To je starosť ich rodičov, aj keď náhodu je jeden z nich tvojim aktuálnym partnerom

    Hlasovalo 10 pouzivatelov

    Užitočné (10)
    afrikánka, Dav, Mária27, Anik, taiko, alaya1, maja, arizona, Jakubec, Katy a R
    10

    alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

    alaya1
    16 rocni chlapci prechadzaju komplikovanym obdobim. Mnohi su problemovi aj v usporiadanych rodinach, nieto este v takto problemovom spoluziti. Myslim, ze chlapci su si vedomi toho, ze ich vo svojom dome len tolerujes. Ked si sa zoznamila s priatelom, vedela si, ze ma deti a cely zivot, ak on bude chciet aj v jeho zivote ostanu. Ked sa vam narodilo spolocne dieta, u deti z predoslych vstahov sa vyskytuje velmi velka ziarlivost. To moze sposobovat aj to "robenie na zlost". Ak tvoj partner stale trva na starostlivosti o svoje deti, neotava ti nic ine, len to riesit spolu s nim. Ak je v tomto nerozhodny je na tebe, ako ho presvedcis, pripadne mozes nastolit domaci poriadok, alebo len vydrzat, kym bude plnolety, ci samostatny a nebude k vam chodit.. Ak si si zial doteraz u chlapcov nevydobila autoritu, teraz uz je neskoro.

    Ale kazda minca ma dve strany. Ty si napisaa len skutocnost z tvojho uhla pohladu.



    Ake jednoduche
    Naposledy upravil alaya1 : 10.02.17 at 15:20 Dôvod: dopl.obrazku

    Hlasovalo 8 pouzivatelov

    Užitočné (8)
    noemi-ke, kvietka, Anika61, afrikánka, Terezia13, Mária27, Dáša_, Katy a R
    8
    Antea Máš pravdu so 16 ročnými chlapcami bývajú problémy. Manžel mi hovoril, že 16 ročných mládenci prijímali medzi seba. Tak samozrejme aj jeho, mládenci urobili šoro-moro, nejakú muziku. Otec mu kázal prísť v určitú hodinu domov. On však prišiel neskoro a ešte mal vypité, tak vo dverách hneď jednu schytal. Manžel na to otcovi- Keby ste mi neboli otec, tak vám ju vrátim. No len potom sa začalo diať, hovoril, že nevedel či je na zemi alebo v lufte, ráno do žatvy, ale si navždy zapamätal to čo zapamätať mal. Vtedy ešte zákon o ochrane detí nebol, ani psychológovia a aj tak vyrástol z neho normálny človek
    Mária27 Tak, tak. Ja by som tiež neriešila moje deti, tvoje deti, ale naše deti.

    jslancik je offline (nepripojený) jslancik

    bez servítky jslancik
    Riešenie? Odísť od takého "priateľa" (aby bolo jasné, neznamená to odísť z vlastného domu, odísť musí v tomto prípade niekto iný...) a zmeniť spôsob výberu priateľov. To, že má "pero" a možno donesie výplatu, neznamená, že bude dobrý priateľ či otec dieťaťa. Nemáš v ňom oporu, a "vyženila" si samé nepríjemné osoby. Jeho ovplyvniteľnosť je ďalšie mínus, obzvlášť keď ho nevieš ovplyvniť ty. Nevieš si dupnúť vo vlastnom dome. Ty ani otec deti nemá žiadnu autoritu u detí. Pokúšaš sa o zmenu, ale bezvýsledne. Preto moja rada znie tak, ako znie. Pamätaj, že je lepšie nebyť v žiadnom vzťahu ako v zlom vzťahu.
    Naposledy upravil jslancik : 10.02.17 at 08:06
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    willma prepáč a prečo by mala odísť z vlastného domu? Skôr dať povel na odchod priateľovi aj s detičkami - teda nepodarenými synáčikmi.
    jslancik odporúčam odísť od priateľa, nie z domu.
    willma som zle pochopila, skôr by som napísala vykopni priateľa aj s príveskami
    jslancik medzi riadkami
    willma OK
    bettylou šak nech si to po nich pratá otec, a inak poslať kade ľahšie
      zbaliť

    mareko je offline (nepripojený) mareko

    mareko
    Ak som dobre pochopila, tak dom (či byt) je tvoj. Tvoj priateľ má určenú striedavú starostlivosť, nie ty. Kľudne ich všetkých troch pošli stráviť "krásny rodinný" týždeň do hotela či dákeho iného ubytovacieho zariadenia. Tam si budú môcť páni robiť všetko podľa vlastných predstáv . Ak to aspoň jeden z nich pochopí (mám na mysli toho najstaršieho) spraví si s nimi sám poriadok. Ak nepochopí, tak môžu pokračovať v ubytovni. No a ostatné ti tu už poradili.
    Naposledy upravil mareko : 10.02.17 at 10:56

    Jakubec je offline (nepripojený) Jakubec

    Jakubec
    Kedze to nie su Tvoje deti, ale priatelove, porozpravala by som sa s priatelom. Snazila by som sa, aby priatel zabezpecil napr. umytie hajzla, umyvadla a ustielanie. Ci to zabezpeci tak, ze to "vysvetli" svojim detom alebo to urobi osobne by som neriesila.

    Chobot je offline (nepripojený) Chobot

    Chobot
    Mnohí tu teoretizujú, ale ja ti len veľmi stručne napíšem z praxe.

    Mám syna 22 rokov a ako keby si o ňom písala. Netvrdím, že sa s tým musíš zmieriť, ale to je fakt, oni iní nebudú. A nerobia to schválne. Taká je dnešná mládež. Nezmeníš to. Ani po dobrom ani po zlom.

    My to už neriešime. Bordel v jeho izbe - je to jeho izba. Bohužiaľ spoločné priestory si poupratujeme sami.
    9 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Žabinka to som rada že aj inde to tak funguje.. ale občas bývajú aj svetlé chvíľky a uprace sa, vtedy pochválim..
    Chobot Náš máva niekedy tiež svetlé chvíľky, vtedy sa aj pozdraví a chvíľu sa porozpráva s nami.
    Žabinka môžem skonštatovať, že to ozaj chce len svoj čas.. najstarší to má už za sebou, a správa sa ako poriadny, slušne vychovaný človek, hoci ešte nedávno to bolo na prášky.. teraz má svoje obdobie stredný.. a potom je na rade mrkvinka, no u nej badať odlišnosti v správaní v porovnaní s chlapcami.. u dievčat to asi prebieha inak..
    buchač Chobot (Dnes 16:03) ...svetlé chvíľky, vtedy sa aj pozdraví
    =================
    Len vo svetlých chvíľkach sa pozdraví ?
    22 ročný ???
    Toto ale nemyslíš vážne....či ?

    Pfúúúúú...ak ale áno, tak to je fakt iný level.
    Sorry za úprimnosť, ale ja by som to nazval ...že "zanedbaná výchova".

    Alebo "americká výchova"...?
    Lebo to je na jedno kopyto = na hovno !
    Žabinka jurko, ja som to pochopila skôr ako eufemizmus, zanedbaná výchova je o niečom inom..
    buchač Iba ak tak....

    Ale na tú "americkú výchovu" názor nezmením.
    taiko @chobot, boze co ma to len caka ze "svetle chvilky a vtedy sa aj pozdravi." No mam sa naco tesit
    Žabinka jak praví Servác v Troch veteránoch: Čekají tě napínavé zážitky... Buď zdráv..
    Žabinka ale neboj, nie je to až také zlé, ak si to až príliš nepripúšťaš.. treba trochu empatie, a asertivity, ale na druhej strane aj trochu agresivity a pasivity.. veď uvidíš..
      zbaliť
    buchač Len neznaboh a človek nevychovaný Ti dal nevhodné !!!

    bettylou je offline (nepripojený) bettylou

    :-)) bettylou
    Keď už ste o tom hovorili, tak treba byť hlavne DôSLEDNÝ/Á a TRVAŤ na dodržiavaní dohodnutého. Je to ale beh na dlhé trate, ale aj malé výdobytky ťa potom potešia a na tom sa dá už stavať ďalej. Keď chcem strechu, musím tam najprv dať základy, múry a strecha je až na vrchu.

    kukučka je offline (nepripojený) kukučka

    kukučka
    citujem macochuv:
    mladsi mi ocurava zachod a vzdy ked si zuby umyva zasere umyvadlo dobre vie ze to neznasam


    TOTO by v mojom dome urobil RAZ!
    taiko co by si urobila ? vydavala by si klucik od zachodu na podpis?

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    tu pomôžu len tvrdé pravidlá, keď to oteckovi nevadí - nech sa páči handra a môže po synčekovi umyť wc, ostatné nechaj tak - umývadlo, izbu, aj ocinkovi raz zasvieti, že to nie je, ako má byť, ja by som to riešila asi veľmi rázne, neprala im, neupratala, ty nie si slúžka a tatko to musí pochopiť, snažila by som sa "mládež" vypratať z domu, trvať na zrušení striedavej starostlivosti

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.