Zavrieť

Porady

Zaľahnutie v uchu

Viete mi niekto poradiť, čo robiť pri zaľahnutom uchu? Mávam to iba v lete, keď je teplo, po telesnej námahe je to horšie, iba ľavé, počujem si vlastný hlas a je to dosť nepríjemné...bola som aj na odborných vyšetreniach, brala som antibiotiká, ale nič nepomohlo...trvá to už asi 10 rokov a chcela by som sa toho zbaviť...kamarátka to máva naopak v zime, tak neviem z čoho to môže byť...ďakujem
Usporiadat
maria.kuzmanyova maria.kuzmanyova
Možeš mi prosím ťa bližšie opísať o aké ocherenie išlo??? Pretože všetky opísané príznaky pociťujem už dlhšie a k tomu ešte pripudlo aj zaľahnuté ucho....
0 0
maria.kuzmanyova maria.kuzmanyova
mamiatko Pozri príspevok
Myslím pre zdravích úplné "hlúposti" ako napr. suchá koža po sprchovaní, bolesti v kľboch zakaždým v iných, únava, ráno ťažké budenie, studené ruky - hlavne prsty a pod.
o aké ochorenie išlo????
0 0
Zarius Zarius

Zarius je offline (nepripojený) Zarius

Toto moze byt sposoberne znizenim tlakom pri telesnej aktivite... najcastejsie ak bezite. Pocujete svoj hlas a je mozne ze mate aj lahsiu hlavu (pocitovo)
0 0
lucia1358 lucia1358

lucia1358 je offline (nepripojený) lucia1358

frederyka Pozri príspevok
Zavri oči, chyť si nos, zhlboka sa nadýchni, zavri ústa a snaž sa vzduch tlačiť von...budeš cítiť lupkanie v ušiach. Ak sa nepodarí na prvýkrát - nádych a výdych opakuj..mne to pomáha
Ja by som toto nerobila..Ušná hovorila,že to nemám robiť,lebo mi tam môže prasknúť cievka.. Radšej si dávaj sprej do nosa..
0 0
Stina Stina

Stina je offline (nepripojený) Stina

Občas mávam zaľahnuté , vtedy si kvapnem do ucha peroxid (hlavu tak aby nevytiekol). Trochu to šumí , ale potom zaľahnutie zmizne.
0 0
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

Zaľahnutie v uchu je príznak akútneho preťaženia vnútorného ucha, vzniká vlastne opuchom endolymfatického a perilymfatického systému ucha, opuch tak tlačí zvnútra na strmeň a na kostičky s ním súvisiace oproti bubienku.
a vznikne to známe "zaľahnutie v uchu", niekedy je ten opuch taký silný, že sa k tomu pridružia aj pichavé bolesti tie môžu vyžarovať z hĺbky alebo z kostí okolo ucha alebo z celého ucha. Taktiež to môže byť spojené s pocitmi závratu a neistoty.
Tento opuch je úplne normálna biologická reakcia tela a orgánov na stres a preťaženie.
veď každý z nás pozná ten pocit, keď preťažíš napr. kĺb (tu ten opuch vidíš) alebo iné vnútorné orgány - pečeň, obličky atď. všetky reagujú na preťaženie opuchom. z tohto teda vyplýva, že správanie preťaženého vnútorného ucha je úplne "biologicky normálne".
Úplne 1. pomoc:
ako aj pri ostatných orgánoch tak aj pri opuchu vnútorného ucha v prvom rade šetrenie orgánu, to je to prvé najdôležitejšie, čo treba urobiť. To je ten istý príklad ako pri opuchnutom kĺbe - kĺb sa obviaže a má zostať v pokoji, preťažené obličky, pečeň, tiež sa šetriacou diétou dostanú do stavu pokoja.
Ušiam treba dopriať pokoj, vyhýbať sa rušnému, hlučnému prostrediu, okrem toho, že im doprajeme toľko ticha ako je to možné, dá sa robiť aj aktívna ochrana uší dať si do nich zátky (z vaty).
Toľko k tej 1. pomoci a keďže via internet diagnózu nie je možné stanoviť, treba navštíviť ORL ambulanciu, vyšetriť ucho a audiogram, pretože liečba je práve závislá od diagnózy.
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Moze niekto poradit?

Zvukovod vobec neboli, ale v nom pocit akoby tam nieco bolo, asi opuch ?. Slabsi sluch na to ucho.

Co s tym?
0 0
Alzbeta Bardosova Alzbeta Bardosova
Ja mam zalahnute v usiach uz 3 rok a to non stop. Prvy lekar mi hned prepychol bubienok, bez toho aby ma poriadne vysetril a k tomu dodal, ze v tomto procese bude pokracovat kym mi v uchu neodlahne. Zabudla sa mi pozriet do nosa, kde je vlastne skutocny problem. Druhy lekar uz bol zodpovedny, zial pomoct mi aj tak nevedel. Kedze mi uz nikto nemohol pomoct vyhladala som alergologa, alergiu mi nezistili. Posledny pokus bol lekar s dobrymi referenciami, ktory zistil, ze mam opuch v nose. Riesenie ziadne, mozno je to predsa alergia, ale kedze na svete su miliony alergennych latok, zial mi nevie pomoct. Ma niekto podobne skusenosti. Zalahnutie ma neskutocne znervoznuje, neviem sa na nic poriadne sustsredit, aby som normalne pocula musim prefukovat nos aby mi puklo v uchu, a to uz kazdych 10 sekund. Za kazdu pomoc budem velmi vdacna.
0 0
baby26 baby26

baby26 je offline (nepripojený) baby26

To iste mam aj ja ale mozno ze lekar ti nedal tablety na rozsirenie cievky v uchu.ktore sa volaju gingio....ale neuzivam ich ..kto ma skusenosti s timi tabletami prosim odpiste
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Vazene damy, mozem sa vas nieco opytat? Kolko Eur mesacne by ste boli ochotne investovat do trvaleho vyriesenia vasich problemov so zalahnutymi usami?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať