Zavrieť

Porady

Vplyvy namontovaného satelitu na človeka

Dobrý deň,bývame v bytovke .Susedia si dali namontovať satelit na strechu domu pre 4 byty z jedného vchodu.Keďže je pôsobenie vysokofrekvečného elektromagnetického žiarenia škodlivý ,byt pod namontovaným satelitom nie je naň pripojený ,ale vlastníci znášajú jeho škodlivé vplyvy.Je možné sa brániť ,aby bol namontovaný nad ich bytom,kedže nevyužívajú jeho signál?
ďakujem za odpoveď
Naposledy upravil dana62 : 31.10.17 at 09:40
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Chobot je offline (nepripojený) Chobot

    Chobot
    Záleží od toho, čomu veríš.

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    ZahradnikAmater, Ing. Ľubomír Janoška, taiko, Žabinka, willma
    5

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Elektrosmog mas vsade okolo seba,tazko sa mu vyhnut. Asi vsetky byty naokolo maju wifi,v izbach mame el.zasuvky, v bytoch mame kopec elektrospotrebicov a dalo by sa pokracovat. Jeden satelit nad bytom je iba kvapka v mori...

    Satelity a elektrosmog
    Aj keď satelity dosahujú na výstupe ich antén relatívne vysokého vysielacieho výkonu vo frekvenciách desiatok GHz, ožiarenie krajiny je extrémne nízke vzhľadom na obrovské vzdialenosti, ktoré sú potrebné na dosiahnutie Zeme. Prijímacie parabolické antény sú používané ako "šošovky" na koncentrované zameranie na zdroj signálu. Domáce parabolické antény a zodpovedajúce satelitné prijímače nie sú zdrojom žiadneho vysokofrekvenčného žiarenia. Sú to úplne pasívne zariadenia. Ak to zhrnieme, satelitná technika spôsobuje len extrémne nízke množstvo elektromagnetického žiarenia.
    http://www.voxo.eu/elektrosmog/satelity-gps

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    bettylou, kopretinka, taiko, afrikánka, Kabaka123
    5

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    Takže nie satelit ale radiolokátor tam musí byť, lebo ten vyrába a vysiela elektromagnetické žiarenie do priestoru, ale spravidla je to úzky lúč ani si neviem predstaviť konštrukciu ktorá by vysielala všesmerove a s dostatočným výkonom. Teoreticky by som sa viac bál mikrovlnky ktorá je zdrojom elelktromagnetického žiarenia v podstate je to ten istý princíp ako radiolokátor. satelit je len detekčné zariadenie na signál určitej vlnovej dĺžky vysielaný z družice . Rovnako môžeš tvrdiť že detektor na alkohol ti spôsobil opicu. signály vysielané prechádzajú prostredím v ktorom sa lámu alebo sa odrážajú dopadom na nepriechodné prostredie (napríklad parabola satelitu je vybavená odrazným náterom a tieto odrazené lúče smerujú do ohniska paraboly), a je vylúčené aby sa odrazili do priestoru. Skôr sa lúče odrážajú ľubovoľným smerom pri dopade na iné plochy. (preto pri búrke nemáš signál )
    Naposledy upravil pavol54 : 31.10.17 at 11:45
    Ing. Ľubomír Janoška
    logo
    Fair Mind s. r. o.
    Nie je to satelt, ako sa s obľubou nazýva, ale iba anténa satelitného prijímača.
    Na rozdiel od skutočného satelitu, ktorý je zavesený na obežnej dráhe, nič nevysiela. Iba prijíma signál zo satelitu. Nemá ako škodiť.
    21 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    misomiso Pani musim vas opravit, satelit vysiela aj naspat rozne data, najma data o uzivatelovi. Ale vysiela to smerom hore do miesta, odkial aj prijma. Takze byty pod tym by mali byt v pohode.
    pavol54 Si myslel ten satelit na obežnej dráhe že, lebo satelitná anténa obyčajného televízora neviem to by musel byť poriadny energetický zdroj ktorý by zabezpečil dosah signálu do takej vzdialenosti a nielen to menič z 50Hz aspoň taký ako majú satelitné mobily, a na akej frekvencii frčí?
    bodliak Hahaha.
    misomiso Ved prave preto mi nechcel tahat stary skylink, lebo mal slaby vykon. Vysvetloval mi to ten technik, ze tam beha signal obojsmerne.

    Nevidim ziaden problem pri beznom vykone, ktory maju tie skylinky signal dostat. Pristroj je napajany z 220V siete a signal je smerovany do jedneho bodu tou parabolou. Ked dokaze ta druzica pokryt signalom obrovsku plochu na zemi iba z malej fotovoltaiky, tak ja isto dokazem na nu smerovat uzky luc signalu. Skus to porovnat s mobilom, ktory je napajany z malej baterecky, ma zo zakona max 2W vysielaci vykon, plytva tym vykonom naslepo do vsetkych smerov okolo seba a napojil sa mi z Pohronskeho Inovca na madarsku siet, minimalne 80 km.
    Ing. Ľubomír Janoška Never každému, čo ti povie.
    Správca satelitnej komunikácie nepotrebuje zbierať žiadne údaje o používateľovi, má ich v databáze odkedy vznikol zmluvný vzťah. Vtedy sa používateľovi pridelí karta a ďalej sa sleduje iba kto má čo objednané a či za to zaplatil.
    misomiso Okrem ineho napriklad zakaznici roznych televizii platia za reklamu podla sledovanosti. Ak myslis, ze sa da inak sledovat, kolko ludi pozeralo dany program? Pred cca 20timi rokmi boli vybrane domacnosti, (akoze vzorka obyvatelstva) ktore dostali taku krabicku a musli pozerat cez to, a ta krabicka to odosielala. Dnes iz to netreba. ide to spatne vsetko cez kable a satelity.
    bodliak Misomiso, Zem je plocha placka, vedel si ?
    Ing. Ľubomír Janoška @misomiso
    Technológia na súčasné alebo postupné spracúvanie spätného signálu zo státisícov alebo milónov jednotlivých zdrojov
    a hlavne na ich rozlíšenie
    by bolo o niekoľko rádov drahšia, než technológia na šírenie signálu iba jedným smerom.
    Skús sa porozprávať s nejakým rádioamatérom o multiplexných prijímačoch, ktoré majú prijímať signál od státisícov alebo miliónov vysielačov.
    taiko ak by bola antena pouzita na satelitny internet, tak by mohol mat misomiso pravdu. Tiez ma napada, ze uplink je nutny aj pre pay-per-tv
    Ing. Ľubomír Janoška satelitný internet je niečo dosť odlišné od satelitnej TV
    - zásadný rozdiel je práve v uploade
    taiko ved prave, ta pritomnost uplinku, o ktorej misomiso pisal A zadavatel nepise ze sa jedna iba o satelitnu TV
    Samozrejme sa chapeme, misomiso nepisal o satelitnom internete, ale s uplinkom mal pravdu
    Ing. Ľubomír Janoška dobré zverstvo
    taiko @lubo co ? kde? ake zverstvo?
    sito Otázka. "Vplyvy namontovaného satelitu na človeka"

    1.Isto psychologický.

    bbbbbbbbb, právne, finančné, zdravotné, technické, atď, neriešim, nie som účastníkom dohody. tajko vie ...
    taiko @lubo inac ale zaujimalo by ma ako ten satelitny internet funguje v kontexte toho, co si pisal o tych multiplexoch
    Ing. Ľubomír Janoška Zložito
    Predpokladám, že sú vyhradené intervaly pre upload od používateľov + klasické požiadavky na prerušenie a radenie priorít + klasické sieťové riešenie konfliktov súčasného vysielania zahadzovaním paketov a náhodnými intervalmi pre opakovaný pokus.
    Je to iba hypotéza, ale neviem si predstaviť efektívnejšie riešenie.
    sito p. Ing. tak tomuto nerozumiem, zatiaľ ani nepotrebujem. tajko, áno. Ako tuhlík vo ferdovi marvencovi. Všade bol a všetko vje, či vyje, všetku múdrosť sveta zožerie, aj tu ešte nepoznanú.
    taiko @lubo normalne si ma navnadil Asi si to prestudujem, len tak pre zaujimavost
    sito Vidíte, vidíte p. Ing.. Ste ho nachytal, či sa? Neláka Vás predstava, že po jeho štúdiach problému sa tu ľudia kľaknú, zľaknú sa, a poserú sa s tých jeho vedomosti?

    LOGICKÝCH ...
    Ing. Ľubomír Janoška @marcel
    ani ja tomu nerozumiem, ale viem to dobre skryť
    sito ... šiš mária! To tu už, ............., logicky, každý klame?

    Odvaha je tu požiadať o radu.
      zbaliť

    taiko je offline (nepripojený) taiko

    Som, kto som taiko
    nemas sa coho obavat a v principe, ani sa comu branit.
    To, ze je na streche satelitna antena, nepredstavuje pre Teba vacsiu hrozbu ako pobyt na chodniku pred bytovkou, lebo si vystavena presne tomu istemu satelitnemu signalu.
    Ako spominaju ostatni diskutujuci, najprv vyhod mikrovlnku, potom mobily, wifi router a az potom sa mozes zamyslat na skodlivostou satelitneho signalu. Ale naozaj len zamyslat...
    pavol54 pre upresnenie signál ktorý sa dostane na parabolu satelitnej antény dopadne do jej ohniska a je zvedený tienenými vodičmi a spracovaný na televízny obraz, teda na iné typy elektromagnetického žiarenia, ktoré blúdi po miestnosti od steny ku stene máme šťastie že naše snímače nie sú tak vybavené aby ich mozog vnímal
    ZahradnikAmater
    Tí ľudia, čo bývajú pod tým "satelitom" by sa mali susedom poďakovať. Pretože zo satelitu na obežnej dráhe Zeme je vysielaný signál na celý povrch Zeme (v rámci segmentu dosahu signálu), ale na streche v mieste, kde je umiestnená anténa pre príjem satelitného signálu je signál z paraboly smerovaný do jej ohniska a ďalej káblami do prijímača. Takže na tú časť strechy, na ktorej je satelitná anténa, nedopadá odteraz satelitný signál a ľudia pod strechou sú menej ožarovaní.

    Z toho vyplýva, že obyvatelia bytu pod strechou so "satelitom" by aj po ulici mali odteraz chodiť s malou parabolou na čiapke, obrátenou k nebu, aby počas prechádzky alebo chôdze za nákupom odrážali ten signál rovnako, ako ho odráža prijímač na streche. Inak sa vystavujú ožiareniu z obežnej dráhy a neviem, ako by sa tváril majiteľ chodníka, keby sa mu sťažovali, že im spôsobuje ožiarenie, lebo chodník nie je zastrešený nijakou odraznou plochou.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    pavol54 plus dávam za prvý odsek, odrazivosť parabol(ale len do jej ohniska) sa zabezpečuje špeciálnymi nátermi, inak tie potvorky čo postupujú elmag žiarením prenikajú cez väčšinu materiálov a aj sa od nich odrážajú. Teda chodiť s parabolou na hlave je rovnaký nezmysel pretože čo neprejde do lebene z vrchu, sa do nej dostane napríklad odrazom od okolia napr. chodník stena okno a pod.
    ZahradnikAmater Poprosil by som aj za druhý, za iróniu
    allgreen Aha slovensky vyrobok: http://www.dsl.sk/article.php?article=17802
      zbaliť

    bodliak je offline (nepripojený) bodliak

    bodliak
    Satelit ten vf signál iba prijíma. Signál tam je bez ohľadu, či je satelit nad vaším bytom alebo nie. Ak vám signál vadí, požadujte preparkovanie satelitu na obežnej dráhe, aby nevyžaroval na váš byt.

    Hlasovalo 4 pouzivatelov

    Užitočné (2)
    Kabaka123, pavol54
    Neužitočné (1)
    Nevhodné (1)
    0
    pavol54 alebo si nechať namontovať veľkú parabolu, lebo plocha paraboly má vysokú odrazivosť dopadnutých signálov. To je predsa zmyslom signál ktorý dopadne na ktorékoľvek miesto paraboly nasmeruje jeho tok do ohniska paraboly kde je umiestnený snímač signálu. Teda za parabolou žiadny signál nie je(okrem tých čo sa odrazili o iných objektov)

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Existuje ochranný prvok proti tomuto žiareniu.

    http://www.topky.sk/cl/1000680/15150...ickym-ziarenim
    ---------------------------------------
    Iná verzia je táto.

    https://t2.aimg.sk/magaziny/EHRfxIug...2145916800&v=2
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Ing. Ľubomír Janoška Existujú aj špeciálne parabolické antény s mimoriadne nízkym koeficientom odrazu nebezpečných lúčov
    http://www.kmg-art.sk/photos/origina...25c9eeb7a1.jpg
    bodliak No jo, keď predávajú filter do zástrčky, ktorý oddelí "zlú elektrinu" vyrábanú v atómových elektrárňach ...
    bettylou ha ha ha,,, sme še pobaveli nad calu temu
    bettylou motore pod oblakami vám nevadia????
      zbaliť

    Vplyvy namontovaného satelitu na človeka

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.