SamuelSK
06.11.11,23:08
Caute.

Tak som sa rozhodol, ze si budem destilovat vodu, resp filtrovat vodu. Pitnu. Teda zevra pitnu.. z vodovodu.

Moja otazka znie:

Ako destilovat vodu?

Viem, ze v USA predavaju destilatory vody, staci si zadat na najznamejsi aukcny server klucove slovo "distiller new love model" alebo nieco take..

Stoji to US$99 .. U nas ? 300eur a vyssie.

Tymto pozravujem NENAZRANYCH SLOVENSKYCH KVAZI-PODNIKATELOV (zadrhnite sa, seriozne, bodnite sa, nebudete mi chybat).

Cize, kedze som nic normalne na Slovensku (ako vzdy) nenasiel, musim to dovazat. A aj napriek tomu sa to oplati (i ked na cene mi nezalezi).

Cize otazky:
1. destiluje tu niekto vodu na pitie ?
2. ak ano, ako to robite ?
3. odkial to mate?


Ja som si kupil destilator, ale zle som vybral, z China a ma plastovy vrchnak, co sa mi nepaci. Ale mam zalusk na USA model, celonerezovy (vnutro samozrejme). (Teoreticky ho viem prerobit na neplastovy model)

Staci menit filtre kazde 3 mesiace napriklad a 800W energie mi da 1liter naozaj cistej vody (za 1 hodinu).

Dik
220870
07.11.11,04:16
Destilovaná voda sa nesmie piť.Je to ako keby ste pili alkohol.Voda obsahuje minerály ktoré sa destiláciou strácajú a ktoré ľudský organizmus porebuje..
najag
07.11.11,07:18
Je vidieť, že je mnoho nepoučiteľných, preto dávam k dispozícii stanovisko Úradu verejného zdravotníctva SR:

Na úpravu pitnej vody v domácnostiach sa za posledných desať rokov objavili na našich trhoch rôzne typy filtračných zariadení. Na základe doterajších skúseností s používanými filtračnými zariadeniami, podloženými výsledkami laboratórnych vyšetrení, orgány na ochranu zdravia odporúčajú spotrebiteľom zvážiť, či je naozaj nevyhnutné filter používať.
V prvom rade je potrebné mať informáciu o kvalite pitnej vody odoberanej či už z verejného vodovodu alebo z vlastnej studne. Informácie o kvalite pitnej vody dodávanej z verejného vodovodu bezplatne poskytnú vodárenské spoločnosti alebo miestne príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva, ktoré vykonávajú štátny zdravotný dozor nad dodržiavaním ustanovení zákona NR SR č. 355/20007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Pitná voda dodávaná z verejného vodovodu musí spĺňať limity ukazovateľov pitnej vody ustanovené nariadením vlády SR č. 354/2006 Z. z., ktorým sa ustanovujú požiadavky na vodu určenú na ľudskú spotrebu a kontrolu kvality vody určenej na ľudskú spotrebu.
Pre získanie informácií o kvalite pitnej vody odoberanej z vlastnej studne je potrebné požiadať akreditované laboratórium, ktoré vykoná za spoplatnenie vyšetrenie ukazovateľov kvality pitnej vody. V prípade vyhovujúcej kvality pitnej vody nie je potrebné, aby jej spotrebitelia pristupovali k dodatočným úpravám.
Kvalita pitnej vody dodávanej z verejného vodovodu môže byť na svojej ceste k spotrebiteľovi ovplyvňovaná kvalitou vodovodných rozvodov, kvalitou domových rozvodných systémov príp. výskytom porúch na rozvodnom potrubí.
Problémy s kvalitou pitnej vody je možné riešiť dodatočnou úpravou pitnej vody v mieste spotreby použitím rôznych zariadení zameraných na odstránenie konkrétneho znečistenia. V závislosti od charakteru znečisťujúcej látky v pitnej vode je však treba citlivo zvážiť vhodný typ filtračného zariadenia, ktorý so správnou obsluhou môže byť v niektorých prípadoch racionálnym riešením konkrétnych miestnych problémov s kvalitou vody.
Rovnako v oblastiach, kde nie je zabezpečené hromadné zásobovanie obyvateľov pitnou vodou z verejného vodovodu a kde jestvujúce individuálne vodné zdroje nezaručujú požadovanú kvalitu vody, je možné na doúpravu vody použiť vhodné filtračné zariadenie.
Jedným z relatívne nových, vysoko účinných spôsobov úpravy vody, pri ktorom sa odstraňuje z vody 95 % ÷ 99 % všetkých prímesí je reverzná osmóza.
Reverzná osmóza je razantná metóda úpravy vody, ktorá produkuje tzv. demineralizovanú vodu - vodu prakticky zbavenú všetkých biologicky významných minerálnych látok, ktorých prísun do organizmu pitnou vodou je nenahraditeľný. Z toho dôvodu nemá už charakter pitnej vody a nie je vhodná pre trvalú spotrebu. Pitnú vodu možno opísať ako systém vo vode rozpustených plynov a látok anorganickej i organickej povahy. Významným zástupcom prirodzenej anorganickej zložky je ukazovateľ tzv. tvrdosti vody, ktorou sa rozumie obsah vápnika a horčíka, ale prispieť môžu aj ďalšie prvky: hliník, mangán, zinok, bárium, stroncium, železo.
Zariadenia fungujúce na princípe reverznej osmózy sú u nás známe už dávno, využívali sa na prípravu tzv. "čistej" vody pre technické a laboratórne účely. Na základe vedeckých poznatkov bolo zistené, že pitie demineralizovanej vody vedie k poruchám metabolizmu minerálnych látok (vápnik, sodík), k poruchám metabolizmu vody v tele, k odvápňovaniu kostí a ku zvýšenému riziku úmrtnosti na kardiovaskulárne choroby. Pitie demineralizovanej vody predstavuje tiež zvýšené riziko toxického pôsobenia ťažkých kovov prijímaných stravou. Zároveň sa zistilo, že pri varení v demineralizovanej alebo mäkkej vode dochádza k vysokým stratám potrebných minerálov z potravín (niekedy až 70 %), čím sa znižuje prísun potrebných látok potravou. V tejto súvislosti treba zdôrazniť, že aj dodatočné obohacovanie vody vápnikom a horčíkom, ktoré niektorí výrobcovia zaraďujú za reverznú osmózu, je málo účinné, odhliadnuc od absencie iných významných prvkov prítomných vo vode.
Na základe vyššie uvedeného, zariadenia na princípe reverznej osmózy nie sú vhodné ako konečný stupeň úpravy pitnej vody, pretože vodu upravenú reverznou osmózou nemožno považovať za plnohodnotnú pitnú vodu. V odborných stanoviskách sa konštatuje, že jedinou výnimkou, kedy môže byť úprava vody pomocou reverznej osmózy tolerovaná, je ak jediným dostupným zdrojom vody je voda s vysokou mineralizáciou, ktorú nie je možné znížiť žiadnym iným spôsobom úpravy. Pritom sa však odporúča časť vody neupravovať a miešať ju s vodou upravenou tak, aby výsledná kvalita zodpovedala kritériám pre pitnú vodu a zachovala si určitú mineralizáciu.
Ako z uvedeného vyplýva, použitie zariadení na úpravu pitnej vody metódou reve osmózy je značne obmedzené. Podľa odborných poznatkov Národného referenčného centra pre pitnú vodu v Štátnom zdravotnom ústave v Prahe, kde sa tejto problematike venujú už mnoho rokov, je opodstatnené varovanie pred pitím demineralizovanej vody, pretože nedostatok minerálnych látok v nej obsiahnutých, ako je horčík, vápnik, kremík a ďalšie, predstavuje mnohonásobne vyššie zdravotné riziko, ako podlimitná prítomnosť niektorých škodlivín, ktoré sa v pitnej vode v našich podmienkach môžu vyskytovať.
Pitie vody upravenej metódou reverznej osmózy je možné akceptovať len v prípadoch, ak nie je zabezpečený iný zdroj vody, nejedná sa o dlhodobé používanie a pitie takejto vody je kombinované s pitím minerálnych vôd a plnohodnotnej vody s obsahom minerálnych látok a stopových prvkov. V oblastiach, kde je zabezpečené zásobovanie vodou z verejného vodovodu, ktorý je pod neustálou kontrolou RÚVZ, je kúpa takéhoto zariadenia neopodstatnená.
V minulosti filtračné zariadenia pre úpravu pitnej vody reverznou osmózou (tak ako aj všetky iné filtre) orgány na ochranu zdravia posudzovali a na distribúciu a predaj takýchto zariadení bolo potrebné rozhodnutie ÚVZ SR - hlavného hygienika. Rozhodnutia boli časovo obmedzené a ich súčasťou boli povinnosti uložené predajcom, zamerané na preventívnu ochranu zdravia - o.i. informovať odberateľov v príbalovom letáku alebo v servisnej knižke, že takto upravená voda nie je vhodná na dlhodobú spotrebu bez zabezpečenia súčasného prísunu plnohodnotnej pitnej vody z iných zdrojov a takto upravenú vodu nie je možné používať na prípravu dojčenskej stravy.
V súčasnosti predajcovia zariadení na úpravu pitnej vody nepotrebujú rozhodnutie úradu verejného zdravotníctva. Výrobky na úpravu pitnej vody však musia spĺňať hygienické požiadavky na zloženie, úpravu a označovanie povrchu výrobkov určených na styk s pitnou vodou ustanovené vyhláškou Ministerstva zdravotníctva SR č. 550/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na výrobky určené na styk s pitnou vodou.
Pre kúpu každého zariadenia na doúpravu pitnej vody sa rozhoduje zákazník rovnako ako pre kúpu ktoréhokoľvek iného výrobku. Preto by mal v prvom rade zvážiť jeho potrebu, vyžadovať v prípade zakúpania podrobné informácie o výrobku, jeho účinnosti a prevádzke a po jeho zakúpení (pri jeho správnej údržbe) požadovať aj dosahovanie výrobcom deklarovaných výsledkov.
Ak máte s používaním zariadení na doúpravu pitnej vody metódou reverznej osmózy pozitívne alebo negatívne skúsenosti, môžete sa o ne podeliť s našimi odbornými pracovníkmi odboru životného prostredia a zdravia Úradu verejného zdravotníctva SR na Trnavskej 52
v Bratislave, tel. č. 02/49284111.
tictac7
07.11.11,07:32
Je vidieť, že je mnoho nepoučiteľných, preto dávam k dispozícii stanovisko Úradu verejného zdravotníctva SR:

Na úpravu pitnej vody v domácnostiach sa za posledných desať rokov objavili na našich trhoch rôzne typy filtračných zariadení. Na základe doterajších skúseností s používanými filtračnými zariadeniami, podloženými výsledkami laboratórnych vyšetrení, orgány na ochranu zdravia odporúčajú spotrebiteľom zvážiť, či je naozaj nevyhnutné filter používať.
V prvom rade je potrebné mať informáciu o kvalite pitnej vody odoberanej či už z verejného vodovodu alebo z vlastnej studne. Informácie o kvalite pitnej vody dodávanej z verejného vodovodu bezplatne poskytnú vodárenské spoločnosti alebo miestne príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva, ktoré vykonávajú štátny zdravotný dozor nad dodržiavaním ustanovení zákona NR SR č. 355/20007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Pitná voda dodávaná z verejného vodovodu musí spĺňať limity ukazovateľov pitnej vody ustanovené nariadením vlády SR č. 354/2006 Z. z., ktorým sa ustanovujú požiadavky na vodu určenú na ľudskú spotrebu a kontrolu kvality vody určenej na ľudskú spotrebu.
Pre získanie informácií o kvalite pitnej vody odoberanej z vlastnej studne je potrebné požiadať akreditované laboratórium, ktoré vykoná za spoplatnenie vyšetrenie ukazovateľov kvality pitnej vody. V prípade vyhovujúcej kvality pitnej vody nie je potrebné, aby jej spotrebitelia pristupovali k dodatočným úpravám.
Kvalita pitnej vody dodávanej z verejného vodovodu môže byť na svojej ceste k spotrebiteľovi ovplyvňovaná kvalitou vodovodných rozvodov, kvalitou domových rozvodných systémov príp. výskytom porúch na rozvodnom potrubí.
Problémy s kvalitou pitnej vody je možné riešiť dodatočnou úpravou pitnej vody v mieste spotreby použitím rôznych zariadení zameraných na odstránenie konkrétneho znečistenia. V závislosti od charakteru znečisťujúcej látky v pitnej vode je však treba citlivo zvážiť vhodný typ filtračného zariadenia, ktorý so správnou obsluhou môže byť v niektorých prípadoch racionálnym riešením konkrétnych miestnych problémov s kvalitou vody.
Rovnako v oblastiach, kde nie je zabezpečené hromadné zásobovanie obyvateľov pitnou vodou z verejného vodovodu a kde jestvujúce individuálne vodné zdroje nezaručujú požadovanú kvalitu vody, je možné na doúpravu vody použiť vhodné filtračné zariadenie.
Jedným z relatívne nových, vysoko účinných spôsobov úpravy vody, pri ktorom sa odstraňuje z vody 95 % ÷ 99 % všetkých prímesí je reverzná osmóza.
Reverzná osmóza je razantná metóda úpravy vody, ktorá produkuje tzv. demineralizovanú vodu - vodu prakticky zbavenú všetkých biologicky významných minerálnych látok, ktorých prísun do organizmu pitnou vodou je nenahraditeľný. Z toho dôvodu nemá už charakter pitnej vody a nie je vhodná pre trvalú spotrebu. Pitnú vodu možno opísať ako systém vo vode rozpustených plynov a látok anorganickej i organickej povahy. Významným zástupcom prirodzenej anorganickej zložky je ukazovateľ tzv. tvrdosti vody, ktorou sa rozumie obsah vápnika a horčíka, ale prispieť môžu aj ďalšie prvky: hliník, mangán, zinok, bárium, stroncium, železo.
Zariadenia fungujúce na princípe reverznej osmózy sú u nás známe už dávno, využívali sa na prípravu tzv. "čistej" vody pre technické a laboratórne účely. Na základe vedeckých poznatkov bolo zistené, že pitie demineralizovanej vody vedie k poruchám metabolizmu minerálnych látok (vápnik, sodík), k poruchám metabolizmu vody v tele, k odvápňovaniu kostí a ku zvýšenému riziku úmrtnosti na kardiovaskulárne choroby. Pitie demineralizovanej vody predstavuje tiež zvýšené riziko toxického pôsobenia ťažkých kovov prijímaných stravou. Zároveň sa zistilo, že pri varení v demineralizovanej alebo mäkkej vode dochádza k vysokým stratám potrebných minerálov z potravín (niekedy až 70 %), čím sa znižuje prísun potrebných látok potravou. V tejto súvislosti treba zdôrazniť, že aj dodatočné obohacovanie vody vápnikom a horčíkom, ktoré niektorí výrobcovia zaraďujú za reverznú osmózu, je málo účinné, odhliadnuc od absencie iných významných prvkov prítomných vo vode.
Na základe vyššie uvedeného, zariadenia na princípe reverznej osmózy nie sú vhodné ako konečný stupeň úpravy pitnej vody, pretože vodu upravenú reverznou osmózou nemožno považovať za plnohodnotnú pitnú vodu. V odborných stanoviskách sa konštatuje, že jedinou výnimkou, kedy môže byť úprava vody pomocou reverznej osmózy tolerovaná, je ak jediným dostupným zdrojom vody je voda s vysokou mineralizáciou, ktorú nie je možné znížiť žiadnym iným spôsobom úpravy. Pritom sa však odporúča časť vody neupravovať a miešať ju s vodou upravenou tak, aby výsledná kvalita zodpovedala kritériám pre pitnú vodu a zachovala si určitú mineralizáciu.
Ako z uvedeného vyplýva, použitie zariadení na úpravu pitnej vody metódou reve osmózy je značne obmedzené. Podľa odborných poznatkov Národného referenčného centra pre pitnú vodu v Štátnom zdravotnom ústave v Prahe, kde sa tejto problematike venujú už mnoho rokov, je opodstatnené varovanie pred pitím demineralizovanej vody, pretože nedostatok minerálnych látok v nej obsiahnutých, ako je horčík, vápnik, kremík a ďalšie, predstavuje mnohonásobne vyššie zdravotné riziko, ako podlimitná prítomnosť niektorých škodlivín, ktoré sa v pitnej vode v našich podmienkach môžu vyskytovať.
Pitie vody upravenej metódou reverznej osmózy je možné akceptovať len v prípadoch, ak nie je zabezpečený iný zdroj vody, nejedná sa o dlhodobé používanie a pitie takejto vody je kombinované s pitím minerálnych vôd a plnohodnotnej vody s obsahom minerálnych látok a stopových prvkov. V oblastiach, kde je zabezpečené zásobovanie vodou z verejného vodovodu, ktorý je pod neustálou kontrolou RÚVZ, je kúpa takéhoto zariadenia neopodstatnená.
V minulosti filtračné zariadenia pre úpravu pitnej vody reverznou osmózou (tak ako aj všetky iné filtre) orgány na ochranu zdravia posudzovali a na distribúciu a predaj takýchto zariadení bolo potrebné rozhodnutie ÚVZ SR - hlavného hygienika. Rozhodnutia boli časovo obmedzené a ich súčasťou boli povinnosti uložené predajcom, zamerané na preventívnu ochranu zdravia - o.i. informovať odberateľov v príbalovom letáku alebo v servisnej knižke, že takto upravená voda nie je vhodná na dlhodobú spotrebu bez zabezpečenia súčasného prísunu plnohodnotnej pitnej vody z iných zdrojov a takto upravenú vodu nie je možné používať na prípravu dojčenskej stravy.
V súčasnosti predajcovia zariadení na úpravu pitnej vody nepotrebujú rozhodnutie úradu verejného zdravotníctva. Výrobky na úpravu pitnej vody však musia spĺňať hygienické požiadavky na zloženie, úpravu a označovanie povrchu výrobkov určených na styk s pitnou vodou ustanovené vyhláškou Ministerstva zdravotníctva SR č. 550/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na výrobky určené na styk s pitnou vodou.
Pre kúpu každého zariadenia na doúpravu pitnej vody sa rozhoduje zákazník rovnako ako pre kúpu ktoréhokoľvek iného výrobku. Preto by mal v prvom rade zvážiť jeho potrebu, vyžadovať v prípade zakúpania podrobné informácie o výrobku, jeho účinnosti a prevádzke a po jeho zakúpení (pri jeho správnej údržbe) požadovať aj dosahovanie výrobcom deklarovaných výsledkov.
Ak máte s používaním zariadení na doúpravu pitnej vody metódou reverznej osmózy pozitívne alebo negatívne skúsenosti, môžete sa o ne podeliť s našimi odbornými pracovníkmi odboru životného prostredia a zdravia Úradu verejného zdravotníctva SR na Trnavskej 52
v Bratislave, tel. č. 02/49284111.




Ďakujem za príspevok. Na podobnú tému som tu svoje názory, že to nie je zdravé, pred pár mesiacmi písala a bola som za to pomaly pod čiernu zem pochovaná :)
Letko
07.11.11,07:40
Caute.

Tak som sa rozhodol, ze si budem destilovat vodu, resp filtrovat vodu. Pitnu. Teda zevra pitnu.. z vodovodu.

Moja otazka znie:

Ako destilovat vodu?

Viem, ze v USA predavaju destilatory vody, staci si zadat na najznamejsi aukcny server klucove slovo "distiller new love model" alebo nieco take..

Stoji to US$99 .. U nas ? 300eur a vyssie.

Tymto pozravujem NENAZRANYCH SLOVENSKYCH KVAZI-PODNIKATELOV (zadrhnite sa, seriozne, bodnite sa, nebudete mi chybat).

Cize, kedze som nic normalne na Slovensku (ako vzdy) nenasiel, musim to dovazat. A aj napriek tomu sa to oplati (i ked na cene mi nezalezi).

Cize otazky:
1. destiluje tu niekto vodu na pitie ?
2. ak ano, ako to robite ?
3. odkial to mate?


Ja som si kupil destilator, ale zle som vybral, z China a ma plastovy vrchnak, co sa mi nepaci. Ale mam zalusk na USA model, celonerezovy (vnutro samozrejme). (Teoreticky ho viem prerobit na neplastovy model)

Staci menit filtre kazde 3 mesiace napriklad a 800W energie mi da 1liter naozaj cistej vody (za 1 hodinu).

Dik

Podľa toho, čo som čítal v 2. a 3. príspevku, môžeš takúto vodu použiť akurát tak do ostrekovačov.
misomiso
07.11.11,08:05
Caute.

Stoji to US$99 .. U nas ? 300eur a vyssie.

Tymto pozravujem NENAZRANYCH SLOVENSKYCH KVAZI-PODNIKATELOV (zadrhnite sa, seriozne, bodnite sa, nebudete mi chybat).



Ta cena bude zavisiet asi od toho, ze u nas to nikto nekupuje. U nas este predsa len ludia vo vacsej miere pouzivaju vlastny zrdavy rozum, ako v USA, tam maju mozgy uz celkom vymyte.

Raz som vlastnil dom v nadhernej podhorskej obci a prenajimal som ho americkej rodine. Prisli, ze fajn, ze je tam pekne, ale mali 100 x strach. Najprv, ze su tam liatinove radiatory, ze sa nedaju vovnutri cistit od prachu, ze dostanu alergie. Potom, ked som mal v zahrade brigadnikov a bolo vonku 33 stupnov, tak som im kupil bednicku 10-tky piva. Baba chcela na mna volat policiu, ze propagujem alkohol na verejnosti, ze jej deti sa teraz kvoli tomu stanu alkoholici.

V tej dedine je vlastny zdroj vody, maly horsky pramen. Trufam si povedat, ze som este nikde nepil kvalitnejsiu vodu, vratane francuzskej vody z Alp - Evian, ktoru kupute za extra drahe peniaze aj v Tokiu. Kedze obec je mala, rozvod je kratky, voda sa ani nechloruje. Je dost tvrda, ale uplne cista a ma vinikajucu chut.

Ja som ich na tu kvalitu vody aj upozornil hned pri obhliadke domu. Prve, co doniesli boli take tie plastove konvice, na filtrovanie. Ja by som sa z toho nenapil, bol to hnus, bolo vidno, ze uz to roky pouzivaju, nebolo to najcistejsie, ked si clovek predstavi, ako tam stale ta voda roky kysne -aj ked sa stale obmiena...

Takze toto pouzivali, tymto si kazili tu skvelu vodu. Stale sa bali, ze u nas dostanu nejaku chorobu, az sa nakoniec ukazalo, ze riziko cihalo uplne z inej strany - ukradli in spred domu auto plne nalozene na dovolenku.

Je to vsetko iba o Maslowovej pyramide - teda cisty marketing. Maslow v New Yorku zaciatkom 20. storocia definoval ludske potreby podla naliehavosti do akejsi pyramidy. Bezpecnost (strach o zdravie) je hned na druhom mieste, hned za zakladnymi fyziologickymi potrebami, akymi su jedlo a sex.

Toto velmi dobre vedia tie firmy, a kedze v marketingu su v USA asi 40 rokov pred nami (pochopitelne), tak z toho aj nalezite tazia.

Teda ja pozdravujem nie slovenskych podnikatelov, ale tych americkych, ktori zarabaju dobre peniaze na tom, ze svojim zakaznikom kazia zdravie.

Len pre zhrnutie - pitie destilovanej vody je mimoriedne zdraviu skodlive.
SamuelSK
07.11.11,11:35
Nic v zlom, ale:
Poprosim citujte ma, kde som sa pytal, ci je to zdrave, alebo nie je zdrave.

Za 1.

Rozoberte svoje vodovodne potrubie a vsimnite si co ta voda robi s nim a potom mi prezradte, ako je mozne, ze to je neskodne pre telo. Chapeme sa ?

Za 2.
Poznam ludi, co uz 20 rokov destiluju a funguju zdravotne vyborne. Ako je to mozne ? Trvam na vasej odpovedi.

Za 3.
Je chlor zdraviu absolutne nezavadny a neskodny?

Jasne ze poznam
http://www.businessballs.com/images/maslow_hierarchy_sm.gif

A teraz ruku na srdce, kto sa dostal na 6. (najvyssie) poschodie ? Resp. kto robi aj vlasny prieskum (DYODD) a neide podla sipiek na cestickach, ako ide masa?

Som dospely clovek, plne si uvedomujem nasledky svojich cinov a ked som sam uvazoval "pit alebo nepit" destilovanu vody, povdal som si "sakra! tak kto zije moje zivot? ja alebo nejaky "vedci" z vodarni?" povedal som si ze sloboda spociva v tom, ze sa sam rozhodnem a lutovat to nebudem. (aj ked ma to zabije).

Dovolim si citovat:
"Za dvadsať rokov budeš viac sklamaný z vecí, ktoré si neurobil, než z tých, ktoré si urobil. Teda, odhoď kotvy. Odplávaj z bezpečného prístavu. Naber do plachiet priaznivý vietor. Skúmaj. Snívaj. Objavuj." Twain Mark

A teraz moja otazka:
(trvam na vasej odpovedi, ked uz tak ide o zdravie a nezdravie)

1. Predpokladajme, ze sa praskne potrubie vody. Na zavadu pridu o hodinu. Za tu hodinu sa napijes vody, ktora sa dotkla niecoho mimo potrubia. Co ak je ta voda kontaminovana? A co ak je tam prasklina niekolko rokov?
2. Ako je mozne, ze sme pouzivali azbest? Ved to bolo pripustne a v poriadku v danom case. Chapete ma? Ako je mozne, ze dnes je tresknem 10ppm "v norme" a nezavadne, ale za 10 rokov to bude v norme len v 2ppm? Toto sa akoze v historii nestalo? Sme akoze v roku 2011 najmudrejsi a mudrejsi uz nebudeme?
3. Ma niekto z vas vobec predstavu,ako funguje chemia? Alebo ste v skolach chybali? Ako je mozne, ze tresknem mame chm. latku X01 a ta je bezproblemova pre zdravie, mame X02 a je taktiez bezproblemova pre zdravie, avsak, ak tieto dve X01 a X02 zamiesame, su toxicke. Co potom?
4. Kto z vas chce dobrovolne pit HAK? Cista nahoda, ze plodnost muzov klesa? Pesticidy a umele hnojiva, to sa tiez le ntak vypari z podzemnej vody? Cista nahoda, ze Holandsko sudi s Nemeckom, ze znecistuje Ryn ?
5. Kto mi vyvrati argument: "Voda nie je podstatny zdroj mineralov, prave naopak, je na to, aby nepotrebne latky vratane prebytocnych mineralov z tela vyplavila."
6. Schvalne skuste dat vriet 1 liter vody do cierneho hrnca. Pockajte kedy sa vsetka (1l) voda vypari a potom sa divajte, co na tom hrnci zostalo. Date ruku do ohna za to, ze tento prasok je pre telo absolutne v poriadku?

Otazka na zaver:
Ak nie filter pred naliatim vody do pohara, tak co tu vodu prefiltruje (pred chlorom atd)?
SamuelSK
07.11.11,11:52
"ako v USA, tam maju mozgy uz celkom vymyte. "

Este by som sa rad obul do tejto veci.

Cisto hypotetitcky, v USA vzniklo "99%" hej? A doslo to k nam.
Cize:
A) USA su vymyte mozgy a slovaci to kopiruju
B) Tentokrat USA su fajn mozgy.

kazdopadne:
V rokoch, ked ekonomia isla HORE, nikto neprisiel do banky ze "Ale viete co, citim sa zle, ze som tolko zarobil na urokoch, ze som dostal taku super hypoteku, ze inflacia splacala za mna"
- TIP: Kto z vyhercov vo Vegase pride do Gambling Anonymous a povie "Citim sa zle, vyhral som vela" ?
Odpovie mi niekto?

Tak preco teraz, zrazu, odrazu, z nicoho nic, kazdy nadava, ked ide vsetko DOLE ?

Za 2.
preco slovaci odobrali z USA (vymlete mozgy) tie super kreditky ?

Kolko slovakov vie, ze ak plati kreditkou, obera obchodnika o 3-5% (poplatok z transakcie) ?
Kto zo nevygumovanych slovakov vie, ze toto obchodnik premietne do beznej ceny?

Preco slovaci nakupuju v megakorporaciach (ala tesco napriklad) a tym podporuju odliv kapitalu a defacto ozobracuju nikoho ineho ako svoj narod?

Vedel by som pokracovat a najst chybu prakticky v kazdom konani.

Pisem to len preto, lebo nenavidim ked niekto odsudzuje niekoho nazor, alebo nejaky narod. (BTW, americke pocitace chutia uz dobre , vsak ? )

" Ja by som sa z toho nenapil, bol to hnus,"
Ako mozes posudit nieco, co si neochutnal?
Je to vrcholne detinske a neprofesionalne a neobjektivne.

"stale ta voda roky kysne"
Odkedy voda kysne? Co v nej kysne? Ale beriem, je to metafora.
V potrubi "nekysne" ? V balenej flase "nekysne" ?

"ukradli in spred domu auto" no dakujem pekne.

spat k Maslowovej pyramide:
Co je zle na bezpecnosti? Pokial si sam spravim svoje "studie" a vyhodnotim, ze potrebujem bezpecnostne dvere, tak som akoze vygumovany mozog, ze minam peniaze na zbytocnosti ? Alebo kupujem auto ktore ma dost airbagov a elektroniky? Alebo ze si nekupim byt v rizikovej oblasti? Alebo ze nekupujem paradajky z hypermarketov ?

K bezpecnosti:
Schvalne, kolko z vas by prezilo prirodnu katastrofu? Alebo nepokoje?

To ale uz vedie k niecomu uplne inemu. Podla mojho nazoru, nie je mozne pouzit rovnaky meter na kazdeho.
Pre niekoho je 5 eur za obed vela, pre niekoho je 50eur za obed malo. Kazdy vnima realitu a svoje potreby inak.
Niekomu staci to, co mu daju na striebornom podnose, a niekto potrebuje dovod, preco by to co mu priniesli mal aj zjest.

Otazka ako bonus:
1. Preco nejazdime na vodiku, ale stale na rope?
2. Co si myslite o flouride ? (v zubnej paste a vo vodovode)
SamuelSK
07.11.11,11:59
A dam vam este jednu otazku ;)

Pijete Coca Colu, alebo podobne sladke drinky ?

(nerad zdrzujem, tak propomeniem, ze aj tie su zvacsa vyrabane z destilovanej vody)

EDIT:
A tak mozeme ist do matematiky, ked uz tak.
Kolko mg kalica ma 2l vody (denny priemer) a kolko mg kalica ma zdrava strava, ktoru za den zjem?

Bol by som zvedavy, na stavbu stravy ludi (vratane vedcov), ked poukazuju na mg chybajuceho kalica z dvoch litrov vody. velmi, naozaj, extremne zvedavy na ich stravne navyky .


EDIT2:
Ca - kalcium, vapnik. Na etikete balenej vode pisu, ze je tam ~100mg/l
To je 20% dennej potreby. (zdroj: http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1pnik)

Hmmm, neviem co si o tom mysliet. Pripomina mi to europolitikov, co zakazuu ziarovky. Metaforicky by som povedal, ze zbieraju centy po ceste pricom im z vacku vypadavaju bankovky.

Alebo kde robim chybu ?

EDIT3:
Tak podme dalej, Mg, horcik - ~25mg/l v balenej vode. To je 50/300 respektive 1/6 co je menej ako 20% z dennej davky.

zdroj: http://sk.wikipedia.org/wiki/Hor%C4%8D%C3%ADk
Julian
07.11.11,16:15
Tu Ti asi nikto neporadí. Zdá sa že o problematike vieš viac ako všetci tu dohromady. Píšeš, že poznáš ľudí čo už 20 rokov pijú destilovanú vodu a sú na tom zdravotne výborne. Tých sa opýtaj- niet nad praktické skúsenosti.
Ty si už presvedčený o svojej pravde a tu v podstate hľadáš iba ľudí čo Ťa v tom utvrdia.

Veľa otázok si položil na ktoré by sa mohla rozvinúť nekonečná debata. Zastavím sa pri niektorých (neber ich smrteľne vážne):
-1. Preco nejazdime na vodiku, ale stale na rope? -ak bude ropy málo a bude drahá, tak sa určite bude využívať alternatívny zdroj -možno aj vodík ak ho niečo nepredbehne.
-2. Co si myslite o flouride ? (v zubnej paste a vo vodovode)- na TA3 v jednej zdrav. relácii sa vyjadril lekár, že pri čistení zubov je podstatná dĺžka mechanického čistenia a zubná pasta je len na spríjemnenie tejto činnosti (tu si môže každý urobiť svoj úsudok).
-"ako v USA, tam maju mozgy uz celkom vymyte. " - nikto nepopiera čo všetko dosiahli ale .... v niektorých "disciplinách" došli až tak ďaleko, že napr. ..... na Slovensko príde Lary King a nič mu nehovorí slováci, češi..... ale ak vrcholoví politici majú medzery v geografii tak je to OK. Právnici sú na takej výške, že ošklbú od peria aj hada. Stretol som sa s poisťovacími zmluvami, ktoré platili všade okrem USA (niekedy to bolo aj v "zelenej karte") atd. atd...

Ešte uvediem jeden analogický príklad o alergiách. Neviem ktorí vedci zistili, že detí ktoré žijú v styku s hospodárskymi zvieratami trpia podstatne menej alergiami ako deti v oveľa hygienickejšom prostredí. Tým som chcel povedať to, aby si sa trocha spoľahol aj na svoj organizmus a neposúval ho do inkubátora.
pepsikova
07.11.11,16:24
...a ja naozaj nechápem, ak niekto napíše "tak som sa rozhodol" a potom sa ide sem vykecávať...však keď sa raz rozhodnem, nebudem zháňať rady a rozumy kdekade ale držím sa svojho presvedčenia...
misoft
07.11.11,16:29
A teraz moja otazka:
(trvam na vasej odpovedi, ked uz tak ide o zdravie a nezdravie)

1. Predpokladajme, ze sa praskne potrubie vody. Na zavadu pridu o hodinu. Za tu hodinu sa napijes vody, ktora sa dotkla niecoho mimo potrubia. Co ak je ta voda kontaminovana? A co ak je tam prasklina niekolko rokov? Si vedľa ako taká jedľa! Voda vo vodovode je pod tlakom! Vyteká teda von, teda dnu do rúry sa už nič nedostane! A keď je tam "niekoľko rokov", tak by to zistili podľa odpočtov vody!
2. Ako je mozne, ze sme pouzivali azbest? Ved to bolo pripustne a v poriadku v danom case. Pretože vtedy sa na hygienu a zdravie až tak neprihliadalo - jednoducho bol odolný a nehorľavý, tak sa používal. Chapete ma? Ako je mozne, ze dnes je tresknem 10ppm "v norme" a nezavadne, ale za 10 rokov to bude v norme len v 2ppm? Toto sa akoze v historii nestalo? Sme akoze v roku 2011 najmudrejsi a mudrejsi uz nebudeme? Začínaš byť paranoidný - vedomosti sa získavajú stále - v 2011-tom sme niečo vedeli, v 2012-tom budeme vedieť viac.
3. Ma niekto z vas vobec predstavu,ako funguje chemia? Len či ty máš predstavu! Alebo ste v skolach chybali? Ako je mozne, ze tresknem mame chm. latku X01 a ta je bezproblemova pre zdravie, mame X02 a je taktiez bezproblemova pre zdravie, avsak, ak tieto dve X01 a X02 zamiesame, su toxicke. Takže si chýbal na chémii! Co potom? Ak vedia, že X01+X02 sú škodlivé, tak ich spolu nedajú!
4. Kto z vas chce dobrovolne pit HAK? Cista nahoda, ze plodnost muzov klesa? Somarina, čistá somarina - tvoje fantasmagórie! Pesticidy a umele hnojiva, to sa tiez le ntak vypari z podzemnej vody? Práve preto sa obmedzujú, aby príroda sa s tým vysporiadala. DDT, dusičnany - všetko je minulosťou, alebo sa prísne kontroluje. Cista nahoda, ze Holandsko sudi s Nemeckom, ze znecistuje Ryn ? Žeby? A ak áno, tak len preto, lebo v Nemecku niekto obchádzal zákony a vypúšťal "sračky" do Rýna!
5. Kto mi vyvrati argument: "Voda nie je podstatny zdroj mineralov, prave naopak, je na to, aby nepotrebne latky vratane prebytocnych mineralov z tela vyplavila." Ak nebudeš piť, vyschneš - ľudské telo je cca 70% voda! Teda v krvi okrem bielych, červených krviniek, krvných doštičiek (mimochodom - tiež majú v sebe vodu) a krvnej plazmy (tiež tekutina na základe vody), kolujú aj minerály. Nebude voda, nebude krv, kto potom po tele roznesie minerály? Žeby nejaký mimozemšťan? Preto čo sa vyplaví, to sa musí dodať- niečo v pevnej forme - prejde do krvi (kvapaliny!), niečo v tekutej forme - opäť prejde do krvi (kvapaliny)
6. Schvalne skuste dat vriet 1 liter vody do cierneho hrnca. Pockajte kedy sa vsetka (1l) voda vypari a potom sa divajte, co na tom hrnci zostalo. Date ruku do ohna za to, ze tento prasok je pre telo absolutne v poriadku? No práve - to sú tie soli a minerály. Ale ty si asi fakt na tej chémii chýbal.

Otazka na zaver:
Ak nie filter pred naliatim vody do pohara, tak co tu vodu prefiltruje (pred chlorom atd)? A čo vlastne chceš filtrovať? Ten chlór, vápnik, železo a ostatné minerály - mimochodom chlór je na molekulárnej úrovni - jedine osmózou ho dostaneš preč.

Mne voda z vodovodu chutí a nerobí mi problém. Pokiaľ budeš slopať destilovanú vodu - vieš čo sa stane? Asi ťažko - nemáš o tom ani šajnu! Budeš odoberať minerály z vlastného tela, žiadne nedodáš - bude ti chýbať vápnik - zrednú ti kosti, bude ti chýbať železo - odkape ti mozog na nedostatok kyslíku - železo totiž v krvi viaže na seba kyslík.

Takže si veselo filtruj, pij destilovanú vodu - cca po pár rokoch už žiadnu vodu nebudeš potrebovať!




spat k Maslowovej pyramide:
Co je zle na bezpecnosti? Pokial si sam spravim svoje "studie" a vyhodnotim, ze potrebujem bezpecnostne dvere, tak som akoze vygumovany mozog, ze minam peniaze na zbytocnosti ? Alebo kupujem auto ktore ma dost airbagov a elektroniky? Alebo ze si nekupim byt v rizikovej oblasti? Alebo ze nekupujem paradajky z hypermarketov ?

Blbosť ako mraky - tá pyramída. Aj v USA nejaký magor už niekoľkokrát predpovedal (vedecky) koniec sveta - a zatiaľ ešte stále píšem.
Gapo
07.11.11,16:58
Neviem čo vlastne chce, filtrovať či destilovať, toť maličký rozdiel.:confused:
SamuelSK
07.11.11,17:00
misoft -
fajn, je to pod tlakom, ale nic tam nemoze padnut? potrubie nie je nad zemou, ale pod zemou, cize tlak nie len von, ale moze byt aj dovnutra (alebo naozaj si myslis, ze pri velej trhline sa nic nedostane dovnutra? videl si niekedy trhlinu takeho rozmeru?) nehovorim ze sa to deje kazdy rok, ale nie je to ani nemozne.

| Ak vedia, že X01+X02 sú škodlivé, tak ich spolu nedajú!|

Aha, cize aj vakciny su uplne v pohode, aj vtacia chripka je uplne v pohode a kazdy, uplne kazdy clovek na tomto svete je bezuhonny, aj majitelia FED-u ? Preco sa potom zamykas ?

"Somarina, čistá somarina - tvoje fantasmagórie!"

Preco ?

"Žeby? A ak áno, tak len preto, lebo v Nemecku niekto obchádzal zákony a vypúšťal "sračky" do Rýna!"

Prave si si znegoval "| Ak vedia, že X01+X02 sú škodlivé, tak ich spolu nedajú!|" Alebo sa mylim ?

K bodu 5. cital som vedecke veci, ze voda nepomaha k tomu, ze telo z nej absorbuje mineraly, avsak ani ich neberie narozdiel od destilovanej.
Cize aj chlor je podla teba bezpecny mineral?


Julian, ano ta analogia je perfektna, lenze kedy je toho uz privela? Priklad: nebudem utierat prach kazdy den, ale raz za tyzden, ci raz za mesiac? :)

A preco som toto zalozil a preco debatujem?

Ehm ehm,... naco mam usta ? Alebo som na zlej stranke? Alebo na Slovensku plati "kazdy sam za seba" ?

K tej cene, co tu niekto pisal, ze "neni dopyt" poviem vam - 99% obchodnikov to robi tak, ze nema na sklade nic, len to dovezie a za "know how" kde to kupil, si uctuje prirazku 200-400% cize viem o com kecam a nie je to len dopytom.

napr tu:
http://www.upravavody.info/zdravie.html
aby som podlozil svoje tvrdenia, ze ANORGANICKE mineraly su mi na dve veci, z vody. to telo nevstrebava...

tak tomu dajte lock, alebo tu pracuje niekto z vodarne? ved nepisal som ze zastavim kohutik.. lol
SamuelSK
07.11.11,17:04
Neviem čo vlastne chce, filtrovať či destilovať, toť maličký rozdiel.:confused:

No filtracia = reverzna osmoza .. destilovat = zmenit na paru a spat kondenzovat na kvapalinu (plus prefiltrovat).. to je cista voda, ale drsnejsie precistena ako RO..

kazdopadne aj samotne RO bolo dost ukamenovane..

hladam informacie, nie len z 1 zdroju (fora) ale z co najviac,

preco?

Niesom ignorant. Ale nezastavim sa pokial ma niekto skutocne nepresvedci o opaku. Toto sa mi vela krat v zivote oplatilo.
pavol54
07.11.11,17:05
Vážne rozmýšľam nad tým prečo sa moja prastará mama dožila len 97 rokov a stará mama len 93 rokov a už začínam prichádzať veci na kĺb, obe pili vodu z kopanej studne v ktorej celý život žila aspoň jedna žaba (asi do nej načúrala) ale oni tvrdili že tam žije preto že voda bola zdravá, ale vážený samuelsk pásavka zemiaková prišla z ameriky a za ňou ddt ĎAKUJEME, to už nehovorím o kukričiarovi ktorí sem dovliekli osloboditelia počas poslednej vojny (balkánskej) prečo nespomínaš dobré E-čka, geneticky modifikované potraviny( ktorými sa otvára pekná pandorina skrinka) alebo posledné zistenia že na potenciu mužov má terciálne vplyv antikoncepcia a najme jej reziduá vo vode a rybách?
SamuelSK
07.11.11,17:19
A co hovoris na 5 ppm ortuti co bolo donedavna "v norme" ?

http://www.euractiv.sk/zivotne-prostredie/clanok/vody-znecistuje-aj-hormonalna-antikoncepcia-016121
http://www.copijeme.sk/kde-az-koncia-nase-lieky
http://michalhornak.blog.sme.sk/c/211481/Antikoncepcia-ekologicka-katastrofa.html

http://www.google.sk/#sclient=psy-ab&hl=sk&site=&source=hp&q=antikoncepcia+vo+vode&pbx=1&oq=antikoncepcia+vo+vode&aq=f&aqi=g1&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=225l1634l0l2221l8l4l0l2l2l2l1286l2191l2-1.2.7-1l5l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=dda94442616e7075&biw=1280&bih=609

Pavol, nic v zlom, ale myslim ze v tom case mali cistejsiu vodu predsa len. Zaroven mali zdravsiu stravu.

PS: a ano, som paranoidny, ale to som bol aj v case, ked mal kazdy pracu a hovoril som znamym, aby si davali pozor, na buducnost. (Ale teraz do nich nema vyznam rypat, malo som sa snazil, malo som do nich buzeroval, nech si nechavaju nieco bokom, nie je to ich chyba).
misoft
07.11.11,17:30
fajn, je to pod tlakom, ale nic tam nemoze padnut? potrubie nie je nad zemou, ale pod zemou, cize tlak nie len von, ale moze byt aj dovnutra (alebo naozaj si myslis, ze pri velej trhline sa nic nedostane dovnutra? videl si už,keď praskne vodovodné potrubie? Je to hotová gejzír. Tlak tam nie je 1 atm = 100kPa, aleje tam omnoho viac, však to musí v baráku vytlačiť niekedy aj na 12-te poschodie videl si niekedy trhlinu takeho rozmeru? videl a nie raz) nehovorim ze sa to deje kazdy rok, ale nie je to ani nemozne. Veď to sem-tam dávajú aj v telke - a keď to "rachne" - Yellowstone a jeho "Starý verný"
http://www.destination360.com/north-america/us/wyoming/images/s/wyoming-old-faithful.jpg
sa môže dať vypchať - toľko vody vytečie von a nie dnu!

Ale mám taký osobný dojem, že si si odhrýzol poriadne sústo - operuješ faktami, často protichodne.
SamuelSK
07.11.11,17:46
http://www.cas.sk/clanok/157832/video-zaplavy-v-bratislave-na-legionarskej-ulici-prasklo-potrubie.html

Aha, naozaj, myslim ze mas pravdu, kukni prvy obrazok, tu stojatu vodu nad potrubim, fakt, gravitacne pole tam vypli.

Akekolvek susto sa da zjest, nemusi to byt esteticky, ale da sa. Ja nezijem podla toho, ci je susto premna velke a ci nie (viem ze bezny clovek sa vzdava lahko), no protichodne fakty uvadzam z dovdou, ze 1. chcem byt objektivny a za 2. pozorujem ci si ich niekto vobec vsimne.

Ako vidim, aj pri oprave potrubia porusuju zakony fyziky, vsak?

http://udalosti.noviny.sk/uploads/tx_media_files/thumbs/800x448/havar10107687_37786.jpg

EDIT:
Ozaaaaaaaj, a co k rope? preco musime ropu cerpat az kym sa nevyuzije? Ty nechces jazdit na vodik? Ktory by bol nesmierne lacnejsi a ZDRAVSI pre prirodu?

Ci si len nechces pripustit, ze existuju "nedobri" ludia, ktorym ide len a len o peniaze a kaslu na planetu a zdravie ludi?

Neviem kto to uz pisal, bol som len zvedavy, ci sa zhodneme aspon na tom, ze ropa je jasny dokaz toho, ze nie vsetko je take ruzove ako to vyzera. (I ked z historie by sme vedeli najst mnoho veci)

EDIT356:

Moj dedo zomrel ako cca 55 rocny, mal som 9 rokov. Nepil destilovanu vodu. A ?
(toto je na margo toho, ze niekto pise, ze jeho rodina mala 100 rokov a nepila destilovanu vodu)
Dalsi dedo nepil destilovanu vodu (no vela destilatu ano) a ma 70 a zije v pohode.
Statistika z 3 ludi je nam na dve veci. Priklanam sa k nazoru, ze na takyto experiment treba niekolko desatroci a tak sa pravdu dozviem asi len ked stavim "proti prudu" a odexperimentujem to na sebe :)
Lenze filtrovat vzduch nie je lahke, cize mozno ma ten zabije..
Este raz - moja pointa je - zminimalizovat zamorenie tela.
(zacal som nekupovanim masa z hypermarketov, pokracujem vodou.. a uvidim kde skoncim)
pavol54
07.11.11,18:04
O čo ide tomu nedobrému človeku ktorý aj napriek tomu že je separovaný zber úmyselne hádže odpad do prírody?
pavol54
07.11.11,18:14
ten prístroj na destiláciu je na elektrinu?
Gapo
07.11.11,18:15
No filtracia = reverzna osmoza .. destilovat = zmenit na paru a spat kondenzovat na kvapalinu (plus prefiltrovat).. to je cista voda, ale drsnejsie precistena ako RO..

kazdopadne aj samotne RO bolo dost ukamenovane..

hladam informacie, nie len z 1 zdroju (fora) ale z co najviac,

preco?

Niesom ignorant. Ale nezastavim sa pokial ma niekto skutocne nepresvedci o opaku. Toto sa mi vela krat v zivote oplatilo.
Tak potom nerozumiem, asi píšeš rýchlejšie než rozmýšľaš? Inak by si nenapísal toto :
"Tak som sa rozhodol, ze si budem destilovat vodu, resp filtrovat vodu. Pitnu. Teda zevra pitnu.. z vodovodu."
Ale inak máš pravdu, veľký vodovod vie stiahnuť do vnútra, teda ak je deravý, veľa bordelu aj človeka, už sa to stalo. Ale keď budeš žiť na takých super čistých poživatinách a náhodou ťa okaká vrabec, umrieš. Nebudeš mať žiadne protilátky. Prečo sú naše deti samá alergia a deti našich tmavých súkmeňovcov sa môžu napiť aj z hajzla.
No a čo je destilácia či filtrácia, nepotrebujem čítať z wikipédie, pracoval som dlho v takej firme kde toho bolo až, až.
No a aby si sa upokojil na zbavenie vody od chlóru, stačí ak ju necháš odstáť. Keď som na dovolenke v južných krajinách, vždy sa teším, ako sa konečne doma napijem vody z vodovodu, aj keď som tam pil Evian.:cool:
misomiso
07.11.11,18:19
Cize aj chlor je podla teba bezpecny mineral?


Z chemie toho vela nevies. Chlor nie je mineral, ale plyn.
SamuelSK
07.11.11,18:21
O čo ide tomu nedobrému človeku ktorý aj napriek tomu že je separovaný zber úmyselne hádže odpad do prírody?

Ano, tymto ludom by som najradsej odsekol ruky a aj nohy.
Idem so psom, do prirody, to je jedno ako daleko, neexistuje snad zorny uhol, kde by som nevidel nejaku PET flasu, alebo dnes uz nejaky, i ked "len" papier, ale papier z rychlo-obcerstvenia. A o vacsich nechutnostiach radsej pomlcim.
Cestne mozem prehlasit, ze som nikdy nevyhodil odpad tam kam nepatri, minimalne nie umyselne (nezarucujem sa za pred-teenagersky vek). Je skoda, ze aspon v tomto nie su ludia jednotni.
Zaroven nenavidim spacky z cigariet na chodniku.
Preco nemozeme aplikovat Singapursky trest za odhodenie zuvacky, cigarety, odpadu?
Par dni v base natvrdo ?


Ano je na elektrinu. 800W na liter. Avsak ak by si chcel namietat, ze vytvaram zbytocne CO2, tak preco sa media obuvaju do Atomovych elektrarni, ktore su (za predpokladu dodrziavania postupov) najcistejsie a "najzelensie" a najbezpecnejsie zo vsetkych? Avask RO/IO je len filter, bez energie (avsak samozrejme vyroba filtru tiez vyzaduje energiu). Avsak ovela menej ako PET flase z balenej vody. Kazdopadne, kvitujem ze moj pristroj berie elektrinu.
SamuelSK
07.11.11,18:23
Z chemie toho vela nevies. Chlor nie je mineral, ale plyn.

Ano uznavam,(bol to preklep v rychlosti, ale to je jedno, napisal som blbost), viem ze sa aj vypari, ked to necham kratky cas po napusteni vody (a zaroven sa vyparuje na velku vzdialenost v potrubiach ? )

Avsak co tie kovy, vo vode. (A ine latky, na ktore sa rozbor nerobi).

Gapo - ale co je podstatne? Chut vody? alebo jej kvalita? chut pozmenim jednoducho.. nasypem tam cukor.. alebo citron, alebo cokolvek..
ps: najchutnejsiu vodu co som kedy pil, bola prefiltrovana vapencom..

PS2:
Vojaci co su na frontoch roky, tiez piju destilovanu vodu, ale nezabije ich to.

No ktovie, mozno ma voda na svedomi len 5% podielu na zamoreni tela.. tj mozno si pohorsim o 5% a mozno polepsim o 5%..

A co tak kompromis, 50% destilovanej, 50% nedestilovanej? ;)

Inac, naozaj by ma zaujimal test, ked by sme kazdy dostali dva pohare cistej vody. Jedna predestilovana prefiltrovana precokolvek, ale dokonale cista a druha bezna z vodovodu (z toho co pijeme kazdy den). Ktora by bola chutnejsia :) (I ked, asi ta domaca, lebo zvyk je zelezna kosela)
Gapo
07.11.11,18:28
SamuelSK, prosím ťa dokedy chceš žiť, však teba budú musieť zastreliť, ved zruinuješ soc. poisťovňu.:D:D
misomiso
07.11.11,18:30
Trvam na vasej odpovedi.


1. Predpokladajme, ze sa praskne potrubie vody. Na zavadu pridu o hodinu. Za tu hodinu sa napijes vody, ktora sa dotkla niecoho mimo potrubia. Co ak je ta voda kontaminovana? A co ak je tam prasklina niekolko rokov?
2. Ako je mozne, ze sme pouzivali azbest?
4. Kto z vas chce dobrovolne pit HAK? Cista nahoda, ze plodnost muzov klesa? Pesticidy a umele hnojiva, to sa tiez le ntak vypari z podzemnej vody? Cista nahoda, ze Holandsko sudi s Nemeckom, ze znecistuje Ryn ?

100 x mozes trvat, na vsetky bludy naozaj nebudem odpovedat, ale o tychto bodoch sa strucne zmienim.

1. Skus hadat, co sa stane, ak praskne potrubie v ktorom je tlak, zatial co okolo potrubia nie je tlak.
2. Azbest je v svojej podstate neskodny, pokial ho nerezes sa sucha karbobruskou a nevdychujes ten prach.
4. Podla mne je naivne mysliet si, ze nejaky filter alebo destilacia zbavi vodu vsetkych chemikalii a primesi. Skus napriklad zbavit vodu alkoholu alebo acetonu, ci benzinu destilaciou. Pokial budes pit ten destilat, (co je tvoj pripad, ak si kupis ten destilacny pristroj) tak budes pit tekutinu, v ktorej je obsach tychto cudzorodych latok naopak ZVYSENY oproti povodnej zmesi. Z vody sa odstrania mineraly, ktore sa neodparuju, zatial co napriklad ropne latky sa mnohe odparuju pri este nizsich teplotach ako voda, takze sa vydestiluju ako prve. :)
Dáša_
07.11.11,18:32
možno by si mohol urobiť taký malý pokus - kúp dve rovnaké rastliny a jednu polievaj vovou z kohútika a druhý destilovanou vodou.
SamuelSK
07.11.11,18:36
SamuelSK, prosím ťa dokedy chceš žiť, však teba budú musieť zastreliť, ved zruinuješ soc. poisťovňu.:D:D

Kludne sa dobrovolne vzdam dochodku, kiezby sa dalo, je to horsie ako Maddofova ponzi shcema (ten aspon oberal bohatych). Seriozne.
(mozno to bol dobry zamer, ale uz sa neda napravit, je mi luto, tu padnu ludia na hubu, lebo si nerobili DYODD)

Dasa, ano mam to v plane, aku rastlinu odporucas?
SamuelSK
07.11.11,18:38
misomiso, cize ak pojdem, a vylejem benzin na pole, pod ktorym je zasobaren pitnej vody, tak zamorim vodu.. A ako ten benzin vodaren odfiltruje, ci ju uplne neodfiltruje?

Len tak mimo misu, napadlo mi, kam lejete pouzity kuchynsky olej ?
Dáša_
07.11.11,18:43
možno by si mohol urobiť taký malý pokus - kúp dve rovnaké rastliny a jednu polievaj vovou z kohútika a druhý destilovanou vodou.

čokoľvek z kvetinárstva. Alebo zasadiť hrach napríklad
SamuelSK
07.11.11,18:44
No nieco co je extremne citlive, aby to nestroskotalo na tom, ze ta rastlina sa na to prisposobila :)
(chcel by som to naozaj co najobjektivnejsie, aj pre vlastnu zvedavost)
pepsikova
07.11.11,19:03
Kludne sa dobrovolne vzdam dochodku, kiezby sa dalo, je to horsie ako Maddofova ponzi shcema (ten aspon oberal bohatych). Seriozne.
(mozno to bol dobry zamer, ale uz sa neda napravit, je mi luto, tu padnu ludia na hubu, lebo si nerobili DYODD)

Dasa, ano mam to v plane, aku rastlinu odporucas?..

..mňa by zaujímalo, koľký v poradí to je....
SamuelSK
07.11.11,19:17
Myslis ten Madoff ? Ak to tak to neviem, mozno (100)tisicty ?

Vezmite si tu aferu s platinou .. 63kg sitiek a "znalec" povedal, ze hodnota je 80 000 eur (kde by mala byt 25-nasobne vyssia)

Cize ak takyto znalec robi rozbor vody, tak dakujem pekne.

(Viem, ze za peniaze sa da kupit prakticky vsetko, ako vidim, je to velmi casty jav)

Tym ale netvrdim ze je nasa voda zamorena (ani nahodou, ziadny sarkazmus), len naznacujem, ze nie je vsetko take super, ako media (a znalci) hovoria. Uznavam ze som paranoidny (pripravujem sa na SHTF (tj. kolaps spolocnosti) zasobami vody, filtrami bez energie, zasobami jedla a tepla, tak mozno aj preto tak extremne kriticky pohlad na vodovod a system (ale ja to nevolam paranoja, ale pripravenost - kludnejsie spim, ked viem, ze ak zajtra neotvoria banky, alebo obchody, mam co jest este zopar dni ;) )
misomiso
07.11.11,20:15
misomiso, cize ak pojdem, a vylejem benzin na pole, pod ktorym je zasobaren pitnej vody, tak zamorim vodu.. A ako ten benzin vodaren odfiltruje, ci ju uplne neodfiltruje?

Len tak mimo misu, napadlo mi, kam lejete pouzity kuchynsky olej ?

No poda cez ktoru voda v prirode preteka vela odfiltruje, ale zasa na druhej strane - nejaka desatinka miligramu benzinu by ta tiez nezbila, ludia, ktori vytahovali hadickou benzin z nadrze sa casto aj "napili" a tiez im nic nebolo, ludsky organizmus nieco znesie, ak to nie su vysoke davky.
SamuelSK
07.11.11,20:27
To ano.. Ono zniesie velmi vela, je to fascinujuci stroj..
pepsikova
07.11.11,21:22
..

..mňa by zaujímalo, koľký v poradí to je......

..nie madoff..nick...
pavol54
07.11.11,21:42
Ano, tymto ludom by som najradsej odsekol ruky a aj nohy.
Idem so psom, do prirody, to je jedno ako daleko, neexistuje snad zorny uhol, kde by som nevidel nejaku PET flasu, alebo dnes uz nejaky, i ked "len" papier, ale papier z rychlo-obcerstvenia. A o vacsich nechutnostiach radsej pomlcim.
Cestne mozem prehlasit, ze som nikdy nevyhodil odpad tam kam nepatri, minimalne nie umyselne (nezarucujem sa za pred-teenagersky vek). Je skoda, ze aspon v tomto nie su ludia jednotni.
Zaroven nenavidim spacky z cigariet na chodniku.
Preco nemozeme aplikovat Singapursky trest za odhodenie zuvacky, cigarety, odpadu?
Par dni v base natvrdo ?


Ano je na elektrinu. 800W na liter. Avsak ak by si chcel namietat, ze vytvaram zbytocne CO2, tak preco sa media obuvaju do Atomovych elektrarni, ktore su (za predpokladu dodrziavania postupov) najcistejsie a "najzelensie" a najbezpecnejsie zo vsetkych? Avask RO/IO je len filter, bez energie (avsak samozrejme vyroba filtru tiez vyzaduje energiu). Avsak ovela menej ako PET flase z balenej vody. Kazdopadne, kvitujem ze moj pristroj berie elektrinu.
striedavý prúd 50 Hz, napätie 230 V ?
SamuelSK
07.11.11,21:44
striedavý prúd 50 Hz, napätie 230 V ?

Ano tak..
pavol54
07.11.11,21:53
Ano tak..
nie to náhodou v amerike trocha inak si si istý?
pavol54
07.11.11,21:56
Ano uznavam,(bol to preklep v rychlosti, ale to je jedno, napisal som blbost), viem ze sa aj vypari, ked to necham kratky cas po napusteni vody (a zaroven sa vyparuje na velku vzdialenost v potrubiach ? )

Avsak co tie kovy, vo vode. (A ine latky, na ktore sa rozbor nerobi).

Gapo - ale co je podstatne? Chut vody? alebo jej kvalita? chut pozmenim jednoducho.. nasypem tam cukor.. alebo citron, alebo cokolvek..
ps: najchutnejsiu vodu co som kedy pil, bola prefiltrovana vapencom..

PS2:
Vojaci co su na frontoch roky, tiez piju destilovanu vodu, ale nezabije ich to.

No ktovie, mozno ma voda na svedomi len 5% podielu na zamoreni tela.. tj mozno si pohorsim o 5% a mozno polepsim o 5%..

A co tak kompromis, 50% destilovanej, 50% nedestilovanej? ;)

Inac, naozaj by ma zaujimal test, ked by sme kazdy dostali dva pohare cistej vody. Jedna predestilovana prefiltrovana precokolvek, ale dokonale cista a druha bezna z vodovodu (z toho co pijeme kazdy den). Ktora by bola chutnejsia :) (I ked, asi ta domaca, lebo zvyk je zelezna kosela)

Vojaci na fronte nepijú destilovanú vodu ale mali tabletu na jej chemickú úpravu, naberieš vodu z akejkoľvek kaluže do poľnej fľaše, dáš tabletu za pol hodinu piješ,
SamuelSK
07.11.11,22:03
Poznam jedneho z navy, co takmer jednu dekadu rokov pil destilovanu vodu... (a ako pises, pouzili aj bromine treatment) , ale tie tablety sa daju pouzit aj bez destilacie (i ked je otazne ako su ucinne)..

A nie som v USA, nemam to z USA, cize preto to nemam 110V .. Mam EU verziu..
misomiso
08.11.11,08:16
Nesmies zabudat na to, ze americky vojak (ako aj kazdy iny vojak) je na to, aby si splnil svoju ulohu a zomrel (v tom idealnom pripade) alebo aby si splnil svoju ulohu a odisiel domov na invalidny dochodok (v tom horsom pripade, pretoze to potom stat stoji nejake peniaze).

O inom sa tam neuvazuje. S tymi tabletami je to ako s radioprotektivnou latkou. To boli tiez take tablety, ktore bolo treba uzit pred jadrovym oziarenim a mali redukovat nasledky oziarenie na polovicu. Ucinna davka tychto tabliet bola velmi blizko smrtelnej davke, vedlajsie ucinky obrovske. V podsate jediny hmatatelny efekt bol psychologicky pre vojaka - "nie som v tom sam, staraju sa o mna, keby nieco, mam pomoc, zoberiem tabletku a ziarenie sa ma netyka".

Pokial viem, neskor sa potichu od tychto svinstiev upustilo, pretoze to viac skodilo ako pomahalo. Ja som sa to ucil podrobne, bol som "velitelom praporneho obvaziska".

Rovnako je to aj s tymi tabletami do vody. Je to na prezitie, teda ci dostanem choleru, alebo tyfus, alebo radsej sialenu davku chemie. Rovnake plati aj o tej destilovanej vode. Ak by som mal zomriet, tak sa jednoducho jednorazovo napijem destilovanej.
pavol54
08.11.11,09:30
Nesmies zabudat na to, ze americky vojak (ako aj kazdy iny vojak) je na to, aby si splnil svoju ulohu a zomrel (v tom idealnom pripade) alebo aby si splnil svoju ulohu a odisiel domov na invalidny dochodok (v tom horsom pripade, pretoze to potom stat stoji nejake peniaze).

O inom sa tam neuvazuje. S tymi tabletami je to ako s radioprotektivnou latkou. To boli tiez take tablety, ktore bolo treba uzit pred jadrovym oziarenim a mali redukovat nasledky oziarenie na polovicu. Ucinna davka tychto tabliet bola velmi blizko smrtelnej davke, vedlajsie ucinky obrovske. V podsate jediny hmatatelny efekt bol psychologicky pre vojaka - "nie som v tom sam, staraju sa o mna, keby nieco, mam pomoc, zoberiem tabletku a ziarenie sa ma netyka".

Pokial viem, neskor sa potichu od tychto svinstiev upustilo, pretoze to viac skodilo ako pomahalo. Ja som sa to ucil podrobne, bol som "velitelom praporneho obvaziska".

Rovnako je to aj s tymi tabletami do vody. Je to na prezitie, teda ci dostanem choleru, alebo tyfus, alebo radsej sialenu davku chemie. Rovnake plati aj o tej destilovanej vode. Ak by som mal zomriet, tak sa jednoducho jednorazovo napijem destilovanej.

Nechcel som byť cynický preto som nedopísal, že na tých dvanásť dní mu to malo stačiť(6 dní do splnenia bližšej úlohy armádnej operácie a šesť dní do splnenia nasledujúcej úlohy armádnej operácie a potom by už ani invalidi neboli).
SamuelSK
08.11.11,10:07
Rovnako je to aj s tymi tabletami do vody. Je to na prezitie, teda ci dostanem choleru, alebo tyfus, alebo radsej sialenu davku chemie. Rovnake plati aj o tej destilovanej vode. Ak by som mal zomriet, tak sa jednoducho jednorazovo napijem destilovanej.

Stale tu pisu ludia o tom, ze destilovana voda je jedovata. Fajn.

A co ludia co dlhodobo piju dazdovu vodu ? Ved to je tiez destilovana voda.
A co ludia v karibiku, co si destiluju vodu? A doziju sa viac ako Slovaci ? Ako je to mozne ?

A co ludia, co piju destilovanu vodu 20 a viac rokov ?

Preco nie su mrtvy, ked destilovana voda zabija po par dnoch?

Ale spat k tabletkam - ty by si radsej dostal choleru, alebo obycajnu hnacku z vody co si nabral z potoka a tym patom zomrel na dehydrataciu, ako dal do seba chemicku tabletku a ziskal čas aby si sa dostal do civilizacie ?

Avsak s americkou vojenskou sluzbou suhlasim, su presne na ten ucel, ako si napisal..

Vedeli ste o tom, ze clovek je jediny cicavec co pije mlieko z inej rasy (teda z kravy atd, nie z cloveka). ? To je napriklad OK ?

http://www.youtube.com/watch?v=ZIyKe9VE6o8&feature=youtu.be
Letko
08.11.11,10:10
Naša mačka pije kravské mlieko a mačka je tiež cicavec. Odkiaľ čerpáš informácie?
SamuelSK
08.11.11,11:11
Vasa macka pije kravske mlieko, lebo:
1. ide do stajne a ulovi kravu a vypije mlieko
alebo
2. jej to mlieko nalejete (a nema na vyber) ?

Skus dat priklad, kto v prirode pije mlieko ineho cicavca. Dobrovolne a nie "dobrovolne nasilu".

Samozrejme, ze moj pes zje granule aj varene maso. A kolko ludi hovori, ze granule su super a jedina dobra strava a maso je zloba, tak ja sa pytam; Co zrali psy MILIONY rokov v prirode? Granule? Aleob si varili a piekli maso, popripade obilniny? Alebo ulovili a zozrali?

PS: To ci tej macke to mlieko chuti alebo nie je irelevantne, lebo aj jedovaty koktail moze chutit paradne (vid cierne napoje z plechoviek)...
Letko
08.11.11,11:18
Nejak sa odkláňame od témy.

Ešte k tomu mlieku. Našiel som takúto vetu:
Elsewhere, in Isla de Guadalupe, feral cats, seagulls, and sheathbills have been observed stealing the milk directly from the teats of elephant seals. So perhaps milk stealing does happen a little more than we currently know.
na stránke
http://www.thenakedscientists.com/HTML/content/latest-questions/question/2863/
bupi
08.11.11,11:33
mimotemy
.. A kolko ludi hovori, ze granule su super a jedina dobra strava a maso je zloba, tak ja sa pytam; Co zrali psy MILIONY rokov v prirode? Granule? ...

Neviem, ci su granule skutocne tak skvele, lebo ja ked idem v obchode okolo zvieracej stravy, tak ma napina, musim cielene tieto regale s granulami obchadzat, lebo inak sa tam pozvraciam... Zato dusena masova konzerva vonia k ochutnaniu:D

A k tej destilovanej vode, taka masozravka- rosicka okruhlolista napriklad prezije v nasich podmienkach len s prisunom destilovanej vody.
SamuelSK
08.11.11,11:37
K tomu testu s kvetinami, zevraj im destilovana voda nic neurobi ( i ked aj tak to mozem skusit )
Co je skoda.. Ale nevadi...

Ja len dufam, ze sa kazdy z tu pritomnych dozijeme velmi vysokeho veku, aby som sa vam mohol sarkasticky vysmiat, ze ma ta destilovana voda nezabila ;)
(Som ochotny cakat aj 70 rokov na vasu reakciu)

Dnes som dokonca cital, ze po vypiti 1 pohara destilovanej vody cloveka prezenie tak, ze sa pototo :)
Ja necitim rozdiel, uz tyzden.

Jednoducho moje myslienie nie a nie zapadnut do "rob to co robi kazdy, to predsa nemoze byt zle"

Ale nejde mi tu o kazanie, aby som pozmenil nazor ludi, alebo aby som sa utvrdil v mojom nazore, alebo cokolvek. Mne ide o to, hladat pravdu, srkz nazor inych ludi.

Odklaname sa od temy, ale neodpovedal si mi, preco to ta macka robi a ktory cicavec to robi v prirode :) ale to je jedno.. iste sa da argumentovat tym, ze vela krat si iny cicavec privlastni ineho cicavca atd.. (napr pes vlka) ... a potom ho clovek zastreli..

Spat k teme... ale neviem co by som este dodal.. (asi mam nedostatok mineralov v mozgu)
Letko
08.11.11,11:44
Čo sa týka toho mlieka, tak som ti tam prilepil úryvok z článku z internetu.
Podľa mňa sa tu škriepite na extrémnych veciach. Podľa mňa by si zomrel, keby si neprijímal minerály zo žiadneho iného zdroja. Žijeme v oblasti, kde o minerály nie je núdza, kde nemusíme piť mäkkú dažďovú vodu, preto má u nás mineralizovaná voda dlhodobú tradíciu. Veď aj vo varení máš minerály, ktoré prijímaš, aj v káve, čaji, polievke,... takže tá voda, čo vypiješ, ťa podľa mňa určite nezabije tak isto ako mňa nezabije voda z vodovodu. Obaja zomrieme skôr či neskôr, takže to je úplne jedno. Pime a jedzme tak, aby sme mali z toho dobrý pocit. A nesmieme zabúdať na pohyb!
bupi
08.11.11,12:00
Nemyslim, ze by destilovana voda, pokial sa jej nevypije extremne mnozstvo, mohla nejako uskodit, pokial clovek prijima aj ine tekutiny - caje a potraviny. Vsetky tekute lieky( sirupy,roztoky, kvapky, infuzie...) sa pripravuju z destilovanej a demineralizovanej vody.Takze asi to nebude jedovate.;)

P.S. Ak sa nalacno napijes prevarenej teplej vody, tak hnacku dostanes tiez - minimalne sa vykadis bez problemov.
SamuelSK
08.11.11,12:10
Tak zabit dokaze aj (akakolvek) voda, a dokonca aj kuchynska sol (mnozstvo radsej nenapisem) ...

"January 2011"
- ten clanok, vidite, stale sa ucime :)

"Podľa mňa sa tu škriepite na extrémnych veciach. "
Myslim ze mas pravdu..

"tak isto ako mňa nezabije voda z vodovodu."
ano suhlasim zase, len mi islo o to, ci niektore "veci" vo vode nemozu sposobit problem o 10-20 rokov.
(napr ten HAK a ine farmatabletky, i ked od tej diskusie sme upustili..)
Ako napriklad Flourid v zubnej paste. Ono je skodlivy, ale hovoria ze v tak malom mnozstve nie, co moze byt pravda, ale nemusi.. (Nedostal som sa zatial k srudiam ktore nieco vyvratili, alebo potvrdili..)
misomiso
08.11.11,13:08
Vedeli ste o tom, ze clovek je jediny cicavec co pije mlieko z inej rasy (teda z kravy atd, nie z cloveka). ? To je napriklad OK ?


Ano, to som vedel a tiez si nemyslim, ze je to velmi prirodzene. Aj ked - aj mravce roznasaju po stromoch vosky, aby ich potom mohli oblizovat...

Kazdopadne vidis, ze pijeme kravske mieko (keby len to, mlieko je aspon prirodny produkt, borovicka nie je ani produkt prirody) a stale zijeme.
SamuelSK
09.11.11,14:26
To ze zijeme je velmi relativne :)
Vid kolko intolerancii a alergii ludia chytaju.
To tu bolo aj predtym?
Alebo je to klasikou - rodicia nedovolia detom ani do pieskoviska vkrocit, lebo sa tam mocia psy, izoluju ich a vuala.. milion alergii a chorob?
pepsikova
09.11.11,15:53
To ze zijeme je velmi relativne :)
Vid kolko intolerancii a alergii ludia chytaju.
To tu bolo aj predtym?
Alebo je to klasikou - rodicia nedovolia detom ani do pieskoviska vkrocit, lebo sa tam mocia psy, izoluju ich a vuala.. milion alergii a chorob?..

..no veru, aj si zaplávajú,...mimotemy...
SamuelSK
09.11.11,21:13
Tak tam psy stia, lepsie? ;)

http://www.aktuality.sk/clanok/196483/parky-za-20-korun-maso-ani-nevideli/

Posledna otazka to zaklincovala, dovolim si citovat:
"
Nedávno sa robil aj spotrebiteľský prieskum kečupov, objavili sa v nich mykotoxíny a stopy pesticídov. Štátna veterinárna a potravinová správa vydala stanovisko, že oni nenašli pri svojich kontrolách nič, čo by ohrozovalo zdravie"


To len taky maly dodatok ku slepej viere, ze "JPP z uradov a tak to musi platit".
lužkin
10.11.11,20:29
Bavíte sa o filtrovanej vode, alebo o destilovanej, lebo ja som v živote nepočul o takom bláznovi, ktorý pije destilovanú vodu. Destilovaná voda je dobrá akurát na to, aby sa riedila domovina.
Katy a R
10.11.11,20:52
Bavíte sa o filtrovanej vode, alebo o destilovanej, lebo ja som v živote nepočul o takom bláznovi, ktorý pije destilovanú vodu. Destilovaná voda je dobrá akurát na to, aby sa riedila domovina.
.. ale no ... nájde sa aj iné využtie - aj kávu si môže spraviť, .. ;):D:D .... ale tiež nepoznám nikoho, kto by ju pil ;):)
Samuel ešte asi destilovanú vodu neokoštoval ;):confused: ... niežeby bola škodlivá - je nechutná !
mazanova
11.11.11,14:14
5 rokov ju pijeme, môj Adam asi 15 rokov, predtým žil v Kanade, chutí ako normálna voda, rozdiel v chuti nie je žiadny!
http://www.obchodobchodov.sk/katalog/Destilacia-234.html (http://www.obchodobchodov.sk/katalog/Destilacia-234.html)

Caute.

Tak som sa rozhodol, ze si budem destilovat vodu, resp filtrovat vodu. Pitnu. Teda zevra pitnu.. z vodovodu.

Moja otazka znie:

Ako destilovat vodu?

Viem, ze v USA predavaju destilatory vody, staci si zadat na najznamejsi aukcny server klucove slovo "distiller new love model" alebo nieco take..

Stoji to US$99 .. U nas ? 300eur a vyssie.

Tymto pozravujem NENAZRANYCH SLOVENSKYCH KVAZI-PODNIKATELOV (zadrhnite sa, seriozne, bodnite sa, nebudete mi chybat).

Cize, kedze som nic normalne na Slovensku (ako vzdy) nenasiel, musim to dovazat. A aj napriek tomu sa to oplati (i ked na cene mi nezalezi).

Cize otazky:
1. destiluje tu niekto vodu na pitie ?
2. ak ano, ako to robite ?
3. odkial to mate?


Ja som si kupil destilator, ale zle som vybral, z China a ma plastovy vrchnak, co sa mi nepaci. Ale mam zalusk na USA model, celonerezovy (vnutro samozrejme). (Teoreticky ho viem prerobit na neplastovy model)

Staci menit filtre kazde 3 mesiace napriklad a 800W energie mi da 1liter naozaj cistej vody (za 1 hodinu).

Dik
Brčo
11.11.11,14:31
5 rokov ju pijeme, môj Adam asi 15 rokov, predtým žil v Kanade, chutí ako normálna voda, rozdiel v chuti nie je žiadny!
http://www.obchodobchodov.sk/katalog/Destilacia-234.html (http://www.obchodobchodov.sk/katalog/Destilacia-234.html)
Pijete ju cistu,alebo neako mineralizujete,popripade miesate zo stavami?
SamuelSK
11.11.11,17:56
destilovana voda nemoze mat chut, kde by bola skovana ? :)
to je ako ked niekto stale pije caj s cukrom a potom bez.. proste zvyk..

(ale moj pristroj ma aj filtre, cize neviem, ale chuti to inak isteze, necitim tam nic..)
mazanova
16.11.11,07:32
väčšinou pijeme čistú, niekedy (najmä v lete) pridám do fľaše (sklenej) pár kvapiek citronu..., alebo v zime jednu jahodu (zmrazenú)..., a samozrejme s ňou riedime aj šťavy 1/1, odšťavovač iba lis, tiež sa nedá kúpiť v kamennom obchode, lisujem aj bylinky (napr. žihľavu, púpavu...), lisuje všetko okrem šípok!
http://www.obchodobchodov.sk/produkty/Snekove_odsťavovace_/OMEGA_8004-1511.html
konkrétne tento, my sme ho pred 6 rokmi kupovali ešte za 15 tis. Sk a ešte nám dal zľavu..., teraz je cena prijateľnejšia aj keď ešte dosť vysoká, ale oplatí sa, odpad je takmer suchý a hriadeľ je z tvrdeného plastu, takže sa v šťave zachovajú všetky enzýmy a šťava v chladničke vydrží aj 24 hod.
alicka6
16.11.11,12:02
Smie ale nie na dlhší čas.
Nespôsobí otravu, ale popri tom treba aj iné piť, v čom sú potrebné minerály.
Ležala som pár mesiacov na intenzívke a tam jednému pacientovi sestričky dávali piť destilovanú vodu.
Julian
16.11.11,20:49
Tak tam psy stia, lepsie? ;)

http://www.aktuality.sk/clanok/196483/parky-za-20-korun-maso-ani-nevideli/

Posledna otazka to zaklincovala, dovolim si citovat:
"
Nedávno sa robil aj spotrebiteľský prieskum kečupov, objavili sa v nich mykotoxíny a stopy pesticídov. Štátna veterinárna a potravinová správa vydala stanovisko, že oni nenašli pri svojich kontrolách nič, čo by ohrozovalo zdravie"


To len taky maly dodatok ku slepej viere, ze "JPP z uradov a tak to musi platit".

Redaktor (-ka) ktorý kládol Prof. Ing. Petrovi Šimkovi DrSc otázky si asi v záujme senzácie upravil text rozhovoru s pracovníčkou Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR, ktorá sa sa vyjadrila takto-citát:
„Maximálne hodnoty obsahu niektorých kontaminantov v potravinách, napríklad mykotoxínov, stanovujú nariadenia Komisie EÚ, ale pre kečupy nie je určený limit. Preto sa analýzy mykotoxínov nerobili. Rovnako aj pre pesticídy stanovujú maximálne hodnoty nariadenia EÚ, ale pre kečup nie je určený. Kontroluje sa však základná surovina, pri ktorej nebolo zistené prekročenie maximálneho limitu týchto látok.“

Ak nie je stanovený limit, tak uznáš že je asi zbytočne robiť kontrolu.

Takže stal si sa obeťou manipulácie redaktora (-ky) a pred takou manipuláciou Ťa neochráni ani destilovaná voda.
tomas_fashion
17.11.11,02:35
Ja by som vodu asi nedestiloval. Záleží však o akej oblasti sa bavíme. Tam kde je prirodzene nezávadná to asi nemá veľmi opodstatnenie...
pavol54
19.11.11,18:12
Treba sa pozrieť na zajtrajšiu lampáreň dnes večer to avizovali v tn markíza.
petmar
19.11.11,18:56
Dnes na Markíze v správach dávali oficiálne stanovisko našich orgánov, že používanie týchto destilátorov a podobných odmineralizátorov je zdraviu nebezpečné. Hrozí osteoporóza, vysoký tlak, srdcové vady. Žiaľ, štát vraj nemá páky na zákaz predaja, ani lieviky na naliatie rozumu do hláv h. ľudí, ktorí to kupujú.
Aj u mňa boli, vodu v hrnčeku prevárali, zariadenie drahé núkali, aj na splátky, aj ešte dlho potom otravovali...no nedajme sa. Veď napríklad čo je to za argument, že po tej filtrácii či reverznej osmóze oni tam tie minerály dodajú naspať - tak na **** by som si to kúpil?! A tých minerálov tam dáva naspäť príliš málo a choroby hrozia ďalej.
Na Slovensku máme špičkovú pitnú vodu, jednu najlepších v Európe!
marjankaj
19.11.11,19:27
Koho by už napadlo destilovať pitnú vodu.:eek:

Destiluje sa slivovica, čerešňovica, marhuľovica a iné užitočné tekutiny z ovocných kvasov.:cool:

Ale z pitnej vody robiť nepitnú?:confused:
peterkos2
20.11.11,09:25
Koho by už napadlo destilovať pitnú vodu.:eek:

Destiluje sa slivovica, čerešňovica, marhuľovica a iné užitočné tekutiny z ovocných kvasov.:cool:

Ale z pitnej vody robiť nepitnú?:confused:Huráá,konečne niečo pozitívne v tomto mrzkom čase,akurát som si jeden vyžal,keď som prišiel z kostola.Je tam odporne-myslím vonku
Ľubomír
20.11.11,13:00
Caute.

Tak som sa rozhodol, ze si budem destilovat vodu, resp filtrovat vodu. Pitnu. Teda zevra pitnu.. z vodovodu.

Moja otazka znie:

Ako destilovat vodu?

Viem, ze v USA predavaju destilatory vody, staci si zadat na najznamejsi aukcny server klucove slovo "distiller new love model" alebo nieco take..

Stoji to US$99 .. U nas ? 300eur a vyssie.

Tymto pozravujem NENAZRANYCH SLOVENSKYCH KVAZI-PODNIKATELOV (zadrhnite sa, seriozne, bodnite sa, nebudete mi chybat).

Cize, kedze som nic normalne na Slovensku (ako vzdy) nenasiel, musim to dovazat. A aj napriek tomu sa to oplati (i ked na cene mi nezalezi).

Cize otazky:
1. destiluje tu niekto vodu na pitie ?
2. ak ano, ako to robite ?
3. odkial to mate?


Ja som si kupil destilator, ale zle som vybral, z China a ma plastovy vrchnak, co sa mi nepaci. Ale mam zalusk na USA model, celonerezovy (vnutro samozrejme). (Teoreticky ho viem prerobit na neplastovy model)

Staci menit filtre kazde 3 mesiace napriklad a 800W energie mi da 1liter naozaj cistej vody (za 1 hodinu).

Dik


Nerob to! Dnes som vdel v Lampárni reportáž o takej "filtrácii". Stanovisko odborníka bolo jednoznačne zamietavé. Odstránením minerálov z vody sa doslova ohrozuje zdravie.
SamuelSK
20.11.11,17:24
Nic v zlom, ale odbornik v TV.. Aj pri Cernobyle boli odbornici.. A ano, videl som to.. Nadaval aj na RO, pricom to je bullshit, pretoze mnoho ludi zije desatrocia na RO a ziju - ziadny deficit vapnika (je doktor? alebo ani svoj zdroj neuviedol, cize pre mna je to JPP, nezakladam na 1 odbornikovy v komercnej TV)

Ale dik za starost.
SamuelSK
20.11.11,17:28
Ak nie je stanovený limit, tak uznáš že je asi zbytočne robiť kontrolu.

Takže stal si sa obeťou manipulácie redaktora (-ky) a pred takou manipuláciou Ťa neochráni ani destilovaná voda.

Este raz, limity sa upravuju, rozumej zvysuju podla potreby toho, kto tie limity stanovuje, alebo historia ma zase klame? Cize ked dnes je 100jednotiek OK, zajtra bude 500jednotiek OK, ako hodnoverne to teda je, z dlhodobeho hladiska? Alebo ludia mutuju tak rychlo ?
Ľubomír
20.11.11,17:30
SamuelSk, rob ako chceš. Určite na nete nájdeš recenzie na tieto zariadenia. Môžeš mi veriť, že nemám žiadnu starosť o tvoje zdravie. Ty si sa pýtal, ja som ti napísal čo som videl. Bodka.
SamuelSK
20.11.11,17:39
Neverim vlastnym ociam, kolko ludi, ked nieco vidi v TV su z toho na makko a uz tomu veria.

K tejto teme sa uz nebudem vyjadrovat, moje stanovisko som zaujal a koniec :)

Temu som zaolizl z dovodu, aby som pozoroval ako sa ludia zachovaju.

Hovori vam niekomu nieco DYODD ?

Do Your Own Due Diligence

Ruku na srdce, kolko ludi z VAS poradakov obzvlast, kedze je tato tema na porada.sk aj OVERUJE a PREVERUJE a ZISTUJE fakty, ktore pocuje?

V zivote som pocul extremne mnoho dezinformacii a hlavne v mediach (a potom aj JPP v realite), do veci, do ktorych sa rozumiem. Do vody a destilacie sa (este) nerozumiem, kedze je to komplexna tema.

A mimochodom, to co davali v tej Lamparni, to bol Multi Lever Marketing, alebo MLM, pytam sa VAS, preco to nespomenuli? preco nespomenuli ze tie Panie sa dali nachytat na MLM ?! neurobili si svoje DYODD

Mohol by som spravit zoznam 100 tem, co sa tento rok objavili, kde si ludia neurobili svoje DYODD a teraz placu, ze ich niekto nachytal.

Historia sa opakuje, ako mozete vidiet, a kto to nevidi, zavidim mu, zavidim ludom, co dokazu kazdy piatok s kludnym svedomim sadnut za stol a pit pivo ako keby sa nic nedialo. Nemysliac na buducnost.

Velmi zaujimave..

Cize Vas Boh je ta krabica, ktora vam chyta prach na stole (myslim TV, ak by niekto nepochopil) ?

DYODD neznamena vyguglit si 1 odkaz a precitat si zaver clanku a zalozit svoj usudok na tom, ale inekedy aj DLHOROCNE "skumanie" (ne(musi byt)vedecke)

Az ma strasi, ako lahostajny su ludia, ked si nerobia DYODD - az ma strasi, ako jednoduche je ovladat masu ludi.

Toto nedopadne dobre. To je lem moje osobne a subjektivne pozorovanie.
SamuelSK
20.11.11,17:41
Ale mam pre vas jednu otazku na zaver ( na zamyslenie). Preco v Cine je tak vysoky vek obyvatelstva (doziju sa viac ako Slovaci a Europania celkovo), ked je zname, ze je to narod, kde fajci uz takmer kazdy ? Ved cigarety zabijaju, alebo ako to je ?!
Ľubomír
20.11.11,17:43
Fajn. A čo ďalej?
Mila123
20.11.11,17:43
teda hurá do Číny????
Ľubomír
20.11.11,17:48
teda hurá do Číny????

Nestačilo by sa pozrieť na čínské stánky? Možno by tam SamuelSK našiel inteligentnejších poraďakov.
Mila123
20.11.11,17:52
Nestačilo by sa pozrieť na čínské stánky? Možno by tam SamuelSK našiel inteligentnejších poraďakov.
ale prečo iba stránky??? ja by som rada aj Jang c´tjang, či Veľký čínsky múr....okrem Pekingského smogu.....
keby len záležalo na vode, kt. pijeme, (je dostatočne čistá , aj s minerálmi, nie je predsa demineralizovaná....to si môžme potom rovno zmiešať 2 molekuly vodíka a jednu kyslíka, všetko v laboratóriu....) je to aj o inom.....
Ľubomír
20.11.11,17:55
Tak to by som aj ja rád videl. To hej. Tam je čo obdivovať. Aj s tou vodou máš pravdu.
misoft
20.11.11,18:51
Ľudia, ľudia! Či nevidíte (nečítate), že SamuelSK ani sám nevie, čo chce? Po zadaní prvotného problému:

Caute.

Tak som sa rozhodol, ze si budem destilovat vodu, resp filtrovat vodu. Pitnu. Teda zevra pitnu.. z vodovodu.

Moja otazka znie:

Ako destilovat vodu?......
.....
Ja som si kupil destilator, ale zle som vybral, z China a ma plastovy vrchnak, co sa mi nepaci. Ale mam zalusk na USA model, celonerezovy (vnutro samozrejme). (Teoreticky ho viem prerobit na neplastovy model)

Staci menit filtre kazde 3 mesiace napriklad a 800W energie mi da 1liter naozaj cistej vody (za 1 hodinu).

Dik
prebehol k Maslowovmu rebríčku

....Jasne ze poznam
http://www.businessballs.com/images/maslow_hierarchy_sm.gif

A teraz ruku na srdce, kto sa dostal na 6. (najvyssie) poschodie ? Resp. kto robi aj vlasny prieskum (DYODD) a neide podla sipiek na cestickach, ako ide masa?....., potom k "vymývaniu mozgov" a fluoridu:

"ako v USA, tam maju mozgy uz celkom vymyte. "

Este by som sa rad obul do tejto veci.

Cisto hypotetitcky, v USA vzniklo "99%" hej? A doslo to k nam.
Cize:
A) USA su vymyte mozgy a slovaci to kopiruju
B) Tentokrat USA su fajn mozgy........
spat k Maslowovej pyramide:
Co je zle na bezpecnosti? Pokial si sam spravim svoje "studie" a vyhodnotim, ze potrebujem bezpecnostne dvere, tak som akoze vygumovany mozog, ze minam peniaze na zbytocnosti ? Alebo kupujem auto ktore ma dost airbagov a elektroniky? Alebo ze si nekupim byt v rizikovej oblasti? Alebo ze nekupujem paradajky z hypermarketov ?

K bezpecnosti:
Schvalne, kolko z vas by prezilo prirodnu katastrofu? Alebo nepokoje?

To ale uz vedie k niecomu uplne inemu. Podla mojho nazoru, nie je mozne pouzit rovnaky meter na kazdeho.
Pre niekoho je 5 eur za obed vela, pre niekoho je 50eur za obed malo. Kazdy vnima realitu a svoje potreby inak.
Niekomu staci to, co mu daju na striebornom podnose, a niekto potrebuje dovod, preco by to co mu priniesli mal aj zjest.

Otazka ako bonus:
1. Preco nejazdime na vodiku, ale stale na rope?
2. Co si myslite o flouride ? (v zubnej paste a vo vodovode)

nápojom a žiarovkám:

A dam vam este jednu otazku ;)

Pijete Coca Colu, alebo podobne sladke drinky ?

(nerad zdrzujem, tak propomeniem, ze aj tie su zvacsa vyrabane z destilovanej vody)....
....Hmmm, neviem co si o tom mysliet. Pripomina mi to europolitikov, co zakazuu ziarovky. Metaforicky by som povedal, ze zbieraju centy po ceste pricom im z vacku vypadavaju bankovky......, chémii, obchodníkom, ortuti
A co hovoris na 5 ppm ortuti co bolo donedavna "v norme" ?

http://www.euractiv.sk/zivotne-prost...ncepcia-016121 (http://www.euractiv.sk/zivotne-prostredie/clanok/vody-znecistuje-aj-hormonalna-antikoncepcia-016121)
http://www.copijeme.sk/kde-az-koncia-nase-lieky
http://michalhornak.blog.sme.sk/c/21...atastrofa.html (http://michalhornak.blog.sme.sk/c/211481/Antikoncepcia-ekologicka-katastrofa.html)

http://www.google.sk/#sclient=psy-ab...w=1280&bih=609 (http://www.google.sk/#sclient=psy-ab&hl=sk&site=&source=hp&q=antikoncepcia+vo+vode&pbx=1&oq=antikoncepcia+vo+vode&aq=f&aqi=g1&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=225l1634l0l2221l8l4l0l2l2l2l1286l2191l2-1.2.7-1l5l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=dda94442616e7075&biw=1280&bih=609)

Pavol, nic v zlom, ale myslim ze v tom case mali cistejsiu vodu predsa len. Zaroven mali zdravsiu stravu.

PS: a ano, som paranoidny, ale to som bol aj v case, ked mal kazdy pracu a hovoril som znamym, aby si davali pozor, na buducnost. (Ale teraz do nich nema vyznam rypat, malo som sa snazil, malo som do nich buzeroval, nech si nechavaju nieco bokom, nie je to ich chyba). , separácii odpadov a ochrane živ. prostredia
Idem so psom, do prirody, to je jedno ako daleko, neexistuje snad zorny uhol, kde by som nevidel nejaku PET flasu, alebo dnes uz nejaky, i ked "len" papier, ale papier z rychlo-obcerstvenia. A o vacsich nechutnostiach radsej pomlcim.
Cestne mozem prehlasit, ze som nikdy nevyhodil odpad tam kam nepatri, minimalne nie umyselne (nezarucujem sa za pred-teenagersky vek). Je skoda, ze aspon v tomto nie su ludia jednotni.
Zaroven nenavidim spacky z cigariet na chodniku.
Preco nemozeme aplikovat Singapursky trest za odhodenie zuvacky, cigarety, odpadu?
Par dni v base natvrdo ?
, platinovým sitkám
Vezmite si tu aferu s platinou .. 63kg sitiek a "znalec" povedal, ze hodnota je 80 000 eur (kde by mala byt 25-nasobne vyssia), odkazujúc na "niekoho" z NAVY
Poznam jedneho z navy, co takmer jednu dekadu rokov pil destilovanu vodu... (čistý výmysel), používajúc "argumenty", o ktorých nemá ani šajnu
Stale tu pisu ludia o tom, ze destilovana voda je jedovata. Fajn.

A co ludia co dlhodobo piju dazdovu vodu ? Ved to je tiez destilovana voda.
A co ludia v karibiku, co si destiluju vodu? A doziju sa viac ako Slovaci ? Ako je to mozne ?, k intolerancii a alergiám
To ze zijeme je velmi relativne :)
Vid kolko intolerancii a alergii ludia chytaju.
To tu bolo aj predtym?
Alebo je to klasikou - rodicia nedovolia detom ani do pieskoviska vkrocit, lebo sa tam mocia psy, izoluju ich a vuala.. milion alergii a chorob? (a možno ani nevie, čo je to intolerancia, pretože to ľudia chytajú :D), skočí k pesticídom
...Posledna otazka to zaklincovala, dovolim si citovat:
"
Nedávno sa robil aj spotrebiteľský prieskum kečupov, objavili sa v nich mykotoxíny a stopy pesticídov. Štátna veterinárna a potravinová správa vydala stanovisko, že oni nenašli pri svojich kontrolách nič, čo by ohrozovalo zdravie"


To len taky maly dodatok ku slepej viere, ze "JPP z uradov a tak to musi platit". , atď., atď.

Ľudia, veď on si z nás robí dobrý deň. Začne s jedným, aby za chvíľu prešiel na druhé, len aby BOL V CENTRE POZORNOSTI - proste je to EGOCENTRIK!
Julian
21.11.11,11:13
Este raz, limity sa upravuju, rozumej zvysuju podla potreby toho, kto tie limity stanovuje, alebo historia ma zase klame? Cize ked dnes je 100jednotiek OK, zajtra bude 500jednotiek OK, ako hodnoverne to teda je, z dlhodobeho hladiska? Alebo ludia mutuju tak rychlo ?

SamuelSK!

Žasnem ako dokážeš ignorovať odborné názory, ale na druhej strane bezvýhradne veríš nejakému redaktorovi (možno absolventovi nejakej Strednej školy).

Keďže si sa vyjadril, že sa už nebudeš k téme vyjadrovať, tak klikám na vyriešené.
greenleader
20.03.12,22:46
prirovnavat maslowu pyramidu ku koncu sveta moze fakt len neznalny clovek :-) GRATULUJEM :D
skoviera
11.04.12,08:57