PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : print screen



verads
14.10.09, 09:41
Ahojte, poradí mi niekto ako mám vyhotovit print screen na mojom notebooku Compaq presario C700 ? Na druhom Pc som zvykla tak, že prin-scr na klavesnici potom napr: z prislušenstva malovanie a ctr+alt+v auž to bolo , ale tu to nejde, mám vistu. dakujem

Blankake
14.10.09, 09:45
Určite máš na klávesnici tlačidlo pre printscreen (napr. "prt sc"). A možno ho máš tak, že ho musíš stlačiť v kombinácii s tlačidlom "Fn".

Flinstone
14.10.09, 09:52
Určite máš na klávesnici tlačidlo pre printscreen (napr. "prt sc"). A možno ho máš tak, že ho musíš stlačiť v kombinácii s tlačidlom "Fn".
prt scr robí kopiu obrazovky, alt+prtscr kopiu len aktivneho wokna

Blankake
14.10.09, 09:56
prt scr robí kopiu obrazovky, alt+prtscr kopiu len aktivneho wokna
Bingo, zase som sa niečo naučila :):D

Martin Mocko
14.10.09, 10:06
Alebo si stihani toto a nepotrebuješ screen potom ťahať do paintu:

http://hardcopy.en.softonic.com/

Fero11
14.10.09, 10:50
No radite mu takmer vsetci co sam napisal v prvom prispevku.
prt scrn funguje tak isto aj vo viste, len si myslim, ze dotycny nemoze najst program malovani ...
Vo XP sa nachadza v %SystemRoot%\system32\mspaint.exe ale skusil by som pravim klik na plochu, vybrat novy a niekde tam to malovani najst

mpca
14.10.09, 10:55
alebo takto ;)

Fn + "insert"

http://img200.imageshack.us/img200/4557/clipboard01nr.gif

Danielle369
14.10.09, 11:05
Fero 11 ..ked som zbadala koho si si vycapil ako avatar skoro som sa tu pominula od smiechu

Blankake
14.10.09, 11:10
No radite mu takmer vsetci co sam napisal v prvom prispevku.
prt scrn funguje tak isto aj vo viste, len si myslim, ze dotycny nemoze najst program malovani ...
Vo XP sa nachadza v %SystemRoot%\system32\mspaint.exe ale skusil by som pravim klik na plochu, vybrat novy a niekde tam to malovani najst
Čo si napísal v prvom príspevku? Nič nevidím. ;)
verads nevie nájsť na svojom notebooku kláves, ktorým sa robí printscreen (na starom PC mala zrejme normálne "Print Screen". Na HP notebookoch je to väčšinou v kombinácii s "Fn". Aspoň ja to mám na HP Compaq 6830 tak (Fn+insert/prt sc)

Ospravedlňujem sa Ferovi, ja som namiesto "co sam napisal v prvom prispevku" prečítala "co som napisal v prvom prispevku". :rolleyes:

Fero11
14.10.09, 11:59
Ahojte, poradí mi niekto ako mám vyhotovit print screen na mojom notebooku Compaq presario C700 ? Na druhom Pc som zvykla tak, že prin-scr na klavesnici potom napr: z prislušenstva malovanie a ctr+alt+v auž to bolo , ale tu to nejde, mám vistu. dakujem

No ked si to vezmeme od zaciatku, tak verads vie zosnimat obrazovku aj ulozit to ako obrazok
sice neviem ako vyzera keyboard na spominanom notebooku, ale nebolo spomenute, ze nemoze najst pozadovanu klaves ...

Fero11
14.10.09, 12:00
Fero 11 ..ked som zbadala koho si si vycapil ako avatar skoro som sa tu pominula od smiechu
Sak ja za to nemozem, ze som v tejto dobe premierom :D:D

Blankake
14.10.09, 12:05
No ked si to vezmeme od zaciatku, tak verads vie zosnimat obrazovku aj ulozit to ako obrazok
sice neviem ako vyzera keyboard na spominanom notebooku, ale nebolo spomenute, ze nemoze najst pozadovanu klaves ...

...aha, možno máš pravdu... najlepšie by bolo, keby nám to ona vysvetlila, že čo jej vlastne nejde. :)

Beata
14.10.09, 12:11
Ahojte, poradí mi niekto ako mám vyhotovit print screen na mojom notebooku Compaq presario C700 ? Na druhom Pc som zvykla tak, že prin-scr na klavesnici potom napr: z prislušenstva malovanie a ctr+alt+v auž to bolo , ale tu to nejde, mám vistu. dakujem

Vista má aj v sebe taký nástroj na vystrihovanie, je to niečo ako print screen. Veľmi dobrá vec, dosť to využívam. Nájdeš to keď pôjdeš cez Štart > Všetky programy > Príslušenstvo - Nástroj na vystrihovanie. Má to ikonu také nožničky.
Vyskúšaj, možno sa to aj Tebe bude hodiť.

verads
15.10.09, 09:21
No ked si to vezmeme od zaciatku, tak verads vie zosnimat obrazovku aj ulozit to ako obrazok
sice neviem ako vyzera keyboard na spominanom notebooku, ale nebolo spomenute, ze nemoze najst pozadovanu klaves ...


No ano , ja viem ako sa to robí, len to neviem preco mi to nejde. Viem kde je na klavesnici gombik print csr. aj malovanie v prislušenstve . len ked to chcem tak ako na druhom Pc tak tu mi to nejde . dakujem

Blankake
15.10.09, 09:42
No ked si to vezmeme od zaciatku, tak verads vie zosnimat obrazovku aj ulozit to ako obrazok
sice neviem ako vyzera keyboard na spominanom notebooku, ale nebolo spomenute, ze nemoze najst pozadovanu klaves ...


No ano , ja viem ako sa to robí, len to neviem preco mi to nejde. Viem kde je na klavesnici gombik print csr. aj malovanie v prislušenstve . len ked to chcem tak ako na druhom Pc tak tu mi to nejde . dakujem
Aký má presne názov kláves pre PrintScreen? Nie je to kláves dvojitou funkciou, kde jedna funkcia funguje len v kombinácii s iným tlačidlom (napr. "Fn")?

Chobot
15.10.09, 10:47
No ked si to vezmeme od zaciatku, tak verads vie zosnimat obrazovku aj ulozit to ako obrazok
sice neviem ako vyzera keyboard na spominanom notebooku, ale nebolo spomenute, ze nemoze najst pozadovanu klaves ...


No ano , ja viem ako sa to robí, len to neviem preco mi to nejde. Viem kde je na klavesnici gombik print csr. aj malovanie v prislušenstve . len ked to chcem tak ako na druhom Pc tak tu mi to nejde . dakujem

Ale čo ti presne nejde?????

Nejde ti urobiť PrntScrn alebo to nevieš vložiť do maľovacieho programu?

Skú toto:

Stlač tlačítko PrntScr. Otvor si Word a daj Ctrl+V. Vložil sa ti obrázok obrazovky?

Ak nie, tak urob toto:

Stlač kombináciu Fn+PrntScr a potom zopakuj Ctrl+V do Wordu. Stále nič?

Tak sleduj, či pri stlačení klávesy Fn sa niekde rozsvieti nejaké svetielko. Potom vyskúšaj Alt+PrntScr a znovu skús vložiť do Wordu.

Ak sa ti to nakoniec podarí vložiť do Wordu, stačí len nájsť ten program Paint (Maľovanie) alebo inú grafickú aplikáciu a tam to vložiť a uložiť ako obrázok jpg.

Inak nabudúce presnejšie popíš problém, predídeme takýmto dohadom, čo vlastne potrebuješ. Z popísaného skutočne nie je pochopiteľné, aký máš presne problém.

Beata
16.10.09, 08:42
Verads, skúsila si to, čo som Ti poradila vyššie?
Funguje to presne, ako print screen a môžeš si to otvoriť v programe Paint, alebo Word, alebo hociktorom grafickom programe a ďalej upravovať, alebo si to rovno uložiť. Vystrihne Ti čo len chceš. Buď si vyberieš celú obrazovku, alebo pravouhlý výstrižok, alebo výstrižok voľnou rukou... čo len chceš.

Pozri:

Blankake
16.10.09, 08:56
Verads, skúsila si to, čo som Ti poradila vyššie?
Funguje to presne, ako print screen a môžeš si to otvoriť v programe Paint, alebo Word, alebo hociktorom grafickom programe a ďalej upravovať, alebo si to rovno uložiť. Vystrihne Ti čo len chceš. Buď si vyberieš celú obrazovku, alebo pravouhlý výstrižok, alebo výstrižok voľnou rukou... čo len chceš.

Pozri:
Ale tento nástroj nemajú všetky verzie Visty (ja mám napr. Home Basic - a tá to nemá :()

Beata
16.10.09, 09:13
Ale tento nástroj nemajú všetky verzie Visty (ja mám napr. Home Basic - a tá to nemá :()
Nuž, nevieme akú Vistu môže mať verads. Nevieme ani akú má klávesnicu a vlastne nevieme ani čo presne chce, keďže svoj problém popísala nezrozumiteľne. Poradené dostala zo všetkých strán, snaha bola, tak snáď nám dá vedieť, ako poriešila.

verads
16.10.09, 11:24
Nuž, nevieme akú Vistu môže mať verads. Nevieme ani akú má klávesnicu a vlastne nevieme ani čo presne chce, keďže svoj problém popísala nezrozumiteľne. Poradené dostala zo všetkých strán, snaha bola, tak snáď nám dá vedieť, ako poriešila.

Ahojte, dakujem pekne za rady,ale ten prt sc mne nefunguje, neviem čo som napísala nezretelne, ved som napisala ,že ako to robím, a nedeje sa NIč, nereaguje klavesnica,neviem ako to mám ešte napísat, ale Beatka čo mi poradila to funguje (tie vystrižiny) Chobot mi to tiež pekne napísal aj som všetko odskúšala, ale neda sa urobit obrazok, mám vistu premium tie nožnice je v prislušenstve dobra vec. Dakujem všetkým za rady ste skvelý ,a vždy ste vedeli pomôct.

verads
16.10.09, 12:19
klávesnica

Blankake
16.10.09, 12:25
klávesnica
Podľa tohto to vyzerá, že funkcia Printscreen funguje len vtedy, keď stlačíš kláves "Fn" (ja ho mám vľavo dole), podržíš a zároveň stlačíš aj tento kláves (Insert/prt sc).

verads
16.10.09, 12:42
Skúšala som všetko čo tu bolo napísane, poradené, nereaguje na nič ani v kombinácii fn.

Blankake
16.10.09, 12:48
Skúšala som všetko čo tu bolo napísane, poradené, nereaguje na nič ani v kombinácii fn.
Tak žeby bolo pokazené tlačidlo???:rolleyes:
A funkcia "Insert" pomocou toho tlačidla funguje?

verads
16.10.09, 12:52
Dakujem už to ide v kombinácii s fn niekto mi to tu už písal ,skúšala som to a vtedy to nešlo, ešte by som sa rada opýtala , že ked niečo chcem označit na fotke alebo niekoho zakrúžkovat napr :15 ludi je na obrázku a chcem jedného označit(ukázat) ako to mám spravit,? tak ako aj mne tu na klavesnici niekto označil aky gombik na klavesnici stlačit . neviem či som to dost zrozumitelne napísala. Dakujem

Blankake
16.10.09, 13:01
Dakujem už to ide v kombinácii s fn niekto mi to tu už písal ,skúšala som to a vtedy to nešlo, ešte by som sa rada opýtala , že ked niečo chcem označit na fotke alebo niekoho zakrúžkovat napr :15 ludi je na obrázku a chcem jedného označit(ukázat) ako to mám spravit,? tak ako aj mne tu na klavesnici niekto označil aky gombik na klavesnici stlačit . neviem či som to dost zrozumitelne napísala. Dakujem
Ak to robíš v tom skicári, tak tam je ikonka elipsy. Na ňu klikneš, kurzor sa Ti zmení na taký kríž s krúžkom uprostred a už len pomocou myši nakreslíš na danom mieste kruh, elipsu... (klik a ťahať)

Blankake
16.10.09, 13:03
Napr. takto:

http://www.porada.sk/attachment.php?attachmentid=44785&stc=1&d=1255690967

verads
16.10.09, 13:22
Dakujem, funguje to. :-)) :)

Ninna
27.01.12, 16:23
Prosím Vás o radu ako presne použiť toto tlačidlo: Print Screen?
toto som našla ale prakticky mám medzery...

Kláves PRINT SCREEN (alebo PRT SCN)

V minulosti tento kláves slúžil na odoslanie aktuálnej obrazovky s textom do tlačiarne. V súčasnosti sa stlačením klávesu PRINT SCREEN digitalizuje obrázok celej obrazovky („snímka obrazovky“) a skopíruje sa do Schránky v pamäti počítača. /KAM? - kde je schranka pamäti počítača?/ Odtiaľ ho môžete prilepiť (CTRL+V) do programu Skicár od spoločnosti Microsoft alebo do iného programu. Z tohto programu ho môžete vytlačiť.


http://res1.windows.microsoft.com/Resources/3.2/shared/images/merged/gl_ico.png
Tip.

Ak chcete digitalizovať obrázok iba aktívneho okna a nie celej obrazovky, stlačte klávesy ALT+PRINT SCREEN.

Ninna
27.01.12, 21:14
Nuž našla som čo som chcela vedieť...
http://www.brapid.sk/ako_urobit_printscreen.html

yvica
25.05.12, 12:05
potrebovala by som poslať odfotenú stránku výpisu z účtu, odfotím si výpis a ako vložím do mailu?dík

Chobot
25.05.12, 12:29
potrebovala by som poslať odfotenú stránku výpisu z účtu, odfotím si výpis a ako vložím do mailu?dík

Ako si ho odfotila? Kde máš fotku uloženú? V akom formáte?

yvica
30.05.12, 13:08
no veď neviem ako ju mám uložiť? a kam?

nunenko
30.05.12, 13:53
No veď do schránky. A ak ju chceš vložiť kam sa dá (Word,Excel ,či obrázkové editory...), stlačíš Ctrl+v a je to. Napr. ja do gmailu môžem vkladať do tela správy obrázky a aj tu táto skratka funguje (minimalne na Chrome)

misoft
30.05.12, 16:22
Keď si vyfotila foťákom (mobilom), tak si ju z neho (samozrejme po pripojení uvedených zariadení k PC) môžeš a) uložiť v PC zapamätaj si kde), alebo b) rovno z toho zariadenia (pripojeného) vložiť do Porady.