PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : nie je nainštalovane zvukove vystupne zariadenie



beee
28.04.10, 17:10
ahoj,
prosim vas nejde mi na notebooku zvuk. ked si dam spravcu zariadeni tak tam ani nie je polozka sound??? co to znamena - treba novu zvukovku
...skusal som aj nainstalovat ovladac, ktorym sa v minulosti tento problem vyriesil.
dakujem velmi pekne za pomoc

zamestnankyna
29.04.10, 07:06
Aký máš notebook?

salvosko
29.04.10, 08:04
Aky notebook, presne typ a aky operacny system?

beee
29.04.10, 09:17
Notebook: Toshiba Satellite U305-S5077
Operačny: windows vista 32-bit

zamestnankyna
29.04.10, 09:45
Tak skús nainštalovať tento (http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/support/downloads/driver_audio_realtek_os2008015a.exe) ovládač.

Zamoro
29.04.10, 11:57
Treba nainstalovat ovladac podla znacky tvojej zvukovej stranky.Najcastejsie sa vyskytuje na stranke vyrobcu danej zvukovej karty.

beee
29.04.10, 13:32
dakujem Vam vsetkym za snahu pomoct. Ono to naskocilo po niekolkych dnoch uplne samo (bez instalacie akehokolvek ovladaca). takze chvilu to dufam vydrzi, ale urcite nieco nebude v poriadku.
dakujem vam este raz za ochotu a pomoc.

Budo137
23.01.11, 18:23
Prosim aj ja potrebujem helpnut mam pocitac
HP pavilion dv6650ec
windows 7 enterprise
pls aky ovladac

misoft
23.01.11, 18:31
Skús tu: http://www.user-guides.co.uk/download/drivers/driverspavilion/drivers-pavilion-dv6650ec-windows-download.html
a
http://www.general-search.com/download/hp-pavilion-dv6650-driver-w7
a
http://www.uploadcity.com/?q=hp+pavilion+dv+6650+ec+xp+drivers+rar

x8iwus8x
14.07.11, 10:33
Mám problém na notebooku sa mi raz za čas akutalizuju nejake veci a tento krat sa nieco pokazilo ked sa to doinstalovalo z nicoho nic mi nejde zvuk na zvukovom okienku je cervený križik co mam robit?
značka notebooku je : HP Pavilion dv6000

Vlado40
14.07.11, 15:38
Stiahni si ovládač na zvukovku zo stránky podľa OS :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&product=1842155

Adrián Illéš
24.08.12, 10:10
Povedzte mi čo mam spraviť ked si zapnem komp a nič nepočujem, ukazuje mi ze (nie je nainštalované zvukové vstupné zariadenie):confused: Pomôžte mi...

sthruska
24.08.12, 10:21
Tak ho nainštaluj. Mal by si mať CD od matičnej dosky. Tam to je.

Adrián Illéš
24.08.12, 16:35
nic k tomu nemam mam ho od kamosa viem ibe ze je to win 7

misoft
24.08.12, 17:17
Tak si zisti, akú tam máš dosku (typ, výrobca) - stiahni z netu zo stránky výrobcu a nainštaluj. Teraz väčšinou sú Realtek-y

Adrián Illéš
27.08.12, 18:02
mam realtek , nainstaloval som ho a nic

misoft
27.08.12, 18:16
Napíš, čo to máš vlastne za strojovňu - bez toho je to ako čítať v kryštálovej guli.

Lucy1641982
10.09.12, 19:25
Dobry vecer mam problem so zvukom ak kliknem na ikonku zvuk tak tam je cerveny krizik a pise ze nieje nainstalovane zvukove zariadenie,skusala som uz vela razy instalovat ten spravny ale stale sa to nevyriesilo..notebook mam Asus Eee 1015 PE stahovala som to zo stranok vydavatela cize asus ale nic uz som zufala. windows mam 7 home premium dakujem za kazdu radu

misoft
10.09.12, 20:07
http://adf.ly/9lkcV - klikni na SKIP AD - objaví sa okienko na stiahnutie, daj uložiť. Je to *.zip súbor - rozbal si ho niekam na HDD - potom (po rozbalení) len nájdi setup.exe a postupuj podľa inštrukcií.
Alebo tu:
http://www.driverlook.com/asus-eee-pc-1015px-netbook-driver-windows-7-32bit/
-dole je zoznam ovládačov - hľadaj Realtek ALC269 Audio Driver - a download -
skrátená cesta http://www.driverlook.com/download/2525/asus-eee-pc-1015px-realtek-alc269-audio-driver-windows-7-32bit/
-opäť postup ako vyššie.

Lucy1641982
10.09.12, 20:46
nainstalovala som to uz takto dnes rano a aj teraz a stale nejde zvuk :(

misoft
10.09.12, 20:53
Mrkni sa do Správcu zariadení (Start-Ovladaci panel-Správca zariadeni) pod Sound, video and....... či sú tam vymenované zvukové zariadenia - mohlo by tam byť niečo ako REALTEK High Definition Audio. Klikni na to PTM, Vlastnosti a zistíš, čo ti tam píše. Prípadne či tam "nekričí" trojuholník. Potom môžeš opäť PTM Aktualizovať softvér ovládača a zadáš ten, ktorý si stiahla.

Lucy1641982
11.09.12, 18:27
tak pozrela som to a ani len zvuk,sound,audio alebo to realtek nic take tam nemam akokeby ani nebola zvukova karta ale znami mi to prezrel a zvukova tam je tak neviem vypisuje mi tak zlty trojuholnik na unknow device na radicoch univerzalnej smernice a vzdy ked to chcem preinstalovat tak mi to nenainstaluje spravne ale neviem ani nazov kedze je to unknow device ci to je nieco zo zvukom.

Vlado40
11.09.12, 22:47
Sťahovala si aj zo stránky ASUS ?
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=Eee%20PC%201015PE&p=20&s=1&os=29&hashedid=ymgu9dBCiMSvFwgn

Lucy1641982
12.09.12, 14:04
ano skusila som to stiahnut aj zo stranky asus ale aj tak to nejde ja tam vo spravcoch zariadeni ani nemam to sound,audio,game controler tak neviem v com moze byt chyba

Lucy1641982
12.09.12, 18:22
teraz som skusila zapojit reproduktory a ide z nich piskanie ale ked prehravam hudbu tak nic a stale je na audio cerveny krizik, a tak isto pri preinstalovani mi vypise ze poziadajte o pomoc jeho vyrobcu

misoft
13.09.12, 16:55
Možno by stál za pokus drastickejší spôsob - v Správcovi zariadení odobrať zvukovú kartu (ako keby tam nebola) - potom dať reštartovanie počítača. Ten pri nábehu kontroluje a overuje dostupný hardvér (klávesnica, myš, pad, grafika, zvukovka, USB, opt. mechanika) a keď narazí na niečo, čo nie je pripojené, nainštaluje ho do OS (nájde ho a pripraví).

lakky
19.10.12, 18:33
potrebjem tiež zvukové výstupné zariadenie na Asus F5N
Windows 7 Ultimate 32bit

mecky
19.10.12, 18:48
potrebjem tiež zvukové výstupné zariadenie na Asus F5N
Windows 7 Ultimate 32bit
skus toto
ftp://WebUser:r3iZ6vJI@209.222.7.36/pc/audio/32bit_Vista_Win7_Win8_R270.exe

misoft
19.10.12, 18:49
Zistiť, akú tam máš zvukovú kartu - potom na stránku výrobcu NB (ASUS) a stiahnuť podľa NB a OS audio driver. Alebo použiť audio ovládače pre Vistu 32-bit (mali by byť podobné)
Skús aj tu: http://drp.su/drivers/notebooks/?v=ASUS&m=F5N&id=626&l=en

cafe66
25.03.13, 19:27
Ahojte prosím vás tiež potrebujem nainštalovať zvukové výstupné zariadenie na - HP Compaq 6735s
32-bitový operačný systém
Ďakujem za pomoc.

misoft
25.03.13, 20:23
http://www.sitokurvavygoogluj.sk?s=hp compaqHP Compaq 6735s audio driver

Fayst
23.11.13, 17:58
Ahoj. Ako mám ikonku dole v pravom rohu zvuku tak tam mam krížik a píše mi tam tiež že nemám nainštalované zvukové výstupné zariadenie. Bol som aj pri správcovy zariadením v sekcii Sound, video and game controller. Mám tam Bloothut audio device potom IDT Hight Definition Audio CODEC a Intel (R) Zvuk pre obrazovky no to zariadenie mi nejde.
Mám ProBook 4530s windows7 64bit

misoft
23.11.13, 18:03
Klikni PTM na ikonku repáčika - malo by sa zobraziť menu - vyber Prehrávacie zariadenia. V časti Prehrávanie by mal byť zoznam dostupných zariadení. Vyber Speakers a daj ako predvolené. Je celkom možné, že nie je vybrané žiadne, alebo je nastavené bluetooth audi device (to asi skôr!), ktoré to vysiela cez bluetooth (nie cez repráky).

avalik
23.11.13, 18:51
Ak v zozname prehravacich zariadeni ako pise misoft nevidis speakers ... stlac PTM a zaskrtni "Zobrazit odpojene zariadenia" - a pokracuj zaskrtnutim zvoleneho zariadenia

Fayst
24.11.13, 14:57
Tak v zariadeniach mám Reproduktory / HP
IDT Hight Definition AUDIO CODEC
Predvolené zariadenie
A ešte komunikácia slúchatká a tiež to isté pod tým tak som klikol pravím a ale už tam bolo zaškrtnuté zobraziť odpojené zariadenia tak som to dal preč a odznova som to zaškrtol, bolo tam aj zobraziť vypnuté zariadenia to nebolo odškrtnute tam som to zaškrtol ale aj tak sa nič nové neukázalo. Mám tam tie reproduktory a slúchatká a pri oboch zelené fajky. Ked sa mi zrušil zvuk tam som stahoval aktualizáciu z HP Support Assistent ale neúspešne a potom mi to odyšlo. Skúsil som ju znova nainštalovať ale neúspešne.

misoft
24.11.13, 15:10
Nie je to síce presne na tvoj typ, ale je to pre HP - skús podľa tohto návodu: http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Audio-Video-Monitors/IDT-High-Definition-Audio-CODEC-NO-SOUND-PROBLEM/td-p/2490461
Problémom je asi to, že nie je nájdená správna cesta k ovládaču, ktorý je síce prítomný a detekovaný, ale neaktivovaný.
V podstate ide o to - odobrať ovládač IDT zo systému (systém ho neuvidí), reštartovať, systém objaví zvukovú kartu a bude hľadať k nej ovládač. Nájde a nainštaluje a dá mu prioritu Predvolený. A malo by to fungovať.

Fayst
06.12.13, 16:41
Teraz mi tam píše Nie sú zapojené reproduktory ani slúchadlá. To si mám zapojiť nejaké repráky? Skúsil som niečo zapnúť tam kde mám tie AUDIO veci no píše mi tam že všetko pracuje správne tak neviem.

Fayst
06.12.13, 17:20
Stiahol som si GTA SA a píše mi tam toto: Grand Theft Auto SA cannot find Audio card installed Takže asi niečo zo zvukovou kartou, a to znamená že mi teraz nepôjdu hry?

misoft
06.12.13, 18:00
Stiahol som si GTA SA a píše mi tam toto: Grand Theft Auto SA cannot find Audio card installed Takže asi niečo zo zvukovou kartou, a to znamená že mi teraz nepôjdu hry?
Hry pôjdu, ale sa musíš naučiť posunkovú reč :D

Ale máš to tam jasne napísané: nemôže nájsť zvukovú kartu - t.z. nemáš asi ovládače zvukovej karty. Otázka: prehráva ti PC hudbu, zvuk filmov? Čo ukazuje správca zariadení? Ikonka repráčika je aktívna? Podal si málo informácií - to musíme hádať?

Fayst
06.12.13, 19:10
Nie PC hudbu mi neprehráva ani zvuk filmov a čo mám v správcovy zariadení som už predsa písal nič sa nezmenilo. Pri prehrávacich zariadeniach mám tie reproduktory a slúchadlá a pri nch zelené fajky no mám tam aj Digital Audio (HDMI) a tam mi píše že je to nezapojené no nikde nieje nič kde by sa to dalo zapojiť iba vypnúť a t ked som dal tak sa nič nezmenilo vypnúť tam bolo stále :-D

A pri tej ikonke mám krížik.

misoft
06.12.13, 19:22
Digital Audio HDMI je presmerovanie na HDMI konektor - toto sa používa, ak prepájaš PC a TV cez HDMI. Inak sa to nepoužíva. Správne by si mal mať Speakers.

Fayst
07.12.13, 13:48
Také niečo ako Speakers tam nemám :(:(

misoft
07.12.13, 13:50
Klikni na ikonku repráčika (vpravo dolu) PTM a vyber Možnosti ovládania zvuku: tam by mali byť možnosti - a možno tam by malo byť to HDMI, Speakers......

Fayst
07.12.13, 16:28
A hele ešte niečo odvtedy čo sa mi to stalo mi nejdu videa na youtube. Asi po 1sekunde to sekne a začne odznova. Takto sa to opakuje asi 2-3krát a potom mi už video nejde.
A v tých možnostiach to tam mám to IDT, zaškrtol som to no nič.

misoft
08.12.13, 00:07
IDT - t.z. integrovaná zvukovka. Tak potom skús stiahnuť ešte kodeky http://download.cnet.com/IDT-High-Definition-Audio-CODEC/3000-2120_4-197119.html

Fayst
08.12.13, 12:06
Som to stiahol. Nainštalovalo mi to a reštartovalo mi to počítač. No nič sa nezmenilo a ked som spustil diagnostiku tak mi napísalo že Zariadenie IDT Hight Definition Audio CODEC má problém s ovládačom.

misoft
08.12.13, 12:09
Takže aj ovládač potrebuješ na zvukovú kartu - tu: http://drivers.softpedia.com/downloadTag/IDT+High+Definition+Audio+Driver
Vyber podľa operačného systému, stiahni, nainštaluj.

Fayst
08.12.13, 17:59
No asi som to stiahol, no je tam viac Aplikácii tak neviem ktoré spustiť. Skúsil som ich spustiť no voláko to nejde.

Fayst
08.12.13, 18:04
No teraz ked prejdem do sekcie prehrávacie zariadenia alebo nahrávacie tak tam nemám nič iba to MDMI a v správcov& zariadení mi pri tom IDT CODEC ukazuje žltý výkričník.

misoft
08.12.13, 20:21
Prezrel som si celú "komunikáciu" tvojho problému - posledný pokus. Stiahni stade: http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdDetails/?sp4ts.oid=5060882&spf_p.tpst=swdMain&spf_p.prp_swdMain=wsrp-navigationalState%3Didx%253D%257CswItem%253Dob_112 039_1%257CswEnvOID%253D4058%257CitemLocale%253D%25 7CswLang%253D%257Cmode%253D%257Caction%253DdriverD ocument&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken ovládač zvukovej karty pre tvoj noťas a OS, ulož si ho. Potom prejdi do Správcu zariadení, nájdi si zvukovú kartu, daj Aktualizovať ovládač a keď bude pýtať, zadaj cestu (podstrč) ten stiahnutý.

Fayst
09.12.13, 16:46
To som si už stiahol a mám to v notasi a keď dám aktualizovať ovládač píše je je to aktuálne.

misoft
09.12.13, 18:43
Tak ďalší pokus - v Správcovi odober zariadenie - zvukovú kartu, potom reštartuj PC. Ten musí zistiť nové zariadenie (ZK) a bude hľadať pre ňu ovládač. Mal by nainštalovať ho a aktivovať.

Fayst
10.12.13, 13:26
To som tiež už skúšal, no pri repráčiku je stále červený krížik.

misoft
10.12.13, 18:09
To som tiež už skúšal, no pri repráčiku je stále červený krížik.
Takže sa musíš pozrieť aj do BIOSu - či náhodou nie je v ňom zvuková karta deaktivovaná - pretože po odobratí a reštartovaní by ju Windows musel detekovať a priradiť jej IRQ a inštalovať ovládač.....

Fayst
12.12.13, 17:33
Sorry, ale ja sa do toho moc nevyznám. Kde mám nájsť ten BIOS? A prosím ospravedln moju hlúposť :D

vlado 33
12.12.13, 18:05
Aktualizuj Bios a budeš mať predvolene nastavenia od výrobcu. Potom inšaluj audio driver. http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdHome/?sp4ts.oid=5060882&spf_p.tpst=swdMain&spf_p.prp_swdMain=wsrp-navigationalState%3DswEnvOID%253D4058%257CswLang%2 53D116%257Caction%253DlistDriver&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken

misoft
12.12.13, 18:11
Sorry, ale ja sa do toho moc nevyznám. Kde mám nájsť ten BIOS? A prosím ospravedln moju hlúposť :D
Pri bootovaní (spúšťaní) musíš stláčať určitú klávesu (podľa typu NB a BIOSu - často F2, F8, Del, Esc (bez znalostí BIOSu a NB ťažko radiť).

Príklad:

http://www.betaarchive.co.uk/imageupload/1246672163.or.17563.png

Potom by sa vybralo Load Optimized Default - to nastaví BIOS tak, aby všetko "fungovalo"

http://rwlabs.com/images/articles/gigabyte/x58_ud4p/ex58_ud4p_019.jpg
Prípadne hľadať:
http://s018.radikal.ru/i501/1201/0f/78b17c734176.jpg - Onboard Audio Function - dať Auto, alebo Enable

A nakoniec Save & Exit Setup.

Fayst
12.12.13, 18:41
OK idem to skúsiť.

Fayst
12.12.13, 18:50
No niak to nevyšlo. Vypol som notas a zapol. Začal sa mi načítavať Windows no potom sa mi hneď ukázali používatelia a žiadny text mi nezobrazilo ako to tam máš ty.

misoft
12.12.13, 18:56
Bol si pomalý :D. Musíš stláčať ihneď po zapnutí - klasicky ťukať uvedenú klávesu ihneď po stlačení vypínača - inak nestihneš.

Fayst
13.12.13, 14:29
No, takže niečo s BIOSOM tam bolo no žiadne Audio nič, iba niaky uptade, ale to taktiež nešlo. Boli tam aj iné veci no niečo zo zvukom nie.

Fayst
13.12.13, 20:34
OK, už som mal toho pokrk tam som preinštaloval Windows a teraz všetko šlape a aj vela vecí sa zmenilo k lepšiemu. A chcem ti misoft podakovať za snahu ;)

misoft
13.12.13, 20:38
;)