PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Rady do kuchyne a domácnosti



Pages : 1 [2] 3

terezamaria
22.09.12, 17:05
Príjemný podvečer, dúfam že si niečo vyberiete:

lujza.j
06.10.12, 13:16
http://dobruchut.aktuality.sk/tipy-a-triky-v-kuchyni/

lujza.j
06.10.12, 19:25
http://mojedilo.ireceptar.cz/navody/bylinkovy-olej

avalik
10.10.12, 18:22
hustota tekutin
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/229956_477781402253537_721348809_n.jpg

lujza.j
11.10.12, 20:49
http://daily-helper.com/sl/464265

bettylou
01.11.12, 07:20
Prosím vás, viete niekto, ako sa dá z textílie odstrániť inteligentná plastelína (silikónový polymér)? Zachladením to nefunguje.

ivuliatko
01.11.12, 07:28
Skús benzín na čistenie škvŕn alebo technický benzín.

hubatá
01.11.12, 07:36
Skús dať zmraziť do mrazáka a potom také tvrdé zoškrabať.

bettylou
01.11.12, 07:41
vďaka

bettylou
01.11.12, 07:41
Vďaka

bettylou
01.11.12, 15:09
Nezišlo. Zato sme roztrhli obliečku.

lujza.j
01.11.12, 15:17
Prosím vás, viete niekto, ako sa dá z textílie odstrániť inteligentná plastelína (silikónový polymér)? Zachladením to nefunguje.

Ak sa dostane na nejaký textil a roztečie sa ide veľmi ťažko očistiť, ale na oficiálnych stránkach píšu presne "Najprv vyskúšajte k plastelínovému fľaku priložiť hrudu plastelíny a potom ju odtrhnúť - je šanca, že sa časť plastelíny z tkaniny prichytí späť k hrude. Tento postup je možné niekoľkokrát opakovať.Pokiaľ je ale plastelína veľmi zatlačená, vyskúšajte čistiaci lieh z drogérie (izopropylalkohol - je tiež niekedy využivaný na čistenie optických súčastí fototechniky a tlačiarní). Toto je najjednoduchší spôsob, ako odstrániť Inteligentnú plastelínu z prírodných tkanín a vlasov.Najprv urobte test na neviditeľnom mieste tkaniny, aby ste sa uistili, že alkohol nespôsobí ešte väčšiu škodu. Potom nalejte alkohol na postihnuté miesto. Plastelína by sa mala rozpustiť. Následne ju môžete jednoducho odstrániť pomocou papiera alebo servítky.Ak sa Inteligentná plastelína prilepila na syntetickú látku, napríklad na nylon alebo polyester, môže izopropylalkohol tkaniny poškodiť. Skúste použiť na odstránenie plastelíny WD-40.Ak nič nepomôže, jednoducho odneste vec do čistiarne a povedzte, že škvrna je z látky na báze silikónu." Ja som skúšal len ten lieh a fungovalo to.
Keď sa na plastelínu prilepí moc veľa špín, je potrebné aby sme kúpili novú.

Katy a R
01.11.12, 15:44
Nezišlo. Zato sme roztrhli obliečku.
tiež mi to na posteľnom prádle ostalo - zdá sa mi, že viacnásobným praním odchádza. Čo ma ale štve - z pulóvra (jemné mochulinky má) -ani za svet

alaya1
01.11.12, 16:41
Snehová vločka bez špeciálnej vykrajovačky:
1. Vykrojíme si kvietok a postupne z lupienkov odrežeme - ako na obrázku
2. Sploštíme si slamku
3. ... približne do takého tvaru
4. Vykrajujeme dieročky

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/69139_513344122011146_1701608858_n.jpg

alaya1
07.11.12, 22:10
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/69367_456849311024242_2016291597_n.jpg

alaya1
09.11.12, 09:21
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/374163_450623974980109_903467309_n.jpg

alaya1
09.11.12, 19:05
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/400182_459849094057597_484142745_n.jpg

alaya1
10.11.12, 15:37
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/552267_462817923757667_1752179485_n.jpg

alaya1
11.11.12, 22:28
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/148428_300580456721162_1606162184_n.jpg

alaya1
12.11.12, 09:09
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/644039_380835788665555_645344944_n.jpg

alaya1
14.11.12, 12:12
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/c92.0.403.403/p403x403/47459_512321632111483_2090240735_n.jpgSuper napad.

osky
14.11.12, 19:01
tak na intrak,ale do btu asi nie

lujza.j
17.11.12, 18:17
http://zena.atlas.sk/namiesto-avivaze-radsej-ocot/domacnost/domace-prace/802525.html

fortunka
17.11.12, 18:33
jeeej to sa mi ziiiiide :))))

fortunka
17.11.12, 18:35
najlepsie na maso a ine veci je pecenie v sackoch, setri to aj cas umyvania rury:) Ja som leniva aj to umyvat.. o tom, ze plech je cisti ani nevravim, ale kura pred dopecenim otvorim a zapnem gril, nech je chrumkave.

alaya1
20.12.12, 08:04
toto vyskusam tento rok z citronov a aj pomarancov.
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374386_454203741305951_775175056_n.jpg

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546735_540942599266512_2099250431_n.jpg

alaya1
20.12.12, 08:51
Navod na vyrobu netradicnych formiciek.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/30945_454202737972718_1628375253_n.png

buchač
20.12.12, 08:55
Navod na vyrobu netradicnych formiciek.

Neblázni .........také dostať aj kúpiť ....
Akurát linecké pečiem ...formičky mám z umelej hmoty ....

Nevraviac už o tom , že ten plech je po tom vystrihnutí fest ostrý ...

alaya1
20.12.12, 08:57
Neblázni .........také dostať aj kúpiť ....
Akurát linecké pečiem ...formičky mám z umelej hmoty ....

Nevraviac už o tom , že ten plech je po tom vystrihnutí fest ostrý ...


jaj mam tiez svoje, ale ked je niekto setrny, mozno sa mu oplati vykrajovat...-))..alebo hlada netradicne tvary.-)

Llívia
20.12.12, 09:36
Fromičky (nie vykrajovačky) sa dajú vyrobiť aj zo silikónu. Videla som to v jednej časti Loskutáka - predvádzala p. Brydová http://www.brydova.cz/techniky/7-techniky/630-vyroba-silikonovych-forem- (http://www.brydova.cz/techniky/7-techniky/630-vyroba-silikonovych-forem-)Takto vyrobené formičky sa dajú použiť aj na výrobu sladkostí.

Dopĺňam odkaz na reláciu: http://voyo.nova.cz/product/porady/23145-rady-ptaka-loskutaka-27-3-2011

Zitulda
20.12.12, 11:35
Prikladám niekoľko omáčok k mäsu a prajem pekný deň Vám:)

alaya1
20.12.12, 21:59
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576410_314747805304427_757456712_n.jpg

alaya1
02.01.13, 12:35
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/149707_473191759398910_410346267_n.jpg

alaya1
02.01.13, 12:59
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/553086_481033535272486_700012834_n.jpg

alaya1
04.01.13, 07:58
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/734313_540549745962951_60135366_n.jpg

alaya1
04.01.13, 15:26
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/389011_421014557941051_479280084_n.jpg

alaya1
06.01.13, 19:15
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318010_448210208568001_882775159_n.jpg

alaya1
06.01.13, 19:27
Krásna aj voňavá dekorácia :)
Vedeli ste , že pomarančová vôňa sa využíva aj v aromaterapii ? - má antiseptické účinky, pozitívne vplýva na regenerácia pokožky a tráviace problémy a hlavne vás pekne naladí pri nervozite, úzkosti, strese a nespavosti.http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/530502_408087602603572_748223128_n.jpg

alaya1
08.01.13, 12:27
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226766_10151257594058579_399849120_n.jpg

Valcake
09.01.13, 01:11
...fíha, dali by sa tie paradajky zasadiť aj opačne, aby viseli, tak ako sú sadené v tých okrúhlych"taškách"
...myslíte, že by sa veľmi zemina prehrievala????:eek:...ale neva..vyskúšam:D

terezamaria
09.01.13, 16:01
Banán
- vkladáme do pekáča, aby mäso skôr zmäklo
- listy izbových kvetov potrieme vnútornou stranou banánovej šupky a budú sa krásne lesknúť
- je to 100% pleťová maska
- ak nám napadnú ruže vošky, stačí k ich koreňom zakopať nakrájané banánové šupky
- šupka z banánu je univerzálne leštidlo na striebro, leští tiež kožu
- banánové šupky sú vynikajúcim hnojivom pod priesady paradajok

Citrón
- rozkrojený citrón zasolíme a vyleštíme škvrny z mramoru
- citrónová šťava odstraňuje pehy a pečeňové škvrny na rukách a nohách
- lyžička citrónovej šťavy zabráni ryži, aby sa pri varení zlepila
- šťava z citróna a jedlej sódy odstraňuje problém so suchými lakťami
- citrón odstraňuje zápach a dezinfikuje kuchynskú dosku
- odstraňuje zápach v chladničke
- dezinfikuje škrabance a rezné rany
- rozpúšťa bradavice
- zbaví nože a riad z nerezu hrdze a škvŕn
- pohltí pach z farby pri maľovaní izby

Ocot
- lieči kurie oká a mozole
- rozriedený z vodou leští žalúzie, počítačové klávesnice, LCD monitory
- čistí stierače aj nálepky z auta
- odstráni cenovky a etikety
- pôsobí pri hojení modrín
- octom umyjeme podpazušie a necháme vyschnúť (proti poteniu a zápachu)
- proti pliesňam na nohách použijeme ako zábal chlieb namočený v octe
- lak na nechtoch vydrží dlhšie, ak si ich pred lakovaním namočíme do octu a necháme vyschnúť
- miesto po pichnutí včelou, či osou potrieme octom, pôsobí ukľudňujúco
- ocot odmastí radiátory a vetráky
- zhrdzavené matice pôjdu odšroubovať ľahšie, ak ich polejeme octom
- záchodová misa sa bude lesknúť, ak ju na noc vystriekame octom a nalejeme ho aj do odtoku
- ocot odstraňuje vodný kameň a nečistoty zo sprchovacích kútov

terezamaria
09.01.13, 16:05
Kuchynská soľ
- čistí akváriá od rias
- ak do väčšieho pohára vložíme striedavo vrstvu soli a ružových lupienkov, získame voňavý osviežovač vzduchu
- dosku od prilepeného cesta zasypeme soľou a ľahko vyčistíme hubkou na riad
- posypeme slimákov v záhrade soľou a zbavíme sa ich
- vlasy vymasírujeme (za sucha) kuchynskou soľou a zbavíme sa lupín
- soľou vyčistíme aj pripálené mlieko z hrnca
- nakrájané ovocie nezhnedne, ako ho na chvíľu ponoríme do mierne slanej vody
- varené vajcia sa dajú ľahšie ošúpať, ak ich varíme v slanej vode
- okná v zime nezamrznú, ak ich natrieme špongiou namočenou v slanej vode

Čaj
- čajové vrecúška upokoja boľavé oči, či popálenú pokožku
- čerstvý čaj je vynikajúce hnojivo na paprade
- mätový čaj pôsobí hojivo na zapálené ďasná
- utíši bolesť po injekcii
- čistí nábytok aj zrkadlá
- hnisavá vyrážka zmizne, ak vrecúško s čajom namočíme do vody, priložíme k vyrážke a prelepíme leukoplastom
- šedivé vlasy pôsobia sviežo, ak ich umyjeme vodou, v ktorej sme za horúca vylúhovali 3 sáčky čaju

Jedlá sóda
- ak štipku pridáme do fazule pri varení, nebudeme mať problémy s plynatosťou
- leští strieborné a zlaté šperky
- pol šálky jedlej sódy vybieli pri praní bielizeň
- likviduje burinu medzi prasklinami v chodníkoch
- čistí záhradný gril
- udržiava zásaditú vodu v bazénoch
- čistí mramor aj obkladačky
- odstráni zatuchnutý vzduch v miestnosti, ak ju nasypeme do misky
- nahradí droždie
- zmäkčí mäso, naložené v marináde

Francovka – Alpa
- zmiešame pol šálky francovky a 1l vody. Zmesou umyjeme okná na aute a preleštíme novinami. Okná nezamrznú.
- čistí chróm, vodovodné batérie, zrkadlá, telefón, počítač
- golier na košeli sa nešpiní, ako ho pred nosením potrieme Alpou
- odstraňuje škvrny od atramentu, či fixiek
- ak tlačia topánky, povytierame ich zvnútra Alpou

Dáša_
09.01.13, 16:19
...fíha, dali by sa tie paradajky zasadiť aj opačne, aby viseli, tak ako sú sadené v tých okrúhlych"taškách"
...myslíte, že by sa veľmi zemina prehrievala????:eek:...ale neva..vyskúšam:D

ja som to minulý rok skúšala, ale už nebudem :D - paradajka sa obratila - chcela rásť prirodzene, dohora. A plodov som sa na nej vôbec nedočkala.

kukučka
09.01.13, 22:41
Na jeseň posledné paradajky neoberáme, ale celý kriak vytrhneme a zavesíme na suché miesto dole hlavou. Akurát bude neporiadok z listov, radšej podložíme novinami.
Tak isto môžeme zavesené dole hlavou odložiť aj hluboviny.

lujza.j
13.01.13, 10:15
http://static0.asmira.com/photo/20/397020/album/15321054_720.jpg
http://static1.asmira.com/photo/20/397020/album/15561471_720.jpg

Tweety
13.01.13, 10:18
http://www.pluska.sk/zena/poradna/usetrite-domacnosti-ako-usporne-prat-umyvat-riad-ci-varit.html

lujza.j
13.01.13, 20:47
http://www.coolplaneta.com/wp-content/uploads/2010/05/nuzky.jpghttp://nazjedenie.sk/wp-content/uploads/2012/01/pizza-noznice-01.jpg

lujza.j
13.01.13, 21:31
http://www.babske-rady.sk/

Valcake
13.01.13, 23:25
ok, škoda plánty..díííky

meha
14.01.13, 15:10
Nedávam radu,no mám otázku.Kde robím chybu ak kysnuté cesto pri pečení stvrdne,jednoducho koláč nieje čerstvý,ale hne´d po upečení ako kameň.Cesto vykysne pekne.

kukučka
14.01.13, 20:16
Stalo sa ti to raz, alebo viackrát? Pravdepodobne vysoká teplota, prudko upečené.

terezamaria
14.01.13, 20:51
Nedávam radu,no mám otázku.Kde robím chybu ak kysnuté cesto pri pečení stvrdne,jednoducho koláč nieje čerstvý,ale hne´d po upečení ako kameň.Cesto vykysne pekne.
Dávaš olej alebo roztopené maslo do cesta?....
Nedávaš rúru na vysokú teplotu?...
Nechávaš koláče pokysnúť ešte aj na plechu pred pečením? Skús napísať podrobnejšie, snáď nájdeme príčinu.

alaya1
14.01.13, 20:55
Nedávam radu,no mám otázku.Kde robím chybu ak kysnuté cesto pri pečení stvrdne,jednoducho koláč nieje čerstvý,ale hne´d po upečení ako kameň.Cesto vykysne pekne.


Kolko vajec? lebo ja nedavam ziadne a je makke este aj 2 dni po upeceni.

meha
15.01.13, 10:51
Naposledy som skúšala cesto na lekvárové buchty z internetu: 500 g polohrubej múky,50 g práš.cukru,20 g kvasníc,50 g masla,20 žĺtky, 2,5 dcl mlieka.No môžeš napísať aj recept bez vajec.Na plechu nechávam podkysnúť,rúru najprv nahrejem,potom asi 10-15 min.pečiem pri vyššej teplote a až tak teplotu znížim.Rúru prvých 15 min. neotváram

alaya1
15.01.13, 11:08
Meba- ja robim z hladkej vyberovej muky. Nikdy neboli tvrde, a davas 20 zltkov? Ci dva?-)

ja robim takto- 750 g hladkej extra special muky, necham od vecera v kuchyni, aby ziskala bytovu teplotu
dalej 3/4 palmarinu roztopim, zohrejem 4.5 dcl mlieka- aby bolo vlazne.
1 drozdie

Postup ,
urobim kvasok vo vlaznom mlieku, potom ked vykysne do neho pridavam muku, mlieko a roztopeny palmarin. Pocukrim, ja davam asi 4 PL cukru.

Vypracujem cesto, prikryjem, necham stat cca 30 min. premiesim, dalsich 15 min. premiesim. Spolu kysne 1 hod.

Urobim, napr. plnene buchticky, mam z tohoto presne na 1 velky plech. peciem podla oka, kym nie su upecene, cca 20-30m? 170st.

take iste cesto robim aj na knedliky a buchty na pare, ale tam dam este 1 vejicko.

ivuliatko
15.01.13, 20:34
Multifunkčný šál

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y71to-ODxPE

alaya1
15.01.13, 20:43
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/562670_363338293708678_1067599394_n.jpg

alaya1
15.01.13, 20:45
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545051_380284925347348_250779447_n.jpg

alaya1
15.01.13, 20:45
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551405_357866060922568_557721702_n.jpg

alaya1
15.01.13, 20:48
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/527461_380623942013819_771263114_n.jpg

meha
16.01.13, 08:50
Oprava pri mojom recepte a ďakujem za upozornenie dávam 2 žĺtky,nie 20

osky
16.01.13, 10:56
uau,super.az nato,ze to je fakt len na stihle zeny.keby som si to ja spravila ako saty tak....

osky
16.01.13, 11:01
Naposledy som skúšala cesto na lekvárové buchty z internetu: 500 g polohrubej múky,50 g práš.cukru,20 g kvasníc,50 g masla,20 žĺtky, 2,5 dcl mlieka.No môžeš napísať aj recept bez vajec.Na plechu nechávam podkysnúť,rúru najprv nahrejem,potom asi 10-15 min.pečiem pri vyššej teplote a až tak teplotu znížim.Rúru prvých 15 min. neotváram


jasne zltky dva,ale nemusia ani byt.
ale mas tam velmi malo tuku.
ked chces mat cesto vlacne,rataj jeden tuk/250g/ na kilo muky.
pri celozrnnej muke treba pridat trochu viac tuku i vody/mlieka/

meha
16.01.13, 12:06
Ďakujem,vyskúšam.

kukučka
16.01.13, 16:47
Máte radi sendviče? Natreté a všeličím obložené zapečené chlebíky?
Mám pre vás výborný typ na inú prípravu:
sendviče dávame natretou stranou vonku, dovnútra len všeličo z chladničky, paprika - ochutené cesnakom, provensálskym či iným obľúbeným korením. Aby sme ochránili mašinku, najprv tam dáme papier na pečenie preložený napoly a chlebíky dovnútra!
Použila som šmalec a boli božské. Nestihla som odfotiť, dobrú chuť. :)
PS.
Dá sa robiť aj sladká varianta: zvonku maslo, dovnútra napr. tvaroh, ovocie

Ilustračné foto mašinky:

alaya1
16.01.13, 20:52
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/19191_411333438934693_514852883_n.jpgNasekajte bylinky do formy na ľad, zalejte olivovým olejom a dajte zamraziť. Výborné napríklad na omelety, do polievok, či na smaženie.

alaya1
16.01.13, 21:26
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/72223_455818017818876_652534488_n.jpg

osky
17.01.13, 07:36
tak toto sice pekne vyzera,ale neviem si to predstavit v praxi.susicka aj pracka sa predsa potrebuju vetrat z vlhkosti.

osky
17.01.13, 07:40
to kukucka-sendvice:

my nenatierame nicim.naco?su to zbytocne kalorie....

luja5
17.01.13, 07:54
Odkvapkávače-odkladače na príbory sa dajú použiť na všeličo ...:)

terezamaria
17.01.13, 08:45
Alenka, ja by som ich asi zaliala vodou....tie s tým olejom sa nedajú použiť všade....:-):-)

alaya1
17.01.13, 09:19
Asi mas terezka pravdu, neviem, ako sa v tychto "nalevoch" uchovavaju ziviny.

alaya1
17.01.13, 09:20
Ved su dvere otvorene-)

osky
17.01.13, 10:06
no ale vetrat treba aj vzadu,mne sa to nezda

Mária27
18.01.13, 19:58
miesiť treba dostatočne dlho

lujza.j
19.01.13, 16:50
snád nebudem úplne mimotemy
http://magazin.atlas.sk/spektrum/omg-najtoxickejsie-jedy-planety/807219.html

lujza.j
19.01.13, 16:56
zaliať vodou nechať zmrznúť a potom vylúskať do sáčku....kôpor,petržlen aj iné je to super...

alaya1
19.01.13, 16:59
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/734173_434439773294740_1440729582_n.jpg

terezamaria
19.01.13, 18:00
Je to krásne :-)

alaya1
23.01.13, 21:35
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/269245_321827181268843_1559180027_n.jpg

alaya1
23.01.13, 21:37
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/536963_321626477955580_1694293227_n.jpg

alaya1
23.01.13, 21:41
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/430052_321379214646973_954946417_n.jpg

osky
24.01.13, 09:20
terezmaria-a kam sa nedaju pouzit-ved vsade potrebujes aj daky omastok,ja myslim zase,ze v tom oleji je to ovela lepsie ako vymachane vo vode....no ale podla gusta...

alaya1
24.01.13, 14:41
Domácajahodová čokoláda
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424051_320588488059379_1192431570_n.jpg

osky
24.01.13, 20:40
tak toto veru babrave neni a vyzera to super,mnam.len co urobi ta cokolada po rozmrazeni,v lete vyskusam

terezamaria
29.01.13, 11:31
Skúste popozerať, možno sa Vám niečo zíde:

alaya1
31.01.13, 15:45
toto su super rady.

http://vas.cas.sk/clanok/7418/12-uzitocnych-rad-ako-vycistit-odtok-obuv-od-soli-ci-rozziarit-okna.html

luja5
01.02.13, 10:05
Dcéra mi doniesla z Indie ako suvenír látkový odkladač na časopisy. Ako ho však zavesiť na stenu, aby sa nekrútil? Doma žiadna dielnička, ani materiál, ani potrebná šikovnosť na výrobu nejakého rámika. Tiež som nevedela, ako by som to aj na prípadný rámik pripevnila, keď som nechcela natrvalo lepiť ani klincovať. Dlho to bolo odložené v krabici, čo ma už aj mrzelo, ale nedarilo sa mi nájsť v obchodoch niečo vhodné a aj lacné. Až som si raz náhodou všimla maliarske plátna a napadlo ma, že to by mohlo byť ono. Časom sa mi podarilo zohnať potrebnú veľkosť, dokonca "za babku" v akcii. Na pripevnenie som použila špendlíky, niektoré sa dali schovať a zopár s farebne prispôsobenými hlavičkami na miestach, kde sa nedali schovať, bežným pohľadom ani nie je vidno.

babka - ježibabka
01.02.13, 18:17
Šikulka.

avalik
07.02.13, 21:14
Domaci cistiaci prostriedok - ocot, kora z pomarancov, skorica ... po 14 dnoch scedit

cely postup a pouzitie: http://www.brydova.cz/napady/ostatni-/971-domaci-cistici-prostredek

http://www.brydova.cz/images/stories/napady/Domacicistic/3-_dsc8841.jpg

alaya1
09.02.13, 08:04
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/13075_461980330521728_1980115738_n.jpg

Katy a R
09.02.13, 18:38
...fíha, dali by sa tie paradajky zasadiť aj opačne, aby viseli, tak ako sú sadené v tých okrúhlych"taškách"
...myslíte, že by sa veľmi zemina prehrievala????:eek:...ale neva..vyskúšam:D
Ja som vyskúšala vlani (aj keď dosť neskoro) - celkom fajn. Aj úroda bola. Trošku sa otáčali dohora - treba s tým počítať.
tento rok dám aspoň dve (ale do tých originál tašiek ide min 10 litrov zeminy - aj viac)

alaya1
10.02.13, 11:42
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/13071_10151301644780967_1407381465_n.jpg

alaya1
10.02.13, 11:43
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/600966_10151298410900967_837545330_n.jpg

terezamaria
12.02.13, 16:36
Krásne, si šikovná.....:-)

terezamaria
12.02.13, 16:37
Dobré rady:

luja5
14.02.13, 11:58
ďakujem, potešilo :-)

lujza.j
19.02.13, 20:21
Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.

Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.

veruska
19.02.13, 20:31
to je milé:))

wagner
19.02.13, 20:38
Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.

Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.

Ja fazuľu dám do mrazničky na dva dni. Nikdy nemám v nej škodcov.

lujza.j
19.02.13, 20:42
Ja fazuľu dám do mrazničky na dva dni. Nikdy nemám v nej škodcov.
ja aj na furt...teda do uvarenia;) ale to bolo dávno, ked som mala záhradku....

hubatá
19.02.13, 20:43
Skús okenu .....

Valcake
20.02.13, 01:32
..aj ja dávam do mrazničky..to je osvedčené..

Tweety
20.02.13, 10:12
http://www.pluska.sk/zena/poradna/domace-triky-ako-jednoducho-udrzite-domacnost-cistu-sviezu.html

Julia.Stankova
21.02.13, 16:39
Zdravim vsetkych,

neviete mi poradit nejaky ekologicky sposob, ako sa zbavit plesne v kupelni? Pre mojho syna je totiz tato miestnost najoblubenejsim miestom na hranie a celkom nerada by som ohrozila jeho zdravie. Mozno existuju nejake babske rady, ako sa plesne zbavit a zaroven neohrozit zdravie mojho dietata.

Aj ked toto nie je vesela tema, tak som natrafila na nieco, co ma pobavilo. :-)
Mladi muzi spievajuci ...treba ich splachnut www.youtube.com/user/brefballsband (http://www.youtube.com/user/brefballsband)

alaya1
22.02.13, 19:01
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/538355_341422369309324_1888714487_n.jpg

hubatá
22.02.13, 19:10
Pekné, ekologické, jedlé: myslíte že by som to s ostrým nožíkom aj ja zvládla?

BXLmiami
22.02.13, 19:31
Zdravim vsetkych,

neviete mi poradit nejaky ekologicky sposob, ako sa zbavit plesne v kupelni? Pre mojho syna je totiz tato miestnost najoblubenejsim miestom na hranie a celkom nerada by som ohrozila jeho zdravie. Mozno existuju nejake babske rady, ako sa plesne zbavit a zaroven neohrozit zdravie mojho dietata.

Aj ked toto nie je vesela tema, tak som natrafila na nieco, co ma pobavilo. :-)
Mladi muzi spievajuci ...treba ich splachnut www.youtube.com/user/brefballsband (http://www.youtube.com/user/brefballsband)
Ocot.

Julia.Stankova
23.02.13, 19:05
dakujem pekne. Skusim a dam vediet, ci to zabralo. :-)

Julia.Stankova
25.02.13, 18:56
sodabikarbona napriklad funguje aj ked varite fazulovu polievku a potrebujete, aby vam fazula rychlejsie zmakla. je to overene.

wirgi
25.02.13, 19:12
funguje , ale vraj zničí vitamíny

branislavp
25.02.13, 19:48
20 žltky?

branislavp
25.02.13, 19:50
žltky 20?

branislavp
25.02.13, 20:46
Naposledy som skúšala cesto na lekvárové buchty z internetu: 500 g polohrubej múky,50 g práš.cukru,20 g kvasníc,50 g masla,20 žĺtky, 2,5 dcl mlieka.No môžeš napísať aj recept bez vajec.Na plechu nechávam podkysnúť,rúru najprv nahrejem,potom asi 10-15 min.pečiem pri vyššej teplote a až tak teplotu znížim.Rúru prvých 15 min. neotváram
ja mám osvedčený takýto postup na kysnuté cesto: 500 g hladká múka špeciál, 1 kocka kvasnice, 60 g cukor kryštal., 220-250 ml mlieko, 1 vajce, 1 dcl. olej, štipku soli, odhadom. Múku si odvážim a preosejem do nádoby, kde budem cesto miesiť, uprostred múky urobím jamku, do nej rozdrobím prstami droždie. Zohrejem, mlieko, nesmie byť horúce a v ňom rozpustím aj odvážený cukor a časťou tohto mlieka zalejem droždietak, aby nepretekalo z vytvorenej jamky v múke. Chvíľku počkám, až droždie nabobtná. Medzitým si pripravím 1 vajíčko do pohára, nachystám si do odmerky olej.
Do misky s múkou a droždím pridám vajíčko, miesim, postupne prilievam zbytok mlieka a miesim, pridám štipku soli, miesim a nakoniec postupne vlievam olej a miesim tak dlho, až sa cesto odlepuje od dna a stien misky. Vymiesené cesto poprášim hl. múkou, prikryjem utierkou a nechám kysnúť. Keď je cesto vykysnuté, vyklopím ho na pomúčenú dosku, ešte ho na doske premiesim zľahka a robím z neho záviny, alebo buchty. Keď robím záviny, tak z tejto dávky si rozdelím cesto na 3 rovnaké časti, na každú rozváľkanú obdlžníkovú časť dám plnku makovú, alebo makovo jablkovú, alebo jablkovo-orechovú, lekvárovú, alebo je dobrá plnka aj zo slivkového lekváru +kokos a urobím záviny, uložím postupne ako ich urobím na papierom vystlaný plech a ich potriem "pierkom" rozšľahaným žĺtkom+2 KL mlieko a dám ešte kysnúť na plechu asi 20 min. POtom zapnem elektrickú rúru na 180 stupňov a pečiem asi 30 minúT. Ja pečiem záviny pri rovnakej teplote. S buchtami sa nemaľujem, tie nemusím. Ale toto cesto je vhodné aj na buchty. Dôležité: múku preosejeme, sa prevzdušní, všetky prísady je nutné mať pri rovnakej teplote. Miestnosť, v ktorej cesto kysne nesmie byť chladná. Cesto nesmie byť ani príliš husté, ani príliš riedke, také riedke, aby sa s ním dalo pracovať. Keď je cesto husté, potom po upečení je tvrdé.

zlaticaZ
26.02.13, 08:17
http://www.univerzalnykamen.sk/vyuzitie-v-domacnosti.html vyskúšaj ma mám odskúšané a možeš veriť, že to využiješ nie len na to...má to glycerín a vytvorí ti to takú ochrannú vrstu, čiže ti jednak plesen odstráni a potom zabraňuje tvoreniu. myslím, že nebudeš banovať

zlaticaZ
26.02.13, 08:18
Zdravim vsetkych,

neviete mi poradit nejaky ekologicky sposob, ako sa zbavit plesne v kupelni? Pre mojho syna je totiz tato miestnost najoblubenejsim miestom na hranie a celkom nerada by som ohrozila jeho zdravie. Mozno existuju nejake babske rady, ako sa plesne zbavit a zaroven neohrozit zdravie mojho dietata.

Aj ked toto nie je vesela tema, tak som natrafila na nieco, co ma pobavilo. :-)
Mladi muzi spievajuci ...treba ich splachnut www.youtube.com/user/brefballsband (http://www.youtube.com/user/brefballsband)

http://www.univerzalnykamen.sk/vyuzi...omacnosti.html (http://www.univerzalnykamen.sk/vyuzitie-v-domacnosti.html) vyskúšaj ma mám odskúšané a možeš veriť, že to využiješ nie len na to...má to glycerín a vytvorí ti to takú ochrannú vrstu, čiže ti jednak plesen odstráni a potom zabraňuje tvoreniu. myslím, že nebudeš banovať

zlaticaZ
26.02.13, 08:18
http://www.univerzalnykamen.sk/vyuzi...omacnosti.html vyskúšaj ma mám odskúšané a možeš veriť, že to využiješ nie len na to...má to glycerín a vytvorí ti to takú ochrannú vrstu, čiže ti jednak plesen odstráni a potom zabraňuje tvoreniu. myslím, že nebudeš

alaya1
03.03.13, 10:47
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/c67.0.403.403/p403x403/226564_10151451420189035_44423841_n.jpg

pavol54
03.03.13, 14:11
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/c67.0.403.403/p403x403/226564_10151451420189035_44423841_n.jpg Tie ftaláty z fliaš nie sú žiadna výhra ešte by bolo dobré popolievať vyjazdeným olejom tú trávu(aj taký návod som čítal pred 30 rokmi )

osky
04.03.13, 12:39
odstavujete mrkvu,zeler a inu zeleninku?
ostava vam pri tom odpad ktory je este dost stavnaty?

ja som si takyto odpad naporcovala do alobalu a dala zamrazit.
je z neho vyborne zahustovadlo zeleninovych polievok,netreba ani zemiaky.

priklad:

BROKOLICOVA CESNACKA

velka hlavka brokolice rozobrata na drobne kusky aj s ocistenymi hlubikmi
asi dve hrste odstavenej drte/mrkva,zeler,petrzlen ,kalerab-mix/
5 struckov cerstveho cesnaku
velka cibula
sladka paprika,sol ,chilli,vegeta,o
livovy olej-panensky
zelena vnatka-petrzlen,pazitka,kopor,zerucha,koriander,saturejka ....mozu byt i mrazene

na vode podusime do sklovita na drobno nakrajanu cibulu,podlievame len tolko aby cibula bola do dvoch tretin zamocena,casto miesame.
pridame brokolicu a zeleninovu drt,zalejeme vodou az po vrch hrnca-adekvatne velkeho k pomeru surovin,polievka nesmie byt len voda!!!
varime na miernom ohni do zmäknutia brokolice,potom dochutime koreninami a pretlacime cerstvy cesnak-nechame asi minitku este rozvarit a hotovo.

pri servirovani si do taniera kvapneme trosku olivoveho oleja a posypeme zelenou vnatkou :-)

-drt z cvikle,mrkvy ci cukiny sa da pouzit napriklad aj na hrncekovy kolac
-ine pikantnejsie zeleninove drte su vhodne i na zeleninove fasirky
-mozeme to hodit aj do kompostu

Dašena O.
09.03.13, 05:10
Ja by som potrebovala vedieť-mám kávovar philips a kúpila som tablety na čistenie, ale neviem ako ich použiť, nebol na nich slov.návod-náhodou nemá niekto skúsenosť?

osky
09.03.13, 07:09
neviem aky mas kovoar,nepoznam,ale postup je zhruba vzdy rovnaky-
napln si nadrzku na vodu vlaznou vodu a tabletky v nej rozpusti-najprv jednu,ale to podla znecistenia
nechaj to trosku prejst kavoarom-cez tu pipetu co robi penu,caj,az pokial tadial nepojde trochu vody.potom zastav a nechaj pol hodinu posobit.
potom znovu pootvor ventil a nechal tu celu vodu vytiect.
postup zopakuj/okrem polhodinkoveho cakania/ s cistou filtrovanou vodou.kavovar by mal uz byt pripraveny na pouzitie.

Dašena O.
09.03.13, 07:50
http://www.najnakup.sk/ii2.ashx?m=1&k=633400&t=2Ďakujem ale mám kávovar viď obrázok a tam bude asi iný postup,ale podľa toho čo píšeš, tak asi dám tabletu do nádoby na vodu, a nechám akože spraviť zopár káv-asi tak, nie?

lujza.j
09.03.13, 08:32
kedy si čistila naposledy...

Dašena O.
09.03.13, 09:01
Ešte ani raz, a mám ju 1 rok

lujza.j
09.03.13, 09:22
Ešte ani raz, a mám ju 1 rok
fúha...ako často používaš.....ak sa to zapchá vodným kameňom budeš mať smer servis....čo to je za mašinu na espresso....?

Dašena O.
09.03.13, 09:50
Používam ju veľmi málo, možno raz do týždňa, áno je mašina na esresso.

lujza.j
09.03.13, 09:58
http://www.najnakup.sk/ii2.ashx?m=1&k=633400&t=2Ďakujem ale mám kávovar viď obrázok a tam bude asi iný postup,ale podľa toho čo píšeš, tak asi dám tabletu do nádoby na vodu, a nechám akože spraviť zopár káv-asi tak, nie?
tak potom takto....
najprv nechaj aby sa voda dostala do trubiek nechaj trošku odtiecť...potom nechaj pôsobiť...a potom ...postupne odpúšťaj vodu.....a ked je hotovo, tak prepláchni čistou.....prvú kávu po čistení vylej.....

Dašena O.
09.03.13, 10:56
Ďakujem moc

alaya1
11.03.13, 20:55
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/733877_147293608770306_1339946484_n.jpg

Peggynka
12.03.13, 07:14
Odstrániť príčinu plesní !

Tweety
14.03.13, 10:12
http://www.pluska.sk/zena/volny-cas/vyuzite-bezne-veci-netradicne-mame-vas-zopar-tipov.html

zabka888
17.03.13, 09:31
No tak aj ja pridám niečo do kuchyne,rada pre Gazdinky pekarky,ked sa vám "zrazí" plnka do zákuskov,tak ju nevyhadzujte,ale do tej zrazenej plnky primixujte asi pol decák horuceho oleja,a plnka bude ako má byť fajnová.Odskúšané a overené.

lujza.j
30.03.13, 07:31
http://zena.atlas.sk/su-hneda-vajcia-vyzivnejsie-ako-biele/zdravie/vyziva/810855.html

http://zena.atlas.sk/takto-zistite-ci-je-vajce-uz-stare/zdravie/vyziva/810837.html

http://zena.atlas.sk/mozu-ostat-vajcia-natvrdo-nechladene/zdravie/vyziva/810773.html

Tweety
03.04.13, 16:24
​http://lesk.cas.sk/clanok/100740/babkine-rady-za-par-centov-15-domacich-zlepsovakov.html

alaya1
04.04.13, 07:26
​http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/63003_154471721385482_2140538204_n.jpg

alaya1
04.04.13, 07:29
​http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/c100.0.403.403/p403x403/228270_153952078104113_2071223896_n.jpg

alaya1
04.04.13, 07:30
​http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/c67.0.403.403/p403x403/7987_153760321456622_1345464297_n.jpg

mareko
07.04.13, 16:57
Niečo pre kutilov a kutilky :) :cool: :)

lujza.j
07.04.13, 17:00
pelech je super, len taký veľký sveter....nemajú. aj gril...fajný aj na balkon..

Tweety
10.04.13, 07:09
​http://plnielanu.zoznam.sk/c/2128/privela-soli--tvrde-maso-ci-pripaleny-hrniec-ako-zachranit-katastrofy-pri-vareni

mareko
10.04.13, 08:20
Máš bernarína? Tak treba 7XL :-) :-) :-) :-) :-)

lujza.j
14.04.13, 14:00
http://zahrada.artmama.sme.sk/sites/zahrada.artmama.sk/files/priesady.jpg

Tweety
14.04.13, 14:07
Takto som si asi pred dvoma rokmi pooznačovala zasadené kvety aj rôznofarebné tulipány. No dlho som sa z označenia paličikami netešila. Prišla malá vnučka a o zábavu mala postarané, pekne mi to poprehadzovala. Už to nikto nedal tam, kam patrili.:---

arizona
14.04.13, 16:56
Takto som si asi pred dvoma rokmi pooznačovala zasadené kvety aj rôznofarebné tulipány. No dlho som sa z označenia paličikami netešila. Prišla malá vnučka a o zábavu mala postarané, pekne mi to poprehadzovala. Už to nikto nedal tam, kam patrili.:---
Ja som tiez chcela popresadzat tulipany,mala som vela farieb...
Tak som si ich poznacovala farebnymi bavlnkami.Potom som ich lahko popresadzala tak,ako som chcela ;)

Peggynka
14.04.13, 17:05
Tak tú mačaciu cestičku by náš Miki určite využil na to,aby mi skočil nakrk a ja zinfarktujem...

arizona
14.04.13, 17:05
mimotemy
Ja som mala krasne, rozne farby hyacintov.
Tak som si tie najkrajsie oznacila a vykopala, chcela som ich nasadit niekde na nejake cestne miesto, nech vynikne ta krasa,nech ich mozem obdivovat vsetky pokope.
Vykopala som cibulky,dala do kybla a zlahka zasypala zeminou a odlozila pod altanok,nech mi ich slnko nevysusi. Cakala som na vhodny cas, ze ich zasadim.
...pekny slnecny den,miesto nachystane a idem pre kybel. Kybla nikde! :eek:
Hladam, hladam,az sa nakoniec moj muz priznal, ze on si myslel, ze je to nejaka vysypana, pozametana zem a ked upratoval dvor,tak to supol do potoka za zahradou.
Ja som bola na infarkt,skoro som ho zaskrtila! :mad::mad::mad:
Uz ani neviem, kde som to kupovala, odvtedy nemozem take krasne farby zohnat. este ze mam fotecky tu,na Porade :D

hubatá
14.04.13, 18:20
Hihihi ....... ako vykývala s babinou.

hubatá
14.04.13, 18:21
Že si ho ty nehodila do potoka......

alaya1
16.04.13, 12:59
​http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/554876_302574146539987_520206009_n.jpg

lujza.j
16.04.13, 18:18
mimotemy...tu je reč o hyacintoch .....:---

alaya1
19.04.13, 11:26
​http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/563577_519742041418787_2096683674_n.jpg

misoft
19.04.13, 17:20
Celkom dobré inšpirácie!

luja5
21.04.13, 12:06
Štipce sa dajú využiť na všeličo zaujímavé. Ja ich používam ako "závažie" na zavesené vlhké záclony, čo sa mi veľmi osvedčuje pri akejkoľvek záclonke.

Peggynka
21.04.13, 13:16
Krásne...

Peggynka
21.04.13, 13:22
Ja používam traky po mužovi na zaistenie napínacej plachty zospodu.Plastový trojuholník,kde sa krížili som odrezala a ostali mi dva pásy,ktoré zaštipcujem pod matracom a napnem pomocou posúvača.Ani na nových plachtách mi guma po obvode neudržala plachtu napnutú.Toto funguje.

luja5
24.04.13, 10:53
Prútené kvetináče používam na odkladanie štipcov:).

misoft
24.04.13, 17:32
U nás na tento účel slúži detské plastové vedierko (už niekoľko rokov).

osky
24.04.13, 18:14
ja ma stipce v platenej taske,zavesene na zehliacej doske:-)

babka - ježibabka
28.04.13, 17:15
Toto mi došlo. Možno sa Vám niečo hodí.
Dobré rady nad zlato-domácí výroba

Zdenka 0705
28.04.13, 19:52
Ja som našla na nete výborný blog, prikladám link - je tam všetko možné - napr. levanduľová voda ma dostala :)
http://www.home-made.cz/

(http://www.home-made.cz/)

osky
29.04.13, 13:16
supeeer-moja krvna skupina

alaya1
29.04.13, 18:42
​https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/482537_374536022658938_447402078_n.jpg

alaya1
30.04.13, 18:46
​https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/942262_524304007629257_552547949_n.jpg

alaya1
30.04.13, 18:47
​https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/27139_518192784907046_1752908692_n.jpg

verads
30.04.13, 19:25
niekde v inej teme ktoru neviem najst,sa pisalo o tom ze vodny kamen usadeny vo varnej kanvici vlastne konzumujeme,nakolko sa vzdy daco odlupne.to je pravda,uz davno som rozmyslala nad tym ako tomu zabranit a uz par mesiacov to riesim takto:

kupila som si prekvapkavac na kavu-je to taky aky je normalne aj v kavovaroch.da sa to postavit na dzban,iste poznate....vlozim tam kavovy filter ako pri priprave beznej kavy.
prevarenu vodu jednoducho prelejem do pripraveneho dzbanu cez ten filter a caj sa luhuje v cistej vode bez usadenin.filter nemenim pri kazdom novom vareni caju.na filtre vidim,kolko vodneho kamena by som casom vypila.:eek:
ked je znacne zabeleny,vyhodim a dam novy.
Ja davam ocot s vodou aj dvakrat prevarit a vodny kamen je fuč

verads
30.04.13, 19:44
krásne , fantazii sa fakt nekladu medze .

verads
30.04.13, 19:46
krásne , mna by to nenapadlo .

osky
30.04.13, 20:53
Ja davam ocot s vodou aj dvakrat prevarit a vodny kamen je fuč

ja tiez vyvaram kanvicu octom ale kedze tam varim vodu z tocky,jednoducho ten kamen tam je.ja nehovorim o kameni v kanvici,ale o kameni vo vode :-)
kedysi som davala filtrovanu vodu varit a bolo.ale teraz musim prevarat-bolo mi to odporucene koli zdraviu,a fitrovat az potom,vychladenu...alebo ako som pisala,cez ten filter vriacu

avalik
30.04.13, 21:34
ekologicka pasca na komare ... neviem ci to tu uz je ak ano vymazem :)

potrebujeme:
1 plastovu flasu, 2 dl vody, 50 g cukru, 1 g drozdia, lepiacu pasku, cierny papier alebo folia

postup:
vodu zohrejeme a rozpustime v nej cukor, nechame vychladnut na 40 stupnov,
flasu zrezeme v hornej tretine,
do spodnej casti nalejeme cukrovy sirup,
hrdlo flase vlozime do spodnej casti (aby sa nedotykalo tekutiny),
vrch upevnime lepiacou paskou,
nasypeme drozdie,
flasu obalime z bokov a zo spodu do niecoho cierneho - udajne cierna pritahuje komare,
polozime do rohu miestnosti a vraj kvasinky vydrzia 2 tyzdne lakat komare, potom vyrobime novu pascu :)

http://3.bp.blogspot.com/-gysOSGo1TVc/UFH7Gd3UW-I/AAAAAAAAWjg/6ecpNdLb7LI/s1600/how-to-make-a-mosquito-trap2.jpg

misoft
01.05.13, 14:09
udajne cierna pritahuje komare
Čierna nepriťahuje, ale kvasinky v cukrovom roztoku = vznik tepla + čierna = vyžarovanie v infračervenom spektre svetla - a na toto komárice reagujú (komár - on, ten na teba nesadne, len ona - tá vyciciava krv [podobne tiež niektoré oné "komárice" na dvoch nohách :D:D:D ]).

avalik
01.05.13, 14:31
dik za vedecky vyklad :) ... jo v dnesnej dobe uz aj niektore "komare" dvojnohe sa spravaju podobne

srska
01.05.13, 14:32
Čierna nepriťahuje, ale kvasinky v cukrovom roztoku = vznik tepla + čierna = vyžarovanie v infračervenom spektre svetla - a na toto komárice reagujú (komár - on, ten na teba nesadne, len ona - tá vyciciava krv [podobne tiež niektoré oné "komárice" na dvoch nohách :D:D:D ]).preto je na vyhodze zaužívané slovné spojenie - "tota mi aľe pije kref":D

Peggynka
01.05.13, 20:46
Jedna prežila celú zimu v mojej spálni a nepodarilo sa mi ju zlikvidovať...Zúfalé.

misoft
02.05.13, 11:41
Čierna nepriťahuje, ale kvasinky v cukrovom roztoku = vznik tepla + čierna = vyžarovanie v infračervenom spektre svetla - a na toto komárice reagujú (komár - on, ten na teba nesadne, len ona - tá vyciciava krv [podobne tiež niektoré oné "komárice" na dvoch nohách :D:D:D ]).preto je na vyhodze zaužívané slovné spojenie - "tota mi aľe pije kref":D
Ci pana! Trafil ši hlavičku po kľincu!

alaya1
05.05.13, 19:17
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/942116_376900292422511_1739693039_n.jpg

lujza.j
12.05.13, 21:27
také milé blbinky....
http://lepsiebyvanie.centrum.sk/kuchyne/812812/vtipne-doplnky-do-kuchyne

alaya1
30.05.13, 15:58
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943198_679933335353669_670965751_n.jpg

alaya1
30.05.13, 16:00
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/923047_391487684299568_455368363_n.jpg

alaya1
25.06.13, 07:21
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/217865_308441695935038_1552836739_n.jpg

len rozmyslam, ako po uschnuti ten prepichnuty balon odtial dostanem.

Peggynka
25.06.13, 08:56
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/217865_308441695935038_1552836739_n.jpg

len rozmyslam, ako po uschnuti ten prepichnuty balon odtial dostanem.
To sa natáča tak,že okolo hrdla balónu nechávaš cca 1,5 cm voľný priestor.Ak by si to robila na veľkom balóne (napr. ako tienidlo na lampu),tak obtáčaš širší priestor a tadiaľ vložíš objímku.

alaya1
25.06.13, 22:08
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/933987_391303187648888_533514815_n.jpg

lujza.j
07.07.13, 19:15
http://delikatesy.etrend.sk/wp-content/uploads/2012/12/sprej-tit-500x375.jpg
tryska, ktorá sa našróbuje do citróna a urobí z neho ručný sprej na jedlo......Potten & Pannen v bratislavskom OC Central

alaya1
11.07.13, 15:20
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/971856_412016335580036_614030988_n.jpg

sito
11.07.13, 15:32
No, sú úžasné!

Tie nové, uputávky v témach.

Mohol by to byť, vypadá to ako fritovací hrniec, ale podľa prílohy, priložených obrázkov, aj ako mini práčka ...

http://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif http://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gifhttp://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gifhttp://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif http://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif

:) :D:D:D ;)

Tweety
11.07.13, 16:30
:---Ani jedno ani druhé, je to hrniec na varenie ryže.

hubatá
14.07.13, 07:16
Veľa prášku na pranie sa minie najmä pri častom praní na 30, 40 st. - ako teraz v lete. Ten program však len rýchlo prehrmí, vlastne ten prášok sa ani nestačí rozpustiť. Robím to tak, že práčku na cca 10-20 min. vypnem, potom zapnem a nechám pár krát prádlo pretočiť a znovu vypnem. Zopakujem niekoľkokrát a až potom doperiem. Ani prášku netreba potom toľko dávať. A ak namiesto aviváže dáte do nádobky 2-3 lyžice octu, prádlo vám pekne vonia a osvieži farby na tričkách.

hubatá
14.07.13, 07:28
Neviete čo s popadaným ovocím, nechce sa vám už robiť džem z ríbezlí alebo višní? Keď prídem zo záhrady, tak všetko takéto ovocie nasypem do veľkej misy s vodou, umyjem, odkôstkujem pod vodou aby som sa neza ... gebrila a nahádžem do mixéra. Rozmixujem, voľným pádom nechám odkvapkať cez sito, troška vytlačím rukou aby som sa veľmi nenarobila a šťavu troška rozriedenú minerálkou (kto má rád aj s cukrom) nalejem do UH fliaš. Dám do chladničky. Ak ste do mixéra hneď nehodili zopár vetvičiek mäty alebo medovky, dajte do fľaše teraz. Pri obede alebo večeri vyložím na stôl fľaše a nikto nevie že nepijú kupovanú ochutenú minerálku, ale zbytky zo záhrady. Takto môžte rozmixovať aj nepodarenú mrkvu, prípadne inú zeleninu, medzi ovocím sa pár kúskov stratí, nikto nič nespozná.

hubatá
14.07.13, 07:47
Moja skúsenosť je, že pri telke mi zje a vypije rodina všetko: ak mám starý chlieb, nakrájam na ho kocky, podľa množstva usúdim či ho opečiem v rúre alebo vo woku a ochutím: cesnakom, bylinkami, paprikou a podobne.

To isté sa u nás deje so starými zaváreninami: vylejem do vyššej misy, premixujem, ak treba precedím (napr. kožky z marhúl) ochutím cukrom alebo medom a vypijú pri telke ani nevedia ako. V zime im zarobím veľký hrniec čaju, pridám pár lyžíc starého lekváru, ochutím citrónom, zázvorom, škoricou alebo klinčekmi. Takto čistím aj mrazák.

Janiela
14.07.13, 21:32
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/971856_412016335580036_614030988_n.jpg

tienidlá sú prekrásne, niekedy je mi ľúto, že sama niečo tak krásne neviem vymyslieť

alaya1
19.07.13, 11:37
Variabilna frma- SUPER VEC, LEN KDE NA NU NATRAFIT.https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1014399_414071052044455_347801081_n.jpg

alaya1
19.07.13, 11:59
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/17607_522816637789501_736158343_n.jpg

Tweety
19.07.13, 13:23
http://napady.pravda.sk/navody/zastera-zo-starej-kosele/41726-navod.html

alaya1
19.07.13, 13:27
http://napady.pravda.sk/navody/zastera-zo-starej-kosele/41726-navod.html
Super, vyskusam.

alaya1
20.07.13, 20:01
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1016155_693751527307324_359064392_n.jpg

buchač
20.07.13, 20:54
Variabilna frma- SUPER VEC, LEN KDE NA NU NATRAFIT.

Šak predsa v obchode ....kde inde ???

http://images.highspeedbackbone.net/SkuImages/gallery/large/TigerXML-YYPT-STLAHW1077-3.jpg

alaya1
21.07.13, 09:25
Takto pouzivam na laminatove podlahy, super stiera.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972073_563779243664581_1177816242_n.jpg

alaya1
21.07.13, 19:39
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/581428_415253965259497_517324027_n.jpg

alaya1
29.07.13, 12:02
toto vyskusam hned dnes.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/538965_418913798226847_271107298_n.jpg

Tweety
29.07.13, 13:22
http://napady.pravda.sk/navody/ozdobne-stipce-fotopostup/43468-navod.htmlhttp://napady.pravda.sk/usercontent/images/velky-recept38764_1374940902.jpg

alaya1
31.07.13, 21:00
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/184480_414288158683724_1391873337_n.jpg

alaya1
05.08.13, 08:07
zaujimave
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013598_404997162946157_1091128915_n.jpg

wagner
08.08.13, 21:27
http://byvanie.pravda.sk/dom-a-byt/clanok/289400-ako-si-v-lete-udrzat-chladok-v-byte/ na súčasne horúce počasie možno príde vhod.:)

Zitulda
10.08.13, 08:06
Ozdravte bežne kupované mäso pivom
Viem, čo vás napadá: "to akože zapijem mäso pivom a bude to zdravšie?" Nie,
ale ak mäso naložíte na 4-6 hodín do pácu (pivo, olivový olej, sójová
omáčka a koreniny), stane sa niečo veľmi pozitívne.
Pivo dramaticky znižuje level chemikálií v priemyselne vyrábanom mäse,
ktoré môžu spôsobovať rakovinu. Pivo je viac účinné ako víno a mäso
marinované v pive aj lepšie chutí. Ak je mäso v pive marinované viac ako 6
hodín, znižuje zároveň aj množstvo nebezpečných heterocyklických
aminokyselín (HAs), ktoré prirodzene vznikajú pri pečení alebo grilovaní
mäsa. V porovnaní s mäsom, ktoré v pive marinované nebolo, to môže byť až o
90%. Samotný pác už potom nekonzumujte.
Tento efekt nieje vôbec zanedbateľný. Len aby ste pochopili súvislosti, tak
napríklad mäso z kravy, ktorá konzumovala celý život trávu, je v porovnaní
s mäsom kravy ktorá trávu nikdy v živote nevidela asi taký, ako medzi Rols
Royce a Trabantom - a to doslova. Mäso z veľkoprodukcie obsahuje
antibiotiká, rastové hormón, koncentrované toxíny a choroboplodné baktérie,
čo moc dobré zdravé teda nie je.
Ak nemáte na výber, pivový pác je cesta menšieho zla. Skutočný človek sa
vynájde a využije silu vedomostí.
Ak sa dnes nepostaráte o svoje zdravie dnes, zajtra budete nútený
investovať do "ozdravovania" u lekára a v nemocniciach. Čo si vyberáte?


Podobne je to aj s ostatným mäsom nielen s kravským. Všetky mäsá predávané
v obchodných reťazcoch obsahujú antibiotiká, rastové hormón, koncentrované
toxíny a choroboplodné baktérie.

lujza.j
10.08.13, 08:08
neviem či je v tom veľký rozdiel...nevyznám sa, ale ja by som čierne pivko....:)...ale inak chystám sa urobiť aj mydlo s pivom:D

alaya1
10.08.13, 08:12
Ozdravte bežne kupované mäso pivom
Viem, čo vás napadá: "to akože zapijem mäso pivom a bude to zdravšie?" Nie,
ale ak mäso naložíte na 4-6 hodín do pácu (pivo, olivový olej, sójová
omáčka a koreniny), stane sa niečo veľmi pozitívne.
Pivo dramaticky znižuje level chemikálií v priemyselne vyrábanom mäse,
ktoré môžu spôsobovať rakovinu. Pivo je viac účinné ako víno a mäso
marinované v pive aj lepšie chutí. Ak je mäso v pive marinované viac ako 6
hodín, znižuje zároveň aj množstvo nebezpečných heterocyklických
aminokyselín (HAs), ktoré prirodzene vznikajú pri pečení alebo grilovaní
mäsa. V porovnaní s mäsom, ktoré v pive marinované nebolo, to môže byť až o
90%. Samotný pác už potom nekonzumujte.
Tento efekt nieje vôbec zanedbateľný. Len aby ste pochopili súvislosti, tak
napríklad mäso z kravy, ktorá konzumovala celý život trávu, je v porovnaní
s mäsom kravy ktorá trávu nikdy v živote nevidela asi taký, ako medzi Rols
Royce a Trabantom - a to doslova. Mäso z veľkoprodukcie obsahuje
antibiotiká, rastové hormón, koncentrované toxíny a choroboplodné baktérie,
čo moc dobré zdravé teda nie je.
Ak nemáte na výber, pivový pác je cesta menšieho zla. Skutočný človek sa
vynájde a využije silu vedomostí.
Ak sa dnes nepostaráte o svoje zdravie dnes, zajtra budete nútený
investovať do "ozdravovania" u lekára a v nemocniciach. Čo si vyberáte?


Podobne je to aj s ostatným mäsom nielen s kravským. Všetky mäsá predávané
v obchodných reťazcoch obsahujú antibiotiká, rastové hormón, koncentrované
toxíny a choroboplodné baktérie.


Len by som chcela vediet, ci je vhodne aj nealko pivo, koli detom a abstinentom-.

alaya1
10.08.13, 20:49
dobreee
http://www.cas.sk/saty

http://img.cas.sk/img/4/fullwidth/1811323_.jpg

buchač
10.08.13, 21:08
...len by som chcela vediet, ci je vhodne aj nealko pivo, koli detom a abstinentom-.
....vhodné je aj alkoholické ....v pohode ......dokonca ešte lepšie ....

Tu nejde o flambovanie , čiže rýchla príprava ( napríklad palacinky poliate koňakom ) , kde ostane aj ten alkohol v samotnom jedle , kde je v podstate jednou z hlavných a dôležitých indegrediencií ....

Ide o to , že alkohol sa počas pečenia vyparí a ostane iba ak chuť ( nahorkastá ) piva ...

alaya1
10.08.13, 21:15
...len by som chcela vediet, ci je vhodne aj nealko pivo, koli detom a abstinentom-.
....vhodné je aj alkoholické ....v pohode ......dokonca ešte lepšie ....

Tu nejde o flambovanie , čiže rýchla príprava ( napríklad palacinky poliate koňakom ) , kde ostane aj ten alkohol v samotnom jedle , kde je v podstate jednou z hlavných a dôležitých indegrediencií ....

Ide o to , že alkohol sa počas pečenia vyparí a ostane iba ak chuť ( nahorkastá ) piva ...

Nechcem ta nasrdit pred spanim, ale prave pri flambovani alkohol zapalenim vyprcha. preto som sa pytala,ako to tu je s tymto pacom.;)

buchač
10.08.13, 21:20
Nechcem ta nasrdit pred spanim, ale prave pri flambovani alkohol zapalenim vyprcha. preto som sa pytala,ako to tu je s tymto pacom.;)
....záleží od množstva naliatého alkoholu ...... :D :D :D

alaya1
10.08.13, 21:23
Ak chcem tak pacovane maso dat detom, co podla precitaneho blahodarne posobi na organizmus, neviem, ci obsahuje ten pac, ci nie, alkohol z piva. My doma alkohol vobec nepijeme, ani alkoholicke pivo nie, tak skoda by bolo nevyuzit ten blahodarny ucinok koli tomu alkoholu.

terezamaria
10.08.13, 23:07
Veľa dobrých rád je tu, preto to prikladám, možno ešte niektoré ste nečítali:
http://www.dobrarada.sk/

kukučka
10.08.13, 23:16
Nechcem ta nasrdit pred spanim, ale prave pri flambovani alkohol zapalenim vyprcha. preto som sa pytala,ako to tu je s tymto pacom.;)
....záleží od množstva naliatého alkoholu ...... :D :D :D

Keď zhorí, tak zhorí, či je ho veľa, či málo! :---

Mila123
11.08.13, 07:22
buchy, alaya, kukučka......hlasvne ide o koncentráciu alkoholu, pod 40 % obsahu alkoholu je problém so zapálením............

alaya1
11.08.13, 07:25
buchy, alaya, kukučka......hlasvne ide o koncentráciu alkoholu, pod 40 % obsahu alkoholu je problém so zapálením............

mimotemy Mila, tu neide o flambovanie, ale nalozenie masa do piva, tak som sa pytala, ci ten alkohol v mase ostava, ci nie.

lujza.j
11.08.13, 07:35
buchy, alaya, kukučka......hlasvne ide o koncentráciu alkoholu, pod 40 % obsahu alkoholu je problém so zapálením............

mimotemy Mila, tu neide o flambovanie, ale nalozenie masa do piva, tak som sa pytala, ci ten alkohol v mase ostava, ci nie.
ja si myslím, že tá koncentrácia alkoholu v mase nemôže byť veľká....a v páce nie je len pivo...možno tie ostatné pochutiny si daleko horšie ako to pivko....teda myslím sojovka made in kina....:)

alaya1
11.08.13, 07:38
buchy, alaya, kukučka......hlasvne ide o koncentráciu alkoholu, pod 40 % obsahu alkoholu je problém so zapálením............

mimotemy Mila, tu neide o flambovanie, ale nalozenie masa do piva, tak som sa pytala, ci ten alkohol v mase ostava, ci nie.
ja si myslím, že tá koncentrácia alkoholu v mase nemôže byť veľká....a v páce nie je len pivo...možno tie ostatné pochutiny si daleko horšie ako to pivko....teda myslím sojovka made in kina....:)

Ide mi o to, ze my doma absolutne nepijeme ziaden alkohol, ani alkoh.pivo, takze ide skor o to.

lujza.j
11.08.13, 07:42
buchy, alaya, kukučka......hlasvne ide o koncentráciu alkoholu, pod 40 % obsahu alkoholu je problém so zapálením............

mimotemy Mila, tu neide o flambovanie, ale nalozenie masa do piva, tak som sa pytala, ci ten alkohol v mase ostava, ci nie.
ja si myslím, že tá koncentrácia alkoholu v mase nemôže byť veľká....a v páce nie je len pivo...možno tie ostatné pochutiny si daleko horšie ako to pivko....teda myslím sojovka made in kina....:)

Ide mi o to, ze my doma absolutne nepijeme ziaden alkohol, ani alkoh.pivo, takze ide skor o to.
vôbec to tam nebude cítiť...napr. čierne pivo dá tomu úžasnú chuť...kedysi som robila špekačky na čiernom pive pečené v trúbe...niečo úžasné...aj chuť aj šťava

alaya1
11.08.13, 07:45
buchy, alaya, kukučka......hlasvne ide o koncentráciu alkoholu, pod 40 % obsahu alkoholu je problém so zapálením............

mimotemy Mila, tu neide o flambovanie, ale nalozenie masa do piva, tak som sa pytala, ci ten alkohol v mase ostava, ci nie.
ja si myslím, že tá koncentrácia alkoholu v mase nemôže byť veľká....a v páce nie je len pivo...možno tie ostatné pochutiny si daleko horšie ako to pivko....teda myslím sojovka made in kina....:)

Ide mi o to, ze my doma absolutne nepijeme ziaden alkohol, ani alkoh.pivo, takze ide skor o to.
vôbec to tam nebude cítiť...napr. čierne pivo dá tomu úžasnú chuť...kedysi som robila špekačky na čiernom pive pečené v trúbe...niečo úžasné...aj chuť aj šťava

Viem, ze to ma lepsiu chut, aj s vinom podliate ma lepsiu chut, ide mi len o ten alkohol v mase, ci to pacovanim tam ostava, ci sa straca, ako pri flambovani. nechceme konzumovat nic, kde je alkohol.Asi zacnem o tom googlit. Dost ma to zaujima.

buchač
11.08.13, 07:54
Ide mi o to, ze my doma absolutne nepijeme ziaden alkohol, ani alkoh.pivo, takze ide skor o to.

mimotemy .....hm , doma je doma ...
Ale ako je to mimo domova ...
Neverím , že si dcéry niekde nedajú hlta ..;)
Ostatne , nerozprávaj nezmysly ...
Šak minule , keď sme boli na káve http://www.tequilas.yw.sk/....šak si zvládla zopár pohárikov tequili ....
Tak teraz ako ??? :rolleyes:
Doma nič a vonku jak z reťaze urvatá .... :---:D

alaya1
11.08.13, 18:14
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972117_452624728169207_596658923_n.jpg

Peggynka
11.08.13, 18:17
Ak chcem tak pacovane maso dat detom, co podla precitaneho blahodarne posobi na organizmus, neviem, ci obsahuje ten pac, ci nie, alkohol z piva. My doma alkohol vobec nepijeme, ani alkoholicke pivo nie, tak skoda by bolo nevyuzit ten blahodarny ucinok koli tomu alkoholu.
Kľudne daj alkoholické pivo,u nás tiež alkohol nepijeme a robievam aj kurča a la kačka na čiernom pive (kurča,soľ,rasca a pivo) a keby tam bol alkohol,môj muž by to nejedol.Mal rád zákusky, okrem punčového (cítil tam alkohol).Alkohol tepelnou úpravou vyprchá,nemaj obavy.

Peggynka
11.08.13, 18:48
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972117_452624728169207_596658923_n.jpg
Nápadité,len ako to z tej žehličky potom dostať...

lujza.j
11.08.13, 21:32
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972117_452624728169207_596658923_n.jpg
Nápadité,len ako to z tej žehličky potom dostať...
škoda že som vyhodila minule jednu....takú múzejnú....

Janiela
12.08.13, 06:49
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972117_452624728169207_596658923_n.jpg
Nápadité,len ako to z tej žehličky potom dostať...
Tiež mi to s tou žehličkou napadlo. Moja je zanesená, skúšala som aj podľa návodov Porady vyčistiť, ale dosť neúspešne.
Ináč, nápad veľmi dobrý.

Dáša_
12.08.13, 07:22
dobre je toto robiť cez papier na pečenie, potom nie je potrebné žehličku čistiť :)

alaya1
12.08.13, 08:07
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1094940_220500594769822_1973412914_n.jpg

Dáša_
12.08.13, 12:15
Ozdravte bežne kupované mäso pivom
Viem, čo vás napadá: "to akože zapijem mäso pivom a bude to zdravšie?" Nie,
ale ak mäso naložíte na 4-6 hodín do pácu (pivo, olivový olej, sójová
omáčka a koreniny), stane sa niečo veľmi pozitívne.
Pivo dramaticky znižuje level chemikálií v priemyselne vyrábanom mäse,
ktoré môžu spôsobovať rakovinu. Pivo je viac účinné ako víno a mäso
marinované v pive aj lepšie chutí. Ak je mäso v pive marinované viac ako 6
hodín, znižuje zároveň aj množstvo nebezpečných heterocyklických
aminokyselín (HAs), ktoré prirodzene vznikajú pri pečení alebo grilovaní
mäsa. V porovnaní s mäsom, ktoré v pive marinované nebolo, to môže byť až o
90%. Samotný pác už potom nekonzumujte.
Tento efekt nieje vôbec zanedbateľný. Len aby ste pochopili súvislosti, tak
napríklad mäso z kravy, ktorá konzumovala celý život trávu, je v porovnaní
s mäsom kravy ktorá trávu nikdy v živote nevidela asi taký, ako medzi Rols
Royce a Trabantom - a to doslova. Mäso z veľkoprodukcie obsahuje
antibiotiká, rastové hormón, koncentrované toxíny a choroboplodné baktérie,
čo moc dobré zdravé teda nie je.
Ak nemáte na výber, pivový pác je cesta menšieho zla. Skutočný človek sa
vynájde a využije silu vedomostí.
Ak sa dnes nepostaráte o svoje zdravie dnes, zajtra budete nútený
investovať do "ozdravovania" u lekára a v nemocniciach. Čo si vyberáte?


Podobne je to aj s ostatným mäsom nielen s kravským. Všetky mäsá predávané
v obchodných reťazcoch obsahujú antibiotiká, rastové hormón, koncentrované
toxíny a choroboplodné baktérie.

robila som v nedelu morcacie prsia - nakrájané na plátky, okorenené a zaliate pivom. Stali rôzne, od 4 do skoro 30 hodín. A boli výborné. Morčacie prsia byvajú dosť suché, zvlášť naklepané prsia. Ale tieto boli šťavnaté. Či boli aj bez škodlivých látok, to netuším, ale chutili fajn. Nakoneic som ich solila, obalila v strúhanke a dala na olej. Nabudúce vyskúšam aj iné mäso, tomuto to jednoznačne prospelo

alaya1
13.08.13, 08:06
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1399_221301988023016_1366133762_n.jpg

alaya1
14.08.13, 19:03
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1173595_200219733480608_1085156862_n.jpg

alaya1
15.08.13, 14:43
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/552652_221893824630499_1899292465_n.jpg

buchač
15.08.13, 21:08
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/552652_221893824630499_1899292465_n.jpg

Ježiši Kriste ...........................

Videl som veľa blbostí ...videl som hada močiť proti vetru ... videl som motyku vystreliť ...
Ale henten gýč zavesený na dverách ???
Šalený by ma dal asi pozdraviť , ak by som si túto " krásu " drbol na vstupné dvere ...

To sa radšej ja na šranek povesím .... krajšie , oveľa krajšie by to vyzeralo ....


Ale ako sa vraví ...." proti gustu žiaden dišputát " ....

lujza.j
15.08.13, 21:25
Buchi, ale ved to je dekorácia pre detskú narodeninovú párty...to nepoznáš...ved už to sem dorazilo z tej cáklej Ameriky:D:D:D

wagner
15.08.13, 21:27
Neviem čo je na nejakom ozdobovaní vstupných dverí pekné:confused: Nech si každý ozdobí dvere vo vnútri - môže si tam natiahnuť aj šnúru na sušenie prádla a sušiť. A ako sa dívam, tak niektorí tu prikladajú také rady:confused:, že sa sem už radšej nechodím pozerať.:eek: Najmä keď vidím autora, čo to sem:confused: prilepil

buchač
16.08.13, 08:22
Buchi, ale ved to je dekorácia pre detskú narodeninovú párty...to nepoznáš...ved už to sem dorazilo z tej cáklej Ameriky:D:D:D
Veď práve alebo práve preto , že z Ameriky ....
Keď vidím tie vysvietené domy na Vianoce ...???.......nooooo , ešte - ešte beriem ...
Ibaže poniektorí by boli schopní skopírovať aj nápad v podobe obsratých dverí - šak je to IN , príležitosť ....

lujza.j
16.08.13, 08:32
Buchi, ale ved to je dekorácia pre detskú narodeninovú párty...to nepoznáš...ved už to sem dorazilo z tej cáklej Ameriky:D:D:D
Veď práve alebo práve preto , že z Ameriky ....
Keď vidím tie vysvietené domy na Vianoce ...???.......nooooo , ešte - ešte beriem ...
Ibaže poniektorí by boli schopní skopírovať aj nápad v podobe obsratých dverí - šak je to IN , príležitosť ....
Z tychto amerikanskych onych ulne najviac neznasam helovin....to je uplny konec

alaya1
16.08.13, 09:17
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/552652_221893824630499_1899292465_n.jpg

Ježiši Kriste ...........................

Videl som veľa blbostí ...videl som hada močiť proti vetru ... videl som motyku vystreliť ...
Ale henten gýč zavesený na dverách ???
Šalený by ma dal asi pozdraviť , ak by som si túto " krásu " drbol na vstupné dvere ...

To sa radšej ja na šranek povesím .... krajšie , oveľa krajšie by to vyzeralo ....


Ale ako sa vraví ...." proti gustu žiaden dišputát " ....


je to vhodna dekoracia do detskych zariadeni a hlavne sa ich vyrobou rozvija detska jemna motorika. Komu sa nepaci, jeho vec, komu paci tiez jeho. A ked som bola v statoch vobec som nemala dojem pregicovatosti. Vela farebnosti, napaditosti to hej. Ale co je gyc pre jedneho, druhemu to tak nemusi pripadat. Tu komunisti vstepovali uniformitu, to mnohym ostalo, napaditost sa udupavala.

alaya1
22.08.13, 10:43
toto su super napady.

http://www.dobreradyanapady.sk/

buchač
22.08.13, 11:34
Tu komunisti vstepovali uniformitu, to mnohym ostalo, napaditost sa udupavala.
Zareagujem len na toto ....nakoľko neznášam takéto myšlienky !!!!

Ak sú nápaditosť nejaké balónky , tak čo je potom TOTO ???
Lebo podľa mňa trochu vyšší level - UMENIE ...

http://www.google.sk/search?q=veniec+zo+%C5%A1%C3%BApolia&client=opera&hs=Xy8&rls=cs&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sOcVUvWqDZS5hAfh-YGwBg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1332&bih=621

....yankees vždy sánky padali , padajú a budú padať , ak také niečo majú možnosť ....

alaya1
22.08.13, 11:39
Vkus ma kazdy iny. Niekomu sa paci z balonikov, niekomu zo supolia. je na vyber.

Edit. -na rozvoj detskej jemnej motoriky praca s materialom ako baloniky je velmi vhodna. Supolie asi nie. je to pre nich narocne.

alaya1
22.08.13, 14:06
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1004532_223805427772672_1992100399_n.jpg

Janiela
23.08.13, 11:16
nádherné :-)

Janiela
23.08.13, 11:20
Tu komunisti vstepovali uniformitu, to mnohym ostalo, napaditost sa udupavala.
Zareagujem len na toto ....nakoľko neznášam takéto myšlienky !!!!

Ak sú nápaditosť nejaké balónky , tak čo je potom TOTO ???
Lebo podľa mňa trochu vyšší level - UMENIE ...

http://www.google.sk/search?q=veniec+zo+%C5%A1%C3%BApolia&client=opera&hs=Xy8&rls=cs&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sOcVUvWqDZS5hAfh-YGwBg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1332&bih=621

....yankees vždy sánky padali , padajú a budú padať , ak také niečo majú možnosť ....


Och, parááááda

Tweety
06.09.13, 10:13
http://lesk.azet.sk/clanok/103438/tromfnite-svokru-v-kuchyni-zlate-triky-hodne-sefgazdinky.html

kukučka
06.09.13, 16:43
Tu sú výborné rady, len ich je neúrekom, preto si zoberte pero a robte poznámky. ;)
http://www.mimibazar.sk/navody.php?id=11&order=1

akeber
06.09.13, 16:52
V babičkinej knihe z roku 1957 som našľa- ked presolíme polievku, alebo guláš pridáme štipku sódabikarbóny dnes som to vyskúšla a fungovalo to.

Toto funguje aj v prípade , keď sa náhodou pritrafí nejaké mäso zo staršej hovädziny . Rýchlejšie sa uvarí .

ODSKÚŠANÉ mnou :cool::---


Juraj

To plarí aj pri mäse z diviny, tiež odskúšané :-) ja keď presolím hodím do vareného jeden suroví zemiak samozrejme že obielený.

lujza.j
11.09.13, 20:42
mala som v hrnci prilepený propolis...ktorý sa všeobecne nedá odstrániť.....na radu som tam prevarila aviváž, ked vrela hodila som tam kuch.hubku a vidličkou pritlačila a utrela....jasné že ostal na hubke ale hrniec ako nový....tak keby niekto...možno aj na iné pripáleniny....:)

lujza.j
11.09.13, 22:25
http://ekologickadomacnost.blogspot.sk/2013/03/365-domacich-receptu-aneb-home-made.html

terezamaria
16.09.13, 13:45
Celkom fajn rady:

alaya1
16.09.13, 21:02
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1184943_480716422023711_2042689942_n.jpg