Zavrieť

Porady

vhodne zariadenie pre seniorov, pre moju 78 r.mamu

Ahoj, chcem sa poradit, sme z Bratislavy a mam 78- rocnu mamu, velmi vitalnu, pohyblivu, ktora sa vie o seba postarat. Mama žije sama vo svojom byte, ale cim dalej, tym viac si stazuje ze jej je cez tyzden smutno, aj ked za nou cez tyzden chodievame a v nedelu k nam chodi na obedy . Teraz, keď je chviľu v doliečovacom zariadení vidím, ako je spokojná medzi ľudmi. Začínam sa preto zaoberat myslienkou najst jej vhodné zariadenie v Bratislave a blizkom okoli, kde mi mala svoj maly bytik so socialnym zariadenim, v budove moznost stravovania a lekarskej pomoci tak, aby mala moznost volneho pohybu a my si ju mohli brat, ale cez pracovny den mala v dome aj spolocnost, lekara a servis. Neporadi niekto, kto tento pripad riesil so svojim rodicom vhodne zariadenie a ake su podmienky, kolko to stoji, a ako dlho sa caka? Velmi pekne dakujem za kazdu, dobru bradu. J
Naposledy upravil solide : 16.11.18 at 09:17
5 komentárov     zbaliť
misoft Nechcem ti kaziť ilúzie, ale.... je to beh na dlhú trať!
Ja s bratom pre svojich 88-ročných tiež hľadáme niečo podobné - od začiatku roka. Odpovede sú - sme plní, zapíšeme do poradovníka.
Čakacia doba? Záleží od toho, ako sa miesto uvoľní (a to sa uvoľní - žiaľ - iba skonom klienta v DDS). U nás predpovedali "čakačku" od mesiaca až do 4 rokov!
Ceny? Ani sa nepýtaj, zober si cenníky jednotlivých DDS a oči sa ti pretočia. A to tam je len základ, ostatné sa platí navyše.
alaya1 Skusali ste aj v Barlicke?
alaya1 https://barlicka.sk/seniori/service_2/
misoft Žiaľ - aj tam... sú zapísaní - zatiaľ.....
alaya1 Tak tam to treba rieit jedine s Dr. Kvok....ak ona povoli, idu hned...trebalo osobne za nou
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

    alaya1
    Nemusite ju davat do celorocneho zariadenia, existuju aj denne stacionare, kde je pocas dna a vecer sa vracia do svojho bytu Ma tam samozrejme zabezpecenu stravu a myslim, ze aj lekarsku starostlivost. Je to pre seniora menej stresujuce, ako zmena bydliska.

    https://www.google.sk/search?q=denny...hrome&ie=UTF-8
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    solide Ano, viem, ja som taketo zariadenie bol navstivit a je tam vela ludi, zial uz dusevne "mimo", preto hladam tento typ, kde by mala jednak svoje, ale byva medzi starsimi ludmi, ktori su dusevne v poriadku a ked potrebuje, moze ist medzi ludi, prehodit par viet, a my môžeme za nou chodit, brat si ju.
    alaya1 tak nikde nie je istota, ze v DSS su ludia len taki, ze nemaju psychicke oslabnenia. V takom veku su velmi caste. Alzheimerova choroba, starecka demencia a pod.
    solide Preto hladam typ , neviem ci sa vyjadrujem spravne, "chranene byvanie" ?
    alaya1 skuste cez google vyhladat a urcite sa najdu aj recenzie
      zbaliť

    mareko je offline (nepripojený) mareko

    mareko
    Pri súčasných dlhých čakacích dobách v DDS, by bolo možno dobré (na preklenutie čakacej doby) nájsť denný klub dôchodcov. Nie stacionár, ktorý je určený pre ľudí s mentálnym postihnutím, ale bežný klub dôchodcov, v ktorom by sa stretávali, tvorili, hrali spoločenské hry a podobne. Bola by medzi rovesníkmi, ktorí sú na normálnej mentálnej úrovni a boli by naladení na rovnakú vlnu. V takýchto kluboch bývajú zabezpečené aj obedy. Na odvoz a dovoz využiť sociálny taxík alebo podobného dopravcu.
    alaya1 odkedy je stacionar urceny pre seniorov so psychickym postihnutim? "...Denný stacionár pre seniorov je ambulantná forma sociálnej služby určený pre seniorov. Poskytuje sa v ňom sociálna služba pre fyzické osoby, ktoré dovŕšili dôchodkový vek a sú odkázané na pomoc inej fyzickej osoby ak ich stupeň odkázanosti je najmenej III podľa prílohy č. 3 a sú odkázané na sociálnu službu v dennom stacionári len na určitý čas počas dňa v zmysle Zákona č. 448/2008 o sociálnych službách....."
    mareko alaya1 ...dobre čítaj, čítaj napísané a nie to, čo si ty myslíš: " Nie stacionár, ktorý je určený pre ľudí s mentálnym postihnutím, " ....

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    stav v Bratislave bude asi na dlhé trate, uvažovala by som v bližšom okolí, potom najlepšie tam zájsť a informovať sa osobne
    Liptáčik Situácia na celom Slovensku je v tejto oblasti podobná. Také zariadenie, ako máš na mysli Ty, podľa mňa chýba. a ak sa vyskytne, podľa mesačných platieb bude zaradená do kategórie luxusné. Populácia na Slovensku "dozrieva" a takého niečo sa bude riešiť čoraz častejšie.
    Terezia13 áno, viem, je to problém, ale ďalej od Bratislavy sa to ešte dá, v Bratislave je "bežné" zariadenie luxusom pre vzdialenejšie zariadenia, preto sa mimo Bratislavy dá ešte nájsť niečo vhodné a v tej cene, čo je pre Bratislavu cenovo výhodné

    vicktor je offline (nepripojený) vicktor

    ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac vicktor
    Ake ma diagnozy? Pre prijatie do seniorhausu so statnym prispevkom musi mat lekarsky posudok ze je (myslim) na 100% odkazana na opateru. Cakacia doba takmer rok.
    Kedze je vitalna, predpokladam ze taku lekarsku spravu nema.
    V BA je udajne novy seniorhaus v Petrzalke pri dostihovej drahe, na Zahori v Jablonovom, za Cajlou v Kucisdorfskej doline a nejaky "zamocek" aj s parkom blizko Samorina. Gugli.
    Cenu odhadujem na cca 1500 mesacne (v Petrzke aj viac).

    vhodne zariadenie pre seniorov, pre moju 78 r.mamu

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.