PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Kysnuté cesto



sonka1
15.08.06, 12:22
V niektorých príspevkoch (už v uzavretej téme) som sa dočítala o príprave kysnutého cesta mixérom.
Prosím Vám, vysvetlite mi niekto ako to mixérom robíte?
Ja mam taký ručný a tam sú na cesto také akoby strunky či čo, tena nie tie metličky, s ktorými napr. robím šlahačku.

Tak som si chcela ušetriť ruky a vymiesiť týmito strunkami.--- stalo sa mi to, že mi to cesto vyliezlo po týchto zariadeniach až do vnútra mixéra :)).

Takže, sú tieto strunky na kysnuté cesto, alebo neviem používať mixér?!

Fany
15.08.06, 12:33
No ja miesim na mixeri,ale mám taký ten so stojanom a miskou a tam nemám problém. Cesto by tiež nemalo byť veľmi tuhé, skôr redšie.

SERVIS
15.08.06, 13:03
Musíš mať také hrubšie metličky - hnetacie, a cesto musí byť redšie, lebo potom ozaj vylieza po metličkách. Ja mám tiež stojan s miskou, kúpila som si ho skrz toto kysnuté c., ale až tak som neni spokojná, je to šmejd - zelmer.

tiny77
15.08.06, 13:15
sa mi to tiez stalo :D
chcela som sa odbremenit od spinavych ruk, zdlhaveho hnetenia, a tak som teda pouzila i tieto metlicky. chyba bola, ze som to nechala miesit pri najnizsej rychlosti, a tiez to, ze mixer bol nekvalitny, slaby.

ked som si kupila stojanovy mixer, a vsetko naraz natrepala do misy, zapla na stredny az vysoky stupen miesenia - cesto ostalo v miske a nesplhalo hore.
ak sa mi zdalo, ze sa mixer trapi, doliala som mlieko, naopak, ak sa mi cesto zdalo redsie, tak som prisypala muku.
vacsinou ale robim cesto podla receptov a tak su ingrediencie v primeranom mnozstve.
a tie hnetacie metlicky so spiralovitym tvarom, nie su nijako hrubsie/tensie od tych predchadzajucich.

rozdiel je v sile motorceka mixera.
ten stary mi posluzil, najmä pri slahani snehu z bielkov, pri slahackach.
pri hustejsich cestach uz bolo citit prehrievanie.

VERONIKA6
15.08.06, 13:18
Mám MULTIMIX niekoľko rokov, sú tam aj metličky /také dve špirály/ na miesenie cesta. Mám to asi 5-6 rokov a od tej doby veškeré cesto miesim iba mixerom. Som vysoko spokojná.

toria
15.08.06, 13:20
:rolleyes: Čo takto babenky nejaký dobrý recept na kysnuté cestíčko, na nejaké koláčiky pre drobčekov????:rolleyes:

tiny77
15.08.06, 13:30
:rolleyes: Čo takto babenky nejaký dobrý recept na kysnuté cestíčko, na nejaké koláčiky pre drobčekov????:rolleyes:

http://www.porada.sk/t7122-kysnute-vselico.html?highlight=kysnut%E9+cesto

Jara
15.08.06, 13:55
Mám aj robot, tam je miska s hnetacími hákmi aj ručný mixér s hnetacími metličkami, ale skúšala som len 2x. Ruka je ruka. To také 17-tky /há,há,há/už majú cit na to kysnuté v rukách a na oči sú slabšie aby videli či to cesto je už to pravé orechové...:) :) :)

dadika
15.08.06, 14:23
ja pekne za seba nechávam pracovať misku-kysku /originál tuperwarre/ a kvások robím tiež v tzv. šejkri ..... už ju mám 8 rokov a som spokojná......hlavne keď nemusím miesiť ;) .

sonka1
15.08.06, 14:51
Dakujem velmi pekne za rady..............problem bol asi v ceste, že som ho robila také tuhšie....(v ruke mi to išlo pekne :) )....ano, tie metličky sú také špirály, len som sa nevedela vykoktať.Ale aj strunky je pekný výraz.

durisovad
15.08.06, 16:44
Ja mam aj robot, aj slahac s metlickami, ale kysnute cestu robim najradsej klasicky-miesim rukou. Ked sa cesto prestane lepit na misku aj na ruky, vtedy je vymiesene akurat.

mirka165
15.08.06, 19:59
Sonka1, ak ti cesto vyliezlo hore, tak si vymen metličky.... - vpravú daj na lavé miesto a naopak

Marína
15.08.06, 20:04
Toria, tu nájdeš Kysnuté rožky od Palky. Vrele doporučujem. Vajíčko tam nechýba, ozaj sa do cesta nedáva.
http://www.porada.sk/t10865-rozne-zakusky-overene.html?highlight=kysnut%E9+ro%BEky+Palky

toria
16.08.06, 09:00
http://www.porada.sk/t7122-kysnute-vselico.html?highlight=kysnut%E9+cesto

Tak teda včera večer som piekla.
No fantastické cesto, fantastický koláč - slivkový s posýpkov, a ešte aj buchtičky plnené tvarohom a čokoládovým pudingom.
Kdo má zlú skúsenosť s kysnutými cestami - odporúčam vyskušajte tento!

:p :p :p BUDETE SA OLIZOVAŤ!:p :p :p

Marína
16.08.06, 10:07
Som rada, že som potešila Tvoje chuťové poháriky.:)

maturantka
16.08.06, 20:59
Sonka, pridávam sa k názoru, že treba vymeniť metličky - pravú za ľavú, povedal mi to servisák, že to nie je veru jedno, hoci to tak vyzerá. Aj mne totiž to cesto vtiahlo aj so zásterou. To bol zážitok! Mala som už aj menej výkonné šľahače, teraz mám silnejší, ale miesim v pohode aj tuhé cestá. Niekedy si cesto zoberiem k telke a miesim ručne, ale to len z dlhej chvíle. Inak všetko na elektrickom šľahači. Veľa zdaru pri práci! Nedaj sa odradiť počiatočným neúspechom.

sonka1
17.08.06, 08:25
Sonka, pridávam sa k názoru, že treba vymeniť metličky - pravú za ľavú, povedal mi to servisák, že to nie je veru jedno, hoci to tak vyzerá. Aj mne totiž to cesto vtiahlo aj so zásterou. To bol zážitok! Mala som už aj menej výkonné šľahače, teraz mám silnejší, ale miesim v pohode aj tuhé cestá. Niekedy si cesto zoberiem k telke a miesim ručne, ale to len z dlhej chvíle. Inak všetko na elektrickom šľahači. Veľa zdaru pri práci! Nedaj sa odradiť počiatočným neúspechom.


ale nedala som sa, tak lahko? robila som to doteraz veru v ručičkách.
V tejto dobe sa mi podarilo aj to cesto z toho mixeru vytriasť ( muselo najprv dobre vyschnut :D), takže prehodim strunky , aj ked už neviem, ktorá bola napravo a ktorá nalavo a idem miesit!:rolleyes:

janaGT
17.08.06, 08:30
ja pekne za seba nechávam pracovať misku-kysku /originál tuperwarre/ a kvások robím tiež v tzv. šejkri ..... už ju mám 8 rokov a som spokojná......hlavne keď nemusím miesiť ;) .

aj ja mám misku kysku - originál tuperwarre - hádam aj 8 rokov, som s ňou nadmieru spokojná. Mám aj šejker - taktiež O.K.
Len dodám, že keď dám do nej všetky ingrediencie na kysnuté cesto, ešte to dobre premiesim varechou. Až potom prikryjem vrchnákom a nechám pracovať misku kysku.

mirka165
17.08.06, 09:48
Ja tiež robievam v rýchlokyske Tupperware, ale miesim hnetačom. Je to rýchlejšie ako ručne a menej namáhavé.

flamky
22.11.06, 09:15
Sonka1, ja robievam bežne cesto mixérom, pretože sa mi nechce všetku svoju energiu minúť hneď pri príprave cesta a tiež používam tie "strunky" ako si to nazvala, ale keď dám metličky opačne, tak to cesto tiež vyskakuje do mixéra.

Marína
22.11.06, 10:41
Mne sa tie metličky ani nedajú vložiť opačne.

dopravca
23.08.07, 11:28
Prajem pekný deň. Predčasom tu bol recept na kysnuté Grécke pagáče. Začiatok receptu 1kg hl. múky, 3 hrste polohr. múky....nemôžem ho už nájsť, neviete mi poradiť ? Ďakujem

liba2
23.08.07, 11:57
pagáče .

dopravca
23.08.07, 14:50
pagáče . (http://www.porada.sk/search.php?do=process&query=+++pag%E1%E8e+++.)


ďakujem liba2, ale nie sú tam. Ten recept bol zverejnený hneď po vzniku témy, možno aj 2 roky dozadu

Maruška54
24.08.07, 16:00
:) Pre tých čo rady spracovávajú mixérom so "strunkami" kysnuté cesto, mimochodom vypracovávam všetko mixérom s hnetacími metlami/strunkami/ a vždy nádherne vykysne. My skôr narodené si asi spomíname na karlovarské rohlíky, nádherne voňajúce, chrumkavé a sladučké. Ja som sa už dlhšiu dobu po nich zháňala, ale bohužiaľ ich nepečú ani v Karlových Varoch, ktoré som navštívila za posledného polroka trikrát. Tak som si vygúglila takýto recept a sú vynikajúce.
1kg hladká múka špeciál, 50 g droždia, štipka soli, 30 g cukru, 250 g margarínu, 30 g sušeného mlieka, 420 ml vody

Múku preosejem do misy, v strede urobím jamku, nasypem droždie, vodu, trošku cukru a soli a nechám kysnúť polhodinu, potom pridám ostatné suroviny, vypracujem cesto a nechám kysnúť hodinu. Z vykysnutého cesta lyžicou odoberám a tvarujem guľky, ktoré nechám 5 minút podkysnúť, potom cesto rozvaľkám do elipsy, stáčam do rohlíkov a rukou tvarujem. Nechám na plechu trošku podkysnúť, pred pečením valčekom mierne pritlačím a potriem olejom. Do rúry vložím hrniec z vodou a pečiem pri 220 strupňoch 10 minút.

Marta V
29.08.07, 21:34
Grécke pagáče

1 kg hladkej múky
3 hrste polohrubej múky
100 g droždia
1 polievková lyžica kryštálový cukor
6 dcl mlieka
3 kávové lyžičky soli
1 kávová lyžička vegeta
1 dcl oleja

Z polovice mlieka, kryštálového cukru, droždia si urobíme kvások. Zamiesiť cesto a nechať trochu podkysnúť. Rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozvaľkáme asi na ½ cm. Vymiešame celú Heru, do ktorej pretlačíme 3 – 4 hlávky cesnaku. Natrieme na vyvaľkané cesto tak, aby zostalo na všetky 4 časti. Stočíme ako roládu a krájame asi na 1 cm kúsky, ktoré ukladáme na vymastený plech ako osie hniezda. Necháme podkysnúť asi ½ hodinu. Vrch potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme vegetou, sezamom. Na plech ukladáme redšie, pečieme do zlatista.

kačenka
30.08.07, 15:16
Veľmi dobre sa kysnuté cesto vypracuje v domácej pekárni. Či samotný chlieb, či vianočka, či cesto na koláče prípadne pizzu. Je to super a bez akéhokoľvek miesenia. Všetko tam dáte a samé zamiesi a vykysne. Samé si to prihrieva tak, aby bola teplota na kysnutie akurátna.Odporúčam.

ANNAP
03.09.07, 18:42
pridávam Langoše kysnuté v chladnićke, včera som ich robila a sa zaprášilo za nimi:
800 G HL.MUKY, 1 POCHÚŤKOVÁ SMOTANA ALEBO 2 BIELE JOGURTY,2 CELÉ VAJCIA,1 POHAR MLIEKA /1,5 DL /, 50 G DROŽDIA,TROŠKA CUKRU, 1 MALA LYŽIČKA SOLI- všetko zmiešame, dobre vypracujeme a vložíme do naolejovaného mikroténového vrecka / väčšisho - rastie/ aspoň na 4 hodiny do chladničky.
Rukou namočenou v studenej vode formujeme langoše do potrebnej veľkosti a na oleji z oboch strán pečieme. Cesto vydrží v chladničke aj niekoľko dní- nemusí sa všetko minúť.
Langoše robím s cesnakom rozmiešanom v jogurte, kečupom a postrúhaným syrom alebo aj na sladko / lekvár, džem, nutela. prajem dobrú chuť.

dopravca
04.09.07, 15:44
Ďakujem Marta V

mzdypd
20.09.07, 11:57
ja by som Vás chcela poprosiť o recept na buchty na pare a knedle.
moje sú stále suché.

marči
21.09.07, 22:10
ja by som Vás chcela poprosiť o recept na buchty na pare a knedle.
moje sú stále suché.
Ahoj, ja robievam buchty na pare podľa tohto receptu. Sú výborné, rýchlo sú hotové. Väčšinou ich ale robím z polovičnej dávky, čo je približne 18 - 20 ks.

Buchty na pare


1 kg hladkej múky
3 PL cukru
štipka soli
1 kocka droždia
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 šálka oleja
0,5 l mlieka

Z droždia a mlieka si pripravíme kvások a pridáme k ostatným surovinám. Všetko dobre spracujeme. Hneď vyvaľkáme (netreba dať kysnúť), pokrájame na štvorčeky, plníme...Paríme 10 minút. Vrch polejeme čokoládou.

mzdypd
24.09.07, 08:19
ahoj Marči, veľmi pekne Ti ďakujem, ale keď Ťa môžem poprosiť - 1 šálka oleja je presne koľko?

Maruška54
24.09.07, 09:25
ja by som Vás chcela poprosiť o recept na buchty na pare a knedle.
moje sú stále suché.
Prikladám moje dva osvedčené recepty na knedle, jeden na kysnuté, jeden na nekysnuté.

janka123
24.09.07, 09:52
Mas to presne robit tymi strunovymi metlickami. Ak ti cesto vychadza hore do mixera, len zamen jednu metlicku za druhu a bude to ok. Zrejme si nasadila metlicky opacne. Ja do kysnuteho cesta davam trochu kysleho mlieka a stipku prasku do peciva, potom super kysne.

mzdypd
24.09.07, 13:57
Maruška 54 veľmi pekne ďakujem.

marči
26.09.07, 21:24
ahoj Marči, veľmi pekne Ti ďakujem, ale keď Ťa môžem poprosiť - 1 šálka oleja je presne koľko?

Ahoj, nehnevaj sa, prosím, za oneskorenú odpoveď, nejak nestíham...
Ja nalievam do klasickej šálky na čaj, t.j. asi 2,5 dl. Dúfam, že sa Ti podaria a budú chutiť :) !

Kazu
26.09.07, 22:00
ja by som Vás chcela poprosiť o recept na buchty na pare a knedle.
moje sú stále suché.

Uzávierkové parené buchty:

1 knedla pokrájaná na plátky, natreté lekvárom zohriate v mikrovlnke a posypané makom alebo tvarohom. Keď po dvoch dňoch vyleziem z kancelárie a navarím ich, len sa tak zapráši. :---

mzdypd
27.09.07, 12:46
Ahojte Marči , Kazu.
Veľmi pekne ďakujem. Dúfam, že budú dobré, aj keď nie som až taká dobrá kuchárka.

Kazu
27.09.07, 12:59
Nemáš čo pokaziť, knedľu kúpiš, neparíš :D ... inak by neboli rýchle

mzdypd
27.09.07, 13:08
Keď kúpiš to nie je ono.

Kazu
27.09.07, 13:19
Máš pravdu. Tieto varím len keď je daňové priznanie alebo DPH. A vtedy máme navarené dva chody za 1. Uzávierkové parené buchty
za 2. Maslový chleba

V medziobdobí majú radšej kastrólové. Tie robím na el. sporáku a zo spodu sú pekne do červenochrumkava a zvrchu parené.

heja3
27.09.07, 14:21
Prosím napísať postup pre buchty v panvici. Raz to hovorila babka Dominika Hrbatého v TV, že on také ľúbi, a že ich musí pre neho variť, aj hovorila postup, ale som si ho nezapamätala. Tuším to išlo do vody na 1cm a parilo sa prikryté. :confused: Neviem. :(
PS: Ešte som rozmýšľala, či by sa nemohli robiť aj v kuchte, však tá tiež parí...:D

Kazu
27.09.07, 17:07
Cesto robím ako na klasické parené buchty. Plnku dávam marhule, jahody, broskyne a mimo sezóny džem. Kastról s hrubším dnom vytriem na studeno maslom alebo masťou /dno a boky do výšky naparených buchiet/. Buchty poukladám redšie /tak ako aj na parák/, medzi buchty nalejem studenú vodu do výšky asi 1 - 1,5 cm, prikryjem a sporák zapnem na najvyšší stupeň. Keď je voda už horúca, prepnem na najnižší stupeň a parím. Kým nezískaš prax je dobré skontroľovať špajdľou či je buchta preparená a podľa potreby doliať horúcu vodu. Hlavne aby bola nízka teplota, lebo buchty by prihoreli a vnútro by bolo ešte surové. V kastróle musí byť stále para.

Marína
01.10.07, 08:19
Svadobné koláčiky

Cesto: 500 g hladkej múky, 4 žĺtky, 200 g majonézy, cca 250 ml mlieka, 1 droždie, 6 PL oleja, 8 KL kryšt. cukru, štipka soli
Plnka: 600 g tvarohu, 1 VC, 1 žĺtok, citr. kôra, hrozienka(môžu a nemusia byť)
Zmes na potretie:
cca 150 g masla, 1,5 dcl rumu
1 vajce
mrvenička – cca po 80 g masla, 100 g cukru, 120 g hr. múkyCesto vypracujeme klasickým spôsobom. Najprv do teplého mlieka pridáme cukor, trochu polohr. múky(cca 1 KL) a droždie. Poriadne vymiešame a necháme vykysnúť. Spracujeme s múkou, žĺtkami, majonézou(nie studenou), mliekom a štipkou soli. Posypeme cez sitko trochou múky, prikryjeme a necháme vykysnúť.
Plnka: Tvaroh, cukor, žĺtok, VC a citr. kôru vymiešame. Ja používam citr. kôru sušenú od Kotányi, lebo nie je chemicky ošetrená. Tvarohová plnka nemá byť riedka.
Z cesta lyžicou odoberáme malé kúsky, plníme ich náplňou, pridáme cca 3 hrozienka a zabalíme ako buchtičku. Potierame rozšľahaným vajcom a posypeme mrveničkou. Pečieme v stredne horúcej rúre. Po upečení potierame zmesou rozpusteného(nie upraženého) masla s rumom.
Koláčiky by mali byť čo najmenšie. Má vyjsť cca 120 kúskov a ja sa vždy tak snažím, aby sa mi to aj podarilo. Nemusíte však robiť až také malé, aby vás to neodradilo, pretože to by bola škoda ich nevyskúšať. Sú ozaj vynikajúce.

ondrejvla
06.10.07, 19:52
Evička, tie tvoje koláčiky nemali chybu, ale ba, jednu mali - bolo ich málo!
Urobila som aj Dia koláčiky, cesto také isté, len tvaroh v plnke bol bez vanilkového cukru, ale zato kúsok z vanil.struku som vyškrabkala, veľa hrozienok a citrónovej kôry, vrch som posypala mletými orieškami a napichla hrozienkami. Boli úžasne jemné, neverila by som, čo dokáže majonéza v ceste a roztopené maslo s rumom na konci pečenia. Prikladám obrázky, ako sa vydarili, stihla som ešte schovať, aby som mohla ponúknuť...

tetrisss
06.10.07, 20:25
ponukam vam vynikajuci recept na kastrolove buchty parene podla p.paulenovej z kucharskej knihy Varime aj bez skusenosti /bezva recepty vsetky, take normalne a 100%dobre/:
6OOg hrubej muky, 1 PL praskoveho cukru, stipka soli, 2 dl mlieka, 30g kvasnic, 1 vajce, 1 zltok, maslo na poliatie, lekvar na plnenie a mak na posypanie.Cesto vypracujeme klasicky, trebars aj v tej rychlokyske, ma byt trochu tuhsie, ale nie prilis. Cesto roztiahneme na doske, ja nevalkam a nakrajame na rovnake kusky, popripade vykrojime vacsim poharom a naplnime lekvarom. Vacsiu sirsiu nadobu, najlepsie s hrubym dnom dobre vymastime olejom, nechame rozohriat a poukladame do nej nakysnute buchty, nechame 2cm medzery a prikryte ich poprazime asi 2 min. Mne sa do tej nizkej panvice zmesti 7 ks buchiet a po oprazeni vlejeme 1 mensiu polievkovu naberacku vody, pozor prska.Parime este 7 min. Hotove polejeme maslom, mak, cukor.
Na spodnej strane su chrumkave. A su na zozratie.:)

Marína
07.10.07, 06:15
Vlasti, som veľmi rada, že Ťa recept nesklamal. A že vymyslíš ako ich dochutiť bez cukru som nepochybovala.;) Ďakujem za doplnenie receptu fotografiami.

Tatiana
15.11.07, 11:55
Priložím aj ja recept na kysnuté cesto. Je fakt dobré. Môžete robiť z neho všetko čo sa robí z kysnutého cesta: rožky, záviny, buchty.... A tu je recept:

60 dkg polohrúbej múky
1 dcl oleja
3,5 dcl mlieka
10 sacharinov
2-3 lyžice kryšt.cukru
1 káv.lyyžička soli
1 droždie

Postup je ako pri klasickom kysnutom ceste.

tetrisss
22.11.07, 20:32
Este jeden recept pripajam , je to vynikajuci kolac a pomerne lacny:
1 kg polohrubej muky
1/2 l mlieka
1 drozdie
6 lyzic krystaloveho cukru
2 vajcia
stipka soli
Vypracujeme klasicke trochu tuhsie cesto a nechame ho vykysnut. Potom este raz prepracujeme a rozdelime na 6 casti. Pripravime si plnku:
1 Palmarin alebo maslo
20 Dkg praskoveho cukru
2 lyzice kakaa
2 vanilky
Spolu vymiesame do peny. Kazdy diel cesta vyvalkame na 0,5 cm hrubku na obdlznik a na sirsiu stranu opatrne natrieme do dvoch tretin sestinu plnky.
Stocime ako roladu, ked naplnime vsetky, tak dve a dve stocime jednoducho do copu, ulozime na plech, takze nam vzniknu tri copy. Nechame este podkysnut a pecieme 180 st C asi 35 minut. Este horuce potrieme sirupom z 3 lyzic krystaloveho cukru, 3 lyzic vody - uvarime a nastruhame pomarancovu koru.
Dufam, ze som vam nesposobila matematicku traumu, tak pecte, je toho vela a stoji to za to.:rolleyes:

Zuzka10
23.11.07, 07:56
Ten recept mám už vyskúšaný aj ja, je fakt výborný.Robila som už aj s gaštanovou plnkou.Namiesto kakaa som dala gaštanové pyré.Aj to je výborné.

MAISI
06.12.07, 11:43
A ja sa pripojím k téme Kysnuté cesto. Zdá sa mi, že tu nikto nehovoril o tom, ako si pomôcť, aby cesto rychlejšie vykyslo. Jednoducho múku dáme do nejakej nádoby, v ktorej môžeme múku trocha ohriať. Keď tuto múku začneš rukou miešať zistíš aká je studená. Postupným miešaním ju trocha zohreješ a potom pokračuješ obviklým spôsobom. A uvidíš ako rychlo ti cesto vykysne.

natascha
12.12.07, 07:41
Tetrisss, zaujal ma Tvoj recept na kastrolové parené buchty. Asi sa budem pýtať hlúpo, ale chcem ich vyskúšať a tak by som rada vedela, ako postupovať ďalej, keď je prvá "várka" buchiet hotová. Použiješ ten istý hrniec a opäť ho vymastíš olejom, pretože tých buchiet bude asi viac ako 7 kusov (súdiac podľa množstva surovín), alebo použiješ viac nádob? Ďakujem.

JarkaL
01.08.09, 02:16
Tetrisss, zaujal ma Tvoj recept na kastrolové parené buchty. Asi sa budem pýtať hlúpo, ale chcem ich vyskúšať a tak by som rada vedela, ako postupovať ďalej, keď je prvá "várka" buchiet hotová. Použiješ ten istý hrniec a opäť ho vymastíš olejom, pretože tých buchiet bude asi viac ako 7 kusov (súdiac podľa množstva surovín), alebo použiješ viac nádob? Ďakujem.

To by aj mňa zaujímalo, dievčatá.

tetrisss
01.08.09, 19:31
Ospravedlnujem sa, ale nepostrehla som otazku az teraz. Na parenie buchiet pouzivam nizku nadobu s hrubym dnom, samozrejme, ze jednu, nenechate to predsa prihoriet.:---Z receptu vyjdu tri-styri davky, ak by sa vam nahodou tam nieco objavilo, pouzijem siroku varesku, vyhrniem a mozeme ist dalej. Inak tento recept vyskusajte a uz ziadne ine nebudete robit, sto pro.

JarkaL
01.08.09, 23:42
Ďakujem, nabudúce vyskúšam, dnes som ich urobila klasicky na pare, plnené falošnou nutelou, mňam.