PORADA.sk
PORADA.sk

Zobraziť plne funkčnú verziu príspevku : Čo dnes na obed?




mysimis
17.01.10, 19:56
..

..do slanej vody variť zemiačky na drobné kocky, uvariť s bobkovým listom..
medzitým nadrobno cibuľka na olej, na kocky nakrájaná klobása, podusiť, pridať jednu konzervu sterilizovanej fazule čili, pomiešať a pridať do uvarených zemiakov,pridať jednu krabičku rajčínovej šťavy, alebo jeden pretlak, jeden ostrý kečup a zahustiť zátrepkou z hl. múky a vody, aby to bolo hustejšie, skoro ako rajčinová omáčka, ale nie zas tak, aby v tom kelňa stála- tak niečo medzi tým..dochutiť na ostrejšie, ak máte radi, malo by to byť pikantné..

Toto určite vyskúšam, recept znie veľmi zaujímavo.

osky
17.01.10, 20:02
tak ja sa priznam ze u nas bolo totalne nedietne stolovanie:
muz cevabcici,ja grilovane parky;hranolky,kari omacka,kecup,halvkovy salat;
popoludni palacinky plnene nutelou,ozdobene slahackou,salkom a pikaom-jednoducho kaloricka bomba-nazvala som to "lucenie s maskrtenim",
lebo od zajtra by som uz unovu chcela zacat s ludskym jedenim a chudnucim programom.uvidim,ci zaberiem.....:D:eek:

osky
18.01.10, 09:13
pecena fasirka z bobov a pucene spenatove zemiaky
/recept je v teme sojove boby a vselico z nich-prispevok c.8/;
dusena brokolica,salat z cinskej kapusty

erzet
18.01.10, 09:16
Palacinky:
hrnček špaldovej hladkej múky
hrnček obyčajnej pšeničnej hladkej OO špec.
2 hrnčeky bublinkovej minerálky
štipka soli, štipka PDP
Vymiešať, nechať postáť cca 15 minút.
Pri prvej palacinke potrieť panvicu olejom, pri ďalších nie.
Ak cestíčko zhustne, čvrknem trocha minerálky.
Mne vyšlo asi 13 kusov, záleží na veľkosti hrnčeka, ja som mala klasickú 3 dcl šálku.
Avokádo som roztlačila a ochutila cesnakom, citr. šťavou - dodá chuť a nezhnedne, štipkou soli.
Na tanieri ozdobilia kečupom.
Keďže som mala deň UH, tak bez bielkovín, ale je dobré aj trocha tvarohu či nátierkového masla, no nemusí byť.
Predtým som plnila špenátom, ochuteným a zahusteným ovs. vločkami, možno pridať niva syr, fantázii sa medze nekladú.
A deťom možno aj sladkú náplň.
Palacinky som dnes mala zo zásoby /namrazené a avokádová plnka za chvíľu.
Ahoj. Čo je DPD a UH?

janaGT
18.01.10, 09:27
Ahoj. Čo je DPD a UH?
PDP - prášok do pečiva

osky
18.01.10, 09:28
Ahoj. Čo je DPD a UH?

to prve je prasok do peciva ale druhe neviem ani ja.

erzet
18.01.10, 09:36
tu je recept aj s postupom:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990
Už som si ho vygooglil, ale aj tak ďakujem. Môže to byť fajn.

erzet
18.01.10, 09:45
Robert, dnes ti konkurujem, na obed mám banán - ale veľký!;):D
len na obed?

erzet
18.01.10, 09:48
..


..a tie stískance, to je čo?..lebo ja som stískanec dostala od synka za dnešný obed..ale pukali mi kostičky pri ňom..
Tiež by som si dal, ale nie od chlapa

Dáša_
18.01.10, 09:48
to prve je prasok do peciva ale druhe neviem ani ja.

to bude asi delená strava a den s uhlohydrátmi

Zdenka 0705
18.01.10, 10:11
Ahoj. Čo je DPD a UH?
...ako už dievčence napísali, PDP je prášok do pečiva, nie DPD :D
... a UH je "uhlohydrátový deň" v rámci 90 DD /90 dňová diéta/...:D
...ešte som len na 12-om dni, takže mám toho veeeľmi veľa pred sebou :D
ps. sa smejem, ale dnes mi z účtovania a všetkého okolo nie je moc do smiechu...
mimotemydnes vitamínový deň, banánik nemám, takže dnes nielen obed, ale i večera vítamíny/ovocie, zelenina/.

erzet
18.01.10, 20:18
3. týždeň

erzet
18.01.10, 20:24
Kelová polievka (mne sa zdala karfiolová), mletý rezeň so syrom, zemiaková kaša, šalát

osky
19.01.10, 11:47
brokolicova polievka;zemiakova omeleta so struhanym syrom,salat z cinskej kapusty

calawen
19.01.10, 12:39
vegetaiánska čína s ryžou

janaGT
19.01.10, 12:42
tortelíny s pórkovo-šampiónovou omáčkou

erzet
19.01.10, 19:38
Držková polievka (tu neľúbim), kapustníky (nie kapesníky)

Silvernola
19.01.10, 20:43
Ľudkovia, čo bol dnes azda vegetariánsky deň a mňa zabudli informovať?
Ja som mala restovanú kuraciu pečienku s dusenou ryžou plus šalátik.

Kazu
19.01.10, 22:12
Ľudkovia, čo bol dnes azda vegetariánsky deň a mňa zabudli informovať?
Ja som mala restovanú kuraciu pečienku d dusenou ryžou plus šalátik.

Neboooj, nie si sama. Ja som mala poľský rezeň. Vyzeral celkom ako slovenské dusené šnicle čo sa tvária že sú zdravšie len preto, lebo sú trochu inak pripravené :--- Aby mäsa nebolo cezpríliš zaklincovala som to rohlíkovými guľami s orechami.

ludmilla
20.01.10, 15:48
Mne sa dnes podarilo chutné tirolské rösti, hneď sa človek cíti ako na lyžovačke :).

janaGT
20.01.10, 17:55
Držková polievka (tu neľúbim), kapustníky (nie kapesníky)

no z tohto obeda by som sa určite nenajedla, pretože ja neľúbim ani jedno:mee:

adi11
20.01.10, 18:22
Na obed nic, z dovodu sluzobky, ale vecera stala zato :) hliva na smotane s cestovinou :)

osky
20.01.10, 18:28
zeniakovo-brokolicovo-spenatove fasirky,zeleninovy salat

Dáša_
20.01.10, 19:18
paradajková kapusta, klobása

Kazu
20.01.10, 19:27
Mne sa dnes podarilo chutné tirolské rösti, hneď sa človek cíti ako na lyžovačke :).
Tak nám pridaj recept, nech si aj my trochu zalyžujeme:---

danushka
20.01.10, 19:32
Skuste kuracie pecienky zavinute v platku slaninky prepichnute spajlou, upecene v remoske alebo rure. Netreba to solit, pecienky chytia chut po slaninke, su to take jednohubky.
Ako priloha moze byt cokolvek a ked k tomu date ako bonus zeleninovy salat - Vasi chlapi sa do Vas urcite opat zamiluju.
Teda ten moj mi dnes volal do prace so slovami ,,ze toto bol cisty koniec, ze uz len s jednym sa to da porovnat:D:D:D.
Nuz...co na to povedat, laska ide cez zaludok, stara pravda.

erzet
20.01.10, 19:44
Frankfurtská polievka, moravský vrabec, varené zemiaky, čalamáda


Teda nedá mi nepovedať. Ten moravský vrabec letel tak ďaleko od Moravy ako ja od Ameriky. To sa Moravania hanbili.

wagner
20.01.10, 20:54
Frankfurtská polievka, moravský vrabec, varené zemiaky, čalamáda


Teda nedá mi nepovedať. Ten moravský vrabec letel tak ďaleko od Moravy ako ja od Ameriky. To sa Moravania hanbili.
Máš pravdu, veď sa to ani na vrabca nepodobá

JarkaL
20.01.10, 21:27
Vyzerá akoby ho cestou posekala nejaká vrtuľa

pepsikova
20.01.10, 21:52
Skuste kuracie pecienky zavinute v platku slaninky prepichnute spajlou, upecene v remoske alebo rure. Netreba to solit, pecienky chytia chut po slaninke, su to take jednohubky.
Ako priloha moze byt cokolvek a ked k tomu date ako bonus zeleninovy salat - Vasi chlapi sa do Vas urcite opat zamiluju.
Teda ten moj mi dnes volal do prace so slovami ,,ze toto bol cisty koniec, ze uz len s jednym sa to da porovnat:D:D:D.
Nuz...co na to povedat, laska ide cez zaludok, stara pravda...


...snorím tu, čo zajtra variť..toto vyzerá dobre..pôvodne som navrhla stádu tie brokolicové fašírky, ale výnimočne sa zhodli všetci traja, že nebudú doma jesť!!!..ale pečienôčky v slaninke- to teda budú!!!..dooobrý nápad, mojka...

ludmilla
21.01.10, 07:00
Tak nám pridaj recept, nech si aj my trochu zalyžujeme:---

Tak pridávam pre všetkých lyžiarov a lyžiarky :)

Tirolské rösti.

Uvarené zemiaky v šupke - zbavíme šupky, nakrájame na kúsky. Slaninku, údené mäso nakrájame na kúsky - čím menšie tým lepšie, opražíme spolu s cibuľkou (cibuľou nešetríme), všetko spolu zmiešame a dáme zapiecť do rúry - dochutíme majoránkou, soľou a mletým korením. K tomu podávame volské oko a kyslú kapustu.

Dnes to bude zložitejšie očakávam návštevu rodičov a svokrovcov, pozvala som ich na večeru. Rozhodovala som sa medzi čínou, cestovinami s brokolicou, kelovými karbonátkami a rybou pečenou na zelenine. Dezert - Cheese Cake alebo ovocné tiramisu. Manžel vybral rybu a Cheese Cake :):). Dúfam, že sa všetko vydarí, tfuj, tfuj, tfuj ;););)

janaGT
21.01.10, 07:33
zeniakovo-brokolicovo-spenatove fasirky,zeleninovy salat

ako to robíš? Napíš prosím ťa rercept :)

Zdenka 0705
21.01.10, 09:44
Pšeno na mexický spôsob.
Prvý pokus so pšenom, vyzerá aj chutí to dobre, zatiaľ som len "koštovala", do obeda ešte nejaký čas.

majkava
21.01.10, 17:15
Šošovica na indický spôsob (recept mám z netu, ale upravila som si ho kúsok)

Na oleji speňte cibuľu a cesnak. Namočnú šošovicu nasypte do hrnca a na oleji ju aspoň 10 minút prudko restujte! Nepodlievajte vodou.
Šošovicu musíte dobre osmahnúť.
Pridajte lyžičku mletej rasce, soľ, 3-4 lyžičky kari korenie alebo kurkumy ( možno aj viac, ja som ešte pridala chilli)
Podlejte šošovicu trochou vody a duste 30-40 minút. Počas dusenia podlievajte vodou.
Keď je šošovica mäkučká a voda úplne odparená, pridajte jednu kyslú smotanu.
Jedlo poriadne premiešajte a nechajte chvíľočku prejsť varom.
My sme si to ešte poriadne pokvapkali citrónovou šťavou a dali si k tomu čerstvý chlebík a varene vajko. Fajne to bolo a naviac šošovica je dobrá na krvinky:---

invest
21.01.10, 17:57
Práve som dorobila "langoše od mojej mamy". No a chlapci vymysleli, že plnené so šunkou a syrom.Chutia.

ludmilla
21.01.10, 20:07
Pred hodinou odišli svokrovci s rodičmi a večera im chutnala, dievčence (mama, svokra) si dokonca vypýtali recept na rybku a dedkovia si ešte pridali:)

erzet
21.01.10, 21:15
Francúzska polievka, pečené kuracie stehno, dusená ryže, uhorka

erzet
21.01.10, 21:20
Pred hodinou odišli svokrovci s rodičmi a večera im chutnala, dievčence (mama, svokra) si dokonca vypýtali recept na rybku a dedkovia si ešte pridali:)
Dobrá nevesta a dcéra

ZEvina
22.01.10, 07:23
Francúzska polievka, pečené kuracie stehno, dusená ryže, uhorka


mimotemy... som zistila, že máme skoro rovnaké chute. Z toho jedálneho lístka, čo sem dávaš, by som si skoro vždy vybrala, čo Ty! :D

m.hladka
22.01.10, 08:40
Pred hodinou odišli svokrovci s rodičmi a večera im chutnala, dievčence (mama, svokra) si dokonca vypýtali recept na rybku a dedkovia si ešte pridali:)

nemá to chybu, super mňam

calawen
22.01.10, 09:06
obložené zemiaky

Kazu
22.01.10, 09:49
Koložvárska kapusta. Manžel aj so synom prevracajú očami, ja a nevesta sa tešíme. No čo, menšina musí ustúpiť:D

bv_alexandra
22.01.10, 09:50
KeĎ som sa pýtala doma mladej čo mam navariť tak mi povedala, že mam navariť segedínsky bez kapusty.:eek:
Nemáte niekto recept:D:D:D

JarkaL
22.01.10, 09:54
Aj ja zháňam recept - môj syn by chcel lečo, ale bez tých paradajok a papriky.

bv_alexandra
22.01.10, 09:58
Aj ja zháňam recept - môj syn by chcel lečo, ale bez tých paradajok a papriky.
Asi by sme mali založiť novú tému.
Recepty našich detí
:D:D:D

ZEvina
22.01.10, 11:23
Dnes sme mali hráškovú polievku a gule zo zemiakového cesta plnené údeným mäsom a dusená kapusta.

Žabinka
22.01.10, 11:38
Koložvárska kapusta. Manžel aj so synom prevracajú očami, ja a nevesta sa tešíme. No čo, menšina musí ustúpiť:D
Aj u nás je tiež koložvárska kapusta. Ale očami nikto neprevracia, lebo manžel je odcestovaný, deti majú obed v škole, a ja sa na ňu veľmi teším. :D

buchač
22.01.10, 11:55
Aj ja zháňam recept - môj syn by chcel lečo, ale bez tých paradajok a papriky.

Tak to už nie je " lečo "....

To je " čo "..:D

janasv
22.01.10, 11:58
Ja varím plllllný hrniec boršču :D:---:). A budeme ho mať dnes, zajtra a možno aj pozajtra....možno :---:---:---. Na vrch kyslá smotana a k tomu chlieb alebo rožok a ako druhé bryndzové, tvarohové halušky, palacinky alebo lievance, alebo čo sa nám bude chcieť :---:---:---:---:---;).

janasv
22.01.10, 11:59
Tak to už nie je " lečo "....

To je " čo "..:D

Klobása s vajíčkom a cibuľou :D:---.

janasv
22.01.10, 12:02
KeĎ som sa pýtala doma mladej čo mam navariť tak mi povedala, že mam navariť segedínsky bez kapusty.:eek:
Nemáte niekto recept:D:D:D

Môj syn segedín zbožňuje, ale kapusta mu nerobí dobre. Tak mu povyberám mäsko a snažím sa šťavu - omáčku "precediť" :rolleyes:. Čo človek neurobí pre detský spokojný úsmev ;).

Zitulda
22.01.10, 12:04
Klobása s vajíčkom a cibuľou :D:---.
Janka, to potom je obyčajná praženica s klobáskou, aj to sa dá...moja šéfka napríklad do leča dávala ryžu, nebolo to zlé, ale to už lečo nebolo. ;):D

janasv
22.01.10, 12:26
Janka, to potom je obyčajná praženica s klobáskou, aj to sa dá...moja šéfka napríklad do leča dávala ryžu, nebolo to zlé, ale to už lečo nebolo. ;):D

Súhlas. :) Evidentne si mladý vybral to najlepšie z leča. :D Ja sa s ním rada rozdelím, nech si nechá klobásu a ja zjem zvyšok, ak chce. Tak sa najeme obaja a obaja budeme spokojní:D:D:D:D:D. A obaja budeme jesť lečo...;)

Mimochodom ... už som zjedla druhý tanier boršču .... a do večera ďaleko.....:eek:

terezamaria
22.01.10, 12:37
Fazuľová polievka s údeninou a dolky s džemom.

ZEvina
22.01.10, 12:43
Fazuľová polievka s údeninou a dolky s džemom.

polievku plánujem zajtra a palacinky

jozka56
22.01.10, 12:53
My sme mali kúpenský obed a to kurací vývar s mrvenkou, bravčový rezeň, zemiakové pyré a kyslá uhorka.

terezamaria
22.01.10, 13:01
Mimochodom ... už som zjedla druhý tanier boršču .... a do večera ďaleko.....:eek:

Janka takto ten boršč nevydrží tak dlho, rátam, že max. do večera.

osky
22.01.10, 20:39
kuracie dusene mäso na hubach,ryza,salat

janasv
23.01.10, 10:11
Janka takto ten boršč nevydrží tak dlho, rátam, že max. do večera.

Keďže poznám náš apetít, tak som ho navarila skutočne dosť - najväčší hrniec, čo mám - cca 8 l :eek:. Boršču a kapustnice sa neoplatí variť 1 liter. :rolleyes:No do večera ho bola už len polovica. :D:D:D Veď sú tam samé zdravé veci - kapusta - kyslá a sladká /tá tam robí najväčší objem/, mrkva, cibula, zemiaky, paprika, paradajky, zeler, cvikla a mäsko - tak sa presviedčam, že je to vylepšená verzia tukožrútskej polievky ;):D:D:D. Navrch na vylepšenie kyslá smotanka . Inak, toľko som o ňom včera básnila, že som "nakazila" kámošku, tá šla na nákup a dnes varí boršč aj ona :---:---:---:---:---:---:).

erzet
23.01.10, 12:18
4. týždeň

MarcelkaT
23.01.10, 12:57
Zeleninová polievka , zapekaná brokolica, cripsované zemiaky a tvarohová štrudľa.

Dáša_
23.01.10, 13:01
guľáš - ostalo aj do mrazáku (teda bez zemiakov, iba základ, plus maso)
a na večeru bude cigánska - kúpila som pliecko a to ma vždy nejak inšpiruje. Zajtra budem z neho ešte robiť guľky ako do plnenej papriky a piecť ich na kyslej kapuste.

majkava
23.01.10, 14:09
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiačkami, oblizujeme sa až za ušami:P

truch
23.01.10, 14:10
Zeleninovú polievku a špagety carbonara, zajtra bude mäsko s dusenou zeleninou a zemiakmi

kačenka
23.01.10, 14:17
zeleninová polievka, pizza na 3 spôsoby-každému podľa chuti, tvarohový zákusok a zajtra? .............ešte netuším, hodím tému domácim a rada rozhodne.

Kazu
23.01.10, 14:23
Dnes boli bryndzové halušky

Nachtigal
23.01.10, 14:35
Hovorím tomu: profesionálna deformácia keďže doma varím to isté čo v robote. Ale veď ja to jesť nemusím a rodine to chutí!:D
Kässespätzle - halušky so syrom
základný recept: 500g múky, 4 vajcia, 1/4 až 1/2 litra vody, trošku soli.
Všetko spolu zmiešame, miešame dovtedy kým nie je cesto hladké a nevypúšťa bublinky. Cesto necháme chvíľu odpočívať a medzitým si pripravíme opraženú cibuľu na masle. Na asi 150 g masla opražíme na plátky nakrájané dve veľké cibule pekne do zlatista.
Do vriacej osolenej vody robíme halušky.
Do maslom vymastenej misy z jenského skla dáme vrstvu halušiek, nato vrstvu strúhaného syra, nato vrstvu halušiek, znova riadna vrstva strúhaného syra a nato halušky. Celé to zalejeme opraženou cibuľkou na masle a prikryjeme. Misu dáme ešte asi na 15-20 minút do vyhriatej rúry aby sa syr roztavil a podávame. Výhodou je, že ak vám zostane niečo od obeda, dá sa to i k večeri ohriať, nechať trošku pripiecť na panvici pekne do zlatohneda. Ako prílohu nečakajte nič kyslé, mali sme k tomu jablkové pyré. Neuveríte ale chutilo to! Je to národné jedlo Vorarlbergu.
Ak to niektorá z vás vyskúša, dajte vedieť ako chutilo. Dobrú chuť.
No a zajtra bude: pečená hus, knedľa a kapusta.

Aňuška
23.01.10, 15:44
Dnes boli bryndzové halušky
Aj u nás:D:D

erzet
23.01.10, 16:22
Hovorím tomu: profesionálna deformácia keďže doma varím to isté čo v robote. Ale veď ja to jesť nemusím a rodine to chutí!:D
Kässespätzle - halušky so syrom
základný recept: 500g múky, 4 vajcia, 1/4 až 1/2 litra vody, trošku soli.
Všetko spolu zmiešame, miešame dovtedy kým nie je cesto hladké a nevypúšťa bublinky. Cesto necháme chvíľu odpočívať a medzitým si pripravíme opraženú cibuľu na masle. Na asi 150 g masla opražíme na plátky nakrájané dve veľké cibule pekne do zlatista.
Do vriacej osolenej vody robíme halušky.
Do maslom vymastenej misy z jenského skla dáme vrstvu halušiek, nato vrstvu strúhaného syra, nato vrstvu halušiek, znova riadna vrstva strúhaného syra a nato halušky. Celé to zalejeme opraženou cibuľkou na masle a prikryjeme. Misu dáme ešte asi na 15-20 minút do vyhriatej rúry aby sa syr roztavil a podávame. Výhodou je, že ak vám zostane niečo od obeda, dá sa to i k večeri ohriať, nechať trošku pripiecť na panvici pekne do zlatohneda. Ako prílohu nečakajte nič kyslé, mali sme k tomu jablkové pyré. Neuveríte ale chutilo to! Je to národné jedlo Vorarlbergu.
Ak to niektorá z vás vyskúša, dajte vedieť ako chutilo. Dobrú chuť.
No a zajtra bude: pečená hus, knedľa a kapusta.
Ty si profesionálny kuchár?

Nachtigal
23.01.10, 17:26
Ty si profesionálny kuchár?
ale kdeže, len mám vždy smolu na starkú, ktorej musím vyvárať tie rakúske dobroty namiesto slovenských. No a tak sa niečo priučím.:D:D:D a potom to doma skúšam variť aby som nevyšla z cviku a testujem moju rodinu:D:D:D

janaGT
23.01.10, 17:27
minulú nedeľu som parila knedle a od rodičov bola sviečková na smotane, ale tú som zabudla odfotiť, takže pripájam len moje knedle.
Prvý obrázok - ako sú nakysnuté, potom ako som ich naparila.

janaGT
23.01.10, 17:29
a dnes hovädzie obrátené mäsko.
Recept od kolegyne, ale mne to veľmi nechutilo.

Nachtigal
23.01.10, 18:09
a dnes hovädzie obrátené mäsko.
Recept od kolegyne, ale mne to veľmi nechutilo.
čo je to hovädzie obrátené, prečo ti nechutilo?

janaGT
23.01.10, 18:13
čo je to hovädzie obrátené, prečo ti nechutilo?

hovädzia roštenka naklepaná, soľ, korenie,
potom do nej vklepať strúhanku,
namočiť do vajíčka a trochu opiecť na oleji.
Na pekáč dať vrstvu cibule, potom opečené mäso, na to plátky
oravskej slaniny a zase cibulu.
Nechať piecť 1hod. 20 minút na 180, potom poliať dresingom z 1 kyslej smotany, 1 PL horčice a trošky vody. A zase nechať 20min. dopiecť.

Nechutilo mi to, bolo to také sladké,asi od cibule. Ja cibulu teda veľmi nemuisím, tak asi preto.

Tweety
23.01.10, 18:19
[QUOTE=janaGT;1268217]hovädzia roštenka naklepaná, soľ, korenie,
potom do nej vklepať strúhanku,
namočiť do vajíčka a trochu opiecť na oleji.
QUOTE]
Skús tak: hov. rezne, začneš tým, čo už si napísala hore, len tie rezne rýchlo opečieš, opečené ukladáš do hrnca , v ktorom si rozrobíš vegetu, horčicu, môžeš pridať sojovú omáčku a horúcu vodu( nie veľa, len tak aby mäsko plávalo) trošku povaríš a máš mňamku.

janaGT
23.01.10, 18:20
Skús tak: hov. rezne, začneš tým, čo už si napísala hore, len tie rezne rýchlo opečieš, opečené ukladáš do hrnca , v ktorom si rozrobíš vegetu, horčicu, môžeš pridať sojovú omáčku a horúcu vodu( nie veľa, len tak aby mäsko plávalo) trošku povaríš a máš mňamku.[/QUOTE]


nabudúce to určite vyskúšam

Nachtigal
23.01.10, 18:20
hovädzia roštenka naklepaná, soľ, korenie,
potom do nej vklepať strúhanku,
namočiť do vajíčka a trochu opiecť na oleji.
Na pekáč dať vrstvu cibule, potom opečené mäso, na to plátky
oravskej slaniny a zase cibulu.
Nechať piecť 1hod. 20 minút na 180, potom poliať dresingom z 1 kyslej smotany, 1 PL horčice a trošky vody. A zase nechať 20min. dopiecť.

Nechutilo mi to, bolo to také sladké,asi od cibule. Ja cibulu teda veľmi nemuisím, tak asi preto.
náhodou to vyzerá dobre:D

janaGT
23.01.10, 18:22
náhodou to vyzerá dobre:D

tiež som si myslela, že to bude dobré, ale asi sto ľudí, sto chutí :)

Tweety
23.01.10, 18:23
tiež som si myslela, že to bude dobré, ale asi sto ľudí, sto chutí :)
Mne by tá cibuľa, ktorej je tam dosť, tiež asi prekážala.

erzet
24.01.10, 10:40
ale kdeže, len mám vždy smolu na starkú, ktorej musím vyvárať tie rakúske dobroty namiesto slovenských. No a tak sa niečo priučím.:D:D:D a potom to doma skúšam variť aby som nevyšla z cviku a testujem moju rodinu:D:D:D
Najskôr sa ospravedlním za toho kuchára. Určite to 6.1. (na budúci týždeň budem jesť veľkou lyžicou) urobím a napíšem

AlaNR
24.01.10, 11:10
Obrátené rezne robím z bravčového podľa receptu samozrejme z Porady.

Dnes máme zemiakový prívarok s hovädzím na šťave.
No a nesmie chýbať mäsková polievka.

Maruška54
24.01.10, 11:15
Najskôr sa ospravedlním za toho kuchára. Určite to 6.1. (na budúci týždeň budem jesť veľkou lyžicou) urobím a napíšem
nejako tomu nerozumiem... 6.1. a budúci týždeň?

erzet
24.01.10, 12:28
nejako tomu nerozumiem... 6.1. a budúci týždeň?
Budúci týždeň bude od 25. do 31.1. a vtedy, v sobotu, budem jesť veľkou lyžicou, nakoľko budem na oslave a vtedy nebudem predsa variť halušky. Preto to jedlo uvarím až 6.1. čo nie je na budúci týždeň.

Zdenka 0705
24.01.10, 12:34
Budúci týždeň bude od 25. do 31.1. a vtedy, v sobotu, budem jesť veľkou lyžicou, nakoľko budem na oslave a vtedy nebudem predsa variť halušky. Preto to jedlo uvarím až 6.1. čo nie je na budúci týždeň.
:eek::eek:...žeby sme sa začali tešiť na Vianoce?...;)... určite si myslel 6.2. ...

Nachtigal
24.01.10, 13:22
Najskôr sa ospravedlním za toho kuchára. Určite to 6.1. (na budúci týždeň budem jesť veľkou lyžicou) urobím a napíšem
to nič ten kuchár vyznel ako poklona, ale na ďalší budúci týždeň bude 6.2. teda budem čakať na tvoju odozvu, ak by si čakal do 6.1. to bude až na budúci rok:D:D:D áááááááááá dovtedy nato zabudnem:D:D:D
ale sa to domotalo s tým dátumom:confused:

Nachtigal
25.01.10, 09:48
no len tak skromne, zbytky zo včera, predsa to nevyhodím!: husacie stehno, knedľa, kapusta a slížiková polievočka:D

janaGT
25.01.10, 11:27
aj u nás zbytky zo včera: fašírka, zem.pyré a šalát

ludmilla
25.01.10, 11:29
Polievka zo včera a cestoviny s mäskom a brokolicou.

Zdenka 0705
25.01.10, 12:45
Kaša z kukuričnej polenty, poliata osmaženou cibuľkou a k tomu šalát z čerstvej zeleniny.

ekonom1
25.01.10, 12:48
kuracia polievka, zajac na divoko s knedľou a brusnicami.

erzet
25.01.10, 14:02
:eek::eek:...žeby sme sa začali tešiť na Vianoce?...;)... určite si myslel 6.2. ...
Som z toho nejaký zmätený. Už som to úplne skonil. Stokrát prepáčte. Radšej idem domov

Maruška54
25.01.10, 14:20
Som z toho nejaký zmätený. Už som to úplne skonil. Stokrát prepáčte. Radšej idem domov


zmätený alebo popletený?....nevadí terasky si majorom

Zdenka 0705
25.01.10, 15:35
Som z toho nejaký zmätený. Už som to úplne skonil. Stokrát prepáčte. Radšej idem domov
....veď my si rozumieme, ;)...a popletený je v tejto dobe z dátumov a termínov kde-kto, nielen Ty...:)

osky
25.01.10, 18:08
kotlety na koreni,rybie prsty,varene zemiaky,zeleninovy salat

erzet
25.01.10, 18:35
Kapustová polievka, ovocná žemľovka (mňam), čaj

janaGT
25.01.10, 18:38
Kapustová polievka, ovocná žemľovka (mňam), čaj

tá žemľovka vyzerá dobreeeeeeeeeeee

erzet
25.01.10, 18:52
tá žemľovka vyzerá dobreeeeeeeeeeee
nielen vyzerá, ale aj bola dobrá

erzet
25.01.10, 18:56
zmätený alebo popletený?....nevadí terasky si majorom
Parodoval som majora Terazkiho.

Maruška54
25.01.10, 19:02
parodoval som toho veliteľa z Čiernych barónov
tiež ma to napadlo a nedalo mi nezareagovať

maca.tt
25.01.10, 19:03
plnený arabský chlieb s čínou

pepsikova
26.01.10, 12:04
...špekopekáč, varené zemiačky, cesnaková polievka, chlebík..

..a zajtra bude žemľovka, vyzerala lákavo,som sa napašmala...

jojom
26.01.10, 12:21
Hydinový perkeltík, halušky.

L.u.c.i.a.
26.01.10, 12:21
pre macku, ktorá chcela recept na halušky z acidka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 acidko, asi 700g polohrubá a hrubá múka, 3 vajíčka, syr niva, kyslá smotana (ale môžu byť aj len smotanové, alebo s iným syrom, bryndzou, tvarohom....)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné a rýchle jedlo, kým vám zovrie voda na halušky cesto máte hotové, pri varení po chvíli jednu ochutnám a keď necítiť múku, tak vypnem a nechám dve-tri minúty prevaľovať a potom halušky scedím, ozaj len máličko opláchnem a pokropím olejom. Horúce halušky dáme na tanier, posypeme postrúhanou nivou, pridáme lyžicu-dve kyslej smotany a podávame. Zamiešame a papáááme.
recepty s obrázkami mám na mimibazári pod prezývkou gupka
papa

osky
26.01.10, 13:24
grilovane parky,hrianky,parena brokolica a mrkva

maca.tt
26.01.10, 16:56
pre macku, ktorá chcela recept na halušky z acidka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 acidko, asi 700g polohrubá a hrubá múka, 3 vajíčka, syr niva, kyslá smotana (ale môžu byť aj len smotanové, alebo s iným syrom, bryndzou, tvarohom....)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné a rýchle jedlo, kým vám zovrie voda na halušky cesto máte hotové, pri varení po chvíli jednu ochutnám a keď necítiť múku, tak vypnem a nechám dve-tri minúty prevaľovať a potom halušky scedím, ozaj len máličko opláchnem a pokropím olejom. Horúce halušky dáme na tanier, posypeme postrúhanou nivou, pridáme lyžicu-dve kyslej smotany a podávame. Zamiešame a papáááme.
recepty s obrázkami mám na mimibazári pod prezývkou gupka
papa
dakujem velmi pekne určite vyskúšam

erzet
26.01.10, 18:08
Gulášová polievka, kysnutý ovocný koláč, čaj

erzet
26.01.10, 18:10
Pepsi a čo dnes?

janaGT
26.01.10, 20:11
plátky hovädzieho na šťave a tarhoňa

osky
27.01.10, 09:49
pecene kurca,parene zemiaky,zeleninovy salat

miriam.miriamka
27.01.10, 09:56
alebo jednoducho z toho co mam urobim falosnu cinu....

alabut
27.01.10, 10:13
masovoryzove gulky udusene v kyslej kapuste vlozime do domacich spagiet ochutenych udenym chili olejom, trosku paradajkovej omacky s udenou slaninkou, bazalkou a cesnekom

Gabi03
27.01.10, 10:16
koložvárska kapusta..... som si dlho robila chúťky :)

ZuzanaP
27.01.10, 10:19
Zapekané cestovinky - s kuracím mäskom a brokolicou

alabut
28.01.10, 10:09
mam kopu kiwi este od vianoc a arasidy, co sa z toho da uvarit na obed?

Žabinka
28.01.10, 11:10
Kockované kuracie prsia opražené na cibuľke, cesnaku, podusené s mochovskou zeleninovou zmesou. Dnes s cestovinou, zajtra s ryžou.

Nachtigal
28.01.10, 13:07
Frankfurtská polievka , francúzske zemiaky a ako príloha šalát z čínskej kapusty s mrkvou. :D:D:D samé zahraničie:D:D:D

Zdenka 0705
28.01.10, 13:10
Struková fazuľka podusená, nie so smotanou. Zemiaky. Troška diétnejšie, ale keď sa dobre ochutí /cesnačik, kôpor, bylinky,vegeta/, tak je to aj dobré. :)

ludmilla
28.01.10, 13:12
Keďže som dnes doobeda strávila 2 hodiny v kolóne na neprejazdnej ceste a variť som nestihla, zastavila som sa hladná u svokry a tá sa o mňa postarala - fazuľová polievka, lečo, pečené zemiaky a ešte ma nabalila aj domov.

invest
28.01.10, 13:13
čevabčiči, varené zemiaky,

janaGT
28.01.10, 13:13
Keďže som dnes doobeda strávila 2 hodiny v kolóne na neprejazdnej ceste a variť som nestihla, zastavila som sa hladná u svokry a tá sa o mňa postarala - fazuľová polievka, lečo, pečené zemiaky a ešte ma nabalila aj domov.

dobrá svokra :)

Nachtigal
28.01.10, 13:27
Struková fazuľka podusená, nie so smotanou. Zemiaky. Troška diétnejšie, ale keď sa dobre ochutí /cesnačik, kôpor, bylinky,vegeta/, tak je to aj dobré. :)
dobrý nápad, u nás bude struková polievočka asi zajtra ale na kyselo a žeby k tomu len palacinky?

babka - ježibabka
28.01.10, 14:16
Zo zdravotných dôvodov - našich, nie zajačích končíme s chovom zajacov, tak dnes zajačí paprikáš z veľkej samice s kolienkami, druhá polovička ja naložená. V nedeľu bude na divoko s knedľou.

Zdenka 0705
28.01.10, 14:20
Zo zdravotných dôvodov - našich, nie zajačích končíme s chovom zajacov, tak dnes zajačí paprikáš z veľkej samice s kolienkami, druhá polovička ja naložená. V nedeľu bude na divoko s knedľou.
...však zajačie mäsko jedno z najzdravších...to už ani také nie ???

adi11
28.01.10, 18:48
..u nas krumplove sifliky /granatir/

mysimis
28.01.10, 18:54
Hovädzia polievka s rezancami, knedlik, kôprová omáčka a hovädzie mäsko.

alabut
29.01.10, 09:16
Ostala mi voda so zbytkami listov po vareni plnenej kapusty. Namocime fazulu, pomaly uvarime v troche vody s udenym kuracim stehnom do polomakka. Ked je fazula uvarena, nakrajame udenu extra slaninu virgin na kocky, pockame, kym pusti stavu, pridame na rezanceky nakrajany kusok zeleru, o par minut pridame na kolieska nakrajany maly por a dusime do makka. Potom pridame kecup alebo paradajkovy pretlak, privediame do varu, zalejeme vodou z plnenej kapusty a mierne varime asi 10 minut. Potom pridame fazulu, ked zmes zovrie na miernom ohni suchneme tam za priehrstie domacich susenych rezancov.Pomaly varime, kym rezence nezmaknu. Dochutime roztlacenym cesnekom a zelerovou vnatou. Podavame s domacimi pletenkami. Vlastne som uz po obede. Vecer krvava kapusnica.

Kazu
29.01.10, 10:18
Pečená fašírka, zemiaková kaša, uhorka. Polievka? Zeleninová všehochuť.

31Jankal
29.01.10, 10:28
Kedže je dnes vysvečko a synátor bude mať samé 1, tak si vybral doviesť domov pizzu. Dnes sa u nás nevarí.

Dáša_
29.01.10, 11:16
u nás špagety s paradajkovou omáčkou a syrom

Zdenka 0705
29.01.10, 11:49
Celozrnné cestoviny s udusenou brokolicou a drvenými paradajkami. Bez syra.

ludmilla
29.01.10, 12:08
Buchty s lekvárom a tvaohom a Bami - goreng od včera.

janaGT
29.01.10, 12:13
Buchty s lekvárom a tvaohom a Bami - goreng od včera.

tým buchtám rozumiem ale to druhé :confused::confused::confused:

trisestri
29.01.10, 12:50
dneska pôstne a zdrave http://prakticka-kucharka.blogspot.com/2010/01/zeleninovy-nakyp.html

ludmilla
29.01.10, 13:16
tým buchtám rozumiem ale to druhé :confused::confused::confused:

V práci mám kolegov z rôznych krajín a takto zbieram ich domáce recepty. Tento je indonézsky a myslím, že som ho už raz priložila.

Bami goreng.
čínske rezance
stonkový celer (na foto bledo - zelený) krájaný na jemné plátky - škrabkou
jarná cibuľka jemné kolieska
mrkva jemné plátky - škrabkou
sojové klíčky
750 g kuracích pŕs krájané na malé rezance
1 1/2 kocky bujónu
olej
2 strúčiky cesnaku
sójová omáčka

Rezance uvariť podľa návodu, odložiť, mäso na oleji a 1 kocke bujónu (roztlačenej) opiecť, odložiť, do panvice pridať 2 PL oleja, 1/2 kocky bujóna - mrkvu, celer, pár minút opiecť, aby zeleninka ostala trocha chrumkavá, pridať jarnú cibuľku a sojové klíčky, zamiešať a odložiť, do panvice dáme 2 roztlačené cesnakové strúčiky, odstavíme z ohňa, pridáme rezance, mäso, zeleninu a dvomi vidličkami spojíme - poprehadzujeme, dochutíme sójovou omáčkou.

babka - ježibabka
29.01.10, 15:27
...však zajačie mäsko jedno z najzdravších...to už ani také nie ???
To ja viem. mimotemy Zjesť by sme ho zjedli, len nemá kto chovať. Som dlhodobo na figu a posledne mi zistili aj alergiu, tak sa musím strániť sena a obilia. A dedko je po mozgovej príihode, tak je na tom ešte horšie ako ja.

babka - ježibabka
29.01.10, 15:38
Dnes boli jablkové lievance (jablká do cesta - niekedy dávam aj do palacinkového) s broskyňovým džemom a hrášková polievka z mrazeného hrášku so strúhankou. Ak máte menej kvalitné jablká, tak Vám dám tip namiesto sladkého k televízoru. Pokrájať jablká na 4 - 6 dielov vykorjiť jaderník, uložiť šupkou dolu na tanier a dať do mikrovlnky asi na 10 minút. Podľa výkonu, naša má 750.

erzet
29.01.10, 21:49
5. týždeň

erzet
29.01.10, 21:56
V práci mám kolegov z rôznych krajín a takto zbieram ich domáce recepty. Tento je indonézsky a myslím, že som ho už raz priložila.

Bami goreng.
čínske rezance
stonkový celer (na foto bledo - zelený) krájaný na jemné plátky - škrabkou
jarná cibuľka jemné kolieska
mrkva jemné plátky - škrabkou
sojové klíčky
750 g kuracích pŕs krájané na malé rezance
1 1/2 kocky bujónu
olej
2 strúčiky cesnaku
sójová omáčka

Rezance uvariť podľa návodu, odložiť, mäso na oleji a 1 kocke bujónu (roztlačenej) opiecť, odložiť, do panvice pridať 2 PL oleja, 1/2 kocky bujóna - mrkvu, celer, pár minút opiecť, aby zeleninka ostala trocha chrumkavá, pridať jarnú cibuľku a sojové klíčky, zamiešať a odložiť, do panvice dáme 2 roztlačené cesnakové strúčiky, odstavíme z ohňa, pridáme rezance, mäso, zeleninu a dvomi vidličkami spojíme - poprehadzujeme, dochutíme sójovou omáčkou.
mňam, mňam. To bolo dobré

kkaja
30.01.10, 09:06
dnes bude quiche (kiš, slaný francúzsky koláč) a slovenská kyslá fazuľová :)

bv_alexandra
30.01.10, 11:56
U nás je dnes paradajková omáčka, mäsovéguľky,a zemiaky.
Zajra vypražaný rezen, zemiaky, šalát.
......
Chcela by som však poprosiť nemáte niekto recept na koláč. Piekli ho v relácii na Markíze Bez servítky.
Upiekli sa dva suché pláty lístkového cesta
A plnka bola spôsobom že nastruhané jablká sa nejakým spôsob varili so zlatým klasom.
Pozerala som na nete, ale to čo priložili ako ten recept sa mi nezdá.
Ďakujem.

mysimis
30.01.10, 12:13
U nás dnes boli rezance s tvarohom a smotanou, na vrch pečená slaninka.

Nachtigal
30.01.10, 12:24
kuracie prsia krájané na rezance, predvarená karotka nakrájaná tiež na rezance všetko zmiešané v cestíčku /múka, voda, soľ a kypriaci prášok/ a potom po malých kúskoch vypražené, príloha ryža s kukuričkou a k tomu hotová sladká omáčka chilli.

babka - ježibabka
30.01.10, 13:53
Polievka - prírodné antibiotiká - cesnaková, hrachová kaša, uhorka.

Dav
30.01.10, 14:41
Pórová polievka, zapekaný karfiol a varené zemiaky.

Kazu
30.01.10, 15:12
Fazuľová omáčka a čertovské párky, granatier marš a kyslá uhorka, tvarohové gule z rožkov s orechami

bv_alexandra
30.01.10, 17:06
U nás je dnes paradajková omáčka, mäsovéguľky,a zemiaky.
Zajra vypražaný rezen, zemiaky, šalát.
......
Chcela by som však poprosiť nemáte niekto recept na koláč. Piekli ho v relácii na Markíze Bez servítky.
Upiekli sa dva suché pláty lístkového cesta
A plnka bola spôsobom že nastruhané jablká sa nejakým spôsob varili so zlatým klasom.
Pozerala som na nete, ale to čo priložili ako ten recept sa mi nezdá.
Ďakujem.
Tak nakoniec som skúsila trasený koláč podľa tohto receptu:
/cesto je povodne recept na bábovku, ktorú máme veľmi radi, ale je to výborné aj ako podklad na koláčik:)/
CESTO:
6vajec
200g prášk cukru
1/3 čaj lyžičky PDP
citronová kôra
1 vanilkový cukor
120g polohr múky
štipka soli
80g roztopeného masla
Plnka:
1 puding bez varenia Olé vanilkový
1 puding bez varenia Olé čokoládový
2 250ml šlahačky
2 cca 300ml mandarinkové kompoty
1 stužovač šlahačky
Postup
žltka, cukor, citr. kôru, vanilkový cukor, štipka soli vymiešať na najvyšších otáčkach. Do zmesi postupne vmiešať pomaly a striedavo sneh z bielkov, a poloh. múku. Nakoniec uplne jemne vmiešať roztopené maslo
....
El. rúra 190stupňov

Plnka:
všetko vylejeme do misy zatvoríme misu a trasieme nou kym sa nevytvorí hmota.
Hmotu rozotrieme na vychladnutý koláč, ktorý som ešte predtým potrela marhuľovým lekvárom.
Nakoniec som nastrúhala čokoládu navrch.
;););)

maca.tt
30.01.10, 18:49
U nás je dnes paradajková omáčka, mäsovéguľky,a zemiaky.
Zajra vypražaný rezen, zemiaky, šalát.
......
Chcela by som však poprosiť nemáte niekto recept na koláč. Piekli ho v relácii na Markíze Bez servítky.
Upiekli sa dva suché pláty lístkového cesta
A plnka bola spôsobom že nastruhané jablká sa nejakým spôsob varili so zlatým klasom.
Pozerala som na nete, ale to čo priložili ako ten recept sa mi nezdá.
Ďakujem.
Jablková torta
1kg očistených nastrúhaných jablk,8 lyžíc cukru 3dcl vody spolu udusiť.3 zlaté klasy,1 vanilkový cukor,5dcl vody spolu uvariť a primiešať k uduseným jablkám. Ja mám tento recept s piškotami,podobne ako nepečená smotanová torta na vrch ide šlahačka

maca.tt
30.01.10, 18:53
pre macku, ktorá chcela recept na halušky z acidka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 acidko, asi 700g polohrubá a hrubá múka, 3 vajíčka, syr niva, kyslá smotana (ale môžu byť aj len smotanové, alebo s iným syrom, bryndzou, tvarohom....)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné a rýchle jedlo, kým vám zovrie voda na halušky cesto máte hotové, pri varení po chvíli jednu ochutnám a keď necítiť múku, tak vypnem a nechám dve-tri minúty prevaľovať a potom halušky scedím, ozaj len máličko opláchnem a pokropím olejom. Horúce halušky dáme na tanier, posypeme postrúhanou nivou, pridáme lyžicu-dve kyslej smotany a podávame. Zamiešame a papáááme.
recepty s obrázkami mám na mimibazári pod prezývkou gupka
papa
Halušky boli fantastické-robila som ich zo špaldovej múky s trochou krupice,na vrch som dala mozarellu.Objavila som aj recept na chlebové placky boli super.

Zita5
30.01.10, 19:53
Tak nakoniec som skúsila trasený koláč podľa tohto receptu:
/cesto je povodne recept na bábovku, ktorú máme veľmi radi, ale je to výborné aj ako podklad na koláčik:)/
CESTO:
6vajec
200g prášk cukru
1/3 čaj lyžičky PDP
citronová kôra
1 vanilkový cukor
120g polohr múky
štipka soli
80g roztopeného masla
Plnka:
1 puding bez varenia Olé vanilkový
1 puding bez varenia Olé čokoládový
2 250ml šlahačky
2 cca 300ml mandarinkové kompoty
1 stužovač šlahačky
Postup
žltka, cukor, citr. kôru, vanilkový cukor, štipka soli vymiešať na najvyšších otáčkach. Do zmesi postupne vmiešať pomaly a striedavo sneh z bielkov, a poloh. múku. Nakoniec uplne jemne vmiešať roztopené maslo
....
El. rúra 190stupňov

Plnka:
všetko vylejeme do misy zatvoríme misu a trasieme nou kym sa nevytvorí hmota.
Hmotu rozotrieme na vychladnutý koláč, ktorý som ešte predtým potrela marhuľovým lekvárom.
Nakoniec som nastrúhala čokoládu navrch.
;););)

Môžeš mi napísať čo znamená :

1/3 čaj lyžičky PDP

Ďakujem .;) Že by pudingový prášok ?

P.S.Inak si šikovná po mne :D , až na tie skratky .Ja ich v receptoch nemám rada.

zdenka131
30.01.10, 19:55
Môžeš mi napísať čo znamená :

1/3 čaj lyžičky PDP

Ďakujem .;) Že by pudingový prášok ?

P.S.Inak si šikovná po mne :D , až na tie skratky .Ja ich v receptoch nemám rada.
PDP je prášok do pečiva.:)

Zita5
30.01.10, 19:56
PDP je prášok do pečiva.:)

Jááááj ...no tééééda.:)

bv_alexandra
31.01.10, 10:15
Môžeš mi napísať čo znamená :

1/3 čaj lyžičky PDP

Ďakujem .;) Že by pudingový prášok ?

P.S.Inak si šikovná po mne :D , až na tie skratky .Ja ich v receptoch nemám rada.
Ná však ako inak:D
Zitka oddnes skratky nebudem používať, aby si mi náhodu nabudúce ked dôjdem nedala do koláča miesto prášku do pečiva niečo iné:D;)

jojom
31.01.10, 10:20
PDP - plasma display panel :) to by do kolača nebolo asi dobré. mimotemy

Dáša_
31.01.10, 11:57
kuracia polievka s rezancami a kuracie prsia s ananásom a mandľami, ku tomu ryža.

Zita5
31.01.10, 12:53
Ja som si dnes zopakovala vianoce ....pečený kapor na víne , zemiakový šalát

lorelei
31.01.10, 14:43
Zeleninova polievka s krupicou a vajickom - rychla :), zemiakove placky k tomu kuracia pecienka na pikantno, alebo so smotanou a syrom posypane, spenat s vajickom a zemiakova kasa - to pre nasu malu, a este idem robit makovy kolac s vanilkovym kremom.

janaGT
31.01.10, 15:24
hovädzia polievka
zapekané kuracie prsia so syrom
príloha ryža
biskvit so želatinou a šľahačkou - ale dala som ho na iný plech ako obyčajne a mám veľmi vysoký biskvit

erzet
01.02.10, 19:17
Tak ja som to do soboty nevydržal a urobil som si Kässespätzle - halušky so syrom už dnes. Celkom mi to chutilo, aj cestu som dal príkaz, aby si odpočinulo. Dobré halušky. Chcel som to odfotiť ale nejak neboli fotogenické. Dík.

erzet
01.02.10, 19:23
Môžeš mi napísať čo znamená :

1/3 čaj lyžičky PDP

Ďakujem .;) Že by pudingový prášok ?

P.S.Inak si šikovná po mne :D , až na tie skratky .Ja ich v receptoch nemám rada.
Zituš ani ja som nevedel čo je PDP, po príspevky č. 2255 a 2261.

osky
01.02.10, 19:42
nas vikendovy obed:kacacia polievka ,peceny pstruh ,zemiaky,salat

Deganova
02.02.10, 06:43
Dnes bude zeleninová polievka s ovsenými vločkami a halušky s kapustového cesta.

alabut
02.02.10, 07:59
Domace siroke a stredne rezance, omacka - podusime na slaninke por a zeler, pridame paradajkovy pretlak, zriedime trochou vyvaru, pridame staru smotanu a povarime, na konci pridame mrazenu zelerovu vnat. Podavame s kuracimi kridlami, co ostali z nedelnajsej polievky, alebo s kelovymi fasirkami. Uz sa na tom pracuje.

alabut
02.02.10, 08:03
Na veceru pirohy s tvarohom. Zemiakove cesto - uvarime zemiaky, este horuce popucime a pridame vajce a hrubu muku. Este horuce cesto vyvalkame, naplnime a sup do vriacej vody. Plnka - domaci sladky tvaroh balkanskeho typu, jeden skoricovy cukor, hrozienka namocene v malinovici.

Zdenka 0705
02.02.10, 09:01
Domace siroke a stredne rezance, omacka - podusime na slaninke por a zeler, pridame paradajkovy pretlak, zriedime trochou vyvaru, pridame staru smotanu a povarime, na konci pridame mrazenu zelerovu vnat. Podavame s kuracimi kridlami, co ostali z nedelnajsej polievky, alebo s kelovymi fasirkami. Uz sa na tom pracuje.
Tou "starou smotanou" myslíš kyslú? ;)
Receptík vypadá dobre, zeleninka mňam.

Zdenka 0705
02.02.10, 09:03
Na veceru pirohy s tvarohom. Zemiakove cesto - uvarime zemiaky, este horuce popucime a pridame vajce a hrubu muku. Este horuce cesto vyvalkame, naplnime a sup do vriacej vody. Plnka - domaci sladky tvaroh balkanskeho typu, jeden skoricovy cukor, hrozienka namocene v malinovici.
Alabut, ešte jedna otázka: "domáci sladký tvaroh balkánskeho typu"...to ho robíš?...alebo len ochutíš, tak ako píšeš ďalej? :)

alabut
02.02.10, 09:22
Stara smotana je skutocne stara a horka, navrchu plesen, tu zhodime ... :-)

Sladky tvaroh vyrobime z cerstveho kravskeho mlieka tak, ze ho zohrejem asi na 35*C, naockujem sladkym domacim jogurtom asi na 3-5 hod a potom dom vlejem syridlo tak 1,5 davky ako na syr. V podstate je to syr balkanskeho typu. Vyborny je pdavany tak, ze do misky dame tento tvaroh, urobime jamku, do jamky nalejeme dobry olej, okolo najlepsie cierne olivy, ked nie su, aj zelene, trosku posolit, domaci chlieb a ham. Ked zena pecie nieco z tvarohom, tak chce iba tento. Nasladko sa da tvaroh vyrobit aj klasicky z kysleho mlieka, len sa nesmie nechat velmi skysnut. Tento tvaroh ma prenikavu tvarohovu vonu.

Este chcem dodat, ze do tej omacky davam bud susene a pomlete cervene dlhe feferonky , alebo si cerstve dlhe cervene feferonky pomiesam s trochou soli a zavarim. Tieto muzske prisady maju uzasnu vonu a chut. Dalej na konci varenia pridam k zelerovej vnati rozpuceny a an drobno pokrajany cesnek.

alabut
02.02.10, 09:30
OPRAVA nie skoricovy cukor, ale vanilkovy.

Este dodam k pirohom, ze ich vobec nesladim, okrem jedneho vanilkoveho cukru, jedneho zltku a trochu citronovej kory do plnky. Plnku treba ochutnat, ak niekto rad sladsie, moze do plnky pridat trosku cukru. Pirohy chutia vyborne, ako keby boli sladke aj bez cukru, trochu ich ochutim roztopenym maslom. Mam masovu rodinu, ale po tomto sa zaprasi.

osky
02.02.10, 12:43
cina:kuracie mäso na kusky vlozit do marinady/1 vajce rozhabarkovat s 1 lyzickou chili omacky a 1 lyzickou sojovej omacky,posolit a rozmiesat do toho cca 1,5 PL solamylu-maizeny.mäso nechat odpocivat najlepsie 3 dni,
ale ja som to spravila vecer a dnes uz konzumujeme.

na panvici rozohrejeme 3-4 PL oleja a na to dame mäso i so zvysnou marinadou.za staleho miesania prudko opekame z kazdej strany,potom ohen stisime a opekame miernejsie,pokym je mäso mäkke.
priloha:salat z cinskej kapusty,bielej redkovky a mrkvy,ryza,kto chce tak hranolky

erzet
02.02.10, 13:03
Domace siroke a stredne rezance, omacka - podusime na slaninke por a zeler, pridame paradajkovy pretlak, zriedime trochou vyvaru, pridame staru smotanu a povarime, na konci pridame mrazenu zelerovu vnat. Podavame s kuracimi kridlami, co ostali z nedelnajsej polievky, alebo s kelovymi fasirkami. Uz sa na tom pracuje.
môže to byť aj stará? alebo aj smotana?

alabut
02.02.10, 14:39
Zo starej je tazsie zhodit plesen

erzet
02.02.10, 19:53
Včera: Hrachová polievka, pikantné košecké rezance, dusená ryža

erzet
02.02.10, 19:58
Rajčinová polievka s cestovinou, maďarská obložená kapusta, varené zemiaky

adi11
02.02.10, 20:31
zajtra u nas segedinsky gulas s prave dokoncenou domacou knedlou {podarila sa}

hefi
03.02.10, 07:54
ZEMIAKY S NIVOU

zemiaky, niva, sladká smotana, mleté čierne korenie
zemiaky nakrájame na kolieska, šupinovite naukladáme do vymastenej nádoby, navrch
rozdrvíme nivu a polejeme šľahačkovou smotanou, okoreníme, vrstvy zopakujeme až do
vyčerpania surovín a upečieme, najprv pod alobalom domäkka a potom odokryte, aby
zemiaky chytili farbu a korku

calawen
03.02.10, 08:57
ZEMIAKY S NIVOU


zemiaky, niva, sladká smotana, mleté

čierne korenie

zemiaky nakrájame na kolieska, šupinovite naukladáme do vymastenej nádoby, navrch
rozdrvíme nivu a polejeme š


ľahačkovou smotanou, okoreníme, vrstvy zopakujeme až do

vy


čerpania surovín a upečieme, najprv pod alobalom domäkka a potom odokryte, aby

zemiaky chytili farbu a korku


To vyzerá super:)

Kika69
03.02.10, 09:11
Ja som sa rozhodla stravovať 2 týždne podľa 90-dňovej rozlišovacej diéty, tak práve dusím kuracie mäsko so zeleninou.

Evanka
03.02.10, 09:14
Včera: Hrachová polievka, pikantné košecké rezance, dusená ryža
Na tie rezance vznikol recept v Košeci?

Maruška54
03.02.10, 09:14
huspenina s chlebom

Kazu
03.02.10, 09:16
huspenina s chlebom

Mňam, mňam

Evanka
03.02.10, 09:16
Brokolicové placky s nivou, príloha čerstvá zelenina (šalát- kapusta, mrkev, so zálievkou z olivového oleja.

Deganova
03.02.10, 09:35
Pórová polievka so syrovými haluškami, gratinované zemiaky s hubami a jabĺčkami.

m.hladka
03.02.10, 09:35
Včera: Hrachová polievka, pikantné košecké rezance, dusená ryža

erzet, ty si fakt dobrý, ešte keby aj mne to mal kto navariť, vôbec sa neopakuješ

m.hladka
03.02.10, 09:38
ZEMIAKY S NIVOU


zemiaky, niva, sladká smotana, mleté

čierne korenie

zemiaky nakrájame na kolieska, šupinovite naukladáme do vymastenej nádoby, navrch
rozdrvíme nivu a polejeme š


ľahačkovou smotanou, okoreníme, vrstvy zopakujeme až do

vy


čerpania surovín a upečieme, najprv pod alobalom domäkka a potom odokryte, aby

zemiaky chytili farbu a korku


Tak toto určite vyskúšam,
ale už dnes robím zemiakový prívarok s mäskom.

alabut
03.02.10, 10:19
babovka s likerom
1 olejova babovka, rozrezeme na tri casti, polejeme hojne domacim 40% vajecnym bananovym likerom, potrieme plnkou, do plnky zapravime cernicovo-ribezlovy kompot, diely zlozime, vrch potrieme plnkou a ozdobime mandarinkami. Plnku vyrobime z mascarpone, do ktoreho dame vanilkovy cukor a vajecneho likeru podla potreby. Do plnky a na zvlhcenie babovky pouzijeme asi 3 dl vajecneho likeru, mozme aj viac.

JarkaL
03.02.10, 10:24
babovka s likerom
1 olejova babovka, rozrezeme na tri casti, polejeme hojne domacim 40% vajecnym bananovym likerom, potrieme plnkou, do plnky zapravime cernicovo-ribezlovy kompot, diely zlozime, vrch potrieme plnkou a ozdobime mandarinkami. Plnku vyrobime z mascarpone, do ktoreho dame vanilkovy cukor a vajecneho likeru podla potreby. Do plnky a na zvlhcenie babovky pouzijeme asi 3 dl vajecneho likeru, mozme aj viac.
Toto vyzerá naozaj na dobrý obed, hlavne teraz, keď sa mi miešajú čísla z toľkého účtovania...

JarkaL
03.02.10, 10:25
Bohužaľ nemám vaječný likér, takže budem obedovať hyd. pečeň na cibuľke s ryžou. A pórovú polievku od včera.

alabut
03.02.10, 10:33
Vajecny liker? Jednoducho. Zohrejeme v piskaci pol litra mlieka, pridame rozmixovany zrely banan, medzitym vymiesame 4 zltky s cukrom a pridavame do uvareneho mlieka. Vychladime a nalejeme nejaky alkohol, ja pouzivam malinovicu zo zahrady. Alkohol lejeme podla chuti, malo je malo a vela je vela. Liker musi mat spravnu chut. Viac alkoholu ho vyborne konzervuje. Od vianoc sa mi povaluje v spajzi niekolko litrov rozneho likeru. Najchutnejsi je cokoladovy. Namiesto bananu dame cokoladu. Ovocne likery treba rychlo minut, pretoze stracaju vonu aj chut po ovoci. Cokoladovy je vyborny stale. Upravujem nim vianocne dute figurky. Urobim dierku, nalejem a zjem.

JarkaL
03.02.10, 10:40
Narobila si mi chúťky s tou čokoládovou figúrkou a likérom, lenže teraz robím od vidím do nevidím celý deň - ešte by som si pomiešala účty účtovnej osnovy...

alabut
03.02.10, 11:08
Skusim sem hodit moj obed. To, co tecie na reze babovky je vajecny liker. Podava sa krajec babovky ako na obr. oblozeny domacim jogurtom, asi dva kelimky.

http://picasaweb.google.com/kovacova.lenka/Tyri#5433970250669078434
http://picasaweb.google.com/kovacova.lenka/Tyri#5433970262381761794

Jara
03.02.10, 11:14
Dnes paradajková polievka, zemiakové pyré, špenát a volské oko. Mňam

jojom
03.02.10, 11:26
Bryndzové halušky zo slaninkou. mňam.

erzet
03.02.10, 11:34
erzet, ty si fakt dobrý, ešte keby aj mne to mal kto navariť, vôbec sa neopakuješ
Nemáš bývať v Košiciach.
Aj kvôli vám si dávam aj iné jedlá.
Ale už som si myslel že to ani nikto nečíta.
Dík.

erzet
03.02.10, 11:39
alabut, Ty by si mal otvoriť novú tému, napr.: "Opité bábovky"mimotemy

erzet
03.02.10, 11:45
Na tie rezance vznikol recept v Košeci?
Nie, to si ony vymýšľajú také názvy, už som im navrhol aby jedno jedlo pomenovali po mne a sľubujú mi to už dva roky.

alabut
03.02.10, 11:58
Nahodou, likerova babovka s jogurtom chuti aj mojej zene a dcere. Robime ju casto :-)

m.hladka
03.02.10, 14:37
Nahodou, likerova babovka s jogurtom chuti aj mojej zene a dcere. Robime ju casto :-)

Hoď recept, keď je taka dobrá.

JarkaL
03.02.10, 14:38
Recept je tu:


babovka s likerom
1 olejova babovka, rozrezeme na tri casti, polejeme hojne domacim 40% vajecnym bananovym likerom, potrieme plnkou, do plnky zapravime cernicovo-ribezlovy kompot, diely zlozime, vrch potrieme plnkou a ozdobime mandarinkami. Plnku vyrobime z mascarpone, do ktoreho dame vanilkovy cukor a vajecneho likeru podla potreby. Do plnky a na zvlhcenie babovky pouzijeme asi 3 dl vajecneho likeru, mozme aj viac.

JarkaL
03.02.10, 14:39
A ešte ten likér:



Vajecny liker? Jednoducho. Zohrejeme v piskaci pol litra mlieka, pridame rozmixovany zrely banan, medzitym vymiesame 4 zltky s cukrom a pridavame do uvareneho mlieka. Vychladime a nalejeme nejaky alkohol, ja pouzivam malinovicu zo zahrady. Alkohol lejeme podla chuti, malo je malo a vela je vela. Liker musi mat spravnu chut. Viac alkoholu ho vyborne konzervuje. Od vianoc sa mi povaluje v spajzi niekolko litrov rozneho likeru. Najchutnejsi je cokoladovy. Namiesto bananu dame cokoladu. Ovocne likery treba rychlo minut, pretoze stracaju vonu aj chut po ovoci. Cokoladovy je vyborny stale. Upravujem nim vianocne dute figurky. Urobim dierku, nalejem a zjem.

erzet
03.02.10, 20:23
Kapustová s klobáskou (u mňa klobáska štvrtka z kolieska), bryndzové halušky so slaninkou

Dáša_
03.02.10, 20:48
Kapustová s klobáskou (u mňa klobáska štvrtka z kolieska), bryndzové halušky so slaninkou

švanda, na večeru som varila halušky a zároveň zajtra na obed kapustovú s klobásou :):)

Deganova
04.02.10, 05:37
Zeleninová polievka s ovsenými vločkami, zeleninové lievance, zemiaková kaša a kapustový šalát.

alabut
04.02.10, 07:51
Na ranajky zemiakove placky pomazane s natierkou z olomockych syreckov, caj zeleny, caj (repik, materina duska, trezalka, imelo), na veceru kramova polievka a kolozvarska kapusta, na obed este neviem.

Olomoucke syrecky vyrobime tak, ze nechame skysnut mlieko, urobime kysly tvaroh a nechame ho na stole v kuchyni tak dva-tri tyzdne, kym sa nam neskazi. Obcas premiesame, kym nam hmota nezglejovatie a smradlava pasta je na svete, z coho moja zena a moja dcera oci a najma nos v smutku. Myslim, ze vona domacich syreckov predci i original.

erzet
04.02.10, 07:52
švanda, na večeru som varila halušky a zároveň zajtra na obed kapustovú s klobásou :):)
Verím, že budete mať na tanieri viacej klobás ako štvrtku kolieska klobásky/tanier

erzet
04.02.10, 07:56
Nahodou, likerova babovka s jogurtom chuti aj mojej zene a dcere. Robime ju casto :-)
Koľko rokov má dcéra? Chodí už do školy? (pýtam sa k vôli tomu alkoholu)mimotemy

alabut
04.02.10, 08:01
Uz viem, co na obed. Rano namocime banan do malinovice alebo ineho alkoholu. Vykostime kuracie stehna (prsia), posolime, okorenime, natrieme horcicou, vlozime dva platky udenej slaniny a kusok vymoceneho bananu. Zvinieme do tasticky, obalime v trojobale a vysmazime. Priloha omastene zemiaky, cvikla, calamada, iny salat. Toto mi zena a dcera nezje, preto pre nich vkladam namiesto bananu polovicku vareneho vajca. No a specialita je, namiesto bananu olomocky syrecek. Toto iste robim aj bez masa. Namiesto masa pouzijeme varene kelove listy. Samozrejme, ze kusky so syreckami pecieme na konci, pretoze sa po kuchyni rozvinie nezabudnutelna aroma ... :-)

alabut
04.02.10, 08:02
Dcera? Dvadsatosem.

erzet
04.02.10, 08:04
ako bezpečnostný technik som profesionálne deformovaný

alabut
04.02.10, 08:05
Likerovu babovku si pochvaluje nielen moja rodina, ale aj susedky, vychyrene peciarky zakuskov a dort. Z manzelkinej vyroby mi chuti jej Opity Frantiskan, kde sa nesetri rumom, ktory pravdaze okrem kulinarskych pozitkov aj dobre konzervuje zakusky.

Kazu
04.02.10, 08:13
Nemáš bývať v Košiciach.
Aj kvôli vám si dávam aj iné jedlá.
Ale už som si myslel že to ani nikto nečíta.
Dík.

Prvé si vždy pozriem čo má erzet na obed :---

bábika
04.02.10, 08:23
parené buchty, vysmážaný syr, makové rezance, zemiakový paprikáš, dolky, palacinky, pečené kura a ryža, grilované kuracie prsia+ hranolky, guláš, kapustnica, vysmážané hríby, pstruh na grile + zemiaky,
polievky: kelová, kapustová, zemiaková, brokolicová, mliečna, zeleninová, kuracia, hovädzia, bravčova

erzet
04.02.10, 08:23
Prvé si vždy pozriem čo má erzet na obed :---
Dnes šnicla, taká ako nemajú ani na horehroní, Krístína povedala že tam majú najkrajšie stromy.

erzet
04.02.10, 09:18
alabut, eštééééééé

Maruška54
04.02.10, 09:22
strapačky s kyslou kapustou a domácimi oškvarkami

alabut
04.02.10, 09:59
Na dnes staci, nevyrusovat, varim. Mozem dat predbezne menu na zajtra. Trochu postu: rano - udeny bocik s chlebom a feferonom, obed - tatarak, vecer este neviem.

Soriaa
04.02.10, 10:27
:D aj ja mám poklad doma, máme to spravodlivo rozdelené, on varí, ja pečiem , na víkend budú francúzske zemiaky a paradajková polievočka so syrom, mňam :)

calawen
04.02.10, 12:45
Dnes tie zemiaky s nivou

m.hladka
04.02.10, 14:44
Dnes tie zemiaky s nivou

ako sa vydarili?

calawen
04.02.10, 15:05
ako sa vydarili?

dobre, len som to nerobila úplne podľa popísaného receptu, ale uvarila som si zemiaky, nakrájala a ukladala do zapekacej misy, na ne som strúhala nivu a okorenila som to. Tieto vrstvy som striedala do minutia nivy a na záver som to zaliala tou šlahačkovou smotanou. Piekla som pri 200°C cca polhoďku...

Nachtigal
04.02.10, 19:29
sladká šošovicová polievka, zemiakové placky plnené pikantným mäskom /mäsko dusené na cibuľke a paprike, do toho primiešaná pikantná fazuľka v rajčinovej omáčke/

erzet
04.02.10, 19:50
Cesnaková polievka s opekaným chlebom, Horehronským bravčovým rezeň, zemiakový šalát
(najlepšie rezne sú na horehroní...)

m.hladka
04.02.10, 20:35
dobre, len som to nerobila úplne podľa popísaného receptu, ale uvarila som si zemiaky, nakrájala a ukladala do zapekacej misy, na ne som strúhala nivu a okorenila som to. Tieto vrstvy som striedala do minutia nivy a na záver som to zaliala tou šlahačkovou smotanou. Piekla som pri 200°C cca polhoďku...

Tiež som uvažovala nad tým, ako si to robila aj ty (myslím s tými zemiakmi), lebo je to podobný postup ako francúzske zemiaky. Tie som tiež skúšala robiť zo surovymi zemiakmi a nechutili mi tak, ako keď si ich uvarím najprv v šupke. V sobotu to skúsim. Ď.

alabut
05.02.10, 07:45
Dnes je piatok - sanitarny a dietny den. Najskor vyzenieme potkany zo spajze a mysi z kuchyne. Na rano opecieme platky bocika na panvici, ked su chrumkave odhrnieme ich na okraj. Do stredu panvice dame nasekanu cibulu, po chvili pridame po okraji cesnek nakrajany na platky. Ked sa nam cibula udusi, klepneme na nu jedno - dve vajcia, po obvode dame tri kopky kecupu, tri olomoucke syrecky a tri kopky feferoniek v soli. vajcia zasypeme zelerovou vnatou a postruhanym udenym ostiepkom. Odstavime z panvice a vychutnavame jednotlive kopky. Priloha flasa piva, dva pohare vina, okruch chleba s maslom a krcah bylinkoveho caju. Po usadeni prachu v kuchyni pozrieme codomdal a hor sa do pripravy obeda. Dnes by som skusil strudlu, dufam, ze mi osadenstvo porady hodi nejaky dobry recept.

calawen
05.02.10, 08:53
Tiež som uvažovala nad tým, ako si to robila aj ty (myslím s tými zemiakmi), lebo je to podobný postup ako francúzske zemiaky. Tie som tiež skúšala robiť zo surovymi zemiakmi a nechutili mi tak, ako keď si ich uvarím najprv v šupke. V sobotu to skúsim. Ď.

Držím palce, nech vyjde...:)

calawen
05.02.10, 08:55
Dnes na obed budú kukurično-ryžové špagety (svokra mi ich doniesla zo SPAR-u v Satoralyauhely(?) v Maďarsku) s Neapolskou omáčkou ac syrom

Zdenka 0705
05.02.10, 09:06
Dnes je piatok - sanitarny a dietny den. Najskor vyzenieme potkany zo spajze a mysi z kuchyne. Na rano opecieme platky bocika na panvici, ked su chrumkave odhrnieme ich na okraj. Do stredu panvice dame nasekanu cibulu, po chvili pridame po okraji cesnek nakrajany na platky. Ked sa nam cibula udusi, klepneme na nu jedno - dve vajcia, po obvode dame tri kopky kecupu, tri olomoucke syrecky a tri kopky feferoniek v soli. vajcia zasypeme zelerovou vnatou a postruhanym udenym ostiepkom. Odstavime z panvice a vychutnavame jednotlive kopky. Priloha flasa piva, dva pohare vina, okruch chleba s maslom a krcah bylinkoveho caju. Po usadeni prachu v kuchyni pozrieme codomdal a hor sa do pripravy obeda. Dnes by som skusil strudlu, dufam, ze mi osadenstvo porady hodi nejaky dobry recept.
alabut, máš dobré recepty, ale aj tie komentáre k nim nemajú chybu :---:);):D

Zdenka 0705
05.02.10, 09:10
kuk sem :)
http://www.porada.sk/t94284-strudle-a-ine.html?highlight=%B9tr%FAdla
http://www.porada.sk/t14255-strudla.html?highlight=%B9tr%FAdla
http://www.porada.sk/t63796-strudla-z-kyslej-kapusty.html?highlight=%B9tr%FAdla
http://www.porada.sk/t21252-presovska-strudla.html?highlight=%B9tr%FAdla

alabut
05.02.10, 11:14
Uz sa pecie. Dal som hladku muku, mast, vajce, teplu vodu, sol. Cesto so natiahol na stol, natrel roztopenou mastou, posypal struhankou, makom, na platky narezane jablka, na platky narezane kiwi, posypal som krystalovym cukrom, skoricou a cakam, co mi z truby vylezie. Zatial peciem pri 200*C, po chvili znizim teplotu. Ale ako dlho?

jojom
05.02.10, 11:14
Ostala mi zemiaková kaša zo včera, tak šup na šúľance z kakaom alebo makom. Škoda orech neostali.

Nachtigal
05.02.10, 11:22
dnes skoro ráno som začala piecť z lístkového cesta, ktoré som si včera urobila sama! orechové rožky a sezamovo-rascové chuťovky, pár syrových..... k obedu bude mäsko, chrenová omáčka a knedľa ..... i keď väčšinou piatok je bezmäsitý deň, teraz príde domov vyhladovaný syn z ubytovne ....čo neurobíme pre spokojnosť detí, že..:D:D:D:D

alabut
05.02.10, 11:26
Kuracie kridla trochu inak (co dom dal).
Pekac vylozime udenou slaninou, na slaninu vrstva kyslej kapusty, na kapustu nakrajame udeny bocik, uvarime ryzu, rozvrstvime na udeny bocik, znova vrstva kyslej kapusty, kapustu zalejeme pol litrom acidka, na acidko poukladame kuracie kridla do dvoch radov, aby nam medzi nimi vznikla ulicka, posolime, okorenime grilovacou zmesou, prikryjeme pekac a dame na hodinu piect co ja viem 200*C. Potom pekac vyberieme, kuracie kridla polejeme medovou polevou (med cesnek, citronova stava), do ulicky medzi kridla dame udenu klobasku v celku, a co mame po ruke (zelerovu vnat, mladu cibulku, paradajky, papriky a co nas napadne). Pekac nezakryvame a dame do truby zapiect, kym sa na kridlach z medovej polevy nevytvori korka. Priloha - domaci chlieb, alebo pletenky ala alabut, dnes syrecky vynechame. :-)

Po vyrobe strudle mi ostal poriadny bordel v kuchyni, idem to upratat, kym manzelka nevidi.

Nachtigal
05.02.10, 11:38
Kuracie kridla trochu inak (co dom dal).
Pekac vylozime udenou slaninou, na slaninu vrstva kyslej kapusty, na kapustu nakrajame udeny bocik, uvarime ryzu, rozvrstvime na udeny bocik, znova vrstva kyslej kapusty, kapustu zalejeme pol litrom acidka, na acidko poukladame kuracie kridla do dvoch radov, aby nam medzi nimi vznikla ulicka, posolime, okorenime grilovacou zmesou, prikryjeme pekac a dame na hodinu piect co ja viem 200*C. Potom pekac vyberieme, kuracie kridla polejeme medovou polevou (med cesnek, citronova stava), do ulicky medzi kridla dame udenu klobasku v celku, a co mame po ruke (zelerovu vnat, mladu cibulku, paradajky, papriky a co nas napadne). Pekac nezakryvame a dame do truby zapiect, kym sa na kridlach z medovej polevy nevytvori korka. Priloha - domaci chlieb, alebo pletenky ala alabut, dnes syrecky vynechame. :-)

Po vyrobe strudle mi ostal poriadny bordel v kuchyni, idem to upratat, kym manzelka nevidi.
slanina, bôčik a veci podobné ...... recepty ako pre drevorubačov:D:D:D:D:D

Tinika
05.02.10, 11:42
kedze sa uz minul chlieb, tak zemiaky na kyslo ostanu na neskor. teraz bude pizza

alabut
05.02.10, 11:47
Vsak je piatok, mrzne, treba na vikend dreva narubat. K slanine pivko, deci slivovice, alebo sedmicku dobreho vina. Nasim predkom chutilo, chuti aj potomkom :-)

erzet
05.02.10, 11:48
Fazuľová polievka, 3 langoše

Kazu
05.02.10, 11:51
............. Po vyrobe strudle mi ostal poriadny bordel v kuchyni, idem to upratat, kym manzelka nevidi.

Úctivá poklona pred tvojimi schopnosťami :)
Ak by môj manžel piekol štrúdlu tak má bordel aj na rohožke pred dverami :D:D:D:D

Nachtigal
05.02.10, 11:51
Vsak je piatok, mrzne, treba na vikend dreva narubat. K slanine pivko, deci slivovice, alebo sedmicku dobreho vina. Nasim predkom chutilo, chuti aj potomkom :-)
naši počernejší spoluobčania tí teda rúbu kade tade......

janaGT
05.02.10, 11:54
Fazuľová polievka, 3 langoše

a zabudol si priložiť foto :)

erzet
05.02.10, 12:06
a zabudol si priložiť foto :)
Nezabudol. Tak dobre, ale večer.

janaGT
05.02.10, 12:06
Nezabudol. Tak dobre, ale večer.


tie tvoje fotky už beriem ako samozrejmosť a ty ma takto sklameš :mee:

Žabinka
05.02.10, 12:18
Fazuľová polievka, 3 langoše
Tak tie langoše by som si veru dala. Už som ich dávno nejedla. A ani tak skoro nebudem, nemá mi ich kto urobiť.

Zdenka 0705
05.02.10, 12:23
Tak ja dnes brokolicovo-sójové fašírky. Nechala som sa inšpirovať
http://www.mimibazar.sk/tisk_receptu.php?id=22996&tisk=1
trošku som si upravila:
namiesto sójového granulátu som dala uvarené sójové bôby /pomleté/, nemala som pšeničné klíčky, tak som dala pšeničné otruby 1,5 PL a miesto strúhanky som obalila v kukuričných lupienkoch, rozdrvených. Syr som dala obyčajný, goudu, tá je dosť nevýrazná, takže nabudúce dám údený.
Piekla som aj na plechu a o čo sa nezmestilo, tak vysmažila.
hmm:cool::---...myslím, že tie smažené boli predsa len lepšie :)

erzet
05.02.10, 12:29
tie tvoje fotky už beriem ako samozrejmosť a ty ma takto sklameš :mee:
aj keď sa opakujú?

janaGT
05.02.10, 12:46
aj keď sa opakujú?

čo ja viem, nevyhlásime anketu?

alabut
05.02.10, 12:54
Strudla vyliezla z truby, jedna je uz zjedena. Cesto vynikajuce, tenucke a chrumkave, ako tenucke listkove, kiwi citit na jablkovo makovom pozadi, robi kyselkavu chut, vyborne, nebolo by zle skusit v lete trochu rebarbory. Strudla vysla akurat, ani mokra, ani sucha, hoci kiwi malo hodne stavy, dcera pochvalila, uvidime, co vecer ufrfle manzelka.

Cesto s mastou a mastova poleva - mozem doporucit, podobne peciem rozky a pletenky, iba bez citronovej stavy a namiesto vody mlieko a kvasnice. Cesto na pletenky alebo rozky vyvalkam na doske asi na hrubku 1 cm, narezem kolieskom na pasy, ktore spletiem do pletenky, necham podkysnut a sup do truby na 230*C na 15 minut. S valcekom a kolieskom to ide velmi rychlo a cisto, pletenky su aj po dvoch dnoch makucke. Rozky sa robia tak, ze dlanou stlacite trocha cesta, potom oboma rukami ho sulate k sebe a zaroven trosku od seba a rozok je hotovy ... :-)

Žabinka
05.02.10, 19:01
Tak tie langoše by som si veru dala. Už som ich dávno nejedla. A ani tak skoro nebudem, nemá mi ich kto urobiť.
No tak som sa premohla, erzet mi narobil chute (ako vždy), a tu je výsledok. :---

janka67
05.02.10, 19:30
No tak som sa premohla, erzet mi narobil chute (ako vždy), a tu je výsledok. :---

Aj mne narobil chute, ale ja som sa nepremohla ... Vyzerajú úúúúúžasne.
Ja po príchode z práce som sa inšpirovala týmto receptom:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432

erzet
05.02.10, 20:06
Fazuľová polievka na kyslo, 3 ks langoše

erzet
05.02.10, 20:09
6. týždeň

erzet
05.02.10, 20:11
No tak som sa premohla, erzet mi narobil chute (ako vždy), a tu je výsledok. :---
Žubrienka, ideš z tej linky dolu!

erzet
05.02.10, 20:11
No tak som sa premohla, erzet mi narobil chute (ako vždy), a tu je výsledok. :---
Dobré, pekné, aj tanier