Zavrieť

Porady

Problem so zaludkom

Na gastre mi zistili slabý zápal žalúdka. Nasadili emaneru.Stav sa mi zhoršil, zmenili lieky na omeprazol , este horšie. To už ma museli hospitalizovať .Infúzie deganu + qamatel. To už som išla do bezvedomia .Lekári usúdili že mám na lieky blokujuce kyselinu alergiu. Teraz som bez liekov , ale mám úplne narušené trávenie a najnovšie mi zistili jazierko žlče v žalúdku. Helikobaktera nemám. Som zúfalá s tých bolestí. Viete mi niekto poradiť niečo prírodné? Bylinky , vyzivove doplnky ? Prosím pomôžte.
Naposledy upravil zoja 24 : 15.11.17 at 11:01
ivka70 skus si opravit text, nejako ti to (asi mobil) zle poopravoval ....
zoja 24 Mám jazierko žlče v žalúdku + zápal žalúdka. Helikobaktera mi nenašli .
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Stina je teraz online Stina

    Stina
    Mne veľmi pomohla šťava z aloe.
    Aloe je schopná nastoliť rovnováhu v tráviacom systéme . Ďalšie štúdie dokázali, že šťava z aloe vera pomáha detoxikovať črevá a pri vnútornom použití pôsobí blahodarne na črevnú flóru. Neutralizuje žalúdočnú kyselinu a uľavuje od zápchy a žalúdočných vredov.
    po použití aloe vera sa človek cíti lepšie ako predtým . Zvýši sa chuť do života, ustupujú depresie, zvyšuje sa chuť do práce aj výkonnosť. Hlavne to platí u ľudí, ktorí prekonali ťažké ochorenie a sú v rekonvalescencii

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    Katy a R, arizona, Dav, Terezia13, Mária27, korela
    6
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    zoja 24 Aloe som si už objednala , rovnako aj probiotika. Rumancekovy čaj vraj vysušuje sliznice, ale skúsim. Skúšam aj curcuma v tabletach s vitamínmi c. Mňa trápia skôr kašovite stolice. Lekári to vyhodnotili ako psychosomaticku poruchu a tak beriem aj antidepresiva. Dnes mi zistili ak mierny zápal dvanastnika. Fakt neviem čo skôr liečiť, či žalúdok alebo dvanastornik.Ziadne info o tom ako sa stravovať som nedostala. Ale objavila som českú stranku s diétou ktorá je založená na monosacharidoch .Tie sa bezproblémovo rozkladaju hneď v žalúdku. Vyskúšala som chlieb z banánové muky doma pečeny a ten mi robí dobre. Surové jablká sú mi tazke , musím ich piecť alebo variť a rovnako neznesiem citrusove plody. Zelený jačmeň, chlorela a spirulina úplne katastrofa.
    A vieš mi prosím poradiť ako aloe užívať? Na lacno či po jedle?
    Stina aloe som si dávala hlavne ráno na lačno a večer pred spaním. Ale aj počas dňa. Mne vtedy zistili GERD, bulbitídu, hiatovú herniu , reflux a tiež žlčové jazierko v žalúdku. Samozrejme mi dali lieky, ktoré som brala. Navyše som si dávala aloe, bylinkové čaje.
    zoja 24 Takže aloe sa môže užiť kedykoľvek počas dňa? A ake lieky si brala ? Mne teraz pred hodinou dali venter. A ake caje sú dobre okrem harmanceka a repika ? A mala si bolesti v pravom boku ? Viem že som zvedavá, len sa chcem uistiť či sa z toho človek dokáže vyliečiť.
    arizona Aloe stava sa uziva za jeden stamperlik rano a vecer.
      zbaliť

    Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

    Katy a R
    Alergici musia opatrne so všetkým ..napr aj aloe nie každý znesie (pestujem si tiež - je to fajn). V prvom rade teraz skús niečo na ukľudnenie - ale ozaj so všetkým opatrne a potroškách! ja mám dobré skúsenosti s repíkom, alebo vyskúšaj burizony (samozrejme nesladené), prípadne skús šťavu z mrkvi, jesť len holú ryžu a pod ... len si nemysli, že všetko prejde za jeden deň

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    branislavp, Terezia13, Žabinka, Dav, arizona, Anika61
    6
    13 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    zoja 24 Katy ka viem že mi to neprejde za deň ale ja sa už trápim od apríla. Hodnoty imunoglobulinov (imunitu) mám rizikovo nízku.
    Repik mám, ten skúsim.Vies mi poradiť koľko šálok môžem za deň vypiť.? Nech to zasa nepreženiem.
    Anika61 Odporúča sa piť 2 až 3 krat denne nesladeny ,ak ale nemávaš zápchu....lebo pôsobí "sťahujúco"...
    zoja 24 zápchy nemám, skôr ako laik by som povedala ze mám niečo ako hyperaktivnu peristatika čriev. Myslis ze nechtik alebo už namiešaný žalúdočnu čaj by bol tiež vhodný?
    Katy a R začať po troške - no a potom koľko znesieš - repik sa môže piť aj dlhú dobu, nemá obmedzenie, ako niektoré (napr žihľavový). ale čo si doplnila - ty strašne veľa skúsaš - v prvom rade striedmosť! - menej je niekedy viac. aj čistá voda je lepšia, ako nejaké exotické ovocie na takýto vystresovaný žalúdok (môj názor). určite ti lekár doporučil dietu. a pri antidepresívach si treba prečítať - či nalačno, alebo ako ich užívať!
    Anika61 No o tom sa treba poradiť v lekárni,lebo niektoré žalúdočné čaje sa práve nesmú používať pri zápale žalúdka........repik alebo harmancek sú odporúčané práve na tvoje problémy tak by ti nemali spôsobiť ťažkosti.....pri harmanceku sa popisuje,že efekt sa prejaví už po týždni,mne po ňom ustúpili bolesti.....repik tak isto....
    zoja 24 pijem len dojcenecku vodu 1.5 litra denne. Mám 45 kg lekár mi povedal že veľa vody by mi tiež mohlo uškodiť. Skúšam, pretože by som chcela fungovať normálne.
    Dodrzujem všetky pokyny lekarov, ale každý organizmus reaguje inak .Niečo robím zle ale neviem čo. Ďakujem za rady.
    Katy a R hlavne nič nepreháňaj! (môj syn bol 4 dni len na repíku, keď bol jeho stav najhorší, potom trošku mixovanej ryže, potom mixovaná ryža s mrkvou ... atď - a napr nemôže harmanček)
    zoja 24 Je jedno akú ryžu ? Mňa po ryži boli brucho , ale neskúšal som mixovanu. Som teraz v nemocnici a mám prístup k len k ovocnemu čaju a ten sa bojím piť. Som len na čistej vode . A jem veľmi málo, jem veľa banánov, mäso mi nechutí. Skôr mi môj stav zhoršuje stres z toho že sa z toho nedostanem . Antidepresiva mi veľmi nezaberajú , skôr sa obávam aby som časom neostala na nich závislá.
    Ale ďakujem za všetky cenne rady. Môžem len dúfať že raz to bude opäť dobre a snáď aj priberiem. Sestry v nemocnici stoja na do mnou pri jedle a nútia ma jesť.Ale môj žalúdok odmieta . Skúsim ten repik , popritom čistú vodu a banány.
    Žabinka veľa chorôb sa zhoršuje aj z dôvodu psychických problémov, súvisiacich s ochorením.. možno by si mala myseľ niečim zamestnať, aby si neustále nemyslela na svoju chorobu.. a hlavne, nesmieš skúšať všetky odporúčané postupy chaoticky, s úmyslom rýchleho vyliečenia.. treba vyskúšať len jedno, napr. repík, a pozorovať či a ako zaberie.. keď budeš piť/jesť všetko naraz, nezistíš čo ti pomáha.. držím palce aby sa ti polepšilo..
    zoja 24 Ďakujem Zabinka. Máš pravdu , som z tej bolesti v strese, verím že to zvládnem.
    branislavp Mne pomohol pri mojich zdravotných problémoch čaj z trezalky (ľubovník bodkovaný). Má ukľudňujúce účinky. Ale to rieš to pitiie čajov s lekárom. Sladenie je vhodné medom kvetovým, ten je ľahšie stravíteľný, ako med horský. Veľa zdravia prajem.
    zoja 24 beriem antidepresiva , teraz ľubovnik nemôžem ale mám ho už zakúpený .Postupne ho budem zaraďovať keď znížil dávky antidepresiv. A ďakujem
    korela Organizmus je tým zdravší, čím viac prijíma zásadotvorných potravín. Pri prekyslenom tele, prijímaní liekov, ktoré sami o sebe ešte zvyšujú prekyslenosť organizmu, mu jeho záchrannú akciu ešte sťažujú.
    Aloa je vysoko zásadotvorná, preto je tak účinná, okrem vlastného zloženia.
    Nedávno som čítala, živé sa má liečiť živým, nie mŕtvymi spracovanými potravinami. Osobne by ma vcelku zaujímalo, akú stravu ti podávajú v nemocnici.
    Skús si nasadiť surovú zeleninu, ovocia iba trochu doobeda kvôli enzýmom, vtedy sa cukor lepšie spracúva. Tak do 11 hod. Južné ovocie vynechať, a jablká stačí nechať trošku prejsť varom v zime. Neprijímať v surovom stave. Taký ľahký kompót.
    Po troške zeleninové šťavy, najlepšie zelené, chlorofyl rýchlejšie roznáša kyslík v organizme. Stačí 1 Dl s 1 Dl čistou vodou raz doobeda a raz poobede. Vyhnúť sa múke, cukru a pod, veľmi prekysľujú. Hlavne jedlá zo zeleniny, na pare, trošku povarené. Napr. polievky. Vajíčko na mäkko je ľahko stráviteľné.
    O ktoré potraviny ide sa dozvieš aj tu aj na nete.
    Tvoj druh stolice vôbec nemusí byť z toho, čo ti povedali. Robili ti test na celiakiu? Pri nej nebýva pevná stolica, ale spôsobujú ju aj iné orgány.
    Dobrý príspevok má Terezia13.
      zbaliť

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Skus s repikovym cajom, 2-3 salky denne, asi 1/2 hod.pred jedlom. Pit aspon 2-3 tyzdne. Mne to vyborne pomahalo na preliecenie,ani ziadne tabletky som nepotrebovala.
    taktiez mam vybornu skusenost so stavou Aloe vera.Treba zakupit cistu,bez konzervantov / v lekarni,alebo v eshopoch/.Treba pouzivat dlhsie. Ja si davam kazdorocne na jar a na jesen 3 litrovu kuru,mam cely rok pokoj...

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    korela, Mária27, Anika61, Terezia13, Žabinka, Dav
    6
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    zoja 24 Vzhľadom na pravidlá fóra asi sa nedozviem aka značka aloe je najlepšia. ) Ale určite to skúsim s repikom a aloe. A ako dlho trvá vyliečenie? Tak aby som mohla opäť pracovať bez bolesti .
    arizona Doba vyliecenia je individualna.Vsetko potrebuje svoj cas.Ja si kupujem Aloe od Forevru-oranzovu flasu,na nete najdes predajcov.Ja som zaludkar asi 20rokov.Poslednych par rokov som uplne bez tabletiek.Iba na cajikoch a posledne 3r. iba preventivne,ako som pisala na jar a jesen na tej stave Aloe. Mne to velmi pomaha.Ale dolezita je aj psychika.vyhybaj sa stresu,zhonu a pod.Ak sa da, chod na prechadzky,priroda a slniecko je tiez dobry lekar :-)
    zoja 24 Arizona ďakujem. Presne túto značku som si objednala. Tak snáď mi zaberie.Takze repik dlhodobo a k tomu aloe.Myslis že lieky , mne teraz venter nasadili , ale nerobí mi dobre, myslíš že by som ho mohla vysadiť a liečiť sa len tým repikom a aloe ?
      zbaliť

    Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

    Som Anika61
    Ja mám dobré skúsenosti s rumančekovým čajom pri bolestiach a zápale žalúdka,vypiť nalačno a na 15 minút si ľahnúť na ľavý bok......zemežlč čaj tiež ....treba vyskúšať ako sa budeš cítiť....aj tu je niečo o tom :
    http://www.info.sk/sprava/101483/zap...re-vam-pomozu/

    http://feminity.zoznam.sk/c/894718/c...olesti-zaludka
    Anika61 Po prečítaní dopl.údajov......v prvom rade dieta vhodná pri zápale žalúdka!.....

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    mne pomohol obyčajný Talcit a úplná zmena stravy - viac zeleniny - kupovala som si mix zeleninových lístkov, mladé špenátové lístky, baby šalát, pijem celú zimu smoothy zeleninové, sladkosti, kávu, akýkoľvek alkohol aj pivo vylúčiť, žiadne sladké malinovky a skúsila by som ísť na vyšetrenia aj inde - pre potvrdenie diagnózy, mne tiež dávali na žalúdok kadejaké lieky, nič nepomáhalo, náhodou som si kúpila Talcit a mám pokoj, stravu ešte doplniť čajmi na žalúdok - nakupujem väčšinu čajov v lekárni
    zoja 24 Idem ten Talcid hneď pozrieť. Od apríla chodím na gastro k svätému Michalovi v BA .Ale teraz som na antolskej v petržalke. Záver rovnaký erozivny zápal žalúdka a k tomu aj zápal dvanastornika.
    Nepijem ani kávu ani alkohol ani bublinkove nápoje. Jem veľmi málo, snažím sa jesť kazde 2 hodiny , ale dokážem zjesť len veľmi málo. Skusam po troske aj mrkvickove smootie , ale musím pomaly .Ak to naraz vypijem mám bolesti .
    Ale ďakujem všetkým za rady .

    fx.erap je offline (nepripojený) fx.erap

    fx.erap
    Ja som síce nemal až takéto problémy ale prekonal som pred pár rokmi zápal žalúdka a môžem odporučiť mastichu ako prírodnú alternatívu k liečbe. Odporúčam si niečo prečítať https://zdravovek.eu/zapal-zaludka/ lebo vyliečením zápalu sa to len tak nekončí, teda aspoň u mňa bol problém vo mne a zlých stravovacích návikoch ako napr. prejedanie sa v noci. Nechápte ma zle, že by som nejak vyžieral celú chladničku, ale keď už ste raz mali zápal žalúdka tak mám pocit, že ste náchylnejší a ako ľudia čo ho nikdy nemali a treba sa striehnuť viac lebo sa môže vrátiť.

    kukučka je offline (nepripojený) kukučka

    kukučka
    Zamysli sa, čo tomuto stavu predchádzalo, kde robíš chyby a snaž sa ich napraviť. Odporúčam výborné slovenské čaje z Plavnice /sypané v lekárni/ a karmelitánsku bylinkovú alpu Amol.
    PS.
    Neviem či je u nás, ja ju mám dávno z Poľska, teraz som zistila perličku, nemeckú licenciu kúpili Japonci a robia ju v Pl.
    zoja 24 Alpu??? Veď obsahuje alkohol a mne aj tinktúru z bylín spôsobujú kŕče. Alebo ako si to myslela ?

    mareko je offline (nepripojený) mareko

    mareko
    Anízový čaj je vynikajúci na takto zničený žalúdok, vlastná skúsenosť. Ak nemáš priamo čaj, stačí kúpiť aníz a trocha ho podrviť a zaliať vrelou vodou.
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Jarka 1 @mareko, tak práve si mi vnukol myšlienku, že skúsila by som piť detský čajík ... myslím, že aj tam je aníz ... fenikel určite ... a k tomu na začiatok detskú stravu pre malé deti, kým sa organizmus trochu rozbehne a začne fungovať
    Jarka 1 Ešte doplním ... k tým burizonom by som skúsila "kukuričné červíky", čo vidím, že deti v kočíkoch papajú ... neviem ako sa to volá ... poraďte niekto, lebo to asi zadávateľka otázky nebude poznať
    lujza.j Ja na upokojenie "pichnuteho"zaludka ..neviem cim....pijem harmancekocy caj...
    Jarka 1 vychádzam z toho, že už dlhodobo má oslabený žalúdok a určite aj celý organizmus ... preto by som sa k telu správala ako k malému dieťaťu, kým sa nenaštartuje správnym smerom
    korela https://www.google.sk/search?q=kukur...w=1396&bih=668, ktoré?
    buchač Hehehe...starý otecko vie, ako je to s vami ?
    Žeby tieto ?
    http://www.enzymshop.sk/chrumky/577-...012500100.html

    Link je ako vzor, tento produkt je ponúkaný vo viacerých obchodoch...bežne k dostaniu.
    Ako Jarka spomína, povinná výbava kočíkov pre malých žrútov.
    Jarka 1 buchy, tak presne tieto červíky som myslela ... ešte nie som babka, tak mi to netreba poznať
    buchač Hehehe....staršej som čorkoval ? Mladšej budem tiež...
      zbaliť

    Estetic je offline (nepripojený) Estetic

    Estetic
    Netriafala by som v tomto prípade s bylinkami,skôr gemmotherapia,ale asi tretinová dávka na začiatok.
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    zoja 24 gammoterapia sú extrakt z počinov bylín. Poznám, skúsim s dom brezovy na detox( katastrofa ) rovnako aj hloh. Je to dobrá vec , ale obsahujú alkohol a ja neviem ci preto za mama uz lezie na žalúdočnej sliznici, ale nerobili mi dobre. Mala som potom neviem ako yo nazvat ale nieco ako ohnivu palivu gulu v žalúdku.
    Katy a R jáj zojka moja - keď čítam, že čo všetko ty skúšaš, tak ma normálne začína bolieť žalúdok ... idem si ja veru nastrúhať mrkvičku - dám si namiesto toho "pišingera", čo som mala v pláne teraz maškrtiť
    zoja 24 Katy ,neboj nepreháňaj to už , teda teraz uz nie .Boli casy ked som skusala vsetko .Keďže s tým bojujem od apríla, na začiatku mi to úplne zhoršil stres .Zaciatky boli strašné.Tetaz uz nemavam aspon krce a velke palenie zahy.Jasné že som vyskúšala všeličo, zemiakovú šťavu, kapustou šťavu a vlastne všetko čo bolo na prírodnej baze. Čo určite odporúčam všetkým je akupunktura , ta mi veľmi pomáhala .Teraz už na odporúčanie beriem tabletky z ľubovnika (keďže som v nemocnici a čaje si tu nemôžem robiť ) zmiernuje to bolesti .
    Stavím sa že po mrkvicke , budeš j maskrtit.
    Katy a R ve´d to ja len na odľahčenie ... držím palce.
    A pri tom pálení záhy - ako prvá pomoc za hrsť burizónov https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j...ww9n_RYGrfKufL
    zoja 24 Nie som rodená slovenka, tak prepáč ale netuším čo sú burizony. Ani nevieš ako sa hanbím. Idem googlit
    Estetic Skôr by som dala Ostropestrec,ale hodne malú začiatočnú dávku do veľkého množstva vody.Pri týchto metodikách sa so začiatočnou reakciou musí vždy rátať,treba dlhšie užívanie.
    branislavp Pri zápale žalúdka - gastritíde najlepšie pomáha kvet rumančeka. K trom dielom tejto drogy pridáme ešte po jednom diele vňate jablčníka, medovky a bazalky. Pijeme 2-3 krát denne pol hodiny pred hlavnými jedlami. Tento recept som našla v jednej múdrej knihe o bylinkách, nemám ho odskúšaný.
      zbaliť

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.