Zavrieť

Porady

Geberit - moze branit pri vymene vodomerov?

Dobry den.

Pri kon. Jadra chceme osadit geberit. Jedna sa o but na 3.posch a zaroven najvyssom v panelakovom dome. Dovernicka bola u nas a ked si to vsimla povedala ze geberit nesmieme mat ze predsa pri tak vysokej stene nebude dobre vidno na vodomer a ze ako nam ho do buducna vymenia... plus podotkla ze je vacia moznost vytopit susuedov a ze ako sa dostaneme k ventilom... jej nazor ma nezaujima ale je pravda ze toto podotkol aj pan kt. Nam mal povodne byt rekonstruovat. Teraz nam robi ina firma a ta prekazky nespomenula.

Ake mate skusenosti vy? Je geberit naozaj hrozbou pri vymene vodomerov?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    sito je offline (nepripojený) sito

    sito
    Ty vodomery nepotrebuješ, nie sú tvoje slúžia na spoločný účel domu, rozpočítanie spoločných nákladov za vodu a teplo vo vode, ventily tiež. Ak niečo firma do..., vlastník bytu je zodpovedný, že odborne neumožnil... montáž meracích zariadení v byte, svojom.
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    zuzana_27 Ja vodomery mozno naozaj nepotrebujem... Ale myslim ze kazdych 5 - 6 rokov sa menia. Ak sa pracovnik kt. ich bude menit nebude mat moznost dobre k nim dostat, asi ma to bude trapit.
    sito No isto, že nie, nepotrebuješ ich. Ale, si povinná ich umožniť namontovať na spoločnom zariadený domu, rozvodov vody, teplej vody do jednotlivých bytov za uzáverom, ventilom, uzavieracím. Teplá voda 4 roky, studená 6 rokov povinnosť je to správcu domu, družstva u vás. To, čo si napísala, to ťa nebude trápiť, ale bude ťa trápiť uplatnenie si práva ostatných spoluvlastníkov domu, jeho spoločných zariadení domu a tvoje náklady za vodu a teplo v teplej vode. Potob by si pochopila, že myslieť je treba, treba aj dopredu. Inak to môže byť v prd..., že?
    zuzana_27 Tak som to aj myslela, ze ma to zacne trapit ak to problem bude. chcela som pocut ci je klasicke riesenie osadit geberit a o ine sa nestrat, alebo prave hned aj podniknut dalsie kroky (posunutie vodemerov...)
    sito Práve to posunutie, o to ide. Studená voda konečná u teba, teplá točňa je u teba. Treba odstaviť vody a predĺžiť potrubia nad ten geberit,, aby bol k ním prístup, kedykoľvek, k studenej najmenej šesťkrát, a k teplej štyri krát. Zvyčajne dva krát do roka, revízia ich funkčnosti je robená.
      zbaliť

    taiko je offline (nepripojený) taiko

    Som, kto som taiko
    Ja len tak ludsky. Kedze v tom dome nebyvas sama a domova dovernicka, je tak nejak zastupkynou vsetkych, co v tom dome byvaju, tak by Ta jej nazor mozno mohol zaujimat.
    Neber to prosim nijak zle, ale tu v http://www.porada.sk/t295727-kto-uhr...ml#post2939228 sucinnost inych ziadas, Ty ju vsak pri budovani toalety odmietas ?
    Nehovoriac o tom, ze mozno budes o chvilu zakladat temu a dovolavat sa pana boha a spravodlivosti, kvoli tomu, ze si musela burat zachod, kvoli vymene ventilov , ci nemoznosti odcitat stav vody
    zuzana_27 Neberem to zle, neboj sa Tvoja odpoved je tak osozna ako prva 1/2 odpovede od chandlera.

    Kazdy domovnik je automaticky dobry a znaly domovnik ano? Toto si mal na mysli?

    A prepac, co odmietam??? Opravit nieco na co sa setri do fondu oprav? Prestuduj si napr zakony co to je spolocny priestor, a co je tvoj majetok - v ramci bytu, bytoveho domu.
    taiko prepac, ze som nedal odpoved, ktora by sa Ti viac pacila

    chandler je offline (nepripojený) chandler

    chandler
    pana ktory povedal, ze tam nemozete dat geberit lebo sa nedostanete k vodomerom a ventilom ste vymenili za nejakych exotov, ktory s tym problem nemaju? tak uz je to vyriesene, nie? ale vacsinou sa to robi tak, ze sa pri rekonstrukcii presunu vodomery aj ventily vyssie, aby boli pristupne aj po rekonstrukcii.
    zuzana_27 1/2 tvojej odpovede je ironicka a pritom nic o tom nevies. Pre tvoju info, aby si sa mal moznost zamysliet sa nad svojou odpovedou - islo o 2 stavebne firmy. Pan kt., ma na tuto skutocnost upozornil, mal vsak "profesionalny pristup" typu: poslite mi cenovu ponuku od druhej firmy a ja vam potom vypracujem moju... Sorry, uprednostnila som firmu ktora nerata ceny podla inych firiem a necuca si ceny z brucha. A dalsia vec, vela ludi ma geberit - vela ludi v bytovkach, preto som chcela vediet ako to mozno riesit aj u nas.
    chandler ved to ako sa to ma riesit u Vas som napisal. ten pan sa asi celkom vyznal, ked sa mu nechce robit ponuky lebo vie ze vzdy tu bude lacnejsia firma co v pohode zastavia merace aj ventily

    dmc je offline (nepripojený) dmc

    dmc
    Kedze ste na najvyssom poschodi tak rozvody vody (tepla) uz nepokracuju na vyssie poschodie a preto aj uzatvaracie ventily ako aj merace su pravdepodobne umiestnene v dolnej casti bytoveho jadra a nie ako maju susedia (ktorym pokracuju rozvody) vyssie.

    Treba sa realizacnej firmy spytat ci nebude problem z vymenou uz tam umiestnenych meracov /ventilov . Najlepsie Vam to zodpovie iba ten kto pozna priamo tvar miesta - staci posun o 2 - 3 cm a moze to vyhovovat - ale to sa neda takto spoza PC urcit. Ak je to potrebne tak treba posunut merace (ventily) ak je to mozne a ucelne ale opatovne je potrebne rozhodnut sa po obhliadke miesta.
    Naposledy upravil dmc : 16.03.17 at 16:04

    afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

    afrikánka
    Ja sa síce nevyjadrím priamo k zadanej otázke.....prístupu k vodomeru, ale možno ponúknem alternatívne riešenie.
    Pred časom sme modernizovali WC. Tiež sme uvažovali nad geberitom, či domurujeme, vznikne odskok, uberie to na rozmere a to všetko ostatné okolo geberitu. Našťastie som objavila na internete, pre mňa novinku - kapotované WC a bolo rozhodnuté. Uhladený, minimalistický vzhľad, prístup k nádržke, dobrá cena, žiadne murovanie, pôvodný obklad aj dlažba bez zásahu. Od návštevníkov, ktorí WC použijú len obdiv a pochvala.

    Geberit - moze branit pri vymene vodomerov?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.