PORADA.sk
PORADA.sk

Zobraziť plne funkčnú verziu príspevku : hdmi scart..



Palike852
30.08.10, 15:12
potreboval by som prepojit notebook s TV.. na nb mam hdmi a v TV len scart ... nasiel som na internete nieco taketo..
twinner.com.tw/SearchProduct/ProductContext.php?Product_SN=113705

ale neviem ci sa to da kupit niekde na slovensku.. alebo ci je to vobec mozne.. neviete mi poradit?..

Stefan2005
30.08.10, 15:22
potreboval by som prepojit notebook s pc.. na nb mam hdmi a v pc len scart ...

... ešte som sa nestretol s PC, ktorý by mal scart :rolleyes:

salvosko
30.08.10, 15:26
Notebook s PC cez HDMI = SCART??? Toto je haluz.

jojom
30.08.10, 15:30
http://ok-shop.sk/konvertory/hdmi/konvertor-hdmiscart-wentronic.html

Palike852
30.08.10, 15:40
jaaaj chlapci zle som to napisal :D nb s TV... uz som to opravil..

Palike852
30.08.10, 15:43
ok-shop.sk/konvertory/hdmi/konvertor-hdmiscart-wentronic.html


a ten kabel co som daval ja?... to je trosku draha sranda tamto tam...preto som si myslel ze by to mohol byt len taky kabel ako som daval stranku..

Stefan2005
30.08.10, 15:44
jaaaj chlapci zle som to napisal :D nb s TV... uz som to opravil..

... no to je už iné :)


http://ok-shop.sk/konvertory/hdmi/konvertor-hdmiscart-wentronic.html

- Input: Scart
- Output: HDMI

Palike852 by to potreboval opačne...

Deiky
30.08.10, 16:29
HDMI je digital, SCART je analog takze len tak kablom neprepojis potrebujes convertor Je tu uz link bezneho neprepojis...
http://www.hdtvsupply.com/scart-hdmi-converter.html

Stefan2005
30.08.10, 18:47
HDMI je digital, SCART je analog takze len tak kablom neprepojis potrebujes convertor Je tu uz link bezneho neprepojis...
http://www.hdtvsupply.com/scart-hdmi-converter.html

áno, konvertor potrebuje - ešte raz - nie zo SCART na HDMI, ale z HDMI na SCART
napr. http://www.grandbeing.com/product/HS0101%20001.htm

Palike852
30.08.10, 19:45
a naco je potom ten kabel na ktory som link daval hore?...

Stefan2005
30.08.10, 20:00
a naco je potom ten kabel na ktory som link daval hore?...

... čuduj sa svete, jeden písal o tom, že prepojenie týmto káblom mu funguje.
treba to odskúšať (v každom prípade lacnejšie riešenie ako prevodník:)) - závisí i od TV.

Diskusia na túto tému: http://www.hojko.com/pc-tv-t143515.html

Palike852
30.08.10, 22:08
no.. len on tam pisal ze ma LCD.. ja mam stare CRT.. ale uvidim no.. zajtra skocim do mesta mrknut ci niekde nemaju ten kabel..a ci s tym nemaju skusenost.. vdaka za vsetky rady ;)

Chobot
31.08.10, 00:06
... čuduj sa svete, jeden písal o tom, že prepojenie týmto káblom mu funguje.
treba to odskúšať (v každom prípade lacnejšie riešenie ako prevodník:)) - závisí i od TV.

Diskusia na túto tému: http://www.hojko.com/pc-tv-t143515.html

Zaujímavé, že použil ten istý obrázok, ako odkazoval palike. Podľa mňa to tiež nie je možné, pokiaľ všetky konektory sú štandardne zapojené. HDMI (http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi)a SCART (http://en.wikipedia.org/wiki/Scart) nemajú žiadne spoločné formáty.

Jedine, že by tie televízory mali digitálny vstup vo formáte SCART, alebo že by HDMI výstup bol neštandardne zapojený.