Nakolko kazdu sobotu peciem riadne vykvaseny chlieb /uz by som ten klasicky mieseny s hodinou kysnutia nepiekol/, zakladam dnes kvasok s ambiciou, ze buduci vikend peciem z neho bez kvasnic chlieb. Peciem zasadne z psenicnej bielej hladkej muky, preto som zo vsetkych receptov zvolil tento
https://dobruchut.azet.sk/recept/497...enicny-kvasok/ .
Receptov na chlieb by som sa skusil nedrzat, lebo som nenasiel taky, ktory by mi vyhovoval. Mozno nejaky "vojnovy", kedy sa pouzivali iba zakladne suroviny.
Pouzil by som tych 300g kvasku, 500g hladkej psenicnej muky + odhadom optimalne mnozstvo vody, sol, korenie. Zamiesat + 15-20 hod. kysnutia s optickou kontrolou + vytvarovanie, odpocinutie a upecenie. Zial, takyto recept som nenasiel... este skusom v praci na PC, lebo z mobilu je to nepohodlne...
Ps: budem davat nie po 50g muky, ale 40g.