PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Telefon a skype



Štefan60
10.06.09, 19:59
Ahojte,

ja viem, ze tato tema nepatri do tejto oblasti, ale mozno sa niekto najde, kto mi bude vediet poradit.

Rada by som sa dala skype do mobilu. To nie je problem, ale viete mi poradit, ci ma nebude vela stat platenie za internet?

A keby si kupit mobil aj s WIFI a bola by som v zone, kde je WIFI - stal by ma nieco internet?

Dakujem

marko182
10.06.09, 23:38
To, kolko ta budu stat poplatky za internet zalezi od toho, ako casto ho budes vyuzivat (na Skype, aj na browsovanie v mobile) a od toho, akeho mas operatora a aku datovu sluzbu od neho vyuzivas.
Nie som si isty, ci sa da vyuzivat Skype v mobile s pripojenim cez Wi-Fi (okrem iPhone), skus pozriet tu, je tam zoznam podporovanych telefonov.

http://www.skype.com/intl/en/download/skype/mobile/

Pokial sa da vyuzivat aj cez Wi-Fi a pripojenie by bolo zadarmo, tak samozrejme nic platit nebudes. Pokial pojde o plateny Wi-Fi hotspot, tak budes musiet zaplatit za pripojenie.

alla66
11.06.09, 05:16
Najlacnejší mobilný internet máš Dáta neobmedzene za 6 EUR mesačne... žiadna svetelná rýchlosť, v pohode sa dá používať...používanie skype v mobile som nezisťovala, takže ma tiež zaujima...

bobino38
11.06.09, 05:42
...no ja len pripomeniem, že volať cez skype môžeš len tomu, čo má tiež skype v mobile alebo na PC so skype, ak chceš volať zadarmo, inak ak volaš zo skype na bežne linky ( T-mobile, T-com, Orange ) tak je to spoplatnené a musíš mať nejaký ten účet vytvorený cez skype odkial ti budú peňiažky za hovory sťahovať:-)

pistik71
11.06.09, 05:55
Najlacnejší mobilný internet máš Dáta neobmedzene za 6 EUR mesačne... žiadna svetelná rýchlosť, v pohode sa dá používať...používanie skype v mobile som nezisťovala, takže ma tiež zaujima...

Ak myslis za 6€ ten od O2, tak na Skype by to asi bolo nepouzitelne. Ja by som odporucal nejaky mobil s wifi - kaviarne, restiky, namestia, obchodne centra s free wifi su uz na vela miestach. Takze ak budes chciet volat, niekde sa pristavis, zapnes na mobile wifi, pustis skype a volas. Tot verzia zdarma.
Popripade si dat OrangeWorld2000 (alebo 1000) za cca 10 (7) eur - rychlost je dobra, a objem dat by mal stacit ak nebudes vela volat.

mpca
11.06.09, 07:06
Zacala sa tu debata na rozne použitie skypu:
Ak chcete použiť skype na telefonovanie tak potom jedine mobil z wifi. Lebo "mobilné" internety majú nízku rýchlosť na prenos "hlasu".
Co sa týka "chatovania" nieje problém z ktorým koľvek operátorom.
O2 má neobmedzený dátový program za 6€ a T-mobile má gigabajtový (v objeme) net za 3,29€.

Btw: s tým telefonovaním to nebude také jednoduché keďže Skype Lite podporuje len chatovanie a prijem hovorov.
Ďalší klient pre skype je aj napr nimbuzz má možnosť si nastaviť volanie cez skype len nemám možnosť odskúšať či to aj funguje..

alla66
11.06.09, 07:26
1 GB za 3,... EURA bolo v TM iba pri novej viazanosti... neviem, mám dojem, že akcia skončila v máji.

mpca
11.06.09, 08:00
Ponuka platí do 30.6.2009 pri súčasnej aktivácii alebo predlžení programu 55/Viac/Relax 60/Vo Veľkom 100/Podnikateľ 90 alebo vyššieho a uzavretí Dodatku k Zmluve o pripojení s viazanosťou na 24 mesiacov a súčasnom prevzatí viazanosti na 24 mesiacov na využívanie služby web´n´walk Giga . Služba web´n´walk Giga záhŕňa 1 GB voľných dát na surfovanie a je poskytovaná počas doby viazanosti 24 mesiacov a po jej uplynutí bude automaticky zmenená na službu Surf, ktorá bude účastníkovi ďalej poskytovaná za štandardnú cenu podľa platného Cenníka programov a služieb. Táto ponuka platí len pre nové aktivácie služby web´n´walk Giga; vo vzťahu k existujúcim zákazníkom, ktorí službu web´n´walk Giga už využívajú na základe skoršej ( inej ) akciovej ponuky Podniku, platia naďalej pôvodné podmienky využívania služby web´n´walk Giga a touto ponukou nie sú nijako dotknuté.

Takže áno len na novú zmluvu...

marko182
11.06.09, 08:16
...no ja len pripomeniem, že volať cez skype môžeš len tomu, čo má tiež skype v mobile alebo na PC so skype, ak chceš volať zadarmo, inak ak volaš zo skype na bežne linky ( T-mobile, T-com, Orange ) tak je to spoplatnené a musíš mať nejaký ten účet vytvorený cez skype odkial ti budú peňiažky za hovory sťahovať:-)

Si si isty, ze mozes cez Skype v mobile volat ostatnym ludom na Skype? Nemam to potvrdene, ale myslim, ze Skype ma exkluzivnu zmluvu s mobilnym operatorom 3 a ze Skype hovory funguju iba na ich sieti. Na ostatnych sietach funguje iba instant messaging. :confused:

Ale kludne sa mozem mylit, takze ak to mas vyskusane, tak ma oprav. dik :)

dalid
11.06.09, 08:19
Pripajam sa, na telefonovanie vyhradne wifi. Oplati sa ti to najme v zahranici, kde nie je problem s volne dostupnym wifi. Vlani sme z Grecka tak volali denne domov :) . Volanie v ramci SR cez GPRS/Edge iba ako nudzova zalezitost, ale netvrdim ze to nejde.. Na chatovanie je GPRS/EDGE vyborne, vyjde lacnejsie ako posielanie sms, teda pokial si neaktivujes nejaky extra program na sms, ale v tomto nemam prehlad... Pozor na pripajanie sa Skype a vobec na net/wap cez GPRS/EDGE v zahranici.. roamingove datove prenosi su nekrestansky drahe, v ziadnom pripade nepouzivat!!!!

dalid
11.06.09, 08:22
marko 182 - preco by to nemalo fungovat?? ide o datovy prenos, pokial ma dotycny instalovany skype a je pripojeny na net (aktivne datove prenosy), nie je problem.. teda pokial ma nezablokuje.. :(

marko182
11.06.09, 08:26
marko 182 - preco by to nemalo fungovat?? ide o datovy prenos, pokial ma dotycny instalovany skype a je pripojeny na net (aktivne datove prenosy), nie je problem.. teda pokial ma nezablokuje.. :(

Viem, ze cez Skype v pocitaci problem nie je, ale nie som si isty, ci je rovnaka moznost aj v tej mobilnej aplikacii. Bohuzial to teraz nemam nemam moznost vyskusat.
Mas tie hovory vyskusane aj cez Skype v mobile?

dalid
11.06.09, 09:20
Mam odskusane volanie z PDA na PDA. Nemal by byt problem ani v mobile, rozdel vo verziach je ze na Smartphone je obvadanie cez tlacitka, PDA-cka vacsinou maju dotykovy display a minimum tlacitok... Zo zaciatku so sice neslo, ale ked si kamarat zapol datovy prenos tak sa mu dalo dovolat... Mozno tu je ten problem ze druha strana si vypina datove prenosy (nesvieti na display G alebo E) a ty sa nevies s nim spojit ces Skype.

marko182
11.06.09, 09:29
Mam odskusane volanie z PDA na PDA. Nemal by byt problem ani v mobile, rozdel vo verziach je ze na Smartphone je obvadanie cez tlacitka, PDA-cka vacsinou maju dotykovy display a minimum tlacitok... Zo zaciatku so sice neslo, ale ked si kamarat zapol datovy prenos tak sa mu dalo dovolat... Mozno tu je ten problem ze druha strana si vypina datove prenosy (nesvieti na display G alebo E) a ty sa nevies s nim spojit ces Skype.

A nemas to nahodou verziu pre Windows Mobile? Lebo tam je len minimalny rozdiel medzi PC a Windows Mobile verziou. Zatial co ta mobilna Java verzia je dost odlahcena.

Ale hovorim, kludne to moze byt pravda a da sa volat aj cez tu mobilnu verziu. Skoda, ze nemam moznost to odskusat. Snad sa tu ozve niekto, co funguje cez mobil.

dalid
11.06.09, 11:47
Ano mam verziu pre Windows Mobile.
http://www.skype.com/intl/en/download/skype/mobile/ su konpatibilne telefony so Skypom, ale to neznamena ze na inych nepojde, ale vylucit sa to neda. :(
Hadam niekoho na odskusanie casom najdes :)

mpca
11.06.09, 12:19
na nokii 6220c mi ten skype lite ide ale neda sa telefonovat,, teda nikde nevidim moznost call :(
btw: na pda-cka je ina verzia skypu...

dalid
11.06.09, 12:35
Volat by sa malo dat stalcenim zeleneho tlacidla na mobile, ako ked klasicky volas.. ale neviem, na normalnom telefone som to neskusal... Mozno az budem mat cas cez vikend to skusim, aj ked moj som nenasiel medzi podporovanymi v zozname...

Ak mate niekto cas a chut sa s tym pohrat, skuste pouzit Skype cez Fring:
http://www.fring.com/fring_is/how_fring_works/

marko182
11.06.09, 12:39
na nokii 6220c mi ten skype lite ide ale neda sa telefonovat,, teda nikde nevidim moznost call :(
btw: na pda-cka je ina verzia skypu...

tiez mam pocit, ze na tej lite verzii funguje iba IM a neda sa volat

Braňo
11.06.09, 12:51
Volanie je iba vo Fringu, Nimbuzze a IM+ for skype.

noel.g
12.06.09, 06:46
alebo si stiahni FRING na:http://www.fring.com/, ktory zlucuje vsetky najznamejsie chatovacie programy v ratane skype, a umoznuje aj internetovy hovor zdarma - ale iba v tom pripade ze sa nachadzas v nejakej free wi-fi zone. uplne v pohode, ale nezabudni ze to musi byt symbianovy telefon:-) pretoze mobile skype nestoji za vela... tusim neumoznuje ani posielanie suborov, kdezto u fringu kludne posles subor po sieti...na vsetky programy ktore zlucuje.

Flinstone
12.06.09, 07:28
Ak často používaš telefonovanie cez skype a si v pokrytí wifi je riešením wifi telefón, ktorý má podporu skype.
napr.: http://www.wifiobchod.cz/VIP-193-WiFi-VoIP-telefon-SIP-Skype-Proxy-P2P-IEEE-802-11b-g_g723.html

Štefan60
12.06.09, 19:23
Ahojte,
dakujem za Vase poznatky so skypom v telefone. Som rada, ale zaroven som zostala uplne zmatana. Myslela som si, ze to bude jednoduchsie. Ocenila by som, keby ste mi niekto napisal,co mam presne urobit, aby mi SKYPE isiel aj na telefonovanie. Mam vyhliadnuty mobil N85 (v zozname na SKYPE nebol - tak teraz fakt neviem, ci si ho nemam kupis.) Aky si mam naistalovat SW, aby mi Skype isiel na telefonovanie? A kde sa v mobile zapina datovy prenos?
Dakujem

alla66
12.06.09, 19:38
Ahojte,
dakujem za Vase poznatky so skypom v telefone. Som rada, ale zaroven som zostala uplne zmatana. Myslela som si, ze to bude jednoduchsie. Ocenila by som, keby ste mi niekto napisal,co mam presne urobit, aby mi SKYPE isiel aj na telefonovanie. Mam vyhliadnuty mobil N85 (v zozname na SKYPE nebol - tak teraz fakt neviem, ci si ho nemam kupis.) Aky si mam naistalovat SW, aby mi Skype isiel na telefonovanie? A kde sa v mobile zapina datovy prenos?
Dakujem
mimotemyJa som zmätená z teba:eek::eek: v profile máš dôchodca, nick Štefan60...a nakoniec sa vykľuje mladá kočka:D
Mobil nechceš kupovať u operátora?

marko182
12.06.09, 23:15
Ahojte,
dakujem za Vase poznatky so skypom v telefone. Som rada, ale zaroven som zostala uplne zmatana. Myslela som si, ze to bude jednoduchsie. Ocenila by som, keby ste mi niekto napisal,co mam presne urobit, aby mi SKYPE isiel aj na telefonovanie. Mam vyhliadnuty mobil N85 (v zozname na SKYPE nebol - tak teraz fakt neviem, ci si ho nemam kupis.) Aky si mam naistalovat SW, aby mi Skype isiel na telefonovanie? A kde sa v mobile zapina datovy prenos?
Dakujem

Bohuzial som stale toho nazoru, ze cez Skype Lite, co je verzia pre klasicke mobily, sa telefonovat neda. Nehovorim, ze to je nemozne, ale zatial ma nikto nepresvedcil o opaku. Ako pisal mpca vyssie, ani jemu to nefunguje.

Jedna z moznosti je, ako pisal dalid, vyuzit nejaky telefon/zariadenie, ktore bezi na Windows Mobile. Dalid ma vyskusane, ze to funguje, takze toto by mohla byt jedna z moznosti pre teba.

Viac poradit neviem...

marko182
12.06.09, 23:16
mimotemyJa som zmätená z teba:eek::eek: v profile máš dôchodca, nick Štefan60...a nakoniec sa vykľuje mladá kočka:D
Mobil nechceš kupovať u operátora?

mimotemyv dnesnej dobe je uz mozne vsetko :D

noel.g
13.06.09, 03:40
este raz pre zmatenu :-)- skype pre symbianovy mobil je uplny odpad, a to doslovne ani zdaleka nesplna funkcie ako normalny skype, ktory mas v pc, ako tu uz bolo povedane a neraz cez mobile skype sa telefonovat zdarma neda tak ako z PC na PC, tam si to jednoducho musis predplatit, taktiez neumoznuje posielanie suborov, napriklad fotografiu...mobile skype je dobry akurat tak na chatovanie..nic viac, a nejeden poradak uz napisal vyskusaj FRING : www.fring.com - mozes si ho stiahnut priamo do telefonu, alebo do pc a z pec pomocou aplikacie prilozenej k telefonu nainstalovat, co je zbytocne zlozite...ja fring pouzivam uz takmer rok a nemozem povedat jedine zle slovo, dokonca fring umoznuje aj internetovy hovor tak akoby si volala zo skype na skype po sieti, to znamena free - zdarma...neviem ci sa to da este jednoduhsie napisat.. po instalacii fringu a po jeho otvoreni v mobile sa ti zacnu otvarat ponuky s prihlasenim do ICQ, SKYPE, a ja neviem kam este vsade, pozadavas jednotlive hesla, fring si ich zapamata a potom ked ho znova zapnes uz sa bude sam pripajat na vsetky aplikacie - chatovacie programy uplne automaticky..je to bez starosti...pozri:

http://www.youtube.com/watch?v=aPPrKUKkc8Q

Štefan60
13.06.09, 06:14
hej pouzivam ocov nick..:D, ale inak som fakt mlada kocka:DDD
dakujem za podrobny popis, uz mi je to uplne clear.
Ale este mam otazku: ten fring mi pojde aj na N85? Kde si to zistim?
Pojde mi fring a ked ta budem ma SIMKU?. Lebo na to videu si ju dal prec z mobilu.

Iveta

noel.g
14.06.09, 05:45
ano pojde, to ze vo videu dal sim kartu prec, len demonstroval ze nema nic spolocne s fringom :-), podstatne je pre teba mat operacny system symbian v mobile co ta tvoja N85 ma a antenu wi-fi, ktoru ma zabudovanu tiez..nic viac nic menej..si kartu vyberat vobec nemusis...

dalid
08.07.09, 06:33
pre info, nova verzia Skypu:
http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?p=107923&

Kto budete mat cas a chut odskusajte a dajte vediet.

VERONIKA6
07.08.09, 12:43
Aktivovala som si bezplatnú službu na mobil "uvítacie tóny". Dnes mi bol znížený kredit o poplatok za predĺženie služby. Poradíte ako túto službu zrušiť?

alla66
07.08.09, 14:21
Aktivovala som si bezplatnú službu na mobil "uvítacie tóny". Dnes mi bol znížený kredit o poplatok za predĺženie služby. Poradíte ako túto službu zrušiť?

T - Mobile :
Ak sa rozhodneš službu Volacie tóny ďalej nevyužívať, stačí zaslať SMS-ku v tvare VT VYP na číslo 12323. Automaticky bude zrušený aj mesačný poplatok za službu.

Orange:
Deaktivacia sluzby Uvitacie tony
odoslanim sms spravy s textom UT D na skratene cislo 9054 alebo hovorom na cislo 9054. Deaktivacia sluzby sa uskutocni v posledny den fakturacneho obdobia, v ktorom zakaznik poziada o jej deaktivaciu. Odoslanie sms alebo hovor na cisla 600 je spoplatnovany v zmysle vyssie uvedenych cien,
hovory a sms na cislo 9053 a 9054 su spoplatnovane v zmysle platneho cennika sluzieb a hovor na zakaznicku linku 905 je bezplatny.
... volať na 444, ak sa jedna o Prima kartu

alla66
07.08.09, 16:26
Nenapísala si od ktorého operátora máš aktivovanú službu, ponúka ju T-Mobile, Orange, O2...
Ak si využila akciu od Orange, pridám link, kde sú bližšie informácie:
http://www.porada.sk/attachment.php?attachmentid=41789&stc=1&d=1249658447

wajda
11.08.09, 23:34
Skype by som cez bezny datovy balik nepouzival, ale cez Wifi je to skvela vec. Wifi zony su uz bezne na namestiach v mestach a pokial mas siet urobenu aj doma, nie je nic pohodlnejsie ako sediet na sedacke a telefonovat cez telefon a Skype.