PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Nejde mi zvuk na PC reproduktoroch



Tomino1801
29.06.10, 15:28
Ahojte,
mám taký problém z reproduktormi. Vôbec mi nejdú. Keď do nich strčím slúchadla tak fungujú ale keď ich dám von tak reproduktory zase nejdú, dokonca aj winamp ide bez problémov. Totiž predtým som celú repro sústavu odpojil a potom znovu zapojil a potom to už nešlo :(. Snažil som sa to vyriešiť cez Control Panel. A tu je ďalší problém. Keď ho chcem spustiť tak sa mi objaví taká tabuľka kde je na výber: Debug, Send error report a Dont Send. Keď dám Debug a Dont Send nič sa nestane ale keď dám Send error report tak sa niečo začne načítavať a potom zase nič. Prosím čo mám robiť :confused:. Poprosím rady a tipy ohľadom reproduktorov aj ohľadom toho Control Panelu. Vopred Ďakujem.

Vlado40
29.06.10, 15:35
Ahojte,
mám taký problém z reproduktormi. Vôbec mi nejdú. Keď do nich strčím slúchadla tak fungujú ale keď ich dám von tak reproduktory zase nejdú.

Ja som ešte nikdy nedával slúchadla do reproduktorov.Zrejme si myslel výstup zvuku zo zvukovej karty.Máš XP ?

Tomino1801
29.06.10, 16:35
Ja som ešte nikdy nedával slúchadla do reproduktorov.Zrejme si myslel výstup zvuku zo zvukovej karty.Máš XP ?
Áno mám XP. Ale najnovšie to už ani cez sluchadlá nejde. Skús vypnúť PC a pri vypnutom ich vypojiť a znova zapojiť a zapnuť PC.

Vlado40
29.06.10, 16:39
Áno mám XP. Ale najnovšie to už ani cez sluchadlá nejde. Skús vypnúť PC a pri vypnutom ich vypojiť a znova zapojiť a zapnuť PC.

Na zapojenie repro nemá vplyv či je PC zapnuté alebo vypnuté.Skontroluj si správcu zariadení , alebo odinštaluj zvukovú kartu ,daj reštart a skús znovu nainštalovať zvukovku.

Vyhľadaj si tu na Porade tému zvuk.

Tomino1801
29.06.10, 17:00
Na zapojenie repro nemá vplyv či je PC zapnuté alebo vypnuté.Skontroluj si správcu zariadení , alebo odinštaluj zvukovú kartu ,daj reštart a skús znovu nainštalovať zvukovku.

Vyhľadaj si tu na Porade tému zvuk.
A čo konkrétne tam mám skontrolovať v tom správcovi a kde v PC sa nachádza???

Tomino1801
29.06.10, 17:00
A nevieš aj čo je s tým Control Panelom???

Vlado40
29.06.10, 19:12
Nezakladaj dve témy .

Tomino1801
29.06.10, 19:40
Tak mi porad ohladom tych reproduktorov prosim som s toho na nervy na pc vyriesim dokonca mi raz uz repraky nesli a tom som vyriesil ale teraz fakt neviem tak mi pomoz prosim. Ja som ich totiz odpajal od PC komplet celu sustavu a potom znova zapojil do pc.

220870
29.06.10, 20:02
Nie sú rpr pokazené?poškodený kábel?Mne to tiež pred pár mesiacmi takto blblo ale neviem si spomenúť ako som to vyriešil.Bolo to niekde v nastveniach zvukovej karty.

Tomino1801
29.06.10, 20:05
nie repraky funguju iba ked su v nich sluchadka...a kde najdem tie nastavenia zvukovky

Vlado40
29.06.10, 20:10
nie repraky funguju iba ked su v nich sluchadka...a kde najdem tie nastavenia zvukovky


Kde zapájaš slúchadla.Do konektoru vzadu na zvukovke ?Výstup zo zvukovej karty je zelená zdierka , tam daj slúchadlá či funguje zvuk.V druhej téme píšeš , že si nainštaloval ATI Radeón.Tieto ovládače niekedy zmenia nastavenie zvuku.Pozri sa ktorú zvukovú kartu máš prednastavenú.

Vlado40
29.06.10, 20:23
Klikni pravé tlačidlo na Tento PC-vlastnosti-Hardver-Správca zariadení a sú Radiče zvuku .. nemal by si pri nich mať žltý výkričník alebo otáznik ak máš tak treba nainštalovať ovládače.

Klikni pravé tlačidlo na ikonu zvuku na hlavnej lište,ten malý reproduktor,potom upraviť vlastnosti zvuku-Zvuk a tam sa pozri čo máš nastavené ako predvolené zariadenie.Klikni na malú šipku ,rozbalí sa ponuka ak tam máš aj nejakú inú zvukovku v ponuke ,tak to zmeň a potvrď OK.
V ponuke hlas máš tam aj testovať hardver a aj tam sa pozri čo máš ako predvolené zariadenie.

Tomino1801
12.07.10, 12:04
Mám Realtek AC97 Audio, žltý výkričník tam nie je a stále zvuk nejde.

Stevo5
12.07.10, 13:01
Ahoj Tomino.
Vlado40 sa ťa snažil naviesť na správne odpovede, ale neodpovedáš na všetko. Z tvojich odpovedí neviem vylúštiť kde by mohla byť chyba.
Skús odpovedať na toto:
- Ak odpojíš reproduktory od počítača a miesto toho dáš slúchadlá - je zvuk v slúchadlách v poriadku?
- niekde vyššie si písal že reproduktory fungujú len ak do nich zapojíš slúchadlá. Vysvetli - je na nich zdierka pre slúchadlá a ak do tej zdierky pripojíš slúchadlá tak zvuk ide aj z reproduktorov? Alebo len zo slúchadiel?
- neskúšal si tie reproduktory napojiť aj na iný zdroj ako na počítač - napríklad wolkmen, magnetofón a podobne?

Tomino1801
12.07.10, 15:16
Keď odpojím repráky od PC a dám slúchadlá zozadu PC ide zvuk v poriadku, keď pripojím slúchadlá zvuk ide zo slúchadiel keď ich odpojím zvuk nejde a áno celú repro sústavu som odpájal od PC a napájal na MP3 predtým ešte išli ale keď som ich odpojil nesli už ani cez MP3 ani na PC....

Vlado40
12.07.10, 15:27
Reproduktory majú svoj napájací zdroj + zosilovač ,zabudovaný v tom reproduktore na ktorom je hlasitosť.Ak reproduktory máš zapnuté a dotkneš sa o konektor ,ktorý ide z reproduktorov ,tak musíš počuť v reproduktoroch zvuk ,že si sa dotkol.Môžeš si aj pridať hlasitosť.Nie je nič neobvyklé ak odíde napájací zdroj ,alebo aj zosilovač v reproduktoroch.Možno je to ten prípad.Možno je chyba iba v konektore.Treba sa na to pozrieť ,ale to musíš byť trochu aj rádioamatér.

Tomino1801
12.07.10, 15:29
A čo s tým?

Stevo5
12.07.10, 15:31
Tomino - skúsil si to po sebe prečítať?
"Keď odpojím repráky od PC a dám slúchadlá zozadu PC ide zvuk v poriadku" - to je v poriadku, znamená to že chyba teda nebude v počítači, ale v zosilovači na reproduktoroch alebo v reproduktoroch.
Ale ! ! ten zbytok nie je zrozumiteľný !!
Citujem a upravené:
"keď pripojím slúchadlá (kam?) zvuk ide zo slúchadiel keď ich odpojím zvuk nejde (ale veď je samozrejmé že zvuk nejde ak slúchadlá odpojíš - alebo si myslel reproduktory?) a áno celú repro sústavu som odpájal od PC a napájal na MP3 predtým ešte išli ale keď som ich odpojil nesli (slúchadlá alebo reproduktory?) už ani cez MP3 ani na PC....

Tomino1801
17.07.10, 08:01
keď pripojím slúchadlá DO REPRAKOV zvuk ide zo slúchadiel keď sluchadla odpojím zvuk nejde vobec a yvuk ide este vtedy ked ich pripojim do zelenej dierky vzadu na PC miesto reprakov

Tomino1801
17.07.10, 08:03
celú repro sústavu som odpájal od PC a napájal na MP3 predtým ešte REPRODUKTORY na PC išli ale keď som ich odpojil nesli už ani cez MP3 ani na PC...

Stevo5
17.07.10, 10:07
Na 99% je počítač a káblovanie v poriadku.
Vyzerá to na to že ti odišiel zosilovač v aktívnych reproduktoroch. Len pre istotu - máš to v zásuvke? Mal by sa ti na to pozrieť niekto kto sa vyzná v eklektrotechnike, možno to bude len nejaká poistka, možno väčšia porucha.
Alebo potom nejaký servis. Ale to už zváž cenu opravy oproti cene nových reproduktorov.

Vlado40
17.07.10, 11:05
Ak máš reproduktory také ,že do nich môžeš pripojiť slúchadla , tak tie slúchadla pripoj k reproduktorom a skús pridávať hlasitosť na reproduktoroch prípadne aj basy a výšky ak to reproduktory majú ,nie hlasitosť v PC .Ak hlasitosť na reproduktoroch funguje ,tak zosilovač by mal byť v poriadku.Ak pripojíš slúchadlá k reproduktorom ,tak reproduktory sa zvyknú odpojiť ,zvuk ide do slúchadiel.Ak slúchadlá odpojíš ,tak vtedy sa zapnú reproduktory.Možno je chyba iba v konektore na reproduktoroch ,ktorý môže byť poškodený a po vybratí slúchadiel neprepne späť reproduktory.

Tomino1801
18.07.10, 17:23
Tak čo mám teda skúsiť ešte...Prosím poraďte ešte aspoň niečo.

Vlado40
18.07.10, 17:36
Skúsil si to podľa príspevku 22

Tomino1801
18.07.10, 17:59
Skúsil, ale veď konektor je v poriadku nie je poškodený veď je to vidno...ja už neviem.

Vlado40
18.07.10, 18:06
Konektor zvonku je v poriadku ,ale vo vnútri je pliešok-kontakt ,ktorý sa nevracia a tým sú reproduktory vypnuté aj keď sú slúchadla odpojené.Musíš rozobrať reproduktor.

Tomino1801
19.07.10, 07:17
Ale to nemôže byť chyba v tomto...veď mne tie repráky išli a keď som celú repro sústavu odpojil a pripojil do MP3 tak vtedy prestali fungovať potom som ich pripojil k PC a nešli už ani tam. A nemyslím si že odpojením reprákov od PC sa stane niečo s tým kontaktom a že odpojenie reprákov má za príčinu to že nejdú to nie.

Vlado40
19.07.10, 08:35
V PC chyba nie je ,zvuk z PC funguje , tak iba repro ,alebo kábel .Daj ich do servisu ,alebi s kúp iné,ináč tu budeš dlho písať a hľadať chybu.Takáto chyba sa nehľadá mesiac ale 5 minút.

Chobot
19.07.10, 08:46
Ale to nemôže byť chyba v tomto...veď mne tie repráky išli a keď som celú repro sústavu odpojil a pripojil do MP3 tak vtedy prestali fungovať potom som ich pripojil k PC a nešli už ani tam. A nemyslím si že odpojením reprákov od PC sa stane niečo s tým kontaktom a že odpojenie reprákov má za príčinu to že nejdú to nie.

Vieš čo, vykašli sa na všetko a kúp si nové repráky. ;)

Neviem, čo viac ti ešte môžeme poradiť. :rolleyes: Trebalo by to vidieť na živo a skúsiť. Ak chceš, môžem sa ti na tie repráky pozrieť a premerať káble, či niečo vnútri nie je poškodené alebo či káble nie sú prerušené. Odkiaľ si?

Tomino1801
19.07.10, 11:53
mám známeho ešte ktorý rozumie PC, spýtam sa jeho...vám sa to povie kúpiť nové repráky stane sa mi to o dva roky zase a budem musieť kúpiť ďalšie nové repráky nie každý má nato aby kupoval repráky ako chlieb v obchode...

Chobot
19.07.10, 12:14
mám známeho ešte ktorý rozumie PC, spýtam sa jeho...vám sa to povie kúpiť nové repráky stane sa mi to o dva roky zase a budem musieť kúpiť ďalšie nové repráky nie každý má nato aby kupoval repráky ako chlieb v obchode...

Prosím ťa, aké repráky používaš pre prácu s PC? Ved za 20 EUR už máš tak výkonné repráky, že nimi môžeš susedov budiť! Veď nemusíš každé 2 roky kupovať nové, pokiaľ ich si ich nepokazíš. Určite si s niečím experimentoval a tak si ich odpálil.

Aj keby to boli výkonnejšie, aj tak by nestáli viac ako 40 EUR tak mi nehovor, že nemáš na nové - tu máš aj so subwoferom:

http://www.datart.sk/katalog/PC-reproduktor-Logitech-X210.html?utm_source=najnakup&utm_medium=vyloha&utm_campaign=vse

jojom
19.07.10, 14:17
A tu aj lacnejšie: http://www.shark.sk/default.aspx?content=SHOP&nparams=typ_t;280101