Zavrieť

Porady

su dvere rucne robene?

mam otazku, objednal som si dvere u stolara a toto je jeho dielo-v albume. mam podozrenie ze dvere nevyrobil uba ich objednal v nejakej fabrike a mne ich iba namontoval, cize ma oklamal. viete mi povedat nazor ci ide o dvere seriovo robene alebo vyrobene osobne?
Naposledy upravil jack1 : 07.12.17 at 22:52
IMG_20171207_134303.jpg  
3 komentárov     zbaliť
kopretinka v albume sa nikto nebude hrabať,mal si dať foto priamo sem.
buchač V súvislosti s tými upresneniami, ktoré prichádzajú postupne, mi vychádza len jedno.
Ty chceš proste nejakú zľavu a o nič iné Ti nejde.

Ako bolo povedané...kde si bol v čase objednania, preberania a v neposlednej miere aj pri tej montáži dverí ?
Predsa dvere naopak si nechá namontovať len....(miesto bodiek doplniť adekvátny výraz = a rozhodne sa nejedná o slušné slovo).

Takže ???

S reklamáciou sa obráť na dodávateľa a nie tu....samozrejme, že s dôkazovým materiálom.
jack1 ako som uviedol, ja neriešim zľavu a podobne, riešim to či bolo dodané to čo som si objednal, teda dvere vyrobené stolárom a nie dvere vyrobené vo fabrike, ak ti niekto dodá niečo čo nevyrobil a tvrdí že to vyrobil asi to je klamanie spotrebiteľa alebo podľa teba je to akože ok.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    lubko6394 je offline (nepripojený) lubko6394

    Strojár lubko6394
    Nechápem čo riešiš. Oslovil si stolára aby Ti vyrobil a dodal dvere podľa Tvojich požiadaviek a asi ste sa dohodli na cene. Dodržal on všetky Tvoje požiadavky na kvalitu ? Ak áno tak vlastne nemáš čo riešiť. Však by bol blbec ak by ich vyrábal ako sólo kus ak to niekto v rovnakej kvalite vyrába sériovo. Lenže to by nebola chyba stolára ale Tvoja - však si si mohol tie dvere kúpiť sám a od stolára objednať len ich úpravu a výrobu obložiek.

    Hlasovalo 7 pouzivatelov

    Užitočné (7)
    Kabaka123, pavol54, misoft, vulxy, Chobot, Tweety, bjuty smis
    7
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    jack1 neviem či je hlúposť keď si objednám dvere u stolára a namontuje mi dvere vyrobené vo fabrike, to je dôvod prečo som oslovil stolára a neobjednal si ich v obchode. ak ti niekto povie, že ich vyrobí a dodá ti niečo čo nevyrobil je to minimálne klamanie spotrebiteľa resp. to môže byť aj podvod
    lubko6394 Nechápem. Môžu byť dvere vyrobené stolárom kvalitnejšie ako fabrické ? Záleží od stolára a fabriky. Prečo by fabrika nemohla vyrábať kvalitnejšie ako stolár ak má k dispozícii rovnaké materiály a môže si vzhľadom na sériovosť dovoliť drahšie, presnejšie, rýchlejšie... stroje. Aký si mal vlastne dôvod nechať si spraviť dvere u stolára a nekúpil rovno fabrické od solídneho výrobcu ?
    misoft Dnes ti stolár vyrobí dvere na objednávku, ale stolári to robia len vtedy, ak sa jedná o nejaký unikátny kus, alebo reštaurovanie historických budov a miestností. Inak sa používajú normálne dvere, vyrobené priemyselne.
    A len tak na okraj - veď predsa ich robil ručne - osadil zárubne i tie dvere nasadil na pánty- tak čo sa ti nevidí?
      zbaliť

    marleau je offline (nepripojený) marleau

    marleau
    to niekedy nerozoznáš ani pri bližšom skúmaní nie ešte z fotky, dnes už aj stolár živnostník vyrobí dvere ako z katalógu, inak dvere v katalógoch a u veľkých "výrobcov" tiež vyrábajú len ľudia, stolári, iná je len forma reklamy a predaja

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Ak si s dverami spokojny, tak ti moze byt jedno,ci ich stolar osobne vyrobil,alebo nie.
    Na tvoju otazku sa neda odpovedat.
    Nepises, ci si si bol dvere objednat u stolara osobne, ci si videl jeho dielnu-vyrobu,ake ste si dohodli podmienky.Bol ich osobne u teba premerat? Lebo ja ked som si objednavala dvere na mieru,prisiel si ich stolar premerat osobne,nespolahol sa na moje laicke meranie.A tiez ich prisiel osobne nahodit.

    Ak bol stolar spekulant a naozaj iba dvere niekde objednal a predal dalej, to mu teraz tazko dokazes .
    Ing. Ľubomír Janoška
    Stolár mohol dvere "finalizovať". Dnes stolári bežne používajú viacvrstvové polotovary (napríklad dyha+sololit+papierová výpň). Čo sa týka frézovania, väčšina z nás nerozozná, čo bolo frézované na stole a čo s CNC. Ak sedia rozmery, nemáš čo riešiť.
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    lubko6394 To CNC je asi tiež fréza a spravidla môže použiť nástroje rovnaké ako klasika, takže podľa opracovania by sa to veeeeeeeľmi ťažko rozoznávalo - jedine podľa nejakej chyby.
    bettylou Tak tie dyha+sololit+papierová výpň mám aj ja a kúpila som ich pod názvom dvere interiérové drevené. Keby jedny pes nebol rozhrýzol, tak doteraz žijem v tom, že mám dvere drevené.
    jack1 dvere mali byť podľa dohody urobené osobne, neobjadnal som a neplatil som za dvere z obchodu, resp. fabriky, preto som chcel vedieť či ma neoklamal, lebo skutočne dvere nemajú jedinú chybu, spoj, alebo podobne. až nato, že tie dvere založil opačne ako vidno na fotke a teda keď je taký odborník prečo dvere založil opačne.
    mr.dred Až si chcel dvere,ktoré sa mali otvárať dovnútra (za dverami je asi kúpelňa/WC) tak je to v poriadku. Zle bola naprojektovaná podlaha.Mala končiť z vnútornej strany .....to je tak,keď sa pri detajloch nerozmýšla...
    vicktor Ako opacne? Co si mu povedal pri zamerani? Co si mu povedal pri montazi? Bol si pritomny? Nevidel si ako postupuje?
    Jedine co sa da na dverach zistit ci su z masivu alebo bukasu - ak vies co si objednal.
    kopretinka ako opačne? Veď on ich musel zavesiť na pánty a pánty tam už boli,nie?
    vicktor zrejme aj zarubna (s pantmi) je nova
      zbaliť

    vulxy je offline (nepripojený) vulxy

    vulxy
    tazko povedat...podobny dizajn najdes v hociktorom katalogu tak nevidim dovod ich vyrabat pracne rucne...jedine ze by si mal nejaky atypicky rozmer....

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    osobne vyrobené dvere budú aspoň trikrát drahšie ako dvere z hromadnej výroby, a to sa už nezmieňujem o materiáli. normálna stolárska dielňa vyrobí dvere z masívu iné materiály ťažko vyrobí
    bodliak Ved prave preto sa pyta. Ak zaplatil ako za rucne robene a pritom je to z hromadnej vyroby, 200% marza isla hadaj kam ?

    lapejko je offline (nepripojený) lapejko

    živnostník remeselník lapejko
    Chcelo by to lepší detail fotky, napríklad aj s horného falcu dverí, ale spoje dosiek a kaziet sú priznané, takže to vyzerá na dielenskú výrobu,pravdepodobne z MDF.

    chandler je offline (nepripojený) chandler

    chandler
    na com ste sa dohodli? dvere mali byt z masivu alebo z mdf? z akeho dreva, za aku cenu? to ci to je vyrobene vo fabrike viacerymi ludmi alebo v dielni jednym clovekom je uplne jedno.

    su dvere rucne robene?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.