PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Vynikajúce rezne



tonkat
15.01.06, 20:32
Ponúkam výborný recept na kuracie alebo aj bravčové, morčacie rezne:
500g mäsa naklepať bežne ako na rezne , nesoliť.
Pripravíme si nálev, alebo zálievku, ako chcete na 500 g mäsa :
1 smotanový biely jogurt
1 vajíčko
1 lyžička vegety
0,5 lyžičky soli
1-2 strúčiky cesnaku - pretlačeného
Všetko zmiešame na hladkú omáčku. Na dno misky dáve 2-3 lyžice tejto omáčky, uložíme jednu vrstvu rezňov, polejeme omáčkou, dáme ďalšiu vrstvu rezňov a postup opakujeme, až kým neminieme všetky rezne aj omáčku. Necháme v chlade odležať do druhého dňa. Kto má výhrady voči cesnaku, môže ho vynechať. Na druhý deň vyberáme po jednom rezni, vyvaľame ho v strúhanke, aby nebol mokrý, strúhanku pekne pritlačíme na rezeň a vyprážame klasickým spôsobom na oleji. Rezne sú chrumkavé a majú výbornú chuť. A je to aj rýchle spravené. Prílohu a oblohu podľa vlastnej fantázie a chuti.
Dobrú chuť!

Evanka
15.01.06, 21:17
Tonka, dostala som ten recept s malou obmenou pred tromi dňami a dnes som to robila. V recepte nebol cesnak a struhanka bola zmiešana s trochou sezamových semienok. Môžem potvrdiť, že je to výborné a hlavne rýchle.

durisovad
15.01.06, 23:53
Ja zvyknem obalovat v zmesi struhanky a mletych orechov (2 diely struhanky, 1 diel orechov). Tiez je to dobre.

ekin
22.01.06, 12:49
dnes podávané na obed a tá pochvala od manžela stála za to..:) :p

durisovad
22.01.06, 13:12
Rezne som dnes robila aj ja, boli naozaj vynikajuce. Take dobre sa mi este nikdy nepodarili a to uz varim peknych par desiatok rokov. Vdaka za recept.

Evanka
22.01.06, 14:10
dnes podávané na obed a tá pochvala od manžela stála za to..:) :p ekin, pristihla som sa pri tom, že som sa úprimne potešila, že ťa tu zas vidím....http://www.porada.sk/images/icons/icon10.gif http://www.porada.sk/images/icons/icon10.gif http://www.porada.sk/images/icons/icon10.gif
Prajem príjemné trávenie (po dobrých rezňoch http://www.porada.sk/images/icons/icon7.gif.

ekin
23.01.06, 16:43
vďaka za milé slová, mňa len mrzí, že prispievam už iba do témy "po porade", pretože moja aktívna práca na ekonomickom mínovom poli sa končí..Ale na dobrých ľudí, ktorých som tu stretla, na tých nezabúdam :-)

Zuzka
23.01.06, 16:44
Ja rezne naklepem a dávam do mlieka a takto ich nechám cez noc a až na druhý deň ich obaľujem. Tiež sú vynikajúce - mäkké a šťavnaté, ale ten recept vyskúšam.

Evi ... a vieš že Ti aj závidím. :):):)

ekin
23.01.06, 17:03
psssst..ja závidím sama sebe, ten stres, ktorý ma vždy držal v napätí a už nebude :-)))

betka2
02.02.06, 20:30
Ak ides do dochodku. tak vsetko naj..... Tiež by som uz isla, no ja este nemozem. Zavidim, ale zdravo kazdemu, kto si to moze uzit. Vela stastia atd......

ekin
03.02.06, 09:52
betka, este mi pár rokov do dôchodku chýba, ale idem sa venovať tomu najkrajšiemu...vnúčatám - a skusim si aj trošku užiť, čo však pri maličkých deťoch velmi nepôjde :-) Vdaka za prianie

rosemary
03.02.06, 13:54
Skúšali ste polovicu strúhanky nahradiť zomletými kornfleksami?

Johanka
03.02.06, 14:14
Ja dávam pri klasickom trojobale do vajíčka polohrubú múku a postrúhaný syr. Vnikne z toho taký hustý maglajz, ale netreba sa toho báť. Rezne sú také " nadýchané".

pazll
07.02.06, 09:16
Vynikajúce rezne sú fakt úžasné :rolleyes: a hlavne rýchle a jednoduché a ak sa ešte obalia v strúhanke a sezame (pomer 1:1) nemá to chybu.

vďaka za super recept

kukučka
08.03.06, 00:05
Nejůžasnější jogurtové kuřecí řízky
kategorie: prsa (http://www.labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=173)
recept je určen pro 0 osob(y)
doba přípravy je cca jde to rychle
.................................................. ..........
.................................................. ..........

Autorem receptu je glama (http://www.labuznik.com/user.php?user=glama)

Číslo receptu je 4506
Recept byl zobrazen 6000x

Výborný recept, už som vyskúšala.
Viem, ten recept je neúplný, ale nechcem spôsobiť nejaký problém a tak celý aj veľkou diskusiou nájdete tu:

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=4506

janaGT
08.03.06, 07:34
aj sa som skúšala tieto "vynikajúce rezne" v nedeľu - najskôr som neverila tomu, že by to mohlo mať úspech - ale mýlila som sa. Boli fakt dobré, manžel s otcom ich pochválili, takže recept určite nezapadne prachom a budem ich robiť častejšie.
Ďakujem za dobrú inšpiráciu!

alušik
10.04.06, 08:45
Tento recept mi v piatok odporučila Majka - Melnick, tak som to samozrejme cez víkend vyskúšala. Nemalo to chybu.;) Pridám jeden osvedčený recept aj ja, snáď bude chutiť.

Na 1/2 kg mäsa potrebujeme:
2 vajcia
1 lyžička soli
1 lyžička korenia
1 lyžička červenej papriky (1/2 štipľavej,1/2 sladkej)
1 lyžička majzény
4-5 strúčikov cesnaku - pretlačeného
pár kvapiek vorčestrovej omáčky
tabasco
Všetko dobre premiešame. Mäso (môže byť akékoľvek - bravčové, kuracie, ale mne zatiaľ najviac chutilo morčacie) najskôr naklepeme a obalíme v hladkej múke. Moja mamka robieva väčie rezne, no ja mäso narežem na menšie kúsky a naložíme do pripraveného zósu aspoň na 12 hodín (môže byť aj na 3-4 dni). Odložíme do chladničky.
Priznám sa, že túto základnú omáčku robím rôzne - nie vždy dodržím recept. Niekto má rád pikantnejšie, niekto nemá rád cesnak, inokedy zase nemám doma tabasco alebo vorčester... Recept som však napísala v pôvodnej podobe. Snáď teda bude chutiť.Tak dobrú chuť.:)

ola
25.03.07, 12:37
Vysmažené rezne trochu inak:

Potrebujeme:
kuracie prsia, grilovacie korenie, cesnak, a na obaľovanie (múku, vajíčko,trochu mlieka a strúhanku).
Postup:
Je veľmi jednoduchý, ako pri klasických rezňoch v trojobale.
Rezne posypeme grilovacím korením (miesto soli). Do rozšľahaného vajíčka pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prilejeme trochu mlieka. Obaľujeme v trojobale a vysmažíme.

Je to obmena za klasiku. Tieto rezne sú šťavnaté a výborne chutia. Kto má rád cesnak, nemusí ním šetriť.

Liptáčik
25.03.07, 12:47
Neviem či to tu patrí, či to nie je Mimo témy, ale oznam Ekin ma zaskočil. Keď som ja začala s touto prácou na živnosť, bola to Ekin, ktorá mi veľakrát pomohla. Preto ma oznam o aktívnej činnosti zaskočil. Ale asi má na to dôvod. Želám veľa zdaru v budúcnosti a veľa takých dobrých duší, ako je ona.http://www.porada.sk/images/icons/icon14.gif

ola
25.03.07, 12:58
Hm...je to kúsok mimo témy...tu si v receptoch :D
A čo sa týka Evky, má sa fajn a raduje sa v ďalekej zemi zo svojich najbližších. A poviem ti malé tajomstvo...pssssst, občas sem, na Poradu nakukne ;)

Sharon
27.03.07, 14:46
Tiež poznám ten recept - naozaj výborný, ale skúste aj tento, neobanujete, hodí sa aj na blížiace sa veľkonočné sviatky.

Zapekané rezne
4 väčsie rezne z krkovičky hrubé asi 2 cm osoliť a okoreniť. Potom 2 rezne dať na dno menšieho vymasteného pekáča, na ne položiť 4 plátky oravskej slaniny, na polkolieska nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Nasledujú zbývajúce 2 rezne a zase slanina, cibuľa a cesnak. To všetko zaliať 2 dl čierneho piva, prikryť alobalom a dať piecť pri 200°C na 45 minút. Potom alobal na viacerých miestach poprepichovať a po 10 minútach pečenia dať celkom preč. Piecť ešte 20 minút.
Mäsko je neskutočne mäkké a chutné.

andyt
31.03.07, 00:04
:---mnnnam, tak tomusi byt vynikajue, dobry napad na nedelny obedik....vyskusam