PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : Tatársky biftek pre vegetariánov



mojto
30.09.07, 14:18
Máte niekto recept na tatarák zo zemiakov? (alebo podobný)

karpis
01.10.07, 07:54
Tu sú nejaké recepty nemám ich ale overené

ondrejvla
01.10.07, 07:58
Tu sú nejaké recepty nemám ich ale overené

Skúsila som aj falošný tatarák, ale priznávam - nie je to mäso! No a ani chuťou, ani farbou sa nepodobá pravému, len ak by stačila na chuť tá hrianka...

karpis
01.10.07, 08:05
Myslím, že ten zemiakový som pred veeľa rokmi robila, a celkom to chutilo no samozrejme nie je to ten, (z mäsa) ktorý poznám z mladosti ale myslím že vegetariánom bude chutiť aj zemiakový

Johanka
01.10.07, 08:22
Ja robievam "tatarák" z hlivy. Dám ju podusiť na maslo, na rozmixovanie stačí ponorný mixér (šťavu, ktorú hliva pustí, treba nechať vydusiť). Do vychladnutej hlivy pridám soľ, ml.korenie, sladkú červenú papriku, worč.omáčku, horčicu, kečup, na drobno pokrájanú cibuľku a primerane :--- červeného vínka. Cesnačikom potriem hrianky ....osobne sa toho neviem obžrať :) .

Paula
01.10.07, 08:56
soľ, ml.korenie, sladkú červenú papriku, worč.omáčku, horčicu, kečup


+ na jemno nastrúhaná čerstvá mrkva . Cibuľka ako príloha ( ak ju niekto nemusí ) - aj tak sa dá :) .

oluska_1
01.10.07, 09:01
Nie je to tatarský biftek, ale veľmi sa mi osvedčila pomazánka:
strúhaná mrkva, mleté vlašské orechy, majonéza (alebo tatarská omáčka), vegeta a prelisovaný cesnak (nemusíme šetriť, pokiaľ nám cesnak nerobí problémy), podľa chuti. Môže byť na hrianku, ale aj na rožok alebo chlieb.

olio
09.10.07, 18:10
Včera som v TV zachytila program "Kluci v akci" a robili tam takýto tatarák:
- v šupke uvarené, očistené a pretlačené zemiaky (vraj môžu byť aj postrúhané),
- mladá cibuľka aj s vňaťou nadrobno posekaná
- cesnak
- kečup
- horčica
- sterilizovaná uhorka nadrobno posekaná
- worčestrova omáčka
- mleté čierne korenie
- soľ
Natierali si to na hrianku natretú cesnako, a straáášne im to chutilo...

bettylou
14.10.07, 20:17
Na oleji opražíme cibulu, pridáme nastruhanú tekvicu /najlepsie hokaido alebo "pečiarku"/, prelisovaný cesnak, korenie podla chuti, ja davam bylinky a zázvor, miesto soli dáme sójovú omáčku. Dusíme pol hodiny, pridáme paradajkový pretlak a čili a ešte podusíme domakka. niekedy stací aj 5 minut. premiešame, mala by vzniknut kaša, ktorú natierame na hrianky, alebo možme premiešať s cestovinou alebo krúpami.