Zavrieť

Porady

Mrle a antibiotiká?

Dobry den, zistila som , ze mam mrle a ochorela som. Doktorka mi predpisala antibiotika a ja by som sa vas chcela spytat ci je mozne , ze mrle uzivanim antibiotik zmizli. Analny otvor ma prestal svrbiet , je to mozne? Dakujem za vsetky rozumne odpovede
4 komentárov     zbaliť
Žabinka a si si istá že ti predpísala antibiotiká? lebo na črevné parazity sa predpisujú anthelmintiká.. neviem si veľmi predstaviť aký môžu mať atb vplyv na parazity.. skôr nie..
korela Neviem, ale kedysi staré mamy mali každotýždenný rituál - deťom v predškolskom veku po kúpeli potierali chodidlá s mliekom, v ktorom bol postrúhaný cesnak, precedili, aby neštípal pokožku a prešli aj po celej chrbtici.
Prevencia. Dospelí zvládnu surový cesnak normálne v strave. Tri strúčiky denne.
alaya1 v zivote som o tom nepocula....na mrle je ucinny
" cerveny" surupcek- aspon ked moje boli v predskolskom veku, tak take davali.
Mila123 ako si zistila , že to boli mrle?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

    Katy a R
    Ja (ako laik) si myslím, že by tie ATB aj mohli trošku pomôcť - ale v tvojom prípade skôr ide skôr o nejaké prechodné obdobie, znova nabehnú (ďalšia generácia) - pozri si viac o tom v zdravovede (štádiá) . Preto aj tie lieky dávajú s nejakým odstupom .
    A okrem štandardných preventívnych odporúčaní - ako jesť cesnak a cibuľu a dezinfikovať aj kľučky, vypínače ... som teraz našla https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j...x0nt_EGZDqSo3z
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    pavol54 Pamätám si ako moja stará mama pri nejakej príležitosti hovorila domácom liečení nemocí A že keď sa deti škrabali tak ošúpala menší struk cesnaku a na noc im ho šupla ako čípok do konečníku.
    Mila123 nepíšeš o sebe, ty si nedostal raketku? (tak to moje deti volali - čípok)
    pavol54 ani nie len som pozorne počúval ako liečili rôzne bežné nemoci však za lekára sa platilo, tak ľudia vymýšľali napríklad proti prieduškovým ochoreniam starú masť a podobne ale či to vždy malo žiadaný účinok neviem
    alaya1 mne ako dietatku prikladali husaciu mast do gazy na hrud na noc, nepomohlo, museli sme sa prestahovat do ineho mesta s " lepsim " vzduchom.
      zbaliť

    Jakubec je offline (nepripojený) Jakubec

    Jakubec
    Antibiotika na mrle nepomozu vobec. Vajicka mrli preziju v prostredi okolo 6 tyzdnov, cely cas su infekcne, lietaju s prachom a po prehltnuti sa vyvinu v traviacom trakte. Liecit treba naraz vsetkych uzivatelov bytu, informovat byvale navstevy ... Liekmi mozno vyvrazdit mrle v zazivacom trakte, liecbu je nutne o cca 3 tyzdne zopakovat, aby sa v zazivacom trakte vyvrazdila dalsia generacia z vajicok zjedenych po ukonceni prvej liecby. Ostrihat nechty, vyvarit postelne pradlo, denne umyt byt, zvysena hygiena ruk, dozor nad detmi, aby necmulali ruky. Ak sa objavia dospele mrle co i len u jedneho clena rodiny, nakladu nove vajicka a zacina sa od uplneho zaciatku. Ak mate priatelov, ktori maju mrle a neviete o tom, mozete si pri kazdej navsteve u nich doma doniest darcek a nebudete vediet, odkial ho mate.
    Kedze mrle su mnohobunkove organizmy, dezinfekcne prostriedky ich nezabijaju (ani ich vajicka). Zadok svrbi iba ked samicka v okoli analneho otvoru kladie nove vajicka. To, ze Vas po case prestalo svrbiet neznamena, ze nemate v crevach mrle a/alebo vajickami zamoreny byt.
    Naposledy upravil Jakubec : 03.03.18 at 19:41

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.