PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Hrnčekové recepty



hetty
13.07.07, 11:12
Máte hrnčekové recepty na koláče / bez váženia/. Najlepšie by boli také rýchle recepty pre lenivé žienky.

Farks
13.07.07, 11:30
Jeden ma napadol:
Volá sa to pečené Rafaelo
Ingredience
• 2 vajíčka
• 1 ¼ hrnčeka krupicový cukor
• 1 vanilkový cukor
• 2 hrnčeky hladkej múky
• 1 prášok do pečiva
• 1 hrnček vlažného mlieka
• 1 hrnček kokosovej múčky
• 1 vanilkový cukor
• 2 kyslé smotany

Postup
Rozšlahat vajcia, 1 hrček cukru a 1 vanilkový cukor. Do toho zamiešať hladkú múku, prášek do pečiva a vlažné mlieko.
Naliat na plech a posypať smesou z kokosovej múčky, 1 vanilkového cukru a ¼ l hrčeku cukru.
Všetko upiecť do zlatista.
Ihneď po upečení vyliať na teplé cesto 2 smotany a nechať vychladnúť.
Dobrú chuť!!!

tiny77
13.07.07, 11:42
1 hera,
3 hrnceky polohrubej muky
1,5 hrnceka krystaloveho cukru
1 vanilinovy cukor
= rozmiesit na drobenicku - jednu hrst odobrat.

primiesat: 1,5 hrnceka sladkeho mlieka studeneho
2 vajicka cele

vyliat na peciaci papier alebo vymasteny, vysypany plech.
na cesto poukladat akekolvek ovocie - marhule, ribezle, atd
posypat tou odlozenou drobenickou
piect cca 30-40 min pri teplote 175°

bru chut

Ježko
13.07.07, 12:11
Jeden ma napadol:
Volá sa to pečené Rafaelo
Ingredience
• 2 vajíčka
• 1 ¼ hrnčeka krupicový cukor
• 1 vanilkový cukor
• 2 hrnčeky hladkej múky
• 1 prášok do pečiva
• 1 hrnček vlažného mlieka
• 1 hrnček kokosovej múčky
• 1 vanilkový cukor
• 2 kyslé smotany

Postup
Rozšlahat vajcia, 1 hrček cukru a 1 vanilkový cukor. Do toho zamiešať hladkú múku, prášek do pečiva a vlažné mlieko.
Naliat na plech a posypať smesou z kokosovej múčky, 1 vanilkového cukru a ¼ l hrčeku cukru.
Všetko upiecť do zlatista.
Ihneď po upečení vyliať na teplé cesto 2 smotany a nechať vychladnúť.
Dobrú chuť!!!
Koláčik vyzerá chutné, asi ho vyskúšam hneď dnes podvečer. Ale na akom veľkom plechu to pečieš ? Mne sa zdá akosi málo ingrediencii na veľký plech, nie je to tenké ?:eek:

anam
24.07.07, 14:00
Hety nechápem, prečo sa pri zjednodušených receptoch často uvádza, že je to pre lenivé ženy? Veď lenivé ženy by sa s pečením či s varením nezabávali ani omylom.

Nika
24.07.07, 14:04
Hety nechápem, prečo sa pri zjednodušených receptoch často uvádza, že je to pre lenivé ženy? Veď lenivé ženy by sa s pečením či s varením nezabávali ani omylom.

neuveríš, ale aj lenivé ženy potrebujú jesť.....;)

Anja111
24.07.07, 14:16
Z horeuvedených dôvodov sa v tomto prípade nehovorí o lenivých ženách, ale názov koláča je
"Lenivý koláč".
Zmiešame:
3 hrnčeky polohrubej výberovej múky,
1 hrnček kryštálového cukru,
1/2 balíčka prášku do pečiva.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený plech.
Potom urobíme plnku tak, že zmiešame:
3 kocky tvarohu,
1 vanilkový cukor,
1 hrnček kryštálového cukru,
1/2 l mlieka,
3 vajíčka,
hrozienka, (podľa uváženia).
Plnku vylejeme tiež na plech a zalejeme druhou polovicou cesta. Navrch pokrájame tenké plátky másla a pečieme v stredne teplej rúre asi 30 minút.

Prajem dobrú chuť!

calawen
25.07.07, 07:37
Ja mám jeden na hrnčekovú bábovku...

1 hrnček práškového cukru
1 hrnček hladkej múky - extra špeciál
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
4 vajcia
2 lyžice kakaa
2 lyžice rumu alebo trošku rumovej esencie
1,5 dl teplej vody
1,5 dl oleja

Postup:
vymiešať žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom, pridať (postupne) olej, múku a vodu, potom rum. Z bielkov vyšľahať sneh a pridať do cesta.
Do vymastenej a vysypanej formy na bábovku vyliať cca polovicu cesta (ja dávam viac). Do zvyšku cesta pridať kakao a potom ho vliať do bieleho cesta do formy.

Vložiť do vyhriatej rúry a piecť pri cca 180 stupňoch tých cca 45 minút...

Po upečení a vyklopení posypať práškovým cukrom... mňam

marmal
30.07.07, 13:33
Aj ja mam jeden, ktory peciem velmi rada a uz ho upecie aj moja 13 rocna dcera:
2 cele vajcia
1,5 hrnceka praskoveho cukru
0.5 hrnceka oleja
2 hrnceky polohrubej muky (moze byt aj hladka)
prasok do peciva
1 hrncek mlieka
Vymiesame praskovy cukor s vajcami, pridame olej, premiesame, potom muku s praskom do peciva a mlieko. Vsetko v jednej miske, spolu miesame
asi 10 minut vareskou. Vylejeme na vymasteny a pomuceny plech.
Na vrch dame ovocie - alebo cerstve mensie (ribezle, cucoriedky, pripadne pokrajame marhule) alebo z kompotu alebo aj zmrazene.
Potom v tej istej miske urobime mrvenicku (hruba muka, mlety cukor, smetol alebo hera) a posypeme navrch.
Pecieme asi 30-40 minut v 150-180 stupnov vyhriatej rure.

Marta
:) ;) :)

sgm
01.08.07, 06:40
Z horeuvedených dôvodov sa v tomto prípade nehovorí o lenivých ženách, ale názov koláča je
"Lenivý koláč".
Zmiešame:
3 hrnčeky polohrubej výberovej múky,
1 hrnček kryštálového cukru,
1/2 balíčka prášku do pečiva.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený plech.
Potom urobíme plnku tak, že zmiešame:
3 kocky tvarohu,
1 vanilkový cukor,
1 hrnček kryštálového cukru,
1/2 l mlieka,
3 vajíčka,
hrozienka, (podľa uváženia).
Plnku vylejeme tiež na plech a zalejeme druhou polovicou cesta. Navrch pokrájame tenké plátky másla a pečieme v stredne teplej rúre asi 30 minút.

Prajem dobrú chuť!
Môžem len odporúčať tento koláčik. Ja ho robím s troškou obmeny - tvaroh používam vážený - 1 kg a v 6 dl mlieka rozšľahám 6 vajíčok a zalievam tým tú druhú polovicu suchej hmoty (v tej mám tri poháre kryšt.cukru). Môj syn sa nevie dojesť tohto koláča:---
Bea

Anja111
01.08.07, 07:15
Môžem len odporúčať tento koláčik. Ja ho robím s troškou obmeny - tvaroh používam vážený - 1 kg a v 6 dl mlieka rozšľahám 6 vajíčok a zalievam tým tú druhú polovicu suchej hmoty (v tej mám tri poháre kryšt.cukru). Môj syn sa nevie dojesť tohto koláča:---
Bea
Určite vyskúšam aj tento spôsob...

Marína
01.08.07, 07:32
Koláč z cukety
2 hrnčeky polohr. múky, 2 hrnčeky nastrúhanej cukiny, 1 hrnček kryšt. cukru, ¾ hrnčeka oleja, 1 KL škorice, 1 PDP, štipka soli, 3 vajcia
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme zvyšné ingrediencie. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu pri cca 180° C.

Koláč z kyslého mlieka
Po 3 poháre hrubej múky, kyslého mlieka, prášk. cukru, 1 pohár oleja, 3 KL kakaa, 1 rovná KL sódy bikarbóny, rumová aróma, 100g mletých orechov. Zmiešať, upiecť pri cca 180° C, potrieť džemom a poliať čokoládou.

Bábovka Margot
2 hrnčeky polohrubej múky,1 hrnček kryštálového cukru,½ hrnčeka mlieka,½ hrnčeka oleja,2 vajcia,1 PDP,1 čokoláda MARGOT 100 g
Vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny, nakoniec čokoládu postrúhanú na hrubom strúhadle. Pečieme cca 40 min. pri 180° C vo vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej forme.

janaGT
01.08.07, 07:44
Bábovka Margot
2 hrnčeky polohrubej múky,1 hrnček kryštálového cukru,½ hrnčeka mlieka,½ hrnčeka oleja,2 vajcia,1 PDP,1 čokoláda MARGOT 100 g
Vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny, nakoniec čokoládu postrúhanú na hrubom strúhadle. Pečieme cca 40 min. pri 180° C vo vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej forme.


[/quote]


Pečiem aj ja, ale nie ako bábovku, ale na plechu. A navrch dávam čokoládovú polevu. Môžem odporučiť, je super!

sybila3
01.08.07, 09:28
čo znamená & frac. 12?

ZEvina
01.08.07, 09:34
čo znamená & frac. 12?

1 celá jedna štvrtina - viď prísp. č. 2 - čiže originál receptu:)

Nika
01.08.07, 09:36
čo znamená & frac. 12?

Pozri si príspevok od Maríny. To sa asi pokazilo pri kopírovaní.
Ja zasa neviem prísť na to čo je to "PDP" :mee:

sybila3
01.08.07, 09:39
PDP si myslím, že je prášok do pečiva, nie?

Nika
01.08.07, 09:42
PDP si myslím, že je prášok do pečiva, nie?

Ahááá. Môže byť. U nás pečie dcéra......:---

Marína
01.08.07, 11:33
PDP - prášok do pečiva
VC - vanilínový cukor
KL - kávová lyžička
PL - polievková lyžica
Takéto skratky si dávam do mojich receptov a pri kopírovaní pre vás si ani neuvedomím, že tomu možno rozumiem len ja.;)

ZEvina
01.08.07, 11:44
PDP - prášok do pečiva
VC - vanilínový cukor
KL - kávová lyžička
PL - polievková lyžica
Takéto skratky si dávam do mojich receptov a pri kopírovaní pre vás si ani neuvedomím, že tomu možno rozumiem len ja.;)

Marína - tieto skratky sa bežne používajú, ale je fajn, že si spravila túto legendu, lebo ja som prvýkrát prečítala KL ako kilo :eek: našťastie sa mi to zdalo veeeeeeeeeľmi veľa.:D :D :D

osky
14.11.08, 11:24
Aj ja mam jeden, ktory peciem velmi rada a uz ho upecie aj moja 13 rocna dcera:
2 cele vajcia
1,5 hrnceka praskoveho cukru
0.5 hrnceka oleja
2 hrnceky polohrubej muky (moze byt aj hladka)
prasok do peciva
1 hrncek mlieka
Vymiesame praskovy cukor s vajcami, pridame olej, premiesame, potom muku s praskom do peciva a mlieko. Vsetko v jednej miske, spolu miesame
asi 10 minut vareskou. Vylejeme na vymasteny a pomuceny plech.
Na vrch dame ovocie - alebo cerstve mensie (ribezle, cucoriedky, pripadne pokrajame marhule) alebo z kompotu alebo aj zmrazene.
Potom v tej istej miske urobime mrvenicku (hruba muka, mlety cukor, smetol alebo hera) a posypeme navrch.
Pecieme asi 30-40 minut v 150-180 stupnov vyhriatej rure.

Marta
:) ;) :)


presne toto peciem ja Pod nazvom

OLEJOVA BABOVKA,
ale do salky s mliekom pridam cca za 2 lyzice bublinkovej mineralky./tak aby to bola 1 salka mlieka/
formu vymastim pierkami a vysypem mukou.

do zakladneho cesta pridavam podla chuti nasledovne.
kakao,granko,oriesky,male kusky ovocia,struhanu alebo nalamanu cokoladu,kokos,citronovu,koru,trosku rumu,trosku mletej kavy,vanilku....to mame potom vzdy inu babovku alebo kolac-peciem i na plechu 40x32cm.
ked je to upecene,
vrch mozez poliat cokoladou alebo posypkou,kokosom......ako ti napadne.

ak chcem babovku mramorovu,vylejem cesto do formy,v salke rozmiesam 1 velku lyzicu kaaa s troskou mineralky,aby sa to dalo liat ale aby to nebolo ako voda.polejem tym dookola celu babovku a nozom pobeham po forme az ku dnu,aby sa to v tom bledom ceste rozlozilo.
davam do rury predhriatej na 160 stupnov ,na strednu mriezku. v takej istej teplej aj peciem,viac ako hodinu.
spajdlou kontrolujem stav,ale je to vidno aj z vrchu-babovka je chrumkava,tmavsej farby,ked na nu polozim ruku,ja tuha-ziadna kasa.vtedy je hotova,ked je spajdla sucha,skoro cista.


:confused:ako vyklopit babovku:

po vybrati babovku po obvode formy jemne obkrojim opakom noza/nie tou stranou co kraja ale tupou/,rukou skusim odtiahnut korpus od formy-musi sa oddelovat.necham vyjst najhorucejsiu paru-cca 3 minutky.
podlozim tanier ,obratim a utierkou namocenou v studenej vode,ochladzujem formu-utierku namacam aj viac krat a potom vyzmykam aby z nej netieklo.
Prikladam a ochladzujem kym babovka sama nevypadne z formy-neklopem po forme,lebo horuca babovka by sa v strede mohla potrhat.
ak to nahodou trva podozrivo dlho,otocim formu a babovku este raz trochu obkrojim.preklopim a znova chladim-ale to uz väcsinou vypadne.treba mat trpezlivost,ona sa odpari,trva to cca do 5 min.:confused:nestopovala som to nikdy...


:Dco sa tyka cesta,da sa pouzit pod hocijaky zakusok ako korpus,na torty i ovocne mucniky.
ja inu piskotu ani nerobim,tato dlho vydrzi svieza,ako cerstva,je pomerne lacna a nenarocna na pracu.dobre sa plni i kraja a daju sa z nej upiect dobroty od vymyslu sveta.:---:---

osky
14.11.08, 11:50
pridam este,je to vsetko z toho uvadzaneho zakladneho cesta,ale zatial co babovka sa pecie pomaly,na plechu to peciem cca pri 170 stupnoch na strednej mriezke:

Pernik:

Do cesta miesto kypriaceho prasku pridas kypriaci prasok do pernika,ak chces mozes si aj nastruhat taky hotovy pernik/je to take pernikove cesto,dostat kupit v obchode/ a pridas i trochu kakaa.vyliat na plech.upiect,nechat vychladnut.potriet dzemom a poliat tmavou cokoladou.


Sup do truby:

do zakladneho cesta pridas kakao,vylejes na plech,bohato posypes mletymi orechami a mandlami.hotove polejes tmavou cokoladou ale nie cele,len tak hoci kde lyzicou,vytvoris pasy alebo cokoladovu mriezku...

obmena:cesto neposypes ale upecies.hotove potrie dzemom a az potom posypes mletymi orechmi a polejes krizom krazom´tmavou polevou.

den a Noc.

cesto nechas biele a polovicu z neho rozlozis lyzicou na plech tak ,aby medzi bielymi kopkami ostali medzery.
do zvysneho cesta pridas kakao a lyzicou nakladas kopceky do medzier na plechu.plech potrasies po pracovnej doske aby sa do seba jednotlive vrstvy zahryzhli-mozes si pomoct stierkou.
upiect,posypat praskovym cukrom alebo potriet dzemom,cokoladou....podla chuti.


Dierkovy s tvarohom:

do zakladneho cesta pridas kakao .vylejes na plech.

tvaroh vymiesas s cukrom na hladko,ale aby netiekol.
do cesta na plech kladies malou lyzickou tvaroh vo vzdialenosti cca 3-4 cm kazdu tvarohovu kopku.upecene mozes posypat cukrom.

obmena:na kazdu tvarohovu kopku mozes polozit kusok ovocia alebo zopar hrozienok.


Falosny biskupsky chlebik:

do zakladneho cesta pridas oriesky,kandizovane ovocie,rozne semienka,hrozienka,mandle....musi to byt huste.

Formu na chlebik vymastit,vysypat mukou,vyliat cesto-ta davka je na dve formy-lebo forma nesmie byt plna,musis nechat od vrchu cca 5 cm lebo mucnik sa pecenim zdvihne.piect ako predosle.


Falosne Müsli tycinky:

do zakladneho cesta pridas len 1 salku muky a druha salka budu pomlete ovsenne vlocky.potom do cesta pridas vsetko mozne,spominane v biskupskom chlebiku,prelejes na VELKY plech.pecies na 170 stupnov ale musi to ostat nizke a po upeceni to musi ostattvrde ale krehke-ako detske piskoty-preto sa ta davka dava na Velky plech.taketo vysusene to opatrne nakrajat na tycinky a nechat odlezat v doze.su dobre aj cerstve,take chrumkave,ale kto ma rad mäkke,ano po case zmäknu-v mikrotenovom sacku....este rychlejsie zmäknu ked ich ponamacam do cokolady.

Beella
14.11.08, 14:48
Asi aj tento uzasny kolac by sa dal oznacit ako hrncekovy

Mandlovy kolac
Cesto: 1 sladka smotana, 1 hrncek praskovy cukor, 2 hrnceky hladka muka, 3 kavove lyzicky prasok do peciva, 4 vajcia = vsetko zmiesat, vyliat na plech a dat piect
Plnka: 150 g lupienok mandli, 1 hrncek krystalovy cukor, 4 polievkove lyzice mlieko, 125 g maslo = uvarit a hned dat na upeceny kolac

velvet
14.11.08, 19:58
Koláč z kyslého mlieka Po 3 poháre hrubej múky, kyslého mlieka, prášk. cukru, 1 pohár oleja, 3 KL kakaa, 1 rovná KL sódy bikarbóny, rumová aróma, 100g mletých orechov. Zmiešať, upiecť pri cca 180° C, potrieť džemom a poliať čokoládou.

Starká kedysi robievala tento koláč bez rumovej arómy, a orechov tam bolo tuším viac...recept nemám, lebo starká to robila z hlavy, a nestihla napísať, no a vtedy som bola ešte malá, takže nepamätám dobre :o
Som Ti veľmi vďačná, že som ho tu našla. :) Teraz by ma ale zaujímalo, či sa to dá robiť aj trebárs z acidka, alebo kefíru, či niečoho podobného. Lebo toto terajšie mlieko už neskyslie ako voľakedy...ktovie čo by tam teraz narástlo :D...neskúšali ste to niektorá nahradiť niečím? Ak áno, ako sa zmenila chuť?

lorelei
17.11.08, 20:03
Starká kedysi robievala tento koláč bez rumovej arómy, a orechov tam bolo tuším viac...recept nemám, lebo starká to robila z hlavy, a nestihla napísať, no a vtedy som bola ešte malá, takže nepamätám dobre :o
Som Ti veľmi vďačná, že som ho tu našla. :) Teraz by ma ale zaujímalo, či sa to dá robiť aj trebárs z acidka, alebo kefíru, či niečoho podobného. Lebo toto terajšie mlieko už neskyslie ako voľakedy...ktovie čo by tam teraz narástlo :D...neskúšali ste to niektorá nahradiť niečím? Ak áno, ako sa zmenila chuť?

Ja to robievam s jednou kyslou smotanou a 2 pohare mlieka normalneho, alebo aj biely jogurt, co je doma. A teraz som este dorobila tak,ze som mala doma trochu vajcoveho likeru, tak som ho upeceny poliala rovnomerne tym likerom, na to som dala jahodovy dzem, a poliala cokoladou. No je vybornyyyy.

velvet
18.11.08, 06:37
Ja to robievam s jednou kyslou smotanou a 2 pohare mlieka normalneho, alebo aj biely jogurt, co je doma. A teraz som este dorobila tak,ze som mala doma trochu vajcoveho likeru, tak som ho upeceny poliala rovnomerne tym likerom, na to som dala jahodovy dzem, a poliala cokoladou. No je vybornyyyy.

Super :D...vyskúšam.

Zuzka10
18.11.08, 06:41
Ja som sobotu robila pečené Raffaelo. Bolo to vynikajúce. Kamoška ktzorá bola u nás na návšteve, si hneď vypýtala recept. Ozaj vynikajúce.;)

AlaNR
18.11.08, 07:53
Hrnčekový makový

1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryšt.cukru
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
1 hrnček nemletého maku
1 prášok do pečiva
3 celé vajcia.
Vajcia vyšľahať do peny s cukrom, pridať mliečko, olej, mak a múku s práškom do pečiva. Dobre vymiešať a upiecť.
Podľa chuti navrch dať džem, čokoládu, ale nemusí byť vôbec nič a je dobrý.

Makové nemusím, ale v tomto je ten nepomletý mak taký fantasticky chrumkavý ako oriešky....

pasuliatko
26.07.09, 12:41
:---

osky
12.11.09, 13:03
tak vcera nas prepadla chut na sladke,tak necakane,tak som zhlobila takyto rychlovkovy vymysel:

cesto je moje obvykle-
2 vajcia vyslahat s 1 salkou cukru,potom pridat 2 salky polohr.muky,1 prasok do peciva,pol salky oleja/moze byt 2 kopcovite polievkove lyzice dakeho margarinu/,1 salku mlieka,pol dcl bublinkovej mineralky.
vyslahat.
no a nasypala som tam cely sacok mandlovych hobliniek-100g a este cca 3 PL kokosky-znova vyslahat.plech vymazat tukom a vysypat mukou alebo kokoskou.vyliat rovnomerne cesto a kavovou lyzickou cca 3 cm od seba do cesta klast kopceky Nutely.dat piect na 160 stupnov.hotove mozeme posypat este cukrom,ale nemusi.je to vyborne.

uz iba uprava-dnesna/18.11.2010/ varianta:

do zakladneho cesta som pridala 1 PL kakaa a 2 PL Nutely.vyliat na pomasteny plech,navrch jednej polovice poukladat kolieska zavareneho ananasu ,do druhej polky som nahadzala cele lieskovce-tie som potom pozatlacala do cesta.-obe varianty su super.

osky
19.01.10, 11:58
dalsi variant mojho zakl.receptu som piekla pre svojho muza vcera.
Jablkovo-vanilkovy kolac
takze zaklad:1 vajce so salkou cukru vyslahat,pridat 2 salky polohr.muky,1 prasok do peciva,pol salky oleja,1 salku mlieka,trosku mineralky-vyslahat.

do toho nastruhat na jemno 1 velke jablko bez supky a pridat 1 vanilkovy/nie vanilinovy!!!!/ cukor a trosku rumu-zaslahat do povodnej hmoty a naliat do formy na srnci chrbat.
piect vo vyhriatej trube pomaly na 150-160 stupnov priblizne 1 hodinu.
hotove obrezat a vyklopit,nechat vychladnut.potom tenko potriet pikantnym lekvarom aked to stuhne,poliat vrch cokoladou.

Vlastak
25.01.10, 12:00
a aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom ? Ja som si myslela že je to to isté.

osky
25.01.10, 18:12
a aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom ? Ja som si myslela že je to to isté.

vanilinovy cukor pozname,roky-ale to nie je pravy.je to vyrobene nejak inak ale nie z vanilky.
kdezto ten pravy vanilkovy cukor je teraz na trhu-predava sa balenie 3 sackov od Dr.Oetkera a ten je naozaj aromatizovany vanilkovym strukom-je to citit,je trochu drahsi ale stoji za to,napr.na vanilkove rozteky.vyskusajte.:)