PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Problem s microSD



Tinkaaa
09.02.10, 14:34
Ahojte,
mam tu dalsi problem :D.K mobilu (Samsung c3050) som dostala 1G pamatovu kartu a k nej bola microSD karta.Chcela som si dat do pc nejake fotky z mobilu tak som dala pamatovku do microSD karty a potom do tlaciarne (iba cez tlaciaren sa to da dat do pc) do pc som fotky mohla dat, ale ked som si chcela dat z pc do mobilu nejaku hudbu alebo obrazky tak mi tam napisalo: "disketa je chranena proti zapisu,zruste ochranu alebo vymente disketu"
neviete niekto kde sa da ta ochrana zrusit alebo je problem v niecom inom?:confused:
Vopred dakujem za vsetky rady.:)

jojom
09.02.10, 16:15
Predpokladám že tú mikro SD kartu si dala do SD redukcie a teraz Ti nejde s nou robiť. Pozri na obrázku v oranžovom je zámka karty. Tú treba len potlačiť smerom, odomknuté. Ak som dobre pochopil. Prípadne si ešte kúp redukci USB: http://195.28.79.50/prilohy/25409000277_0.jpg

Tinkaaa
09.02.10, 18:41
No to som tiez skusala odomkla som ju, ale aj tak mi to tam pise :( asi budem musiet kupit to USB,ale dakujem za radu :)

salvosko
09.02.10, 19:15
Podla mna ju treba naformatovat v telefone a potom pripoji k PC a pouzivat s PC.

jojom
10.02.10, 06:41
Podla mna ju treba naformatovat v telefone a potom pripoji k PC a pouzivat s PC.

Buď kartu naformátovať v telefone ako píše salvosko, alebo kúpiť tú redukciu ( čo som priložil link ) USB do PC a naformátovať ju v PC. Sa mi zdá dosť nepraktické pripájať sd kartu k pc cez tlačiareň. Ale dá sa aj tak.

salvosko
10.02.10, 07:57
Ona ma asi v tlaciarni reader na karty ako ja mam, je to to iste ako USB reader lebo tiez je to cez USB pripojene.
Podla mna to treba naformatovat v telefone, zvykne byt problem s kartami ked sa formatuju v PC a potom pouzivaju v zariadeniach typu telefon, fotak a podobne.

jojom
10.02.10, 08:41
Ona ma asi v tlaciarni reader na karty ako ja mam, je to to iste ako USB reader lebo tiez je to cez USB pripojene.
Podla mna to treba naformatovat v telefone, zvykne byt problem s kartami ked sa formatuju v PC a potom pouzivaju v zariadeniach typu telefon, fotak a podobne.

Môže byť.
Stretol som sa už z niečím podobným vo fotakoch. Kamarát dal 4 gigovu kartu do fotaka, ten to nepodporoval a spravil si z nej 1 gigovu. Pc ani za svet nedokázal vrátiť s5 na 4 giga. V prilohe je programek ktorý vám pomôže z chybami pamäťových kariet v prípade ked pc nezaberie.

dalid
10.02.10, 08:50
Nerozumiem preco si telefon nepripojila rovno k PC cez USB port??? Mal by sa prihlasit ako dalsi disk, mozno ale bude treba v nastaveniach mu nadefinovat, aby sa "tvaril" ako externy disk..

podla vyrobcu ho predsa ma: http://www.samsung.com/sk/consumer/mobile-phone/mobile-phones/mobile-phones/GT-C3050MKAORS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec

jojom
10.02.10, 12:30
Nerozumiem preco si telefon nepripojila rovno k PC cez USB port??? Mal by sa prihlasit ako dalsi disk, mozno ale bude treba v nastaveniach mu nadefinovat, aby sa "tvaril" ako externy disk..

podla vyrobcu ho predsa ma: http://www.samsung.com/sk/consumer/mobile-phone/mobile-phones/mobile-phones/GT-C3050MKAORS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec

Presne tak. Otázka ale je či jej dodali aj kábel, pretože nech pozerám ako chcem, nevidím tam mikro usb vstup. To znamená že kábel si treba dokúpiť. Alebo je v balení a nevidím?
Radšej by som si kúpil USB redukciu viacfunkčnú, aj ked budem musieť vyťahovať kartu, ako mať jeden kábel použiteľný len na jednu vec. Tot je ale na majiteľovi, ako sa rozhodne. :D

dalid
10.02.10, 12:57
Ci je v baleni vie hadam sam majitel ;)
Mne je zas pohodlnejsie mat pri PC micko USB kabel a pripojit 1 alebo 2 mobil, ako stale z nich vyberat karty a davat ich do redukcie a do citacky kariet. To je ale asi iba otazka zvyku a co komu viacej vyhovuje :)

Pozrel som balenie k telefonu, co ma moja polovicka (Samsung S 5600) a ma tam ten USB kabel!!!

Tinkaaa
10.02.10, 13:56
salvosko:ja som ju uz v mobile formatovala a ano aj ja mam v tlaciarni ten reader na karty

dalid:no ale ja som tam ten USB kabel nemala :(

jojom:skusim to cez ten program ak ani to nepomoze budem musiet kupit USB kabel alebo redukciu USB

A ten mobil stal 1euro tak asi preto mi k tomu nedali USB kabel a ine veci. :(

luigi72
10.02.10, 16:59
K C3050 by si mala mat v baleni USB kabel (datovy kabel). U Samsungu to napojis normalne cez systemovy konektor (tam, kde davas aj nabijacku a headset), nema micro USB. Nainstaluj do PC "Samsung PC Studio" (standardne by si mala mat aj CD) a kludne mozes vselico nahadzat na SD kartu. Formatovat SD by si mala vzdy v mobile, Samsungy su extra nachylne na spravne formatovanie.
Mobil stoji 1 EUR nie zato, ze je shit, ale preto, ze je v akcii k mesacnemu programu s 2-rocnou viazanostou. :)

Oprava: na Slovensku nema Samsung C3050 v zakladnom baleni ani USB ani CD. :(

na stiahnutie: Samsung New PC Studio - http://www.samsung.com/sk/support/download/supportDown.do?type=mobile-phones&type_cd=01010000&subtype=mobiln%C3%A9+telef%C3%B3ny&subtype_cd=mobile-phones&model_nm=GT-C3050&mType=SW&vType=L&prd_ia_cd=01010100&disp_nm=Samsung+C3050

dalid
11.02.10, 09:53
Tak to nechápem, prečo na náš trh ho dávajú bez kábla... že by kvôli cene??

Tinkaaa
11.02.10, 13:09
No ved o to ide ze k tomu nic nebolo ani USB ani to CD :( .

vasulka
12.03.10, 16:44
K C3050 by si mala mat v baleni USB kabel (datovy kabel). U Samsungu to napojis normalne cez systemovy konektor (tam, kde davas aj nabijacku a headset), nema micro USB. Nainstaluj do PC "Samsung PC Studio" (standardne by si mala mat aj CD) a kludne mozes vselico nahadzat na SD kartu. Formatovat SD by si mala vzdy v mobile, Samsungy su extra nachylne na spravne formatovanie.
Mobil stoji 1 EUR nie zato, ze je shit, ale preto, ze je v akcii k mesacnemu programu s 2-rocnou viazanostou. :)

Oprava: na Slovensku nema Samsung C3050 v zakladnom baleni ani USB ani CD. :(

na stiahnutie: Samsung New PC Studio - http://www.samsung.com/sk/support/download/supportDown.do?type=mobile-phones&type_cd=01010000&subtype=mobiln%C3%A9+telef%C3%B3ny&subtype_cd=mobile-phones&model_nm=GT-C3050&mType=SW&vType=L&prd_ia_cd=01010100&disp_nm=Samsung+C3050
stiahla som si tento prográmek pre samsung C3050, preto že ani ja som nemala CD ani kábel...Lenže...po nainstalováni a pripojení telefonu sa vypíše: zaridenie USB nebolo rozpoznané....čo to znamená? Viete mi niekto poradiť. Ďakujeeem.

Vlado40
12.03.10, 16:54
Windows ho nerozpozná.Ovládač nemá podporu WIN7,alebo naopak,WIN7 nepodporuje ten ovládač.

vasulka
12.03.10, 16:57
Windows ho nerozpozná.Ovládač nemá podporu WIN7,alebo naopak,WIN7 nepodporuje ten ovládač.
ahoj Vlado, mne s toho Win7 už porazí....trápili sme sa s GE a Operou a všetko bolo tým, že to nebolo pre Win7....skoro sme rozobrali PC :D

Vlado40
12.03.10, 16:59
Ahoj.

Ako to veď operu si stiahla zo stránky opera.com.Nemám problém ani s Operou ani GE na WIN7 32 bit aj WIN7 64bit.

Opera a GE nie sú rozdelené na verzie operačných systémov.

Ešte sa raz pozri : štart-ovládací panel-použivateľské konta a bezpečnosť-použivateľské konta-zmeniť nastavenie kontroly použivateľských kont.Ukazovateľ má byť na druhej priečke zhora.

vasulka
12.03.10, 17:04
Operu som nestiahla a Predajca mi oznámil že Windows sa nedá zle nainstalovať. Buď ide alebo nie.

Vlado40
12.03.10, 19:07
stiahla som si tento prográmek pre samsung C3050, preto že ani ja som nemala CD ani kábel...Lenže...po nainstalováni a pripojení telefonu sa vypíše: zaridenie USB nebolo rozpoznané....čo to znamená? Viete mi niekto poradiť. Ďakujeeem.

Skús toto Samsung studio aj pre WIN7:

http://www.softpedia.com/progDownload/Samsung-PC-Studio-Download-89776.html

vasulka
12.03.10, 19:48
Ahoj.

Ako to veď operu si stiahla zo stránky opera.com.Nemám problém ani s Operou ani GE na WIN7 32 bit aj WIN7 64bit.

Opera a GE nie sú rozdelené na verzie operačných systémov.

Ešte sa raz pozri : štart-ovládací panel-použivateľské konta a bezpečnosť-použivateľské konta-zmeniť nastavenie kontroly použivateľských kont.Ukazovateľ má byť na druhej priečke zhora.
nastavenie je správne

vasulka
12.03.10, 19:49
Skús toto Samsung studio aj pre WIN7:

http://www.softpedia.com/progDownload/Samsung-PC-Studio-Download-89776.html
zasa sa nedalo:mee:

Vlado40
12.03.10, 19:52
Neviem to prečítať napíš mi to.Máš pod Tvojim použivateľským kontom uvedené administrátor.Vieš si zastaviť ten NOD.

vasulka
12.03.10, 20:01
Neviem to prečítať napíš mi to.Máš pod Tvojim použivateľským kontom uvedené administrátor.Vieš si zastaviť ten NOD.
mam tam uvedené administrátor a s vypnutým Nodom sa tiež nedá, zkúšala som to.
toto je opis: You do not have suficient privileges to complete this instalation. Log on as administrator an retry instalation

Vlado40
12.03.10, 20:07
Pri svojom konte si klikni na zmeniť typ konta , či si uvedená ako správca.

vasulka
12.03.10, 20:11
Pri svojom konte si klikni na zmeniť typ konta , či si uvedená ako správca.
je tam toto:

Vlado40
12.03.10, 20:12
To nie je to.Daj mi screen :

1. Štart-ovládací panel-použivateľské konta a bezpečnosť rodiny-použivateľské konta.

2.Potom tam klikni zmeniť typ konta

vasulka
12.03.10, 20:15
a kde to prosím ťa je?

Vlado40
12.03.10, 20:18
Klikaj to zelené písmo

vasulka
12.03.10, 20:19
To nie je to.Daj mi screen :

1. Štart-ovládací panel-použivateľské konta a bezpečnosť rodiny-použivateľské konta.

2.Potom tam klikni zmeniť typ konta
bude to ono?

Vlado40
12.03.10, 20:27
Takto .Tam je aj zmeniť typ konta.

vasulka
12.03.10, 20:33
Takto .Tam je aj zmeniť typ konta.
ja to tak mam

vasulka
12.03.10, 20:41
ja to tak mam
mam dať štandardný používateľ?

Vlado40
12.03.10, 20:52
To je v poriadku.Ak máš Skype , tak si radšej popíšeme cez Skype nech tu nespamujeme.
Stiahni si od kamošky , alebo niekoho zo stránky opera novú operu na usb kľúč , skopíruj na plochu,reštartuj PC do núdzového režimu pri štarte PC stláčaj viackrát F8 - vyber z ponuky núdzový režim a tom režime si skús inštaláciu.Daj vedieť či to nainštaluje.