PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Šuhajdy - plnka



AGRO
16.12.05, 15:59
Prosím o plnku na šuhajdy. Len nie z mliekom lebo to sa mi seklo a teraz neviem ako ďalej.

ondrejvla
16.12.05, 16:06
Pravdepodobne myslíš s cukrom?! Jednu pridám :
Mleté orechy 15 dag, vanilkový cukor, rum, možno pridať aj sekané ovocie.
A pridám aj druhú :
Lieskovcová nugeta, opražené olúpané celé mandle - opražiť ich nasucho na panvici, rum.
Do košíčka dať čokoládu na šuhajdy, lieskovcovú nugetu rozriediť s trochou rumu ( alebo esencie ), dať na čokoládu, na to položiť opraženú mandľu,opäť nugát.krém a na vrch čokoládu.
Stačí, či ešte nejaké?

AGRO
16.12.05, 16:22
Tá prvá plnka - je to riedke ? Nie je to velmi suché ?

jess
16.12.05, 17:29
ja dávam ešte na plnu trošku ríbezľového lekváru - nie je to potom také príkro sladké :)

Marína
16.12.05, 17:50
Viď link. A neboj, nezrazí sa Ti. Je veľmi dobrá. Do tej svojej zrazenej nastrúhaj piškóty, obaľ v kokose alebo v mletých orechoch.

http://www.porada.sk/showpost.php?p=151734&postcount=21 (http://www.porada.sk/showpost.php?p=151734&postcount=21)

Bambit
17.12.05, 13:14
Prosím o plnku na šuhajdy. Len nie z mliekom lebo to sa mi seklo a teraz neviem ako ďalej.
Ja robievam šuhajdy tieto : 30 dag. var.čokolády , 15 dag. stuž.tuku - rozpustím v hrnci nad vodou.Vlejem na dno do košíčkov, dám plnku a tú opäť zalejem čokoládou.
Plnka : 12,5 dag.práš.cukru, 5 dag. masla - vymiešať. Potom pridať 7,5 dag. ml.orechov, 5 dag. hrozienok a 0.5 dcl rumu. Skús sú výborné a z tejto dávky spravíš asi 25-30 košíčkov.

ewap
19.12.05, 11:57
Čokoláda: 400g čokolády, 200g IVA - rozpustiť nad parou

Plnka: 1 balíček kandizované ovocie - nakrájať, želé cukríky - nakrájať, balík hrozienok, 1 dcl mlieka, 100g postrúhaných orechov, 2 celé vajcia, 1 vanilka, 200g práš. cukru, 150g palmarin alebo iva, krájaná pom.kôra - UVARIŤ

Čokoládou natrieme košíčky, dáme plnku a zalejeme čokoládou. Sú fakt výborné.

Ferko
20.12.05, 12:21
Nugátové šuhajdy - výborné

Poleva: Dáme rozpustiť 1 várovú čokoládu s 1 Ivou.
Plnka: Vo vode varíme asi 2,5 hod. 1 sladené kondenzované mlieko. Vyklopíme ho ešte horúce do nádoby a potom pridáme
1 várovú čokoládu. Stále sa to mieša a po rozpustení tam pridáme celé maslo. Keď je z toho hustá hladká zmes plníme ňou košíčky. Na spodok košíčka sa dá trochu polevy, potom plnku a na vrch sa opäť dá poleva.

SERVIS
21.12.05, 08:08
Roztopíme Ceru, pridám 2lyžice kakaa, 2lyžiice BB pudingu-prášku. Cukru neviem koľko.Plnku robíme zo Salka - sladkého, ktoré 2 hod.varím, po vychladnutí vymiešam s 125g masla. Tieto sú pre mńa najlepšie, ozaj.

lutik
21.12.05, 18:55
Ja som už veľmi dávno šuhajdy nerobila, preto som sa ich toho roku rozhodla urobiť a skúsila som dnes recept, ktorý som tu kdesi našla priložený, ale bohužiaľ musím povedať, že nám nikomu doma ten rozpustený tuk s BB pudingom nechutil, pretože to malo akúsi praškovú chuť. Takže som ich ani nedokončila a zajtra kúpim varovú čokoládu, roztopím a polejem ňou tú plnku. Neviem, či som urobila niečo zlé , ale nezdá sa mi, veď je to tak jednoduchý recept.
Prikladám recept, možno mi niekto povie ako to robiť, aby to malo dobrú chuť......
dík....


1 bal BB puding
1 stužený tuk
2 lyžice kakao
2 lyžice cukor práškový
Všetko spustiť nad parou.
Plnka: 100 g hrozienka, 100 g orechy, 100 g cukor práškový, 1 dl rum, trochu vody - všetko zmiešať dokopy.

tonkat
21.12.05, 19:45
Ja osobne nepoužívam stužený tuk na pečenie - to je na vyprážanie miesto bravčovej masti alebo oleja. Ja dávam do šuhajdov čokoládu s maslom, kakao, práškový cukor a kakao. Neviem si predstaviť, že by som jedla ceru. To je moja kuchyňa, väčšinou používam len maslo všade, niekedy do plnky aj heru, ale na šuhajdy rozhodne nie ceru.Ináč ostatné ingrediencie ako si písala môžu byť. Pekný večer.

ondrejvla
21.12.05, 20:39
Nugátové šuhajdy - výborné

Poleva: Dáme rozpustiť 1 várovú čokoládu s 1 Ivou.
Plnka: Vo vode varíme asi 2,5 hod. 1 sladené kondenzované mlieko. Vyklopíme ho ešte horúce do nádoby a potom pridáme
1 várovú čokoládu. Stále sa to mieša a po rozpustení tam pridáme celé maslo. Keď je z toho hustá hladká zmes plníme ňou košíčky. Na spodok košíčka sa dá trochu polevy, potom plnku a na vrch sa opäť dá poleva.

Moje nervy, ty máš odvahu otvoriť horúce Salko! Ja som to pred rokmi urobila a bola som 4 týždne stálym hosťom na chirurgii, čo mi odstraňovali popáleniny!
Zásadne otvárať až vychladnuté, je tam podtlak, vyskúšala som a bolesť je hrozná! To už môžeš potom otvoriť aj bublajúcu kuchtu!

ondrejvla
21.12.05, 20:48
Ja osobne nepoužívam stužený tuk na pečenie - to je na vyprážanie miesto bravčovej masti alebo oleja. Ja dávam do šuhajdov čokoládu s maslom, kakao, práškový cukor a kakao. Neviem si predstaviť, že by som jedla ceru. To je moja kuchyňa, väčšinou používam len maslo všade, niekedy do plnky aj heru, ale na šuhajdy rozhodne nie ceru.Ináč ostatné ingrediencie ako si písala môžu byť. Pekný večer.

Tonka, ja už mám odpečené svoje a skutočne do šuhájd a na polevy často používam Ceru. Nie je to masť ani olej, je to rastlinný tuk, keď dáš 20 dag čokolády a 10 dag Cery, má to výbornú chuť, keď chcem na polevy dávam ešte orech masla a pár kvapiek oleja. Polevu mám krásne lesklú a tí z mojej rodiny, čo môžu cukor, tvrdia, že je vynikajúca.
Dám jednu dobrú radu, aby vám poleva pri krájaní nepopraskala a nemali ste koláčiky nepekné: plech s koláčikom, ktorý je poliaty čokoládou mám aspoň 15 minút pred krájaním v miestnosti, kde je teplo - kuchyňa, nôž musí byť ostrý, nahrievam ho nad plynom, utriem papierovou utierkou a krájam. Po každom reze cez plech ho utriem a opäť nahrejem. Skúste, je to bezva nápad. Takto krájam aj punčové rezy, ale to si potriem ostrie noža pap.utierkou, namočenou v oleji.
Príjemné pečenie.

Ferko
22.12.05, 17:07
Moje nervy, ty máš odvahu otvoriť horúce Salko! Ja som to pred rokmi urobila a bola som 4 týždne stálym hosťom na chirurgii, čo mi odstraňovali popáleniny!
Zásadne otvárať až vychladnuté, je tam podtlak, vyskúšala som a bolesť je hrozná! To už môžeš potom otvoriť aj bublajúcu kuchtu!
Salko otváram nie celkom horúce, ale ešte teplé a stále len postupne - najprv konzervu len nakrojím, kúsok počkám, kým sa podtlak vyrovná a potom sa dá úplne v pohode otvoriť. Viackrát som už robila tieto šuhajdy - chutia aj mojim kolegyniam. Sú fakt dobré. Máš pravdu, že pri otváraní Salka si treba dať pozor, ale keď to robíš postupne, nemalo by sa Ti nič stať.:)

Jana Motyčková
23.12.05, 12:11
Robíme plnku tiež zo Salka - najlepšie nám chutí, ale Salko varíme vyliate do hrnca "na plotni" varíme za stáleho miešania, kým nezmení farbu - skaramelizuje, pridáme trochu kakaa a za horúca aj 25 Dg masla.

bepo
23.12.05, 12:18
Prečo varíte zatvorené Salko v konzerve,niečo sa stane ak sa predtým otvorí?

abel
23.12.05, 14:19
Robila som tie šohajdy podľa Ferka - príspevok č. 8 - a sú naozaj výborné. A Salko varím v konzerve z pohodlnosti tam mi neprihorí, občas len konzervu pregúľam, nemusím nič miešať, zatiaľ si pripravujem ostatné. Páči sa mi ako tu na porade sneží - určite sa Richard hrá na Perinbabu:) :) :)

liba2
24.12.05, 08:30
Páči sa mi ako tu na porade sneží - určite sa Richard hrá na Perinbabu:) :) :)
mimotemy .............a ja čítam a stále žmurkám, že čo to mám s očami, čo sa mi tam mihá....:D:D
a to sneží na porade....... vďaka abel:)

abel
24.12.05, 16:36
Ja viem že sme úplne mimo tému. Libuška, možno aj ja mám niečo s očami, len si to nechcem pripustiť a tak som si vymyslela, že je to sniežik. A možno som sa aj trafila.:D :D :D mimotemy

Ferko
03.01.06, 13:09
Robila som tie šohajdy podľa Ferka - príspevok č. 8 - a sú naozaj výborné. A Salko varím v konzerve z pohodlnosti tam mi neprihorí, občas len konzervu pregúľam, nemusím nič miešať, zatiaľ si pripravujem ostatné.
Som rada, že Ti chutili, u nás sú tieto šuhajdy najobľúbenejšie.
Ináč to gúľanie praktizujem aj ja - dám salko do hrnca nabok, aby sa pri vrení vody gúľala konzerva sama - :) lenivosť nadovšetko!.

nika123
14.01.06, 13:09
Prosím o plnku na šuhajdy. Len nie z mliekom lebo to sa mi seklo a teraz neviem ako ďalej.
Ja robím šuhajdy s 3 várových čokolád a jednej cery.Plnku len jednoduchú -2 hodiny variť salko do skaramelizovania.Čokoládu rozpustím s cerou nad parou,do papierových košíčkov vylejem trocha čokolády,nechám stuhnúť,po stuhnutí lyžičkou dám trochu salkovej plnky a uzatvorím to zvyšnou čokoládou,ozdobím lentilkou .Je to veľmi rýchle a neúnavné.Dobrú chuť.U nás idú na dračku.:p

spring
04.02.06, 20:26
Netušila som že šuhajdy sa dajú plniť na toľko sposobov.
Mamina robí plnku takúto:
orechy s cukrom sparí s horúcou vodou, pridá rum a zavárané černice odkvapkané. Urobí to také ani nie riedke ani príliš husté,
toto chutí samo o sebe. Mňam

Iwett
30.12.09, 19:21
Dobrý večer, chcem sa spýtat, keď nemám ceru, iba maslo, alebo heru, čo je lepšie použit na šuhajdy? Ďakujem

tetrisss
30.12.09, 19:23
No heru podla mna urcite nie, ale aj maslo ti asi celkom nestuhne, preto je potrebna cera.

Iwett
30.12.09, 19:28
No heru podla mna urcite nie, ale aj maslo ti asi celkom nestuhne, preto je potrebna cera.
To naozaj ? Tak ak chcem dobré šuhajdy musím predsa len bežat zajtra po ceru? Moc si ma nepotešila. Ale aj tak dakujem.

skvrnka
31.12.09, 13:47
Doteraz ich robievam vždy s maslom a sú normálne.
Ani v miestnosti, keď su na tácke sa netopia.

Elena Navrátilová
31.12.09, 13:51
Oni budú aj s maslom "normálne" ale nebudú mať konzistenciu čokolády. Ostanú mäkké. Nikdy nebudú chrumkavé, tuhé ale mäkké.

Lenka1979
31.12.09, 14:29
Pridám plnku na šuhajdy akú robievam ja:
1 salko - variť na jednej strane hodinu, potom na druhej strane hodinu.
1 žĺtok - pridáme do vychladnutého salka a miešame
1 vanilka - pridáme do pripravenej hmoty (salko+žĺtok)
2 lyžice rumu - spolu všetko premiešame a plníme šuhajdy... je to vynikajúce, vrelo odporúčam :)

a aby som nezabudla: KRÁSNEHO SILVESTRA!!!

Rozalka
31.12.09, 14:37
mimotemy

Lenka, vďaka za taký skvelý zákusok, ale takú kalorickú bombu si môžu dopriať len také pekné a štíhle prútiky, ako si ty.

Lenka1979
31.12.09, 14:39
mimotemy

Lenka, vďaka za taký skvelý zákusok, ale takú kalorickú bombu si môžu dopriať len také pekné a štíhle prútiky, ako si ty.
mimotemy

Vďaka za kompliment... dobre sa to číta:---... i keď k tomu prútiku by trebalo zopár kilečkov dole... ale tá plnka je ozaj suprová...;););)

michelle84
31.12.09, 16:17
My dávame len uvarené salko a je to fajné :--- Ale možno vyskúšam aj tvoju verziu :)

Lenka1979
31.12.09, 16:48
My dávame len uvarené salko a je to fajné :--- Ale možno vyskúšam aj tvoju verziu :)
Skús, zaručene neoľutuješ (nič zlé v tej plnke nie je:---:D)

marina8
31.12.09, 17:38
Skús, zaručene neoľutuješ (nič zlé v tej plnke nie je:---:D)


plnka znela mnam, mnam:)
a mozem tam dat aj mlete alebo sekane orechy? mame radi karamel s orechami;)

Lenka1979
31.12.09, 17:44
plnka znela mnam, mnam:)
a mozem tam dat aj mlete alebo sekane orechy? mame radi karamel s orechami;)

Môžeš, vyskúšaj experimentovať... potom sa ozvi, ako to chutilo.;)

drobeceva
31.12.09, 17:46
plnka znela mnam, mnam:)
a mozem tam dat aj mlete alebo sekane orechy? mame radi karamel s orechami;)
nemáš tu čo pokaziť-môže byť

Atide100
04.01.10, 18:41
Ja mám
1 stužený tuk, 3 lyžice ml.cukru, 1 lyžica kakao, 1 balík BB.
Náplň : 200g ml. cukru, 100-150g mletých orechov, rum
1 vanilkový cukor, ak je hustá dolejem kávou, alebo viac rumu.
Zatiaľ, keď som ich ponúkla, pýtali recept.

drobeceva
04.01.10, 19:06
Ja mám
1 stužený tuk, 3 lyžice ml.cukru, 1 lyžica kakao, 1 balík BB.
Náplň : 200g ml. cukru, 100-150g mletých orechov, rum
1 vanilkový cukor, ak je hustá dolejem kávou, alebo viac rumu.
Zatiaľ, keď som ich ponúkla, pýtali recept.
raz som niečo podobné robila, mne tam vadil ten BB puding. Na môj mlstný jazýček je čokoládka lepšia.

bv_alexandra
07.01.10, 12:23
Ja robievam šuhajdy tieto : 30 dag. var.čokolády , 15 dag. stuž.tuku - rozpustím v hrnci nad vodou.Vlejem na dno do košíčkov, dám plnku a tú opäť zalejem čokoládou.
Plnka : 12,5 dag.práš.cukru, 5 dag. masla - vymiešať. Potom pridať 7,5 dag. ml.orechov, 5 dag. hrozienok a 0.5 dcl rumu. Skús sú výborné a z tejto dávky spravíš asi 25-30 košíčkov.
Ja som tetno rok robila podla tohto receptu a sú výborné. Tento recept sa zaradil medzi oblubené:);)