Zavrieť

Porady

Pravidelny pokles tlaku vody vo vykurov.systeme Junkers

Ahoj poraďáci,
Prosim o radu, v RD mame 5 rokov kotol Junkers Ceraclass ACU Zwse24,ktory sluzi na kurenie aj pripravu teplej vody. Denne sa spusta cca 5-6x. V tejto zimnej sezone musim dopustat tlak vody cca raz za 2 tyzdne, co mi nepride v poriadku. O takejto odchylke od normalu prirucka neinformuje ako riesit. Kotol inak funguje v poriadku, radiatory su odvzdusnene. Ake mam dat instrukcie servisakovi aby som sa vyhla zbytocnym vydavkom za nepotrebne vymeny suciastok? Co presne mam pozadovat aby na kotli urobil ( napr. znovu natlakoval expanzku, vycistil taky filter... apod.)aby sme na tom s kotlom neboli horsie? Dakujem za odborne rady vopred!
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    vicktor je offline (nepripojený) vicktor

    ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac vicktor
    Preco myslis ze neznaly majitel kotla ma dat servisakovi pokyny co ma robit? Ved on ma najst pricinu. Robis tak aj pri poruche auta, pracky, ...?
    Voda unika, ale predpokladam nikde nekvapka z radiatora, steny/mury su suche, potom to tecie priamo dnu v kotle. Najskor prasknuty vymennik. Kvapky padaju do plamena, hned sa to odpari, takze kaluz pod kotlom nie je.
    Kotol sa ma kontrolovat/servisovat raz rocne.
    Adorable Ďakujem, kontrolu kotla sme veľmi zanedbali . Bola by som nerada, aby to skončilo väčšou škodou, hoci teraz zdanlivo všetko funguje, preto pátram po príčinách dopúšťania vody do systému...

    robovi je offline (nepripojený) robovi

    robovi
    Je mozne, ze mas prasknuty gumeny vak v expanznej nadrzi a vzduch z neho sa rozpusta v ohrevnom mediu. Tu pomoze len vymena expanznej nadrze. Ale vsak servisak presne zisti, co je problem.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Adorable Vďaka, len nerozumiem, prečo tento stav nie je reflektovaný ako "chyba" kontrolkou na kotli, predsa to musí mať vplyv na účinnosť kotla ako celku či nie?
    robovi Nie nema vplyv. Vsak kotol kuri. Len ked ti poklesne tlak pod urcitu mieru, tak vyhlasi alarm. Ako vravim, bezny servisak ti to identifikuje coby dup. Pripadne skontroluj, ci ti cez dofukovaci ventil, ked ho zatlacis neprska von voda. Toto je niekedy vyrazny prejav tejto chyby.
    vicktor Mal som tento isty problem. Nikdy ziadna kontrolka nesignalizovala poruchu. Ved voda v trubkach je, cerpadlo ju prehana, akurat nevytlaci az hore o 2 podlazia vyssie (kotol v pivnici).
      zbaliť

    Pravidelny pokles tlaku vody vo vykurov.systeme Junkers

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.