PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Money S3 POČIATOČNE STAVY



Aldan
02.05.07, 11:22
Dostala som firmu, kde 3x v priebehu roka menili software. Jeden z programov v strede je Money S3, NMím problém tam nahodiť počiatočné stavy. Predchodkyna nahodila počiatočné aké boli k 1.1.06, ale zabudla, že v starom progframe boli k 31.5. pohyby, takže počiatočné stavy v Money sú zlé. Ako mám zmeniť počiatočné stav v Money?. Vôbec mi to nejde. Mám ich šedou vysvietené a nemôžem sa k nim dostať. Neviem ako mám aj zmeniť sumu, ak sa pomýlim. Môže mi niekto poradiť. ?
Najlepše je , keď volám po kontaktných číslach neberú mi, alebo nevedia poradiť. Jediná rada, ktorú som dostala, nemám sa pomýliť.

Budem veľmi rada ak vie niekto z vás ako na to.´Dík

Atreides
02.05.07, 22:55
Cez uctovnictvo, uzavierkove operacie, zadanie pociatocnych stavov je mozne zadat PS kolkokrat budes chciet. Avsak ked sa pomylis je potrebne ich vsetky zrusi a zadat znova ;)

ucetni_fantozzi
29.05.07, 09:57
mam podobnu otazku - zvazujem kupenie tohto softu, tak momentalne skusam skusobnu verziu. neprisiel som zatial ale na to, ako zadat pociatocne stavy - pohladavky/zavazky z faktur (a zaroven zohladit, ze cast z povodnej faktury bola k 31.12.2006 uhradena), vobec neviem ako zadat zavazky z prijatych zaloh...

hovorim o jednoduchom uctovnictve...

mate niekto skusenost?

andreaS
29.05.07, 10:19
vacsinou ked sa prechadza na novy soft tak sa v novom softe zalozi firma v predchadzajucom roku kde sa nahodia vsetky potrebne zavazky/pohladavky ci ine doklady, kt.chceme aby program presunul do noveho aktualneho roka...

cize zaloz si rok 2006, nahod tam vsetko co treba, urob prechod do 2007 a v 2007 nahod iba pociatocne stavy.

ucetni_fantozzi
29.05.07, 10:47
hm, zrejme v tom roku 2006 mozem nahodit aj fakturky z 2005...

ako je to z ich ciastocnou uhradenostou?

a este jedna otazka (este som to neotestoval, tak sa pytam) - pri zadavani zavazku, zadavam aj stlpcek dennika, kam dana operacia patri - zaradi sa mi do tohto stlpca automaticky aj pri uhrade? - tuto funkciu totiz veeeelmi dlho ziaden soft dostupny v SR nepodporoval, v minulosti som preto pouzival jeden cesky program...

Ľuba
29.05.07, 11:02
hm, zrejme v tom roku 2006 mozem nahodit aj fakturky z 2005...

ako je to z ich ciastocnou uhradenostou?

a este jedna otazka (este som to neotestoval, tak sa pytam) - pri zadavani zavazku, zadavam aj stlpcek dennika, kam dana operacia patri - zaradi sa mi do tohto stlpca automaticky aj pri uhrade? - tuto funkciu totiz veeeelmi dlho ziaden soft dostupny v SR nepodporoval, v minulosti som preto pouzival jeden cesky program...

Add 1: v r. 2006 si nahraj aj tie čiastočné úhrady.

Add 2: Úhrada záväzku, resp. pohľadávky sa zaúčtuje do stĺpca, ktorý je zadaný na hradenom doklade. Takže napr. ak máš fa. prijatú a dáš na nej predkontáciu V TOVAR, tak pri úhrade napr. bankou sa zaúčtuje so stĺpca TOVAR (prípadne + DPH), aj keby bankový doklad mal predkontáciu napr. V RÉŽIA.

jana89
14.07.07, 21:40
Začala som pracovať s týmto programom nahrala som rok 2006 urobila som prechod na rok 2007, PS banka a pokladňa mi sedí, ale nezobrazuje mi neuhradené faktúry z r.2006. neviem kde som urobila chybu, prosím o radu. Jedná sa o jednoduché účtovníctvo

neznama22
16.07.07, 08:56
Skús sa pozrieť cez Účtovníctvo/Tlačové zostavy/Stav záväzkov a pohľadávok ku dňu ...
Tu by si mala vydieť všetky faktúry, ak ich tam neuvidíš, tak sa prepni do roku 2006 a cez Účtovníctvo/Uzávierkové operácie/ Prevod počiatočných stavov si prenes do roku 2007 počiatočné stavy.

jana89
17.07.07, 07:43
Ďakujem za radu vyskúšam to

Lubica H
26.11.07, 10:11
chcela by som sa spýtať - účtujeme PÚ od r. 2007 v money, bol vytvorený rok 2006, kde boli zanesené neuhradené vyšlé/došlé fa a ostatné pohľadávky a záväzky. v roku 2007 boli cez účtovníctvo/uzávierkové operácie/zadanie počiatočných stavov denníka nahraté všetky zostatky podľa skutočnosti z r. 2006. ale keď som si dala účtovnícto/tlačové zostavy/saldo účty 311 a 321, tak mi okrem konkrétnych pohľadávok a záväzkov z roku 2006 ukazuje aj počiatočný stav , ktorý som nahrala v roku 2007, t. j. stavy záväzkov a pohľadávok mám navýšené o PS oproti skutočnosti, resp. niektoré úhrady nemám spárované s príslušnými fa. kde je chyba? treba ešte niečo spraviť v nastaveniach? alebo v účtovníctvo/uzávierkové operácie/počiatočný stav salda? alebo v roku 2006 nahrať všetky konečné stavy účtov a spraviť prevod do roku 2007? a môžem tento prevod robiť aj hocikedy počas roka, nestratia sa mi naúčtované údaje v roku 2007? možno trošku primitívne otázky z mojej strany :confused:, ale doteraz som robila na Concore Xale a WinEko a tam také nič nebolo.

Lubica H
10.12.07, 14:00
chcela by som sa spýtať - účtujeme PÚ od r. 2007 v money, bol vytvorený rok 2006, kde boli zanesené neuhradené vyšlé/došlé fa a ostatné pohľadávky a záväzky. v roku 2007 boli cez účtovníctvo/uzávierkové operácie/zadanie počiatočných stavov denníka nahraté všetky zostatky podľa skutočnosti z r. 2006. ale keď som si dala účtovnícto/tlačové zostavy/saldo účty 311 a 321, tak mi okrem konkrétnych pohľadávok a záväzkov z roku 2006 ukazuje aj počiatočný stav , ktorý som nahrala v roku 2007, t. j. stavy záväzkov a pohľadávok mám navýšené o PS oproti skutočnosti, resp. niektoré úhrady nemám spárované s príslušnými fa. kde je chyba? treba ešte niečo spraviť v nastaveniach? alebo v účtovníctvo/uzávierkové operácie/počiatočný stav salda? alebo v roku 2006 nahrať všetky konečné stavy účtov a spraviť prevod do roku 2007? a môžem tento prevod robiť aj hocikedy počas roka, nestratia sa mi naúčtované údaje v roku 2007? možno trošku primitívne otázky z mojej strany :confused:, ale doteraz som robila na Concore Xale a WinEko a tam také nič nebolo.
prosím, nikto sa s tým nestretol?

sybila3
18.05.09, 16:05
soft mi prerátal preplatok dane o 0,01 € menej ako nám vrátil DU, ako opravím počiatočný stav? alebo čo s tým?

andreaS
18.05.09, 16:18
vyrovnala by som to cez ID ako centovy rozdiel 548/341 :)

tinka111
19.05.09, 11:48
Prijemny den, prebrala som spetne PU od zaciatku roka nahrala som si uz celu pokladnu aj faktury ale teraz pri nahravani banky mam problem s uhradamy zavazkov z minuleho roka. Docitala som sa tu ze som si mala najskor otvorit stary rok nahodit tam tie neuhradene zavazky a nasledne spravit prevod rokov. Lenze tak som to nespravila a teraz neviem ako inak na to. Mozete mi niekto poradit ci to mozem spravit aj cez interny doklad, nahrat kazdy zavazok osobitne oproti zaciatocnemu uctu suvahovemu??? Alebo co ine by ste poradili...

tinka111
19.05.09, 12:44
Prijemny den, prebrala som spetne PU od zaciatku roka nahrala som si uz celu pokladnu aj faktury ale teraz pri nahravani banky mam problem s uhradamy zavazkov z minuleho roka. Docitala som sa tu ze som si mala najskor otvorit stary rok nahodit tam tie neuhradene zavazky a nasledne spravit prevod rokov. Lenze tak som to nespravila a teraz neviem ako inak na to. Mozete mi niekto poradit ci to mozem spravit aj cez interny doklad, nahrat kazdy zavazok osobitne oproti zaciatocnemu uctu suvahovemu??? Alebo co ine by ste poradili...

prosim pomoze niekto???:(

Peterika
20.05.09, 10:07
ten predcházajúci rok možeš pridať aj teraz / výber agendy a pridať rok/ a nahodiť tam závazky a pohladávky a prevod môžeš robiť opakovane, len treba skontrolovať počiatočné stavy účtov ale i tie by mali ostať v poriadku.

marcela4577
21.05.09, 07:57
počiatočné stavy
vie mi niekto poradiť ako naviesť počiatočné stavy do EUR agendy, urobila som uzávierku v SK agende a teraz neviem naviesť stav v EUR, mám to urobiť uzávierkové operácie a zadanie počiatočných stavov? alebo to ide aj nejak urobiť automaticky? prosím pomôžte mi

marcela4577
21.05.09, 12:54
nevie mi naozaj nikto poradiť?:confused:

zuzkic
25.05.09, 12:02
mám tak isto "malý" problémik, agendu som denominovala, pokladňa, majetok, všeto mám v roku 2009 v poriadku ale záväzky sa mi nepreniesli???
v agende r.2008 nemám možnosť preniesť stavy do ďalšieho roka, viete mi poradiť čo som spravila zle...
ďakujem za pomoc