PORADA.sk
PORADA.sk

Zobraziť plne funkčnú verziu príspevku : Zvýšené CRP



Adka 27
06.05.09, 12:43
Dobry den prajem,

mal uz niekto z Vas zvysene hodnoty CRP(krvné testy), bez toho aby bol chorý a niečo ho bolelo?Co mu nakoniec zistili?
Chystam sa na viacere lekarske prehliadky, aby zistili pricunu.
Chcem vediet ci sa niekto s tym stretol a aka bola pricina.
Dakujem

manus
06.05.09, 12:51
Dobry den prajem,

mal uz niekto z Vas zvysene hodnoty CRP(krvné testy), bez toho aby bol chorý a niečo ho bolelo?Co mu nakoniec zistili?
Chystam sa na viacere lekarske prehliadky, aby zistili pricunu.
Chcem vediet ci sa niekto s tym stretol a aka bola pricina.
Dakujem

Adka, CRP býva zvýšené pri zápalových procesoch, ktoré v tele prebiehajú. Môže to byť zápal hocičoho, a nemusí to ani bolieť.
Záleží aj od toho, ako veľmi je to zvýšené. Môj syn mal napr. problémy pri močení, rezalo ho a pálilo pri cikaní. Na druhý deň som s ním hneď išla ku lekárovi (nakoľko viem čo zápal ľadvín obnáša-od malička chodím pravidelne k nefrológovi, a zápal takéhoto druhu mám už viac-krát za sebou). Detský lekár mu urobil odber na CRP, vtedy ho mal len malinko zvýšené, no napriek tomu ho poslal na vyšetrenie do nemocnice. Tam ho ihneď hospitalizovali, a na druhý deň mal CRP už niekoľko-krát zvýšené. Tak si tam troška poležkal :(.

Adka 27
06.05.09, 13:21
Adka, CRP býva zvýšené pri zápalových procesoch, ktoré v tele prebiehajú. Môže to byť zápal hocičoho, a nemusí to ani bolieť.
Záleží aj od toho, ako veľmi je to zvýšené. Môj syn mal napr. problémy pri močení, rezalo ho a pálilo pri cikaní. Na druhý deň som s ním hneď išla ku lekárovi (nakoľko viem čo zápal ľadvín obnáša-od malička chodím pravidelne k nefrológovi, a zápal takéhoto druhu mám už viac-krát za sebou). Detský lekár mu urobil odber na CRP, vtedy ho mal len malinko zvýšené, no napriek tomu ho poslal na vyšetrenie do nemocnice. Tam ho ihneď hospitalizovali, a na druhý deň mal CRP už niekoľko-krát zvýšené. Tak si tam troška poležkal :(.
Ano,viem, ze to moze byt zapal hocicoho.Hodnota bola 31 prvykrát a druhýkrat 40..Viem ze ma byt do 5.
Dakujem Ti..Nabuduci tyzden si obeham lekarov a uvidim

manus
06.05.09, 13:36
Ano,viem, ze to moze byt zapal hocicoho.Hodnota bola 31 prvykrát a druhýkrat 40..Viem ze ma byt do 5.
Dakujem Ti..Nabuduci tyzden si obeham lekarov a uvidim

Tak to je už dosť vysoko. Áno, treba si pobehať tie vyšetrenia čím skôr, keď sa to zvyšuje.
Želám ti veľa šťastia, a až ťa moc nenaháňajú :rolleyes:. Hlavne nech majú pre teba len dobré správy :)
Pekný deň, Mária

porada22
07.05.09, 10:17
Ja ho mám na krížky, pochodila som gyndu, reumatológa, endokrinológiu,
kardiológiu a nič. Tak som to nechala tak, ale myslím, že by som si to mala ísť overiť v akom stave je to teraz. Niekde som dočítala, že to môže byť aj
zo stresu, tak neviem.

Adka 27
07.05.09, 11:45
Ako dlho si ho mala zvysené a kolko?
Tiez je pravda, ze sa vzdy stresujem, ked idem k lekarovi.:-)
Dakujem

Valcake
07.05.09, 18:16
Adka 27, je pravda, že CRP je zvýšené pri zápalových procesoch,ale treba sa pozrieť aj na FW. Mne sa zvýšil až na 315:eek: pri ASK kolena. 8 druhov antib. mi miešali a ledva mi zachránili nohu a potom život. Na jeden druh antib. som dostala anafylakt. šok. Potom pomaly začal klesať, ale každý druhý, tretí deň mi to kontrolovali. Poležala som si v nemocnici skoro 2 mesiace. Odpoúčam ti, aby si sa nedala odbyť od lekárov. Treba nájsť ohnisko. Môžu to byť mandle, zuby, vaječníky, hoc aj žlčník aj keď nebolí. Želám všetko dobré.

klarissa
09.05.09, 07:22
Ja mám zvýšené CRP na 80-90, cítim, že ma bolia všetky kĺby, ale pred rokom mi nič
nezistili, tak neviem, myslím si, že mi CRP ani nekleslo, uvidíme čo to prinesie.:confused:

legolas
10.05.09, 04:52
...nečakaj a choď k obvodnému lekárovi a ten by ťa mal poslať na odborné vyšetrenia hoci Ťa ako píšeš nič nebolí, to CRP tam nie je len tak.

skatarinas
18.05.09, 13:53
Mňa 13.5. pustili z nemocnice, kde ma prijali v piatok 8.5. z vysokými teplotami 39,5°C, ktoré trvali od utorka. Striedali sa mi strašné zimnice s príšernými horúčavami. Pri prijatí v nemocnici som mala v moči hnis, krv, bielkoviny, z krvi CRP 156, sedimentáciu neviem, ale vraj tiež vysokú, keď ma prepúšťali mala som CRP 36. Dostávala som 3 antibiotiká, 2x1 Ospexin, 3x2 Entizol, 1x do žily ( názov neviem)Dnes ma začalo bolieť hrdlo a teplotu mám 37°C. Zajtra chcem ísť do práce :-(

buchač
18.05.09, 14:28
Ej , ale dobré výsledky máte .....

TABUĽKY VŠETKÝCH VYŠETRENÍ v laboratóriách

http://www.edusan.sk/lekar/tabulky_lek.htm

Poznámka: Uvedené referenčné hodnoty sú len orientačné, každé laboratórium uvádza svoje vlastné referenčné hodnoty, ktoré sú smerodajné pre hodnotenie výsledku.

skatarinas
18.05.09, 15:24
Ďakujem, len neviem čo s nimi od radosti, teplota mi pomaly stúpa (37,3°C), mám sa dožadovať ďalších vyšetrení, alebo sa na to vykašľať - veď to prejde :-)?

Erika H
04.11.11, 11:21
Dobry den prajem vie niekto odpovedat na crp, mam teploti 39-38,som po operacie kolena v auguste ma operovaly a zistily ze mam obojstrannu posttraumatcku gonartrozu,uz tizden mam teploty a hrozne ma boli to koleno. Dakujem za odpoved.

Xanti
04.11.11, 11:23
Dobry den prajem vie niekto odpovedat na crp, mam teploti 39-38,som po operacie kolena v auguste ma operovaly a zistily ze mam obojstrannu posttraumatcku gonartrozu,uz tizden mam teploty a hrozne ma boli to koleno. Dakujem za odpoved.Erika, no a čo nejdeš do lekára. Zvýšené resp. vysoké teploty znamenajú zápal v organizme. A kedže si po operácii kolena a ťa bolí tak zápal očividne prebieha tam.
A aká je vlastne tvoja otázka?

pasuliatko
04.11.11, 13:43
ja mávam zvýšené CRP z chronickej pankreatitidy (aj keď necítim,že by ma niečo bolelo) alebo aj vtedy keď mám v kĺboch zápal ale to viem sama,že ano vtedy mam zapal a CRP by to 100% preukázalo...

Kvaka
04.11.11, 14:14
Info sú aj tu: http://crp.sk/infekcne%20choroby%20a%20CRP.html

Valcake
04.11.11, 15:43
Dobry den prajem vie niekto odpovedat na crp, mam teploti 39-38,som po operacie kolena v auguste ma operovaly a zistily ze mam obojstrannu posttraumatcku gonartrozu,uz tizden mam teploty a hrozne ma boli to koleno. Dakujem za odpoved.

Akú hodnotu CRP máš? ..odkedy?..vie o tom tvoj operatér? ...ale to je aj jedno okamžite k lekárovi, môže to byť veľmi vážne. Nechcem ťa strašiť, ale viem veľmi dobre o čo hovorím...napísala si málo info..,ale CRP má byť do 5