PORADA.sk
PORADA.sk

Zobraziť plne funkčnú verziu príspevku : Druhy panvic (keramicke, liatinove, titanove)



lofr
25.04.12, 13:34
Chcel by som vymenit svoju staru teflonovu panvicu. Najprv som bol rozhodnuty za keramiku, ale z tych lepsich co su na trhu, v podstate Greenpan a Tescoma Vitapan, sa mi nepacia. Ta seda farba na greenpan neviem preco, ale je mi odporna. Rovnako cudna je ta biela. (Ja riesim v kuchyni aj dizajnovu stranku, aby to ladilo, cim lepsie kuchyna posobi na psychiku, tym lepsia energia vysledneho jedla - moj nazor). Najradsej by som teda ciernu, tmavu, ale take keramicke som jaksi nenasiel. (okrem tych v Bille co boli nedavno, thermoceramica, ale tam boli len hrnce)

A tak som trochu snoril, a objavil som dalsie kvalitne druhy panvic. Jedna sa nazyva liatinova, a dalsia titanova. Absolutne ale neviem, co to su za materialy.
Obidve boli tazke jak svina, lebo vsak tie keramicke maju ako hlavnu zlozku hlinnik.

Takze, co je myslene pod tym "liatina". To je akoze zelezo, alebo nejaka ocel? Co sa tyka toho liatinoveho povrchu, vyzeral byt dost hladky, cize ma to tiez neprilnave vlastnosti? Nicia sa casom? Ako je to "neprilnave" oproti teflonu alebo keramike? Mal som vsak pocit z tej liatinovej, ze ta bude aj na niekolko generacii.

No a rovnako, co je to titanova panvica? ... to ma len titanovy povrch, ci je cela z titanu? Alebo je to ocel s primesou titanu? Ake vlastnosti ma, co sa tyka rozvodu tepla a neprilnavosti? A vydrze?

Som z toho hotovy, a na nete neviem najst nejaky poriadny rozbor materialov, takze vobec neviem.
Inak este som videl medene, cisto hlinnikove panvice, aj ocelove, ale tie sa mi moc nepozdavaju.

calawen
25.04.12, 13:37
svokra má liatinový wok a nedá naňho dopustiť, varí v ňom výbornú zeleninu. Je to ťažké jak sviňa, treba tam dať aspoň trošku tuku, ale na údržbu je to nenáročné...

lofr
27.04.12, 16:11
Liatinove som vylucil. Pripadaju mi az zbytocne tazke, neohrabane. Tie titanove sa mi pacia najviac, je to dobry kompromis medzi liatinovymi a hlinnikovymi.

Keby niekto vedel o titanovej panvici, uplne obycajnych tvarov, tak budem rad, keby mi dal tip. Vsetky su bud prilis male, nizke alebo vysoke. Nenasiel som ziadnu obycajnu 26-28 cm siroku a 5 cm + hrubka dna vysoku (cize cca 5,5-6 cm zvonka). Rozmermi taku ako Vitapan od Tescomy, alebo Greenpan, kludne aj o nieco hrubsiu.

TomasHC
27.04.12, 17:14
calawen: správny wok nemôže byť teflónový, lebo wok sa používa na prípravu jedál spôsobom stir-fry, kde je veľmi vysoká teplota a teflón degraduje už pri 260 °C. Wok teda musí byť oceľový bez povrchovej úpravy.

srska
27.04.12, 17:17
calawen: správny wok nemôže byť teflónový, lebo wok sa používa na prípravu jedál spôsobom stir-fry, kde je veľmi vysoká teplota a teflón degraduje už pri 260 °C. Wok teda musí byť oceľový bez povrchovej úpravy.súhlas - ak ste boli v ázii alebo aj tu v sk v nejakej čínskej reštike v kuchyni, ani jeden kuchár nepoužíva teflonový wok

kukučka
27.04.12, 18:24
Na čom varíš? Na plyn je najlepšia klasická oceľová panvica.

http://www.estefood.cz/

lofr
28.04.12, 00:39
Na plyne. To jo , hlavne nech to ma tie spravne rozmery, nech nemusim mat na kazdu vec jednu panvicu. :-)

Jojo, presne tuto panvicu som drzal v ruke
http://www.estefood.cz/katalog/panve/foto2/0015.jpg

A nepacila sa mi. To je uz na moj vkus zbytocne tazke, aj ta povrchova uprava mi nepripadala prilis neprilnava.

kukučka
28.04.12, 01:21
To si teda neviem predstaviť na tejto veľkej panvici palacinku, alebo jedno volské oko. :D Majú aj menšie.
Zober hocijakú starú a bež s ňou do Tescomy, majú akciu, dostaneš zľavu na novú.

calawen
02.05.12, 12:02
a kde som písala, že má teflónový?

kenavf
03.05.12, 15:39
Vyskúšali sme už v priebehu rokov niekoľko teflónových aj titánových,boli značkové(žiadny Lídl a pod.)Po roku mali všetky poškodený alebo opotrebený neprilnavý povrch.Kúpili sme keramickú a drží už veľmi dlho a neprilnavosť je zo všetkých druhov najlepšia.Je to až tak,že je problém orestovať napríklad pečeň(skôr je taková dusená ako restovaná),na to používame obyčajnú teflonovú.

lofr
04.05.12, 17:21
Tak mozno som nasiel panvicu, aku som hladal.
http://intira.co.il/var/ai/17892/554675-valira_002.jpg

Uz len posledna vec, zistit ci ten povrch Matrix nieje teflonovy, ak nebude, tak je to pomaly ideal, ktory som hladal. Uz som napisal vyrobcovi.
Je z hlinnikovej liatiny, a spodok je este vystuzeny z nerezovej ocele. Je este o nieco tazsia, nez su panvice Greenpan. Aj vysku ma super, vnutorna vyska je 5 cm, moja stara panvica ma 4,5cm. Cize, je presne o ten kusok vyssia, ktory som potreboval.
Navyse, este k tomu je v 55% zlave, uplne zapatrosena v domacich potrebach naspodu v regali, ledva som si ju vsimol... nieco mi hovorilo, ze tam mam vojst... a ako som ju uvidel, tak som ostal v soku - akoby cakala priamo na mna. :-)

lofr
04.05.12, 17:34
Vyskúšali sme už v priebehu rokov niekoľko teflónových aj titánových,boli značkové(žiadny Lídl a pod.)Po roku mali všetky poškodený alebo opotrebený neprilnavý povrch.Kúpili sme keramickú a drží už veľmi dlho a neprilnavosť je zo všetkých druhov najlepšia.Je to až tak,že je problém orestovať napríklad pečeň(skôr je taková dusená ako restovaná),na to používame obyčajnú teflonovú.
No mne vydrzal teflonovy povrch z obycanej starej Tescomi (teraz po novom maju rovnake v rade Tescoma presto) 4 roky a stale je vo velmi dobrom stave. Tak neviem, co na tom robite, mozno sa nespravate k tej panvici setrne. :-) Cize, odhadujem, ze ked mi vydrzala 4 roky taka lacna teflonka, tak titanova by mi vydrzala bezproblemov dlhsie.
Neviem ake znacky titanovych panvic mas na mysli, lebo fakt nieje titan ako titan. Najkvalitnejsie su z titanovej liatiny, rucne liate, ale tam je cena okolo 400 eur. :-) Potom dost kvalitne su v cenovej kategorii okolo 100-150 eur, myslis taku nejaku? Ale videl som aj v cenovej kategorii 50-100 eur, tie mali asi len titanovy povrch... jednu som videl dokonca za 60 eur a predavacka, ktora vyzera celkom doveryhodne hovorila, ze si ju pochvaluju, a veruze aj ja som mal z tej panvice velmi dobry pocit. Maju ju v Pentolandii na Lazaretskej ulici. Jedine, preco som ju nebral, ze mala ten problem nizkej vysky, a dalsia uz bola zase prilis vysoka.
Inak mas pravdu, ze kvalitny keramicky povrch je fajn, hoci uz som aj pocul cloveka stazovat sa na Greenpan, ktora ciastocne stratila neprilnave vlastnosti uz po roku. A to mam za to, ze Greenpan ma jeden z najkvalitnejsich keramickych povrchov.
Ale co sa da robit, ked ziaden vyrobca nerobi kvalitnu hrubu keramicku panvicu s uplne standartnymi rozmermi a ciernu. Nie kazdy sa chce pozerat pri vareni na nechutnu bielu, alebo hrdzavu sedu (sorry, ale fakt mi pripomina ta farba Greenpan taky spinavy priemyselny plechovy plot... aj dnes som okolo takeho isiel a hovoril si, fuj to je presne ta farba, aku ma Greenpan :-))

lofr
09.05.12, 16:40
Predcasna radost, Valira ma povrch Matrix, ktory obsahuje PTFE.
No nic, asi nic lepsie nez greenpan na svk neexistuje. (do 70 eur)

lofr
14.05.12, 16:25
Dnes som pri nahodnych potulkach v TESCU objavil neskutocne dobre vyzerajucu panvicu a lacnu. Je tazka, vyzera to na zliatinu zeleza, podla stranky je povrch s neprilnavou upravou dokonca obohateny titanom, nerezova rucka, cize v pohode aj do rury. Jedine ze spodok vyzera ze nieje robeny na indukciu, ale to mne nevadi, ja som zasadne za plynovy sporak. Je hruba, tazka, masivna, proste zelezna liatina.

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=pl&tl=sk&u=http%3A%2F%2Fwww.kuchniazdrowia.pl%2FPROFI-PATELNIA-IRON-20-CM-CE-MEDIAL-PROFI-FRY-PAN-%283%2C15%2C1529%29.aspx

Mali 20cm ,24cm a 28 cm velkosti. 20cm varianta mi pripadala najkvalitnejsia a vazila na svoju velkost len o nieco menej, nez 24 cm varianta. Isiel som to odvazit a vazila 1,1 kg, co je na 20cm panvicku slusna hmotnost. Cena nejak 14 eur. Nemohol som si pomoct a hned som ju vzal. Otestujem ju a uvidim, ako sa jej bude darit.
Tie dalsie vacsie uz boli asi trochu tensie, lebo vazili len o nieco viac, nez 20cm verzia, co je skoda, ze ich nespravili rovnako hrube a masivne. 28 cm verzia vazila 1,5 kila, a nepripadala mi tak masivne, keby pouzili rovnaku hrubku, ako u 20cm, musela by vazit aspon 2,5 kila. No ale aj tak, ked sa mi zapaci ta 20cm, vratim sa aj po tu vacsiu 28cm. Stale, aj pri tej vahe, to bola s prehladom najtazsia panvica v ponuke. Neviem, kolko vazi Greenpan, ale vahovo sa to myslim dost podobalo.

Spravil som aj nejake fotky:
http://img96.imageshack.us/img96/5397/img0001ygw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/img0001ygw.jpg/)

http://img705.imageshack.us/img705/5403/img0002sps.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/705/img0002sps.jpg/)

http://img12.imageshack.us/img12/7339/img0003gi.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/12/img0003gi.jpg/)

Tie vacsie verzie stoja 24 cm nejak 17 eur a 28 cm nejak 20 eur, cize ceny su celkom v pohode. Za cenu jednej Greenpan, sa daju zobrat vsetky 3 tieto. Otazka len je, nakolko su neprilnave, a aku kvalitnu maju povrchovu upravu. To sa uvidi casom. No a Greenpan som si bohuzial na nete cital, ze cca po roku sa vela ludom stratila neprilnavost, a lepilo sa im na tu panvicu viac, nez na obycajnu teflonku.
Aj vyska tych panvic je vyborna, akurat ten zlaty stred, ze niesu prilis vysoke, ale omacka ci talianske rizoto uz pri miesani nebude vyletovat na vsetky strany. 20 cm verzia ma vnutornu vysku 4,3 cm, 28 cm verzia ma 5 cm vnutornu vysku.

Pokial sa niekto rozhodne kupovat, tak este male upozornenie. Hned ako som ich tazkal, vsimol som si, akoby jedna vazila viac, ako druha, a to z tej istej velkosti. Nedalo mi to, tak som ich zopar nabral do kosika a isiel ich odvazit na zeleno-ovocinarske vahy. A moj pocit sa potvrdil. Vaha tych 20cm verzii sa lisila od 0,9 kg po 1,1 kg. Vacsina z nich bola okolo 1kg, ta jedna vyrazne vycnievala z hmotnostou 1,1 kg, tak som samozrejme zobral tu. :-)

lofr
15.05.12, 13:47
Hmm, tak neviem, ci nieje nahodou predcasna radost.
Panvica obsahuje vrstvu QuanTanium a na nete som nasiel dve protichodne informacie.
Jedna, ze vraj obsahuje PTFE.
http://www.tailfeathersnetwork.com/community/showthread.php/17376-QuanTanium-is-*NOT*-safe-for-birds.
A druha, ze vraj nie
http://www.whitfordww.com/housewares/quantanium.html

Teraz uz len zistit, kde lezi pravda. :-)

lofr
17.05.12, 17:24
Dnes som vazil 28cm Greenpan Stockholm (nerezova rucka). Vazi cca 1,45 kg. Takze ta liatinova z TESCA (medial) vazi rovnako, cize ide o rovnako "masivne" panvice.

Bohuzial Tescoma pokrievky na nu nepasuju. :-( Pretoze je zahnuta prilis sikmo, kym tescomy su pri okraji zahnute viac vertikalne. Co je velka skoda, lebo zo starej panvice mam prave Tescoma pokrievku.
Na Greenpan som neskusal, ci pasuju, ale snad by mali. Hoci Greenpan ma aj vlastne pokrievky.

viktorviktor
17.05.12, 19:06
švedska liatina a posielajú aj na Slovensko http://www.litinove-nadobi.cz/
ešte jedno forum //rng.uforum.sk/topic/503/green-pan/

lujza.j
17.05.12, 20:19
http://www.gastroservis.sk/katalog-panvice.html

lofr
17.05.12, 21:45
Hmm, tak neviem, ci nieje nahodou predcasna radost.
Panvica obsahuje vrstvu QuanTanium a na nete som nasiel dve protichodne informacie.
Jedna, ze vraj obsahuje PTFE.
http://www.tailfeathersnetwork.com/community/showthread.php/17376-QuanTanium-is-*NOT*-safe-for-birds.
A druha, ze vraj nie
http://www.whitfordww.com/housewares/quantanium.html

Teraz uz len zistit, kde lezi pravda. :-)

Ok, takze vyjadrim sa k tomuto. Po kratsom vyskume na nete som dosiel k nazoru, ze Quantanium obsahuje PTFE, je to teda len titaniom obohateny teflon. Takze nechal som sa pekne nachytat. Este ze som kupil len tu najmensiu panvicku, ale aj tak, vyhodenych 14 eur. Ale mal som si to najprv overit na nete. Aka skoda, taka podarena panvica, radsej keby tam nedavali ziaden povrch, mne by to vyhovovalo aj tak, aspon by bola este lacnejsia.
To je hroza, ako to vyrobcovia maskuju, a zaraza ma hlavne to, ze pri prehriati je taka panvica zdraviu skodliva a pozabija vsetky vtaky v okoli. To je dokazany fakt. Obsah PTFE by mal byt na obale velkym cervenym zvyrazneny zo zakona!
No nic, zase som sa poucil, ze musim byt este opatrnejsi, predcim nieco kupim, ale toto fakt vyzeralo ako vyryte rovno do tej zliatiny.

lofr
17.05.12, 22:20
švedska liatina a posielajú aj na Slovensko http://www.litinove-nadobi.cz/
ešte jedno forum //rng.uforum.sk/topic/503/green-pan/

Diky, velmi zaujimave info.
Hej presne suhlasim, ze by mohli robit obycajne panvice zo zliatiny zeleza a bol by pokoj. Ale take proste nedostat.
Takze mam pocit, ze je to otazka keramiky alebo titanu. Titanove su velmi drahe a keramika, tam je to otazne, aka kvalitna je, a ako rychlo strati neprilnavost.

kukučka
17.05.12, 22:29
a čo sa ti nepáčilo na tých liatinových z Čiech? Príspevok 5

lofr
18.05.12, 09:02
Nasiel som dalsiu zaujimavu moznost, keramicke panvice Fissler.
http://www.fissler.de/de/produkte/pfannen/besser_braten_mit_system/allround/allround_produktdetail/product/p_allround_maxeo_comfort.html?no_cache=1
Rada Fissler Maxeo je s keramickym potahom, bez PTFE.
Len cena okolo 100 eur. :-(

lofr
18.05.12, 09:10
a čo sa ti nepáčilo na tých liatinových z Čiech? Príspevok 5
Aha, na prvy krat som to pozrel zle, teraz vidim, ze v cenniku je ich uvedenych viac.

No, nerad kupujem naslepo, teda ze panvicu si nepotazkam v ruke.
Snad jedine, co mi odtial naoko vyhovuje, je 00030.
Niesom si isty tou ruckou, a potreboval by som to vidiet nazivo.
Ceny niesu vysoke, okolo 10 eur, ale ked priratam postovne, plus pokrievku, pretoze riskovat, ze mi na nu nesadne tescoma, nebudem, uz je to pomerne vysoka cena robit to naslepo.
Bojim sa aj o farbu, ta na fotke skresluje, to uz som si vela krat overil. Ked uz by som prekusol dizajn, teda farbu, to by som uz zobral Greenpan, kde mi mimo tej sedej farby vyhovuje prakticky vsetko.
Dalsie nevyhody su zo samotnej ocele, radsej by som mal nejaky povrch, hlavne kvoli tomu, ze jedlo niekedy v panvici nechavam, a dam to do ladnicky. Ocel na toto nieje vhodna. Takisto, ked sa robia prilis kysle pokrmy. Cize na vse-panvicu vidim ako vhodny nejaky povrch, ktory nereaguje.
Nuz, keby ich mali v nejakom kamennom obchode a zanalyzujem ich nazivo, tych 10 eur by som na skus aj dal, ale naslepo, iba z obrazka si netrufam.

lofr
12.06.12, 10:05
Pozeram, ze tie Quantaiove panvice v tescu isli inak hore. Ta co stala 14 eur uz po novom stoji 20. A ta 28 cm stoji uz cca 30 eur.

Vyskusal som tuto panvicu,
http://www.vivashop.sk/vivashop/eshop/5-1-Keramicke-panvice/0/5/44-Keramicka-panvica-28-cm-cierna
a v podstate by bola super na tu cenu, ale bohuzial, nema rovne dno. Trpia tym vsetky tie panvice, ze olej steka k okrajom, je proste tak vyduta v strede, a po okrajoch ma zliabok. A takisto, je seda, nie cerna. Inak by to bola dost dobra panvica.

Nakoniec som sa teda rozhodol, ze idem po WMF keramickej panvici http://www.wmf.de/shop/de_de/kuche/pfannen/pfannen-serien/ceradur-classic/pfanne-o-28-cm-hoch-ceradurr-classic.html
Maju ju v Kike, a teraz vo stvrtok od 8:00 do 10:00 budu mat 15% zlavu na vsetky doplnky, vtedy vyjde 81 eur. Splna vsetko co som chcel od panvice, dokonca je mozno trochu zbytocne vysoka. Kedze nerobim maso, iba zeleninu, omacky, rizota, nasucho iba oprazit lieskovce, inak vzdy s olejom, snad ten povrch vydrzi niekolko rokov.

pinta
12.06.12, 10:33
počuj lofr, ja ťa žerem, ako tú kúpu panvice prežívaš.

lofr
14.06.12, 14:38
Ok, takze dnes padla ta WMF.
pinta ani nechci vediet co sa mi pri kupe stalo. Prisiel som tam naistotu, ze zoberem tu WMF, a zrazu tam boli dve verzie tej WMF, predtym len jedna, jedna bola 5,5 cm vysoka, a jedna 4,5cm. Ta 5,5 cm stala o 10 evri viac. A zrazu, ta 5,5 cm sa mi zdala prilis vysoka, a ta 4,5cm zase prilis nizka, ale ze mozno by to aj stacilo tym ze je siroka (pritom predtym mi prave z tej tescomy co mala 4,5cm vyletovali kusy zeleniny pri miesani, a na keramickej sa to smyka este viac). A ja jak taky idiot som sa tam rozhodoval hodinu, ktoru zoberiem. Normalne som zamrzol, ako ked sa program zacykli a nevie ist dalej. :-D To by si mala vidiet, to aj Pat a Mat je oproti tomu slabota. ;-)

Nakoniec som zobral tu vyssiu, aj ked nikdy som taku nemal a preto sa bojim, predsa je to drahota, a sa bojim ze zistim, ze nieco mi tam bude vadit, napr ze placky/omeleta vobec nepojdu podobrat. Na tej nizkej by aspon trochu isli. Fakt ze keby spravili nieco medzi tym presne 5 cm, bol by to ideal. Tu vyssiu som ale bral aj hlavne preto, ze bola na pocudovanie trochu hrubsia, a tazsia... samozrejme jeden by namietal, ze tazsia kvoli tomu, ze je o cm vyssia, ale ked pozrem hrubku horneho okraja, jednoznacne bol na pocudovanie hrubsi ten u tej vyssej verzie. Nechapem, preco ju spravili aj hrubsiu, no vazi 1,450 kg, kdezto ta nizsia vazila iba 1,200kg. Este som na nej nic nerobil, bojim sa za tu cenu, ze sa mi na nej nebude nieco pacit, zariskoval som. Takze este ma aj zdugas za to, ze nielen ze kolko to riesim, ale este aj kolko vela evri som za to dal. Dokonca aj po 15% zlave stala 80 eur. I predavacka sa pocudovala, ked to prehodila cez skener, a naskocilo jej 95 eur, dala tam zlavu, ze 80 eur. Zrazu pozera na tu panvicu a normalne to povedala tej druhej predavacke vedla, ze pozri, 80 eur za takuto panvicu. :-) Ale potom sa asi uvedomila, aby som sa necitil nejak blbo, tak to zacali obhajovat, ze dobre su... tie WMF, ze boli spokojni ti co ich brali. :-) Normalne som z nich nemohol, lebo ta prva reakcia bola jasna, aky pocit mala. :-) Lezala tam na pulte jedna panvica, cierna velka a ze 80 eur. :-) Urcite mali zafixovany pocit, ze ked niekto bere nejaku (obycajnu) ciernu panvicu, tak je to vzdy tak do 20-25 eur, a zrazu 80 eur... aka palka! No tak ju zobrala do ruky a este si ju potazkala, a vtedy si asi uvedomila, ze to nebude teflonova 600 gramova panvica, hehe, tak som sa trochu na tom v duchu bavil, ze sama by si taku urcite nekupila a i tak si v duchu myslela, ako moze dat niekto taku palku za panvicu... ja sam s tym bojujem, lebo povodne som mal rozpocet, ze snad to vyriadim tak max do 30-40 eur, ale ako vidis, ani po dlhom boji sa na Slovensku nepodarilo. Proste neexistuje pekna cierna kvalitna panvica s neprilnavym povrchom, nie prilis nizka (vyse 4,8cm)... za rozumnu cenu (do 50 evri) neexistuje na slovensku. Ako aj vidis, ten pokus zobrat Neoflam dopadol tak, ze som ju vratil... lebo bola nakoniec seda, a hlavne zagulatene dno... ufff, to by som sa bal, ze by mi poriadne casom brnkalo na city, ze mi stale vsetko steka na boky, a stred je suchy. A to mi na nu dali nejaku zahadne nizku cenu, aj s postovnym stala iba 22 eur. Tak vidis, aky rozdiel 22 eur a 80 eur, prakticky 60 eur som doplatil za tu WMF. Len kvoli estetickej stranke (ako vyzera na sporaku - proste ta seda mi bila do oci) a hlavne kvoli tomu, ze nebola rovna.

No a teraz preco toto vsetko... jednak taky hunbuk okolo toho, take starostlive vybranie si, a este k tomu nakoniec, kedze nieje ina moznost, aj zaplatenie takej palky za panvicu (vacsia palka, nad 100 eur, za 150 eur uz zacinaju v zahranici kvalitne titanove panvice, ale to uz som sa rozhodol nedat 150 eur za panvicu, hoci titanovu by som mal radsej).
Ide o to, ze jednak ako vidis, nemyslim "drevorubacskym" primitivnym sposobom, z coho vznikaju a maju sancu vzniknut aj nejake duchaplnejsie veci (pozri moju temu o pizza kameni, urcite som jediny v SVK kto pouziva ten americky pizza kamen, a tipujem, ze ludi co pouzivaju vobec nejaky, nebude viac nez 10-20 na celom slovensku;-)) Ano, negativny dosledok takeho zmyslania a citenia je ten, ze to riesim az prilis, a niekedy sa az zaseknem a neviem sa rozhodnut. To preto, ze JE TO DOLEZITE, co je v kontakte s jedlom, hlavne ak to ma sluzit roky. Ked ma clovek nejaku vec rad, ma z nej radost, tak ju rad chyti do ruky a to nadsenie sa prenesie do jedla. Ked ale by som panvicu nerad vytahoval, uz ako by pocas pripravy jedla prisiel ten pocit, ze teraz musim nieco oprazit na panvici a zrazu v podvedomi by mi vzisla ta asocia tej panvice, co ma oble dno, ako to steka, alebo nieco negativne, tak by sa to negativne odrazilo na jedle, a hlavne... varil by som menej casto, vsetko v com by figurovala panvica, s ktorou niesom na 100% spokojny. Toto som si uvedomil, no a tak som vedel, ze musim investovat neskutocnu snahu do vyberu panvice, pretoze ja pouzivam prakticky na vsetko len tu jednu. Tak snad uz teraz chapes, preco to robim tak zlozito, a nie "po slovensku - Dezo, choz kupit daaku panvicu, neze tam nechas vac nez 15 evri, lebo ta uz do krcmi nepustim. ... Jasne stara, tu som ci prineseu tu panvicu (oskreta zdeformovana teflonova), tu mas, a na veceru mi sprav prazenicu s cibulou."

Braňo
12.04.13, 09:24
chcem sa Vás spýtať, či sa oplatí kúpiť : http://www.couponzone.sk/sk/default.aspx?CampaignId=621&aId=0#.UWfEfcDp5LM

Tweety
12.04.13, 13:43
Tieto nepoznám, ale tieto áno, sú super: http://www.delimano.sk/hlboka_keramicka_panvica_ceramica_forma.html?csu=g eneral&gtv=1&cex=1531519&med=sem&orig=mcn&vir=no&src=sk_gen_general_sem_google_1__delimano&referrer=google_sem_1531519&gkw=delimano&gclid=CJfdotqTxbYCFYZe3godOVoAIQ

srska
12.04.13, 13:57
Tieto nepoznám, ale tieto áno, sú super: http://www.delimano.sk/hlboka_keramicka_panvica_ceramica_forma.html?csu=g eneral&gtv=1&cex=1531519&med=sem&orig=mcn&vir=no&src=sk_gen_general_sem_google_1__delimano&referrer=google_sem_1531519&gkw=delimano&gclid=CJfdotqTxbYCFYZe3godOVoAIQlepšie sú tieto (http://www.e-dehillerin.fr/en/cuprinox-tableware.php)

Katy a R
12.04.13, 14:00
Tieto nepoznám, ale tieto áno, sú super: http://www.delimano.sk/hlboka_keramicka_panvica_ceramica_forma.html?csu=g eneral&gtv=1&cex=1531519&med=sem&orig=mcn&vir=no&src=sk_gen_general_sem_google_1__delimano&referrer=google_sem_1531519&gkw=delimano&gclid=CJfdotqTxbYCFYZe3godOVoAIQ
len mám tiež problém s čistením panvíc (okraje a vonkajšok - varím na plyne:mee:) - škrabkám jemne nechtíkmi :D:eek:

srska
12.04.13, 14:11
ale aj taká 32-jka je na robotu celkom slušná

Braňo
12.04.13, 14:20
Tweety, chcel by som panvicu, čo nemá plastovú rukovať