PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Ako zmeniť heslo od wifi routera ?



TheSteven
01.10.12, 16:43
No takže, mám taký problém, "Hral som sa" s nastaveniami môjho routeru cez IP adressu ktorú zadávame do prehliadavača, typu 192.168.1.1
Tam som si nastavoval nejake blbosti, (toto nieje dôležité - omilom som si zmenil IPčku a chcel som obnoviť nastavenia routera) Obnovil som nastavenia routera , a heslo ktoré som mal sa vymazalo, teraz neviem ako ho dať späť lebo : Keď si nastavím vo Wirelles Security WPA/WPA2 alebo WPA-PSK/WPA2-PSK heslo na router, tak sa sestra nevie pripojiť na internet ale ja áno, kedže som to obnovoval cez svoj pc , a heslo sme nastavovali cez je NTB, (teraz nemám heslo na wifi) akonahle chcem dať heslo WPA/WPA2 apod. tak si reštartujem router a mne internet ide, ale jej nie, už neviem čo jej tam píše.. Neviete mi nejako poradiť jak mám nastaviť to heslo ?? som v PC a IT celkom pokročilí ale toto som vôbec ešte nikdy nerobil .. :) , Router mám Canynon, a teraz sa obidvaja vieme pripojiť na internet ale bez hesla, lenže ja si to heslo chcem nastaviť, ak by niekto vedel nejako pomôcť, alebo cez ktorý PC to treba spraviť , tak by mi to strašne pomohlo, a bol by som vďačný.
tak dúfam že sa niekto nájde, snaď sa to bude nejako dať nastaviť cez nastavenie v prehliadači, (Dúfam) niekde vo Wirelles . tak díky,

mecky
01.10.12, 16:47
to z ktoreho pc sa to nastavovalo je vcelku jedno
v pc vymaz tvoju siet z profilov a skus sa pripojt tak
alebo zmen ssid

TheSteven
01.10.12, 17:01
mecky, lenže ja chcem zmeniť heslo a nie vymazať svoj PF alebo zmeniť SSID , proste zmeniť heslo, viem že sa to da tak že sa pripojím kablom do routera, (kabel s routera napojim do pc) a tak sa to da, ale neda sa to nejako bez toho kablu ?? nechce sa mi tam šmatrať v tych blbostiach čo mam v skrini, a neda sa to nejako normálne s PC ?? "bez" routera ???

mecky
01.10.12, 17:08
tipujem, lebo z toho popisu sa tazko nieco da urcite presne :)
sestrin pc sa pravdepodone nepripoji preto lebo si pameta stare stare heslo k wpa, ked v jej pc zmazes ten profil siete tak si pri prvom pripojeni bude pytat zadat heslo znovu, zadas ho a je po probleme

ak nieje problem tam, tak by nebolo od veci doplnit dalsie info ako model routru, a ake windowsi su na oboch pc

Vlado40
01.10.12, 17:10
Heslo pre prístup do routra alebo zmenu hesla pre wifi sieť môžeš tak , že musíš byť pripojený k sieti ,routru a je jedno či káblom alebo wifi.Zadáš do prehliadača IP adresu ,zadáš meno a heslo pre prístup do routra a v menu routra zmeníš jedno alebo druhé heslo.

TheSteven
01.10.12, 17:35
mecky, díky už som nato prišiel, len som ťa na začiatku trošku nechaopal, teraz mi to docvaklo .. díky, takže zmením heslo zo sestrinho PC vymažem profil a dam ho tam ešte raz, lenže, ako mam zmazhať ten profil ?? inak obidvaja mame win7

Vlado40
01.10.12, 19:55
Klikni pravým tlačidlom myšky na ikonu wifi vpravo dole na hlavnom panely -Otvoriť centrum sieti - Správa bezdrôtových sieti - daj si odstrániť sieť a znova sa daj pripojiť a zadaj nové heslo, alebo klikni na wifi sieť-Vlastnosti - Zabezpečenie a tam zmeň heslo ,prípadne aj zabezpečenie a typ šifrovania.

majkovajko
09.10.12, 18:11
zdravim chcel by som vas poprosiť o pomoc chcel by som zmeniť heslo wifi routera D-Link no nejde mi to nemožem sa dostať ani do nastaveni routeru heslo už bolo raz menene .no ked zadam IP čku do vyhladavača tak sa nič nedeje ani na Webovwj stranke routra sa mi nič nedeje heslo zadavam aj meno a stale nič vraj treba resetovať router no radšej som to neskušal kym to nieje na isto no a čo potom po resete a tak dalej skuste mi pomocť som v tomto total laik tak nejak podrobnejšie poprosim dakujem za radu moc

misoft
09.10.12, 18:34
Mám dojem, že D-Linky majú ako default (teda po resete) User name: admin a Password: prázdne (teda odoslať Enterom prázdnu kolonku).
Potom:
http://faq.t-mobile.sk/app/answers/detail/a_id/383/~/ako-nastav%E3%ADm-bezdr%E3%B4tov%E3%B9-pripojenie-routera-d-link-dsl-2641r%3F

majkovajko
09.10.12, 20:07
Zatial Dakujem za rady a skusim to