PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : foto z mobilu do PC



daisy16
17.07.06, 19:38
Prosím o radu, chcela by som stiahnuť fotky z mobilu LG F2400 do PC cez Bluetooth. Spojenie som nadviazala, len neviem ako danú fotku odoslať.

Blonde
09.08.06, 09:20
Kam odoslať? Stiahni si ich na HD a môžeš s ňou robiť čo chceš. Upravovať v nejakom SW, resp. poslať mailom a pod.

janasv
10.08.06, 13:50
Ja mam podobny problem so Sony Ericssonom. PC stale hlada nejaky modem, co je vo vnutri a potom zahlasi, ze zariadenie nepracuje spravne.:confused:
A tiez neviem, co mam robit, lebo: fotky, ktore som na neho nafotila, sa dali prezerat, ako male minuaturky. Mala som tam nahrate aj nejake videa. Ale mobil zahlasil, ze pamat je plna, tak som zacala premazavat. Asi som pri tom automatickom premazavani nieco stlacila omylom, lebo namiesto minifotiek su akesi automaticke ikonky a fotky si mozem pozriet len tak, ked vyberiem Upravit. Nejde spustit ani prezentacia, stale je tam iba cierna obrazovka. Podebne s videami - najprv tmava obrazovka, obraz, az ked ho spustim.
Neviem to prepnut, uz som citala aj navod :D....

Manual
10.08.06, 14:00
Ja mam podobny problem so Sony Ericssonom. PC stale hlada nejaky modem, co je vo vnutri a potom zahlasi, ze zariadenie nepracuje spravne.:confused:
A tiez neviem, co mam robit, lebo: fotky, ktore som na neho nafotila, sa dali prezerat, ako male minuaturky. Mala som tam nahrate aj nejake videa. Ale mobil zahlasil, ze pamat je plna, tak som zacala premazavat. Asi som pri tom automatickom premazavani nieco stlacila omylom, lebo namiesto minifotiek su akesi automaticke ikonky a fotky si mozem pozriet len tak, ked vyberiem Upravit. Nejde spustit ani prezentacia, stale je tam iba cierna obrazovka. Podebne s videami - najprv tmava obrazovka, obraz, az ked ho spustim.
Neviem to prepnut, uz som citala aj navod :D....
S každým foťákom dostaneš aj CD na ktorom je prehliadací program. Ten si z toho CD nainštaluj do PC, pripoj káblik k foťáku a do PC a automaticky si pretiahne všetky fotky do PC a potom s nimi môžeš robiť čo uznáš za vhodné. Ak ti to nefunguje, v PC nemáš niečo nainštalované s čím by foťák vedel komunikovať.
Pekný deň...:)

lenkak
10.08.06, 19:56
Najprv treba inštalovať kábel, potom sw.

tiny77
10.08.06, 20:22
S každým foťákom dostaneš aj CD na ktorom je prehliadací program. Ten si z toho CD nainštaluj do PC, pripoj káblik k foťáku a do PC a automaticky si pretiahne všetky fotky do PC a potom s nimi môžeš robiť čo uznáš za vhodné. Ak ti to nefunguje, v PC nemáš niečo nainštalované s čím by foťák vedel komunikovať.
Pekný deň...:)


s kazdym fotakom sice dostanes cd a manual k tomu,
ale myslim ze cajocka mala problem s mobilom - ked fotky chcela dostat do pc prave z telefonu nie z fotaku.

:rolleyes:

janasv
11.08.06, 07:57
S každým foťákom dostaneš aj CD na ktorom je prehliadací program. Ten si z toho CD nainštaluj do PC, pripoj káblik k foťáku a do PC a automaticky si pretiahne všetky fotky do PC a potom s nimi môžeš robiť čo uznáš za vhodné. Ak ti to nefunguje, v PC nemáš niečo nainštalované s čím by foťák vedel komunikovať.
Pekný deň...:)

Dik za ochotu.:) Fotakom je to OK a funguje to presne tak, ako pises. :pMobil ma neposlucha.:confused:

Hlinkovx
11.08.06, 08:01
Dik za ochotu.:) Fotakom je to OK a funguje to presne tak, ako pises. :pMobil ma neposlucha.:confused:
a akým spôsobom si pripájaš mobil a pc?

janasv
11.08.06, 08:34
Priznam sa, ze na prace takeho druhu vyuzivam manzela :D a ten stale spomina infraport a Bluetooth. Mame aj notebook a s tym to ide. Z "velkym" PC nie. :mee:

Hlinkovx
11.08.06, 11:26
Priznam sa, ze na prace takeho druhu vyuzivam manzela :D a ten stale spomina infraport a Bluetooth. Mame aj notebook a s tym to ide. Z "velkym" PC nie. :mee:
tak z notebooku to prehoď USB kľúčom do veľkého PC....a problém sme vyriešili:D:D
a ten veľký pc má infraport alebo Bluetooth?
či tam sa to pokúšaš prepojiť káblom??

janasv
11.08.06, 14:29
Ma to infraport. Strategiu s notasom zvolil aj manzel. :DDakujem za ochotu.:)
Este ma trapia tie zahadne ikonky, ktore nahradili fotky a videa.:eek:

Hlinkovx
11.08.06, 14:38
skús ešte v pc odinštalovať všetky veci , ktoré sa týkali mobilu a prenosu..
a nainštalovať to nanovo..
niekedy sú len zle nainštalované ovládače..
čo sa týka záhadných ikoniek ..to by asi chcelo preštudovať návod ale poriadne:D a hlavne upresniť typ mobilu...

janasv
12.08.06, 11:15
Si predstav, ze zas mam v mobile mini fotky, fotky a videa!!!!!!:p:p:p:p:p
Ja neviem, ale vcera vecer ma to zas nastvalo - hlavne tie dva cudliky naboku mobilu, ktore vzdy stlacis, aj ked nechces, lebo su tak fajne:D ergonomicky umiestnene na mobile, ktory sa otvara a vzdy ho musis chytit cely do ruky..... Tak som stlacala, co sa dalo, a potom som si isla skusit zmenit pozadie na displeji. Vybrala som si nejaku Temu, lebo do fotiek som sa nedostala, na a potom som zas sla do fotiek. A simsala-bim - boli tam!!!!!:cool::cool::cool:
Ani som nevedela, ze som taka dobra :D:D:D:D:D! Podla hesla: Co nevyskusam, to nepokazim....:D:DAj vynalezy vznikaju nahodou.......;);) Tes sa so mnou a prajem Ti pekny den. :):):)

Orim
13.09.06, 10:18
Neviem v čom máte problémy.

k mobilu som dostal CD ktorým som nainštaloval príslušný program do PC. Keď som pripojil mobil cez USB kábel tento sa mi nepripojil a vypísal, že niečo nemám nainštalované a či to chcem doinštalovať, samozrejme som chcel, spýtal sa skadial či z CD alebo ponúkol internetovú adresu skúsil som CD zase to nešlo. Potom som to opakoval a skúsil internet. Stiahol som to z internetu, samé sa to nainštalovalo a šlo to. Dcéra má podobný mobil od eriksona len iný typ pripojil som jej mobil, po chvíli čakania sa automaticky všetko prehodilo podľa jej mobilu. Pozná sa to podľa toho, že vypíše aký typ mobilu je pripojený.
Potom som už sťahoval z mobilu do PC a naopak. Dcéra si tam chcela dať nejakú hudbu.
Niektoré veci z mobilu som si nemohol pozrieť, pretože to chcelo iný softvér, ktorý sa mi už nechcelo stiahnuť, lebo to bolo niečo nezaujímavé.

kemik
20.09.06, 23:03
Kam odoslať? Stiahni si ich na HD a môžeš s ňou robiť čo chceš. Upravovať v nejakom SW, resp. poslať mailom a pod.

Ak mas na pc bluetooth rozhranie a zda sa ze aj funguje, je dobre sa poobhliadnut, ci niekde v pc nemas aj nejaky softwer k tomu, vacsinou k bluetooth ovladacom je dodavany aj nejaky ten software. Hladaj nieco na styl "file transfer","synchronization" a pod. Ak nadviazes spojenie takymto sposobom, vacsinou ta windows (predpokladam, ze ho pouzivas) poziada o zadanie nejakeho sifrovacieho PIN, ci kluca, hned ako ho zadas, poziada ta aj mobil o toto cislo, po tomto ukone by sa ti malo otvorit okno, kde uvidis priecinky (zlozky) ulozene na tvojom mobile a ty ich mozes cz pc prezerat a pracovat s nimi ako vo windowse, kopirovat, prezerat si a pod.

danica
26.11.06, 16:28
Neviem v čom máte problémy.

k mobilu som dostal CD ktorým som nainštaloval príslušný program do PC. Keď som pripojil mobil cez USB kábel tento sa mi nepripojil a vypísal, že niečo nemám nainštalované a či to chcem doinštalovať, samozrejme som chcel, spýtal sa skadial či z CD alebo ponúkol internetovú adresu skúsil som CD zase to nešlo. Potom som to opakoval a skúsil internet. Stiahol som to z internetu, samé sa to nainštalovalo a šlo to. Dcéra má podobný mobil od eriksona len iný typ pripojil som jej mobil, po chvíli čakania sa automaticky všetko prehodilo podľa jej mobilu. Pozná sa to podľa toho, že vypíše aký typ mobilu je pripojený.
Potom som už sťahoval z mobilu do PC a naopak. Dcéra si tam chcela dať nejakú hudbu.

Niektoré veci z mobilu som si nemohol pozrieť, pretože to chcelo iný softvér, ktorý sa mi už nechcelo stiahnuť, lebo to bolo niečo nezaujímavé.

Prosím Vas o radu ohľadne sťahovania fotiek z Nokie 6020 do PC cez USB kábel. Mám USB kábel DKU 5 ,(poradili mi ho v T-come, nakoľko nie je k príslušenstvu MT) v PC nainštalalovaný Windows 2000 a nedá sa mi nainštalovať PC Suite najnovšia verzia, v čom robím chybu? Vie mi niekto poradiť???

chlap
27.11.06, 09:03
Prosím Vas o radu ohľadne sťahovania fotiek z Nokie 6020 do PC cez USB kábel. Mám USB kábel DKU 5 ,(poradili mi ho v T-come, nakoľko nie je k príslušenstvu MT) v PC nainštalalovaný Windows 2000 a nedá sa mi nainštalovať PC Suite najnovšia verzia, v čom robím chybu? Vie mi niekto poradiť???

[/left]

Poskytla si nám príliš málo informácií na to, aby sme ti vedeli pomôcť. Nevieme, či sa ti vôbec nechce spustiť inštalácia PC Suite, alebo či prebehla, len program nepracuje správne, alebo pracuje správne ale nevie sa spojiť s mobilom a podobne.

Je veľmi ťažké riešiť takýto problém na takomto fóre - osobne by som ti odporučil zavolať niekoho, kto sa tomu rozumie trochu lepšie, ako ty, aby ti to nastavil. Ak to nie je možné, tak sem skús napísať, čo to znamená, že sa ti nedá nainštalovať PC Suite, a možno sa nám to podarí.

danica
27.11.06, 18:07
Cenim si snahu a pridávam ďalšie údaje.
Mám USB kábel DKU-5, ku ktoremu bolo aj prilozene CD...tento kabel mam uspesne nainstalovany ako ovladac...

ale problem je s instalacou PC Suite 6.82
stiahnem ju do PC, a chcem ju normalne spustit pricom neprebehne ziadna operacia, nic sa nestane, nenapise ziadne chybove hlasenie, nezacne ani instalacia, proste NIČ. a to je ten problem, ako donutit PC Suite aby sa "nastartoval" a zacal instalovat...

takze ma napada jedno mozne riesenie:
ze PC Suite 6.82 je moc "vylepseny" a preto nechce pracovat, t.j treba starsiu verziu...je to mozne?

a este dodatok operacny system WIN 2000

a uz fakt posledna vec:) ked to stiahnem ten PC suite tak ma koncovku MSI...:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

thanx:cool:

camelfly
27.11.06, 18:23
Danica ano, ten typ kabla k nokii mas dobry, ako som pozerala na oficialnu
stranku nokie, tak tvoj operacny system Win 2000 potrebuje
(service pack 4) , aj ten mas Updatovany? skus sa este aj na to pozriet,
ta nova verzia PC Suite Version 6.82 by mala byt tak isto kompatibilna s tvojim mobilom a aj operacnym systemom

ano, moze mat koncovku MSI, akurat som to skusala a instalacia prebehla v poriadku

danica
27.11.06, 18:33
áno, mám Service Pack 4, syn mi ho instaloval...

a service pack 4 som naposledy updatovala pred mesiacom, a odvtedy nie, lebo mi vdaka tejto "skvelej" vymozenosti mrzol pocitac, tak som to zrusila:)

thanx

camelfly
27.11.06, 18:35
na instalaciu to asi potrebuje ;) , je to aj na oficialnej stranke
PC system requirements for version 6.82

* Available hard disk space: 200 MB (file size approx 25 MB)
* Operating system:
o Windows 2000 (service pack 4)
o Windows XP (Professional or Home Edition) (service pack 1 or service pack 2)
o Windows XP Professional x64 edition

danica
27.11.06, 18:38
tak 200MB na hardisku mam urcite volnych (mam 40GB;-) )
a Windows 2000 service pack 4 mam tiez, takze nevidim dovod aby ten PC Suite nesiel...ale on predsa len NEJDE!!!! grrrr:)

Orim
27.11.06, 20:01
Prosím Vas o radu ohľadne sťahovania fotiek z Nokie 6020 do PC cez USB kábel. Mám USB kábel DKU 5 ,(poradili mi ho v T-come, nakoľko nie je k príslušenstvu MT) v PC nainštalalovaný Windows 2000 a nedá sa mi nainštalovať PC Suite najnovšia verzia, v čom robím chybu? Vie mi niekto poradiť???

[/left]


Suseda má nokiu N70 má k tomu aj CD a prebehlo to u nej podobne ako u mňa ale s tým rozdielom, že to nechcelo internet a nainštalovalo sa to z CD. Ide jej to bez problémov.
Chcem podotknúť, že mám XP. Aj suseda má XP. Asi preto nemám problémy ale nie je to propagácia, pretože chcem prejsť na Linux. Uvidím, čo bude potom.
:)
Prípona MSI je normálna treba to spustiť .

Ťažko ti takto poradím ako to spustiť aby to fungovalo. Je to trochu na dialku. :)

danica
27.11.06, 21:37
ďakujem za snahu, ale stale to nejde:)

chlap
29.11.06, 15:23
ďakujem za snahu, ale stale to nejde:)

Tak vyskúšaj preštudovať návod k tomu programu:

http://nds2.nokia.com/files/support/global/phones/software/Nokia_PC_Suite_682_UG_cze.pdf

danica
30.11.06, 17:21
Vďaka mám tento návod aj v slovenčine a stále som na nič nové neprišla, skúsim to stiahnuť cez Internet Explorer, doteraz som chodila cez Mozillu Firefox...

camelfly
30.11.06, 17:36
Vďaka mám tento návod aj v slovenčine a stále som na nič nové neprišla, skúsim to stiahnuť cez Internet Explorer, doteraz som chodila cez Mozillu Firefox...

Danka, ked si to stiahnes na pevny disk , skus si este mrknut ci to mas stiahnute celkom,
ci to ma rovnaku velkost aku ma mat, Nokia_PC_Suite_682_rel_22_0_eng_web.msi 23MB

vsak sa potom ohlas ci sa ti to podarilo cez IE

danica
30.11.06, 17:41
:) ok ohodnuté,vyskúšam to ale ja som si to sťahovala v slovenčine alebo češtine.

camelfly
30.11.06, 17:43
to neva, ono by to malo mat stejnu velkost, vies niekedy sa stane ze to celkom nestiahne a potom je problem, vsak to nie je mozne aby sa ti to nepodarilo ;)

danica
30.11.06, 17:46
aj ja som si to myslela,ale po 4 dňoch prestávam veriť, už ani mojim chlapom to nejde do hlavy všetci robíme s PC ale stáva sa...verím že sa mi to raz podarí

danica
30.11.06, 18:00
Tak skúšala som to z IE má to 22,9MB mám to na ploche aj ikonu a vôbec nejde to otvoriť ani keď to reštartujem nič sa nedeje

camelfly
30.11.06, 18:05
Danka, prosim, skus este nie slovensku verziu ale cesku alebo anglicku stiahnut, ked uz ti toto nepojde instalovat tak to budes mat v systeme hoci sa mi to nezda ked ti nic nevypisuje, daj mi este vediet ;)

danica
30.11.06, 18:16
Čau takže nedjde ani sk. ani eng.(22,7MB) ani cz. verzia,mám to na ploche keď kliknem na ikonu začne sa presípať a nič, ešte prosím ťa čo je to MSI koncovka možno v tom je chyba že mi chýba nejaký program, s MSI som sa nestretla ešte.

camelfly
30.11.06, 18:24
Danka, problem bude v tvojom operacnom systeme - aplikacia pc suite asi vyzaduje nieco viac od tvojho operacneho systemu - napriek tomu, ze tvoj operacny system win 2000 so servispack 4 by mal vyhovovat tejto aplikacii, nie je tomu tak - moze to byt cokolvek - windows instaler, co je dnes v kazdom operacnom systeme win xp

mrzi ma ze ti to nejde ;)

camelfly
30.11.06, 18:38
Danka neda mi to, tak ti este posielam stranku kde si mozes naistalovat
Windows Installer 2.0 Redistributable Windows 2000
ktory vlastne potrebujes k spustenie aplikacie nokii
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4b6140f9-2d36-4977-8fa1-6f8a0f5dca8f&DisplayLang=en
a k aplikaciam pripon MSI

alebo zo stranky http://www.advancedinstaller.com/download.html
ktory je FREE

najistejsie bude z tejto stranky a to: Windows Installer 2.0
http://download.microsoft.com/download/WindowsInstaller/Install/2.0/NT45/EN-US/InstMsiW.exe (http://download.microsoft.com/download/WindowsInstaller/Install/2.0/NT45/EN-US/InstMsiW.exe)

danica
30.11.06, 18:52
pustila som syna ktomu:

dobry den:)
vsetko som stiahol...

ale, subory s koncovkou MSI nejdu otvorit...nech ide o akykolvek program...takze mam pocit, ze problem je vtom, ze chyba nam "spustac" ktory by vedel "desifrovat" koncovku MSI a nasledne spustit instalaciu programu...

inak jedna sa konkretne o Windows 2000 na baze NT (nepisal by som to len mama mi stale hovori nech to napisem:) )

camelfly
30.11.06, 18:53
po nainstalovani by si mala restartnut pocitac, skusala som to prejst aj
antivirakom takze je to ciste, pokial ti prebehne instalacia v poriadku, mas 99,9 percent vyhrate ;)

camelfly
30.11.06, 18:55
pustila som syna ktomu:

dobry den:)
vsetko som stiahol...

ale, subory s koncovkou MSI nejdu otvorit...nech ide o akykolvek program...takze mam pocit, ze problem je vtom, ze chyba nam "spustac" ktory by vedel "desifrovat" koncovku MSI a nasledne spustit instalaciu programu...

inak jedna sa konkretne o Windows 2000 na baze NT (nepisal by som to len mama mi stale hovori nech to napisem:) )


ano presne ze chyba ten SPUSTAC :), takze ta posledna linka ktora je prilozena, treba stiahnut a nainstalovat, skus prosim, tym vlastne upgraduje operacny system
http://download.microsoft.com/download/WindowsInstaller/Install/2.0/NT45/EN-US/InstMsiW.exe (http://download.microsoft.com/download/WindowsInstaller/Install/2.0/NT45/EN-US/InstMsiW.exe)

danica
30.11.06, 19:02
pri spusteni tohoto:

http://download.microsoft.com/download/WindowsInstaller/Install/2.0/NT45/EN-US/InstMsiW.exe


mi vypise chybu: zadana sluzba uz existuje

a stale to nejde...ale dakujem...

camelfly
30.11.06, 19:13
tvoj system teda uz ma tento balicek, ale zjavne system je uz rozladeny
a preto sa neda nainstalovat tento balicek, este by som skusila pozriet do pridat odobrat programi a starsiu verziu odinstalovat a tuto novu nainstalovat, len ja mam XP a vazne neviem ako je to vo win 2000, mozno podobne, vsak budes vediet kde si to mas pozriet a pripadne odinstalovat

camelfly
30.11.06, 19:49
áno, mám Service Pack 4, syn mi ho instaloval...

a service pack 4 som naposledy updatovala pred mesiacom, a odvtedy nie, lebo mi vdaka tejto "skvelej" vymozenosti mrzol pocitac, tak som to zrusila:)

thanx

Danka, ten update si nerus, tu si mi pisala ze si ho zrusila, skus ho znova spustit a updatovat, ak ani to nepomoze, ak mate RAM vacsiu ako 128 MB myslim + este dokupit minimalne jednu RAMKU 128 MB, doporucujem nainstalovat win XP ;), jedna 128 MB je na hrane ale najlepsie by bolo este jednu dokupit a aby malo pocko aspon 400 MHz procesor pre win XP,
uz vazne neviem ako pomoct ;)

danica
30.11.06, 20:39
ramku mam 256MB ale win XP urcite nechcem, ked si len predstavim zalohovat cely disk tak uz aj ma prechadza chut to robit:) ale dakujem za snahu, este nieco povymyslam

camelfly
30.11.06, 20:44
Danka, potom uz len nanovo preinstalovat :rolleyes:
ale ako citam asi moc nechces :)
vsak potom niekedy napis ako ste to doma poriesili ;)

danica
30.11.06, 20:47
ok, a dakujem za pomoc...casom sa ozvem

danica
01.12.06, 20:01
Cau pozri si SS odpísala som ti.

camelfly
01.12.06, 20:55
Cau pozri si SS odpísala som ti.

607-unable to install shield scripting...

Ahoj Danka, akurat som si precitala ss co si mi napisala,
toto su systemove chyby, ktore vyzaduju zasah do operacneho systemu , ktore nemusia vzdy vyjst - skuseni IT technici taketo veci robia po vyzalohovani celeho operacneho systemu specialnym softikom - a potom system ladia,
ono to nemusi byt vzdy uspesna cinnost a niekedy clovek pri takomto zasahu moze silne poskodit operacny system alebo nainstalovane aplikacie,
co moze byt pre niekoho katastrofa, doporucujem nepokracovat v instalacii pc suite - rozmyslala by som nad inym riesenim, skor by som riesila tento problem komplexne a to preinstalovanim operacneho systemu za os win xp,
ktory s takymito aplikaciami pracuje bezproblemovo, pretoze bol na ne programovany a samozrejme s novym operacnym systemom vznika komfortnejsia praca na pc a co je hlavne, je tam vyssia uroven bezpecnosti,
dnes operacny system musi zvladat nie len multimedialne aplikacie, ale i bezpecnost na internete, takze : bud sa zmierite s tym ze pod win 2000 nerozbehas tuto aplikaciu alebo budes premyslat nad vymenou operacneho systemu
Danka posielam ti tu linku s tou chybou, ktoru ti vypisal, aspon si to mrkni ;)

http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q108340

ja viem ze si nechcela preinstalovat operacny system ale pokial pocko a jeho operacny system nie je v poriadku, bude sa ti pracovat stale horsie a horsie, mozu sa neskor zacat vyskytovat aj dalsie chybove hlasenia

danica
03.12.06, 11:18
Dík moc, zatiaľ sa zrejme musím s tým zmierniť a všetko robiť na kamošovom Pc co ma dosť mrzí...pretože moji chlapi sa do toho nechcu pustit...keď by si predstavili čo všetko by to obnášalo....

camelfly
03.12.06, 12:28
Dík moc, zatiaľ sa zrejme musím s tým zmierniť a všetko robiť na kamošovom Pc co ma dosť mrzí...pretože moji chlapi sa do toho nechcu pustit...keď by si predstavili čo všetko by to obnášalo....
nemas zac Danka, len ono by to naozaj chcelo preinstalovat operacny system ale skusenym IT technikom aby ste ho mohli doma pouzivat v plnom zabere ;) a aby nan nepadal zbytocne prach :)

jedno riesenie ako ti pomoct som ti napisala do ss

danica
03.12.06, 17:45
Ahoj zatial nemam od teba žiadnu SS.

Orim
03.12.06, 23:29
Skús to potom tak, že to stiahneš k niekomu inému a pomocou USB klúča si to prenesieš k sebe.
Nie je to síce najlepšie riešenie ale dá sa. :)

danica
04.12.06, 17:49
vďaka, myslela som tiež na toto riešenie,čítaš moje myšlienky - keďže to má kamoš nainštalované ja si tam stiahnem fotky z MT a na USB donesiem do mojho PC, ale aj tak ma to mrzi ze mi to doma nejde tak som sa vytešovala...