PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Elektronické podanie daňového priznania



mafi_mafi
14.04.10, 17:24
Ahojte,
takže dovolím si dať vám sem môj návod na elektronické podanie daňového priznania/hlásenia ak máte priradený autorizačný kľúč - to znamená, že vám daňový úrad dal zariadenie typu USB kľúč.
Postup je takýto:
1. stiahnúť a nainštalovať potrebné súbory ku kľúču.
Takže ak máte disig.sk, tak stiahnete čítačku aj Siemens Card a aj certifikáty.
Toto bežným spôsobom nainštalujete. PIN, PIN2 a PUK máte uvedený na letáčiku, ktorý ste dostali ku kľúču.
Zmeňte PIN aj PIN2 - ak neviete ako na to, tak na webe: disig.sk je návod.
2. zaregistrovať sa na drsr.sk - bude vám pridelený ID kód a heslo.
3. stiahnite si zo stranky drsr inštalačné súbory z bodu 6. súbory Xades.zip a XmlPlugin.zip a SignaturePolicy2010.zip. link mi sem nedovolilo dať :(
4. prihláste sa na drsr.sk
5. zasuňte kľúč do PC a otvorte program, ktorý s ním komunikuje - napr. CardOS API - Viewer - kliknúť na Login.
6. v položke "eTax" kliknite na úvod - správa certifikátov - pridať certifikát. teraz začne komunikácia medzi PC, kľúčom a DRSR. Vypýta si PIN aj PIN2, dokument dáte podpísať. Certifikát by malo pridať.
Toto je základ úspechu.
7. ak ste toto všetko úspešne zvládli, tak cez "eTax" - výber subjektu - viete podať daňové priznanie/hlásenie.
Verím, že som niekomu aspoň trocha pomohla, že ste tento môj laicky návod pochopili.
Takže do zdarenia :)

mafi_mafi
14.04.10, 17:27
k bodu 6. som zabudla napísať, že tieto položky sú na webe drsr.sk

Gong
04.01.12, 18:36
... prosím Vás a čo mám robiť, keď som heslo na prihlásenie do eTax zabudla?

Gong
05.01.12, 08:57
Dobrý deň, skúšala som poslať mail na callcentrum@drsr.sk z môjho mailu ... gmail.com, ale mail sa mi stále vracia, v kolonke "často kladené otázky F.A.Q" na stránke drsr som si našla postup ako mám postupovať, ked som zabudla heslo a kontrolnú otázku, že mám poslať žiadanku na generovanie nového hesla a oni mi ho pošlú späť na moju mail adresu. Lenže z môjho mailu sa to nedá poslať, a ked ťuknem priamo na stranke drsr na ich uvedený mail, tak ma to prepína na outlook, ako mám postupovať, aby som získala nové heslo a mohla sa prihlásiť, ešte nikto z vás nemal takýto problém? Prosím o radu, stalo sa mi to prvýkrát, vždy si heslá ukladám, keby sa niečo stalo, ale toto je výpadok ako hrom. Dakujem

Gong
05.01.12, 14:04
Dobrý deň, skúšala som poslať mail na callcentrum@drsr.sk z môjho mailu ... gmail.com, ale mail sa mi stále vracia, v kolonke "často kladené otázky F.A.Q" na stránke drsr som si našla postup ako mám postupovať, ked som zabudla heslo a kontrolnú otázku, že mám poslať žiadanku na generovanie nového hesla a oni mi ho pošlú späť na moju mail adresu. Lenže z môjho mailu sa to nedá poslať, a ked ťuknem priamo na stranke drsr na ich uvedený mail, tak ma to prepína na outlook, ako mám postupovať, aby som získala nové heslo a mohla sa prihlásiť, ešte nikto z vás nemal takýto problém? Prosím o radu, stalo sa mi to prvýkrát, vždy si heslá ukladám, keby sa niečo stalo, ale toto je výpadok ako hrom. Dakujem
neviete mi poradiť?

Gong
05.01.12, 18:18
Dobrý deň, skúšala som poslať mail na callcentrum@drsr.sk z môjho mailu ... gmail.com, ale mail sa mi stále vracia, v kolonke "často kladené otázky F.A.Q" na stránke drsr som si našla postup ako mám postupovať, ked som zabudla heslo a kontrolnú otázku, že mám poslať žiadanku na generovanie nového hesla a oni mi ho pošlú späť na moju mail adresu. Lenže z môjho mailu sa to nedá poslať, a ked ťuknem priamo na stranke drsr na ich uvedený mail, tak ma to prepína na outlook, ako mám postupovať, aby som získala nové heslo a mohla sa prihlásiť, ešte nikto z vás nemal takýto problém? Prosím o radu, stalo sa mi to prvýkrát, vždy si heslá ukladám, keby sa niečo stalo, ale toto je výpadok ako hrom. Dakujem
prosííííííííím :-((((

srska
05.01.12, 18:28
prosííííííííím :-((((tu podáš bársčo: http://www.drsr.sk/wps/portal/podanie_dopytu najlepšie cez ie prehliadač

Gong
12.01.12, 09:39
Dobrý deň, prosím poraďte mi ako mám postupovať, chcem si ísť vybaviť el.podávanie, lenže sro, mala sídlo v Nitre, ešte v decembri zmenila sídlo do BA, náhlasila som všetko potrebné, len el.podávanie som si nestihla vybaviť min. rok. Ešte v min. roku patrila sro na DU BAII, teraz po novom je to Daňový úrad pre všetky obvody v BA. A moja otázka znie, kam mám vlastne ísť, mám si to ísť teraz vybaviť na tú ševčenkovu, kde je ten nový DU? Dakujem asi áno, nedá sa mi tam dovolať

srska
12.01.12, 09:51
ešte sedia po starom - dnes. ako bude zajtra abo v pondelok ?????? len ten hore vie

srska
12.01.12, 09:52
volaj 02/48282345

nedielka
12.01.12, 10:01
Ak mam pridelene ID a heslo, ktore som dostala pred 2rokmi k podavaniu SV, mozem podat aj DPH elektronicky alebo potrebujem este nieco k tomu? Da sa potom v elektronickom vstupe rucne vypisat dph alebo sa to da iba nacitat z uct.softveru?

srska
12.01.12, 10:09
aj tak, aj tak - načítanie xml je pohodlnejšie a hlavne rýchlejšie)

nedielka
12.01.12, 10:11
ďakujem pekne, idem to vyskusat..

Gong
12.01.12, 17:18
volaj 02/48282345
Dakujem volala som a sedia ešte po starom. :-)))

srska
12.01.12, 17:20
tak tety pomohli?

Gong
17.01.12, 16:52
Dobrý večer, bola som na du, aby som si vybavila el.podávanie, dnes mi prišiel mail, že mi sprístupnili autorizované elektronické služby, že v roli "užívateľ s obmedzeným prístupom", to čo znamená, dúfam, že podávanie dokumentov budem mať bez problémov. Nestretli ste sa s tým? Ked som tam bola osobne, dala som im reg.list spolu s plnou mocou, chcem podávať so ZEP.
Dakujem

Gong
18.01.12, 09:17
Dobrý večer, bola som na du, aby som si vybavila el.podávanie, dnes mi prišiel mail, že mi sprístupnili autorizované elektronické služby, že v roli "užívateľ s obmedzeným prístupom", to čo znamená, dúfam, že podávanie dokumentov budem mať bez problémov. Nestretli ste sa s tým? Ked som tam bola osobne, dala som im reg.list spolu s plnou mocou, chcem podávať so ZEP.
Dakujem
posúvam

rennka
31.01.12, 09:52
Dobry den,chcem sa len uistit ci je mozne podatDph, DzMV a Prehlad elektronicky, ked mame dohodu o dorucovani el.prostriedkami. Doteraz sme podavali len 1/4r. Suhrnny vykaz. Ja somteraz v1/12 podala aj tie ktore som pisala, ale niekde tu na poradebolo, ze sa el. este nedaju podavat. Ale mne to vsetko preslo adostala som aj potvrdenku. Tak ako to vlastne je, poradte prosim.

Tweety
31.01.12, 09:56
Dobry den,chcem sa len uistit ci je mozne podatDph, DzMV a Prehlad elektronicky, ked mame dohodu o dorucovani el.prostriedkami. Doteraz sme podavali len 1/4r. Suhrnny vykaz. Ja somteraz v1/12 podala aj tie ktore som pisala, ale niekde tu na poradebolo, ze sa el. este nedaju podavat. Ale mne to vsetko preslo adostala som aj potvrdenku. Tak ako to vlastne je, poradte prosim. AK to všetko prešlo, potom nie je žiaden problém a podávaj aj ďalej, veď to je možné už aj teraz, od 1.4. to už bude povinné, čiže inak sa už ani nebude dať.

rennka
31.01.12, 10:16
tiez si myslim, ze by to malo byt ok, len ma zneistil ten prisp. ze to este nie je mozne. Ak by to nebolo mozne, bud by mi nenadstavilo aktualne obdobie, alebo by mi neprisla sprava o akceptacii. Ale mne vsetko prebehlo ako malo, tak sned to bude v poriadku.

KEJKA
31.01.12, 11:00
neviem o tom, že by tu niekto písal, že nie je možné. Iba že nie je povinné.
Je však lepšie si to natrénovať, odskúšať, ked to nie je povinné, ako potom maturovať, ked už nebude iná možnosť.
Je to aj ďaleko pohodlnejšie.
Keby to nešlo, tak by ti to neprešlo. Buď kľudná a spokojná.

rennka
31.01.12, 11:11
Presne ako pises Kejka, chcela som to vyskusat, kym to nie je povinne. Ten prisp. bol ze elektr. prehlad za 4Q/11 este nie je aktualny, alebo nieco v tom zmysle, ale uz neviem kde presne to bolo, a ani nemam cas to hladat. Ale dakujem.

KEJKA
31.01.12, 13:33
to sa mohlo táýkať miez - riešila sa možnosť podať elektronicky za 4Q. Prehľad o preddavkoch, či áno a či nie
či cez ddrsr.sk, alebo cez eDane atp.......
ale ja som podala. dalo sa aj tak aj tak.

Betina2
21.02.12, 08:29
Ahojte, prepáčte, že zadám dotaz sem, nejako mi v posldených dňoch blbne vyhladávač na Porade :(
Za firmu, ktrorej robím účto externe, idem z môjho PC napojeného na net Vypísať Žiadosť o vydanie identifikátora a z tohto PC budem aj všetku komunikáciu elektronicky vykonávať. Jedná sa mi o to, že v blízkej budúcnosti (mesiac, dva, tri) budem kupovať nový výkonnejší PC práve na používanie internetu a teda aj na komunikáciu s DU. Nebude mi to nejako robiť po technickej stránke problémy? Kedže žiadost o vydanie identifikátora bude na urobená na prvom PC, a nakoniec po 2 mesiacoch budem chcieť podávať všetko z druhého PC? Neviem, či aj v tomto prípade, ale napr. pri účtovnom SW mi do žiadosti o aktivačný klúč generuje okrem iného aj číslo a meno (pomenovanie) daného PC a aj presný typ a verziu OS. A ak to nainštalujem na inom PC, alebo vymením OS na tom PC, tak to nefunguje a musím žiadať o nový aktivačný klúč....no proste že ak vymením môj terajší internetový PC za nový, či bude potrebné žiadať nanovo o vydanie identifikátora, alebo či bude komunikácia s DU bez problémov fičať aj na novom PC s použitím pôvodného identifikátora.
Ja som na tieto veci tak trochu analfabet, tak ďakujem za každú radu :)

na drsrs.sk je totiž uvedené aj toto, a najmä 1.bod ma zneistil
Upozornenie:
• Vypísanie Žiadosti o vydanie identifikátora (bod. 1) a jeho následné uloženie z emailu, ktorý Vám bude zaslaný (bod. 3), vykonajte prosím na tom istom Vašom osobnom počítači
• Zapamätajte si prosím heslo, ktoré uvádzate pri vypĺňaní Žiadosti o vydanie identifikátora (Heslo sa používa pri uložení identifikátora zo zaslaného emailu a pri každom prihlásení sa do aplikácie EZU, ktorá slúži na elektronické doručovanie podaní správcovi dane.)

Tamila
21.02.12, 09:07
Kvôli tomuto som volala na informačné číslo DRSR. Musíš si identifikátor stiahnuť na PC, v ktorom si vypisovala žiadosť. Potom si ho môžeš skopírovať na kľúč a keď ho budeš ukladať do iného PC, musíš ho uložiť presne tak, ako bol v starom PC, musí byť tá istá cesta.

Gong
25.02.12, 17:39
dobrý večer, prosím o radu, chcem podať daň priznanie dph za 1/2012, lenže ked sa prihlásim do systému, tak pri voľbe daň.priznania si nemôžem vybrať daň. priznanie za rok 2012, takú možnosť tam nemám, podávam so ZEPOM. Prosím poraďte ako mám podať daň.priznanie.

KEJKA
25.02.12, 18:13
dobrý večer, prosím o radu, chcem podať daň priznanie dph za 1/2012, lenže ked sa prihlásim do systému, tak pri voľbe daň.priznania si nemôžem vybrať daň. priznanie za rok 2012, takú možnosť tam nemám, podávam so ZEPOM. Prosím poraďte ako mám podať daň.priznanie.kam sa prihlasujješ? Možností je viacero
skús eDane -tam tlačivo DPH 2012 je, načítaš z vlastného xml, alebo natypuješ ručne.

jacekova
25.02.12, 18:17
dobrý večer, prosím o radu, chcem podať daň priznanie dph za 1/2012, lenže ked sa prihlásim do systému, tak pri voľbe daň.priznania si nemôžem vybrať daň. priznanie za rok 2012, takú možnosť tam nemám, podávam so ZEPOM. Prosím poraďte ako mám podať daň.priznanie.

Mas pravdu, nie je tam. Ja som vyplnila vo svojom programe a odniesla na DU, hoci uz skoro 2 roky posielam cez ZEP.

Gong
25.02.12, 18:30
kam sa prihlasujješ? Možností je viacero
skús eDane -tam tlačivo DPH 2012 je, načítaš z vlastného xml, alebo natypuješ ručne.
podávam elektronicky so ZEPOm cez etax, prihlásim sa a zvolím podanie dokumentov, a pri voľbe výber tlačivo DPH 2012 nie je. :-(((
v pondelok to podám poštou :-((((( otras, čo tu vlastne funguje a pre koho????

misoft
25.02.12, 18:55
Len tak bokom: sledujem agóniu Daňového riaditeľstva a daňového systému - zlé rozhodnutia "šéfov", zlé nákupy softvéru (resp. nefungujúci softvér) - žiaľ, došlo len na odvolávanie - no škody týmto osobám nik nevyčíslil, teda opäť to zaplatia daňovníci!
No keď bežný občan nezaplatí včas - BUM! - nadrbú mu pokutu. Ak máš preplatok dane a nevrátia ti ho včas - to je normálne (nemalo by byť, že by sa mali počítať úroky z omeškania?).

Jedno je isté - zlyhala štátna správa daní, zlyhali ľudia, ktorí to riadia (nie tie tetušky s kalkulačkami - tie robia, ako vedia), zlyhal MINISTER (veď je to predsa jeho rezort) - mali by platiť zo svojho nahrabaného majetku!

KEJKA
25.02.12, 19:02
podávam elektronicky so ZEPOm cez etax, prihlásim sa a zvolím podanie dokumentov, a pri voľbe výber tlačivo DPH 2012 nie je. :-(((
v pondelok to podám poštou :-((((( otras, čo tu vlastne funguje a pre koho????
ved som ti písala, nechoď cez eTax,ked tam tlačivo nie je, chod cez eDane, je to pohodlnejšie a tam tlačivo je.
ak nemáš nainštalované eDane, je to chvíľka, na hlavnej stránke drsr.sk máš veľké upozornenie eDane, stiahni, nainštaluj a podávaj.

Gong
25.02.12, 19:14
ved som ti písala, nechoď cez eTax,ked tam tlačivo nie je, chod cez eDane, je to pohodlnejšie a tam tlačivo je.
ak nemáš nainštalované eDane, je to chvíľka, na hlavnej stránke drsr.sk máš veľké upozornenie eDane, stiahni, nainštaluj a podávaj.
dakujem, nainštalujem eDane, a takto sa to tiež dá poslať elektronicky so ZEPOM - pýtam sa lebo takto som to neskúšala.

iva
26.02.12, 09:51
Pred dvomi týždňami som cez drsr.sk (http://drsr.sk/) požiadala o vydanie identifikátora. Všetky potrebné tlačivá som si vytlačila, do počítača sa mi vytvoril adresár ks.
17.2.2012 som všetky tlačivá odniesla na DU, kde som ich aj podpísala a odovzdala.
Očakávala som, že mi na môj mail príde ešte odkaz na stiahnutie certifikátu, aby som si mohla sprístupniť odosielanie výkazov mailom, ale doteraz mi nič neprišlo. Prosím, neviete, kedy mám očakávať zaslanie identifikátora mailom ? Myslela som, že to príde automaticky pár dní po tom, ako podpíšem na DU všetky papiere. Mám niekam zavolať a urgovať to ?

Prosím vás o informáciu, kedy môžem očakávať tento certifikát.

srska
26.02.12, 11:48
Pred dvomi týždňami som cez drsr.sk (http://drsr.sk/) požiadala o vydanie identifikátora. Všetky potrebné tlačivá som si vytlačila, do počítača sa mi vytvoril adresár ks.
17.2.2012 som všetky tlačivá odniesla na DU, kde som ich aj podpísala a odovzdala.
Očakávala som, že mi na môj mail príde ešte odkaz na stiahnutie certifikátu, aby som si mohla sprístupniť odosielanie výkazov mailom, ale doteraz mi nič neprišlo. Prosím, neviete, kedy mám očakávať zaslanie identifikátora mailom ? Myslela som, že to príde automaticky pár dní po tom, ako podpíšem na DU všetky papiere. Mám niekam zavolať a urgovať to ?

Prosím vás o informáciu, kedy môžem očakávať tento certifikát.keď pôjde is kons ako má

martina2006
26.02.12, 12:34
Podala som DPH a Mesačný prehľad elektronicky cez EZU, mám to v stave prijatý, mám potvrdenku o prijatí. Papierovo už nemusím nič dávať. Na DU to uvidia, keď im nefunguje ich informačný systém? Budú vôbec vedieť, že som to poslala cez EZU?

srska
26.02.12, 12:40
Podala som DPH a Mesačný prehľad elektronicky cez EZU, mám to v stave prijatý, mám potvrdenku o prijatí. Papierovo už nemusím nič dávať. Na DU to uvidia, keď im nefunguje ich informačný systém? Budú vôbec vedieť, že som to poslala cez EZU?to nie je tvoja (naša) starosť - máš (máme) potvrdenie o prijatí. ale osobne si myslím, že aspoň na el. podateľňu to príde.

dobsony
26.02.12, 15:33
Pekný deň každým ! Neviem či ja robím chybu, alebo je to chyba v systéme, že chcem vyplniť Dohodu o elektronickom doručení a nezobrazí celé okno, len čiastka, a neviem ani kontrolovať údaje ani neviem vygenerovať dohodu nakoľko neviem tam dostať? Čo sa stalo, prečo to neide, veď minulý týždeň som riadne bez problému som vyplnila a vytlačila. Neviete poradiť? Prosím!

SSAndrea
21.03.12, 08:45
Dobrý deň, prosím Vás prvý rok odosielam DP a výkazy prostredníctvom ZEP cez eDane. Pri načítaní XML súboru "výkaz o majetku a záväzkoch" za klienta mi pekne načíta DIC a ICO. Ale keď dátam súbor na podpis, tak mi miesto DIC vypíše ICO. Nemáte niekto rovnaký problém???? Už som písala včera aj na technickú podporu FS ale zatiaľ žiadne info som nedostala. skúšala som to dnes ráno aj cez eTax ale mám ten istý problém. Včera som posielala predtým aj výkaz o príjmoch a výdavkoch a daňové priznanie a neviem,či tam mi to vyplnilo správne. Môžem to nejako dodatočne zistiť?

A ešte druhý postreh. Včera keď som načítala výkaz cez XML, tak do prázdnych riadkov mi nepísalo nič. Dnes si eDane sťahovali nejaké aktualizácie a do prázdnych riadkov mi dopĺňa všade nuly. tak čo je správne? lebo doteraz som to vždy tlačila z Krosáckych programov bez núl. Jaáááj už som v riadnom strese, keby som to vedela, že to takto "pôjde" tak sa na to ZEPko môžem z vysoka ...... :mad: a radšej by som to doniesla peši....

Prikladám aj ukážku, ak by mi niekto nerozumel

SSAndrea
21.03.12, 08:57
no tá ukážka asi nie je moc čitateľná. Len neviem, ako ju pripojiť ešte raz "zväčšenú"???

SSAndrea
26.03.12, 12:36
Dobrý deň, prosím Vás prvý rok odosielam DP a výkazy prostredníctvom ZEP cez eDane. Pri načítaní XML súboru "výkaz o majetku a záväzkoch" za klienta mi pekne načíta DIC a ICO. Ale keď dátam súbor na podpis, tak mi miesto DIC vypíše ICO. Nemáte niekto rovnaký problém???? Už som písala včera aj na technickú podporu FS ale zatiaľ žiadne info som nedostala. skúšala som to dnes ráno aj cez eTax ale mám ten istý problém. Včera som posielala predtým aj výkaz o príjmoch a výdavkoch a daňové priznanie a neviem,či tam mi to vyplnilo správne. Môžem to nejako dodatočne zistiť?

A ešte druhý postreh. Včera keď som načítala výkaz cez XML, tak do prázdnych riadkov mi nepísalo nič. Dnes si eDane sťahovali nejaké aktualizácie a do prázdnych riadkov mi dopĺňa všade nuly. tak čo je správne? lebo doteraz som to vždy tlačila z Krosáckych programov bez núl. Jaáááj už som v riadnom strese, keby som to vedela, že to takto "pôjde" tak sa na to ZEPko môžem z vysoka ...... :mad: a radšej by som to doniesla peši....

Prikladám aj ukážku, ak by mi niekto nerozumel

Dobrý deň, dnes mi konečne odpísali zo servisu drsr. Tak posielam info, ak by mal niekto rovnaký problém. Lebo mne to robí pri všetkých klientoch pri odosielaní výkazu o majetku a záväzkoch.
Vyjadrenie z drsr:
"Vsetky podania ktore ste urobili su v poriadku. Najdete ich cez historiu komunikacie na portali FR SR. Nespravne zobrazenie udajov pri podpise bude odstranene. Toto zobrazenie nema vplyv na udaje ktore ste vyplnili v tlacive, maju len informativny charakter."

ani1
26.09.12, 15:28
Kvôli tomuto som volala na informačné číslo DRSR. Musíš si identifikátor stiahnuť na PC, v ktorom si vypisovala žiadosť. Potom si ho môžeš skopírovať na kľúč a keď ho budeš ukladať do iného PC, musíš ho uložiť presne tak, ako bol v starom PC, musí byť tá istá cesta.

Mám podobný problém, mám identifikátor, ale potrebujem ho prekopírovať na druhé PC, kde mám komplet účto a neviem, kde ho mám hľadať ???? ako sa to volá?? nejako to neviem v počítači nájsť, pomôže mi niekto ???? Veľmi ďakujem za pomoc.... !!

srska
26.09.12, 16:58
Mám podobný problém, mám identifikátor, ale potrebujem ho prekopírovať na druhé PC, kde mám komplet účto a neviem, kde ho mám hľadať ???? ako sa to volá?? nejako to neviem v počítači nájsť, pomôže mi niekto ???? Veľmi ďakujem za pomoc.... !!dá sa to - hľadaj vo svojom pc zložku pki-fs http://www.porada.sk/t190688-p2-eletronicke-podavanie.html#post2022653