Martin28sk
11.08.13,19:24
Aký je rozdiel medzi knihami, ak sa tu najde niekto taky kto ich ma, ELEKTROTECHNICKA SPOSOBILOST PRE NEELEKTRIKAROV a ELEKTROTECHNICKA SPOSOBILOST PRE ELEKTRIKAROV. Tu druhu som nasiel na internete, takze viem o com je ale o tej prvej neni nikde skoro ziadnej zmienky. Aku tede doporucujete pre zaciatocnika.
buchač
11.08.13,17:35
Ale no tááák .....nenašiel ???????

http://www.martinus.sk/data/tovar/_ml/120/ml120844.jpg



Elektrotechnická spôsobilosť pre neelektrikárov
Ján Meravý · Vydavateľstvo: Ing. Ján Meravý - Lichtning, 2011
Cena:
15,15 €

http://www.martinus.sk/?uItem=120844&z=pricemania

ALEBO

http://www.pricemania.sk/katalog/elektrotechnika-elektronika/elektrotechnicka-sposobilost-pre-neelektrikarov-5332538/
Martin28sk
12.08.13,05:44
jj, ale myslim ze tu prvu som nasiel ako PDF celu, a o tej druhej su len recenzie, to co si napisal. ale ja som myslel ze z vlastnej skusenosti, ci niekto nevie, ci je ta pre neelektrikarov nejako okopirovana z tej pre elektrikarov a zredukovana. resp. v com su rozdielne
tienik
12.08.13,06:26
rozdiel je v cielovej skupine citatelov.
ta "pre elektrikarov" obsahuje vycuc vsetkych dolezitych noriem a pravidiel pre instalaciu. Autor predpoklada, ze to cita clovek z elektrotechnickym vzdelanim, ktoremu su jasne odborne terminy a vseobecne pravidla pre pracu na el. zariadeni. Inac je to velmi dobra kniha, mam tusim vsetky vydania (vzdy ked nastane zmena noriem, autor ich zapracovava) Pre elektrikara je to taka rychla pomocka na vacsinu situacii - nemusi zo sebou vlacit kopu noriem a prelistovat 100stran kym cosi najde. Samozrejme, nromu ako taku to nenahradza, ale fakt velakrat velmi pomoze.
Kniha pre "neelektrikarov" je pojata vseobecnejsie, predpoklada sa, ze ju cita laik, takze su vysvetlene potrebne zakladne pravidla a tak. Tak isto nejde do hlby z hladiska paragrafov a noriem, ale skor sa venuje veciam co laik moze na instalacii robit (bezne pouzivanie). Ja by som tuto knihu kludne navrhoval davat ako "navod na pouzitie" k novostavbe RD pri odovzdavani instalacie - verim tomu ze by nasledne usetrila kopu problemov a nedorozumeni.