Zavrieť

Porady

Čo pomáha pri častom pocite na zvracanie a ťažobe na žalúdku u dieťaťa vo veku 13 rokov?

Už pol roka má môj syn takéto problémy najčastejšie večer, no niekedy aj počas dňa. Niekedy mu je aj dva dni dobre a potom zas zle. Stretol sa už niekto s takým prejavom ochorenia? čo vám pomohlo?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

    BXLmiami
    Lekár a dieta.

    Hlasovalo 7 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    Dav, Kabaka123, korela, Ing. Ľubomír Janoška, lujza.j
    7
    Kabaka123 a ako už bolo spomenuté testy na intoleranciu jedla, alergiu na jedlo (laktóza-celiakia) resp. vylučiť fyz. alebo psych. dôvody

    kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

    kopretinka
    najčastejšie večer.....predpokladám,že strach z nasledujúceho dňa v škole........šikana zo strany špolužiakov.....vysoké nároky zo strany rodičov........tie dva dni,čo mu je dobre,bude asi piatok a sobota večer,keď nemusí na druhý deň do školy.....príčinu musíte nájsť sami.........prípadne s klinickým psychológom
    Naposledy upravil kopretinka : 20.05.17 at 10:01

    Hlasovalo 7 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    afrikánka, delonka, Anika61, Kabaka123, Soňa K, babi2
    Neužitočné (1)
    5
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    korela Psychológ až po riadnom vylúčení všetkých fyzických dg. Nikdy nie skôr, aby sa niečo nezanedbalo.
    Naša detská lekárka zaujala postoj asi v tomto veku dieťaťa totiž namiesto základného gastrovyšetrenia tiež posúvaním prípadu ku psychológovi (i keď takéto hore opisované príznaky boli zriedkavé, pocity na zvracanie nie, skôr ťažoba, vnútorný diskomfort a slabosť bez iných viditeľných prejavov) kam odmietalo samo ísť, pretože škola a prospech žiadny problém, až po cca piatich rokoch náhly príjem na interné, kde sa zistila iba intolerancia na laktózu, až o štyri roky sme sa dozvedeli, že už tam bola aj celiakia.
    Ak by sa zadávateľka možno aj náhodou zľakla, kým si rodič aj dieťa zvykne na diétu, trošku to trvá, ale je to iba zmena životného štýlu, ktorý dnes dobrovoľne podstupuje veľa ľudí. Žiadny problém. A najmä nepadať do paniky, kým nedržíte v rukách konečnú dg.
    Aj iks ďalších dospelých zbytočne začína u psychiatrov, kam ich odporučí praktický lekár. Ten dg vtedy (dávnejšie) vylučoval tým, že ich najprv poslal na gastro vyšetrenie. Predpokladám, že dnes by im väčšina z ich predpísala bez mihnutia oka min. niečo proti úzkosti. A ďalší pacient do siete.

    Zhrniem, vylúčiť riadne všetky fyz. dg., vrátane možných intolerancií na rôzne potraviny, nerobte to sami a nech je to dôsledné.
    kopretinka ja nepíšem o psychiatrovi,ale o klinickom PSYCHOLÓGOVI,ktorý lieky nepredpisuje,takže žiadny pacient do siete.Prečo to nenapíšeš ako vlastný príspevok.
    korela V tvojej odpovedi sa zameriavaš iba na možné psychické dôvody:
    "najčastejšie večer.....predpokladám,že strach z nasledujúceho dňa v škole........šikana zo strany špolužiakov.....vysoké nároky zo strany rodičov........tie dva dni,čo mu je dobre,bude asi piatok a sobota večer,keď nemusí na druhý deň do školy.....príčinu musíte nájsť sami.........prípadne s klinickým psychológom"
    .
    A to je podľa mňa zásadná chyba. Zareagovala som na to hlavne preto, lebo naša "múdra" detská lekárka, ktorá predtým pracovala roky v nemocnici na detskom lôžkovom, takže musela mať dostatočnú prax, počas niekoľkých rokov sa neunúvala zaoberať fyzickou stránkou problému, čím sa na organizme napáchalo veľa škôd. Skúsenosť je neprenosná a v tomto prípade je to naša priama skúsenosť zo zažitého, a nie iba dohady bez medicínskeho vzdelania.
    O.i. v Nočnej pyramíde viackrát odznelo od gastroenterológov, ako stále upozorňujú praktických lekárov a aj pediatrov, aby ľudí a deti zasielali s podobnými problémami na vyšetrenia najprv k nim, a po vylúčení ich dg pokračovali u psychológov , ev. psychiatrov.
    Ty nemusíš o psychiatroch písať, ale žiaľ, prax je taká, že tí pacienti sa tam ocitajú mnohokrát zbytočne, aj ty sa teraz hneváš zbytočne, neodporúčaj zadávateľke iba psychológov, a ja nebudem mať na čo reagovať.
    kopretinka amen
      zbaliť

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    V prvom rade sa snazte zamysliet,ako sa syn stravuje,ci ma plnohodnotnu stravu. Ci nejedava moc sladkosti a nepije sladke "malinovky".
    Odsledujte si, co jedol v den, kedy mu byva spatne,mozno mu skodi nieco,co si ani neuvedomujete...
    Biele pecivo skuste nahradit celozrnnym a pod.

    Tiez skuste vylucit moznost, ze syn ma strach z nejakej uciteky,skoly,ci nejakych "silnejsich" spoluziakov. Dieta sa malokedy zdoveri rodicom, ak ho niekto v skole sikanuje.

    Nemate aj vy,rodicia na dieta vysoke naroky? Nema napr.moc kruzkov? Zvlada ucenie bez problemov?
    Stres a strach sa casto u deti prejavuje bolestami zaludka...

    Skuste mu rano nalacno podavat caj z repika a zihlavy./asi 2-3tyzdne/.

    Ak ste vylucili vsetky moznosti,navstivte lekara,nech mu urobi vysetrenia.

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    ak to trvá pol roka, navštívila by som lekára

    a hlavne - skontrolovala stravu - či to nesúvisí s nejakým jedením. A okrem stravy by som skontrolovala, či náhodou nepopíja rôzne sladené nápoje vrátane energetických.

    bettylou je offline (nepripojený) bettylou

    :-)) bettylou
    gastro vyšetrenie, môže to byť aj helicobakter alebo toxoplazmoza... , po rozboroch krvi a gastro vyšetrení, vie lekár viac a prípadne stanoví diagnózu a nasadí liečbu.

    Čo pomáha pri častom pocite na zvracanie a ťažobe na žalúdku u dieťaťa vo veku 13 rokov?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.