Zavrieť

Porady

Zapnuť / Vypnúť / Pracovať s notebookom na dialku CEZ INTERNET

Zdravim.

Potreboval by som poradit s problematikou pracovania na dialku s notebookom alebo tabletom ktory bude doma pripojený na sieti.

Pripojenie by som využíval Teamviewer.
Fungovalo mi už to tak tyzden s notebookom ktorý bol stále pripojený na sieti a tiež zo zakladnymi nastaveniami aby sa nevypol takže bol zapnutý viac než 8 dní no notebooku to asi začalo trocha prekazať.

Chcel by som niečo praktickejšie. Príkladne nejaký vzdialený prístup na zapnutie / prebudenie dotyčného zariadenia a nasledne pracovanie s nim (praca na youtube videach). Najradšej po práci by som ho vypínal a keby ma napadlo o pol hodinku alebo ráno o 4 aby som si ho aj zapol a pracoval. Potrebujem niečo aby som pritom nemusel byť fyzicky ale veci riešil internetom.

Ide o notebook HP probook 4535 alebo po prípade aj tablet by nebol problem zakupiť ak by to bolo potreba. Ide o to aby to nebolo zapnuté nonstop.

PS: niečo som čítal aj o Wake on Lan no zatial som nemal možnosť vyskúšať a radšej sa informujem u "odborníkoch" / odborníkoch ako skúšať a nakoniec zistiť že to nefunguje a mojej problematike danosť nepomôže.

Vopred za odpovede dakujem
3 komentárov     zbaliť
taiko .
1. preco musi tym "serverom" byt notebook/tablet ?
2. preco musi byt ten notebook/tablet doma ?
mcunnamed 1. grafický prístup cez app teamviewer (upload)
2. Mesto 2mb/s upload ("doma") ... Dedina 300kb/s
taiko 1. v tom pripade to moze byt kludne nejake male jednoduche PC, ktore nema baterku a moze byt zapnute vkuse. Skus pozriet tuto
https://www.lifewire.com/best-mini-pcs-4047271, alebo
https://www.tomsguide.com/us/best-mi...view-2760.html
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    misoft je offline (nepripojený) misoft

    misoft
    Aby som pravdu napísal - Wake on Lan naozaj uvedie PC do prevádzkového stavu. T.z. že ho PREBUDÍ!
    Takže PC/NB musí mať riadenie spotreby a v nej nastavenie "Spánok" (Sleep).
    Čo to obnáša?
    Je niekoľko stavov riadenia spotreby a stavov neaktivity PC/NB (označujú sa Sx):
    S0 - aktívny stav - PC/NB pracuje
    S1,S2,S3 - Sleep (Spánok) - najčastejšie sa používa S3 - v tomto prípade uvedenie do tohto stavu odpája monitor (grafiku), odpája periférie (napr. tlačiareň, zvukovú kartu), zastavuje HDD, ovšem je pod trvalým napájaním matičná doska (musí sa predsa starať o ďalšie komponenty, ktoré s týmto stavom musia byť aktívne a to radič USB, radič BUS, sieťová karta LAN) a napája RAM pamäte, nakoľko všetko ostáva v RAM v stave, ako sa nachádzalo pri uvedení do Sleep modu. Sieťová karta (uviedol som) je tiež aktívna, preto je schopná prijať signál po internete, aby sa PC/NB "prebudil". Z toho je jasné, že spotreba síce klesne, ale len asi o cca 50%.
    S4 - Hibernate (Hibernácia) - v tomto móde sa VŠETKO, čo je v RAM, na obrazovke, v CPU (procesy) ukladajú na HDD (do hyberfile - vyčlenený priestor na HDD, kde sa toto ukladá), vypína sa grafika, zvukovka, HDD, sieťová karta, napájanie dosky a RAM - PC/NB sa VYPNE! Aktívny je len zdroj v stave Stand-by (nakoľko už PC/NB používajú pulzné zdroje - stačí impulz, aby sa zdroj zapol).
    Tu sa však Wake on Lan použiť NEDÁ.
    U tabletov - ešte som u Androidu Wake On Lan nevidel, tablety majú stav vypnutý/ zapnutý/ hibernate. Aby si mohol i u Androidu využívať Wake on Lan - potrebuješ na to dodať aplikáciu - napr. https://play.google.com/store/apps/d...akeonlan&hl=sk - potom by to možno fungovalo, pretože by sa pridal ďalší stav - Sleep i do Androidu. Ovšem - musel by byť napájaný, pretože by muselo byť zapnuté WiFi, aby signál prijalo a to berie šťavu!

    Ovšem - okrem prebudenia zo spánku (Sleep) by si musel v PC/NB po ukončení (píšeš Teamviewer) musel znova toto uvádzať do Sleep. U Androidu - musel by si spustiť tú aplikáciu na diaľku a takto ho do toho stavu uviesť.

    Takéto pracovanie na diaľku sa využíva viac u desktop PC, alebo u NB, ktoré sú pripojené trvalo na zdroj energie. Musíš si uvedomiť jeden fakt: pri Sleep sa tiež používa energia z akumulátorov, čo môže skracovať časovú výdrž zariadenia, ak nie je trvalo napájané.
    mcunnamed Super odpoveď. Podrobnejšie info som písal do správy. Cením a ďakujem za tieto riadky!
    ZahradnikAmater
    LogMeIn som v minulosti používal tak, že som si vypnutý PC na diaľku zapol, urobil potrebné zmeny, nastavenia a tak a zase ho vypol. Kolegovia sa občas čudovali, keď boli v tom kancli a stroj sa zapol ) Neviem, či je to možné aj v aktuálnej verzii a zadarmo?
    misoft Už nie je ..... len TRIAL a potom sa cáluje....
    Ale i ty si musel mať PC v Sleep mode - pretože využíva Wake on LAN. A sieťovka MUSÍ byť aktívna a napájaná. Pri vypnutom PC nezapneš, ani keby si sa roztrhal.

    Dodkoo je offline (nepripojený) Dodkoo

    Dodkoo
    Kedysi som používal Wake on Lan, bolo to priamo v ADSL routri ale zapínal som stolový PC. Terajší router zvonku neprepustí pakety pre WoL tak som to "vyriešil" že som vytiahol z dosky 2 drôtiky ktoré sú na zapínanie PC a spínam ich relátkom ktoré má ethernet rozhranie. Takže ak si pripojíš káblik aj k terajšiemu vypínaču na NB tak by si to vedel relátkom. Nájdi si "ethernet relay" alebo zostav z arduina.

    Zapnuť / Vypnúť / Pracovať s notebookom na dialku CEZ INTERNET

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.