Piekla som kváskový, keď ešte nikto o Naty nevedel, no na jej obranu musím povedať, že pritiahla k pečeniu chlebíka a buchiet napr. aj mladé mamičky, ktoré kŕmili deti brumíkmi.* Ináč dobrý biznis, učiť ľudí piecť chlieb, nevidím rozdiel medzi ním a napr. keď niekto robí kurz štrikovania, maľovania kraslíc a pod., nás to učili mamy. Doba sa mení. Droždie ako decko som jedla aj ja, len vtedy staré, zabalené v pergamene vyschlo a sčernelo, dnes splesnivie aj v chladničke.
* Jeden mladý otecko mi vykladal, že u nás stojí 45 centov a v PL ho vyjde tuším na 23, dcéra zje niekedy aj dva za sebou. Ja som si len pomyslela, nám mama piekla mriežkovaný, alebo jablkový koláč, ja deťom deň a noc, alebo piškót a jedli ho s marhuľovým džemom.