Zavrieť

Porady

Prepadnutá zumpa

Prosím viete mi poradiť v septembri mi stavebná firma osadila žumpu ,ktorá sa dnes asi prelomila ,počujeme tiecť vodu .Firma bola upozornena,že ju osadili veľmi nízko preto sme žiadali,aby ju vykopali a osadili tak ,ako to predpísal výrobca.Firma sa ohradila,že ju museli dať preto nižšie lebo by zamrzala a dnes tu máme problém,že sa prepadla a oni sa necítia vinní. Prosim, poraďte mi čo mám robiť?
Naposledy upravil ivka70 : 05.02.18 at 19:30
3 komentárov     zbaliť
jslancik nerozumiem, prečo si myslíte, že za "asi prelomenie" žumpy môže hlboké osadenie. to je plastová žumpa, ktorá neznesie ani tlak zeminy zvrchu? alebo sa po nej niečím jazdilo?
monika 11 Výrobca po tomto videl fotky,mi povedal že ju mam dať vykopať ,pretože to nezvládne tlak zeminy a firma to nechcela vykopať a na vrch dali betón a garantovali mi ,že sa nemôže nič

stať .Nie nejazdili sa po nej .Nevieme presne kde sa prelomila,len počujeme clapot vody a nosná rúra ktorá je v žumpe je zalomena.
vicktor Zadanie (objednavka) pre osadenie existuje a stavebna firma ho prevzala?
Bud tvoje alebo od vyrobcu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    Zavolať si znalca v odbore stavieb nech vyhotoví posudok montáže. Nejaká dvojitá kari rohož plus roksory by z toho betónu spravili deku na prejazd tankom
    monika 11 Nie je tam žiadna kari rohož ani roksor,oni tam dali nejaké plechy a potom betón ,tvrdil, že sa nemám ničoho obávať ,spravia to dobre a teraz tvrdia že oni si za stavbou stoja neviem,čo mám robiť,ako ich donútiť ,aby to opravili,keďže nerobili podľa pokynov čo nám dal výrobca
    pavol54 ešte ma napadlo, že ak nebolo dosť pevné podložie, tak sama mohla klesnúť vplyvom hmotnosti vody v žumpe a to mohlo poškodiť prívodné potrubie. Inak vtokový otvor musí byť na úrovni prívodného potrubia, od toho sa odvíja hĺbka osadenia žumpy.

    chandler je offline (nepripojený) chandler

    chandler
    to je klasika: nic sa nemoze stat, takto to robime uz sto rokov a nikdy sme nemali problem (ako vidis naozaj nemaju problem oni ale ty). musis zavolat sudneho znalca, nech spravi posudok ak to nebudu chciet opravit tak inu firmu a potom od nich skusat vysudit peniaze.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.