PORADA.sk
PORADA.sk

Zobraziť plne funkčnú verziu príspevku : Recepty z relácie Uvarte si štíhlosť



Mackovka
18.07.11, 14:25
Nemáte, prosím, niekto zachytené recepty z relácie Uvarte si štíhlosť? Vďaka.

Domcha-Ziva
11.03.12, 09:19
ngredients For the cake


250g good-quality dark chocolate
3 medium free-range egg (http://www.channel4.com/4food/recipes/popular-ingredients/egg)s
250g light muscovado sugar
1 vanilla pod, cut in half lengthways and seeds scraped out
2 tbsp maple syrup
2 tbsp clear honey
40g self-raising flour
40g plain flour
¼ tsp bicarbonate of soda
¼ tsp salt
25g cocoa powder
50g ground almonds
250g raw beetroot, peeled and finely grated
100ml strong black coffee
30ml sunflower oil

For the topping


150g good-quality dark chocolate
3 tbsp strong black coffee
1 tsp vanilla essence
3 tbsp clear honey


Method

Preheat a conventional oven to 160ºC, or a fan-assisted one to 140ºC. With the help of a brush and a tiny bit of sunflower oil, grease the surface of a round 20cm diameter by 8cm high loose-bottomed tin and set aside.

Melt the chocolate gently in a bowl over a pan of simmering water until all dissolved, then set aside to cool.

In a large mixing bowl, beat the eggs with the sugar, the scraped-out vanilla seeds, the maple syrup and the honey for three minutes with an electric hand whisk until pale and quite fluffy.

Gently fold in the flours, bicarbonate of soda, salt, cocoa and ground almonds until fully incorporated.

Using some kitchen paper, dab the grated beetroot thoroughly to remove some of the excess moisture. Fold in the beetroot, cooled chocolate, coffee and oil with the help of a spatula until thoroughly mixed together.

Pour the mixture into the prepared tin and cook in the middle of the oven for 1 hour 30 minutes. After this time, cover the cake with foil and bake for another 30 minutes.

Test the cake by inserting a skewer into the centre to see if it comes out clean (although this cake is so moist that even when the cake is fully cooked, the skewer comes out looking slightly messy). Leave to cool on a wire rack.

To make the fudge topping, melt the chocolate gently in a bowl over a pan of simmering water, then remove from the heat and add the coffee and the vanilla essence.

At this stage the chocolate will seize up slightly, but it will relax back once you add the honey and gently mix in.

Set aside to cool for 15 minutes before icing the cake. Cut the cake through the middle and ice it in the centre and on all sides.

Decorate the top with whatever you fancy, but I like using pink flowers, such as tulips or roses, which I plant into the cake with a bit of stem left on.

lujza.j
11.03.12, 09:22
....to fáááákt....dík že je to v SK jazyku....

kopretinka
11.03.12, 09:25
ngredients

For the cake


250g good-quality dark chocolate
3 medium free-range egg (http://www.channel4.com/4food/recipes/popular-ingredients/egg)s
250g light muscovado sugar
1 vanilla pod, cut in half lengthways and seeds scraped out
2 tbsp maple syrup
2 tbsp clear honey
40g self-raising flour
40g plain flour
¼ tsp bicarbonate of soda
¼ tsp salt
25g cocoa powder
50g ground almonds
250g raw beetroot, peeled and finely grated
100ml strong black coffee
30ml sunflower oil

For the topping


150g good-quality dark chocolate
3 tbsp strong black coffee
1 tsp vanilla essence
3 tbsp clear honey


Method.....

:eek:

wagner
13.03.12, 20:41
mimotemy Veru ja nerozumiem reči tohto kmeňa. Nedalo by sa v štátnom jazyku? Lebo ak prejde petícia nášho Janka, aj tak nám to budeš musieť preložiť http://www.celysvet.cz/skin/smile/s3150.gif (http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni-smajlik)

buchač
13.03.12, 20:56
mimotemy Veru ja nerozumiem reči tohto kmeňa. Nedalo by sa v štátnom jazyku? Lebo ak prejde petícia nášho Janka, aj tak nám to budeš musieť preložiť http://www.celysvet.cz/skin/smile/s3150.gif (http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni-smajlik)

...že mašina vypľula niečo takééé...:rolleyes::)

ngredients

Na tortu

250 g kvalitnej horkej čokolády
3 stredné vajcia z voľného výbehu
250 g cukru svetlo muscovado
1 vanilkový struk, nakrájame na pol pozdĺžne a semená sa vyškriabe
2 lyžice javorového sirupu
2 lyžice medu jasné
40 g múka s kypriacim práškom
40 g hladkej múky
¼ lyžičky hydrogénuhličitan sodný
¼ lyžičky soli
25 g kakaového prášku
50g mletých mandlí
250 g surovej cvikly, olúpané a jemne strúhaného
100 ml silnej čiernej kávy
30 ml slnečnicového oleja
Pre polevou

150 g kvalitnej horkej čokolády
3 lyžice silnej čiernej kávy
1 lyžička vanilkovej esencie
3 lyžice medu jasné

Metóda

Predhrejte rúru na 160 konvenčné ° C, alebo ventilátorom, kto 140 ° C. S pomocou štetca a trošku slnečnicového oleja, mazivá povrch kolesa 20cm priemere o 8 cm vysoké voľné dňom cínu a dajte bokom.
Rozpustite čokoládu v miske ľahko cez hrnca s vriacou vodou, kým nerozpustí, potom necháme vychladnúť.
Vo veľkej mise, beat vajcia s cukrom, na vyškrabané vanilkovými semienkami, na javorovým sirupom a medom po dobu troch minút s elektrickým ruky metlu do bledé a veľmi našuchorený.
Jemne záhyb v múky, jedlej sódy, soli, kakaa a mletých mandlí, kým plne integrovaná.
Použitie nejaký papierový obrúsok, dab strúhanej červenej repy dôkladne odstrániť niektoré prebytočnej vlhkosti. Zložiť v červenej repy, chladené čokolády, kávy a olej s pomocou špachtľou, kým dôkladne zmiešané.
Nalejte zmes do pripravenej formy a varte v stredu v rúre 1 hodinu 30 minút. Po uplynutí tejto doby pokryť tortu s fóliou a pečieme ďalších 30 minút.
Otestujte tortu vložením ihle do centra, aby zistil, či to vyjde čistý (aj keď to torta je tak vlhký, že aj keď je plne tortu varený, špíz vyjde pohľadu mierne chaotický). Nechá sa vychladnúť na mriežke.
Ak sa chcete vymýšľať polevou, rozpustite čokoládu opatrne do misy cez hrnca s vriacou vodou, potom odstráňte z ohňa a pridáme kávu a vanilkový podstatu.
V tejto fáze budú využívať čokoláda mierne, ale uvoľní späť, akonáhle pridáte med a jemne premiešajte dovnútra
Vyňatie pôdy z produkcie vychladnúť 15 minút pred čerešničkou na torte. Rozkrojiť tortu stredom a ľadu ju v stredu a na všetkých stranách.
Zdobí hornú časť s tým, čo máte chuť, ale páči sa mi použitie ružové kvety, ako sú tulipány a ruže, ktoré som preteky do tortu s kúskom stonky zostali.

avalik
13.03.12, 21:18
tu je video http://www.youtube.com/watch?v=dGew3ZWom5c

je to cviklovo cokoladovy fondan (?) - udajne jeden kusok ma len 305 kalorii

terezamaria
13.03.12, 21:26
3. bod Etikety Porady Ti nič nehovorí? Dodržujem "štábnu" kultúru a podľa možnosti i pravidlá slovenského jazyka. Pokiaľ si si nevšimol, si na slovenskej stránke.

terezamaria
13.03.12, 21:28
Podarený preklad, ale aspoň rozumieme :-)

Melnick
13.03.12, 21:36
Radšej umriem bachratá ako sa trápiť 3 hodiny, aby som v konečnom dôsledku zjedla čokoládové čudo.