Zavrieť

Porady

Pečieme domáci kváskový chlieb

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Aká múka? Ako kysnúť ? Ako na kvások ? Prečo mi chlieb nevykysol?
Pochváľte sa svojimi bochníkmi, možno poraďte iným pri problémoch, zdieľajte recepty.

Niektore recepty, podnety, zaujimavosti:
Nemieseny chlieb Sumava
Vinohradsky psenicny kvaskovy chlieb
Špaldový kváskový chlieb
Letkov pšenično-ražný chlieb
Zakladanie kvásku s ananásovou šťavou
Prečo nemraziť kvások
Kvakin kvaskovy chlebik a skúsenosti
Turbo chlebik, psenicno, spaldovo, razny, so zeleninou
Naposledy upravil taiko : 14.12.17 at 06:50
Usporiadat
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

prečo si chcel tak silno čisto špaldu...
sa ti podaril
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
lujza.j
prečo si chcel tak silno čisto špaldu...
sa ti podaril
lebo carnica psenicu nemoze, ani raž.
Dakujem, hej uz to zacina nejak vyzerat.
2 1
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

taiko
Spalda to je ina zapeklitost. Zlozenie glutenu je ine a ked nedas pozor, tak mas cesto ako blato
Chcel si napísať "množstvo" gluténu...
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
ZahradnikAmater
taiko
Spalda to je ina zapeklitost. Zlozenie glutenu je ine a ked nedas pozor, tak mas cesto ako blato
Chcel si napísať "množstvo" gluténu...
Hmmm, myslim, ze som to napisal spravne. Jedna sa o zlozenie glutenu. Gluten je compozit. Zlozeny z gluteninu a gliadinu a ich pomer je rozny pre rozne obilniny.
pozri https://sk.wikipedia.org/wiki/Lepok, alebo
https://en.wikipedia.org/wiki/Gluten, alebo
http://aaccipublications.aaccnet.org...1891127519.002,
https://www.celiac.com/articles/8/1/...din/Page1.html, alebo
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17008153

specialne
"Gluten forms when glutenin molecules cross-link to form a submicroscopic network attached to gliadin, which contributes viscosity (thickness) and extensibility to the mix.", alebo
"Gluten proteins can be divided into two main fractions according to their solubility in aqueous alcohols: the soluble gliadins and the insoluble glutenins. "

Vyssie popisane by aj mohlo vysvetlovat, preco niektori jedinci citlivi na psenicu, mozu jest spaldu ci ovos. Vsetky tri obilniny totiz maju gluten, len je v kazdej obilnine iny.
A vysvetluje to podla mna aj to, preco sa cesto z kazdej obilniny sprava inac.
Naposledy upravil taiko : 24.09.17 at 23:54
3 1
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

taiko
Hmmm, myslim, ze som to napisal spravne. Jedna sa o zlozenie glutenu.
OK
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
ZahradnikAmater
taiko
Hmmm, myslim, ze som to napisal spravne. Jedna sa o zlozenie glutenu.
OK
nevadi, nik z neba uceny nespadol
0 1
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Dnes som v pošte našla info o novej knihe o kváskovaní, ktorej krst bude 25. októbra od 12:00-13:30 hod. v Stupave. Myslím, že aj v Reflexe na Markíze bola relácia o kváskovaní, mala ešte raz byť, ale neviem to presne. Našla som aj odkaz, kde je o tom viac https://www.facebook.com/kvaskovanie...n=campaign_938.
2 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Kniznica ruda morica...hlavna ul.,skoda je to streda....hned za....chodim na keramiku
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Dnes som sa hrala. Nie je ale kváskový. Kamoška mi kúpila nový košík na chlieb, tak som ho skúšala. Je ešte treba veľa vylepšovať, ale jesť sa dá.
Chlieb.jpg  
DSCF7405.JPG  
DSCF7407.JPG  
1/1
11 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
babka - ježibabka
Dnes som sa hrala. Nie je ale kváskový. Kamoška mi kúpila nový košík na chlieb, tak som ho skúšala. Je ešte treba veľa vylepšovať, ale jesť sa dá.
ale babka, skromnost nie je na mieste, ved vyzera super a ked sa este da aj jest
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Dalsi exemplar. Zase o nieco lepsi. Tentokrat ale z nemeckej spaldovej muky 630-ky. To je skor taka kolacova.
Bol menej kysly, rychlejsie vybehol a rychlejsie s nim bolo potrebne narabat, lebo sa roztekal a lepil. Ale vysledok v pohode
Naposledy upravil taiko : 31.10.17 at 11:37
FullSizeRender.jpg  
7 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Tai...tu kupit celozrnnu muku jednej znacky....tak lietat ako druzica....potom jedna taka druha onaka.....chleba vzdy iny....ale vzdy vini-vini....
Ja uz ani doma nehlasim...ked cesto robi obštrukcielebo nakoniec je chlebik ok...jeden jediny som zahodila...bol prekusnuty...
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
lujza.j
Tai...tu kupit celozrnnu muku jednej znacky....tak lietat ako druzica....potom jedna taka druha onaka.....chleba vzdy iny....ale vzdy vini-vini....
Ja uz ani doma nehlasim...ked cesto robi obštrukcielebo nakoniec je chlebik ok...jeden jediny som zahodila...bol prekusnuty...
ja sa snazim vzdy rovnaku muku pouzit, kym sa nenaucim, lebo potom neviem, ci sa nepodarilo kvoli mne, ci kvoli muke. Teda viem, ale aspon sa mozem vyhovarat
Inac tu 630 muku spaldovu maju v DM
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

V dm..som naposledy raznu ....lebo spaldu a psenicu som v kauflaci...raznu tej istej zn.nemali...vrrr
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Razno..spaldovy...nikdy neviem ako hlboko urobit narezanie...potom to takto
DSC_0385.JPG  
DSC_0384.JPG  
1/1
8 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
lujza.j
Razno..spaldovy...nikdy neviem ako hlboko urobit narezanie...potom to takto
no ja som raz narezal spaldovy hlbsie, porusil som uz aj tak slabu strukturu a sa mi roztiekol este pred pecenim. Upiekol som ho ale ja tak a osuch som potom jedol potajomky sam
Ale ked tam je raz, tak to by malo byt pevnejsie a teda moze sa hadam narezat aj hlbsie
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Tai....ja to len preto,ze su to kontrolovane krateryv recepte to nie je....raz mi to tu niekto....on sice moc nenarastie....ako z bielej muky....zas nemusim mat krajec ako madžarsky chlebaze dam jeden a priberiem 2kg
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

lujza.j
Razno..spaldovy...nikdy neviem ako hlboko urobit narezanie...potom to takto
Lujza, mas to krasne, ja som sa este neodvazila
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

alaya1
lujza.j
Razno..spaldovy...nikdy neviem ako hlboko urobit narezanie...potom to takto
Lujza, mas to krasne, ja som sa este neodvazila
Ala....ten co peciem....verim,ze zvladne kazdy.....aj ked do tejto podoby som sa dostala vdaka....poradacky kvaky....kvakuš....stale diky lebo gramaž a vsetko podla receptu...chleba sumava....ale casy teploty...zakrytie a odokrytie...uz vyladila kvaka....
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

lujza.j
alaya1
lujza.j
Razno..spaldovy...nikdy neviem ako hlboko urobit narezanie...potom to takto
Lujza, mas to krasne, ja som sa este neodvazila
Ala....ten co peciem....verim,ze zvladne kazdy.....aj ked do tejto podoby som sa dostala vdaka....poradacky kvaky....kvakuš....stale diky lebo gramaž a vsetko podla receptu...chleba sumava....ale casy teploty...zakrytie a odokrytie...uz vyladila kvaka....
Je tu niekde receptik? Ak nie, mozes mi ho prosim napisat...dodavatela kvasku uz mam
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať