Slayer24
06.10.07,15:37
Ahoj, hľadám čo by mal obsahovať prevádzkový poriadok pre kaviareň a potraviny.... Už som sa pokúšal hľadať ale nenašiel nič presnejšie (možno aj preto lebo neviem ako to má vyzerať:rolleyes:). Takže ak je to tu už spomenuté tak mi prosím, hoďte linky na topic-y ale nie na témy kde je 11 strán a niekde tam mám hľadať... takže napíšte čo by mal prevádzkový poriadok obsahovať a ako ho vytvoriť alebo ukážte nejaký už spravený(pre kaviarne a podobne...).
Vopred ďakujem:)
mysimis
06.10.07,13:44
Ahoj, hľadám čo by mal obsahovať prevádzkový poriadok pre kaviareň a potraviny.... Už som sa pokúšal hľadať ale nenašiel nič presnejšie (možno aj preto lebo neviem ako to má vyzerať:rolleyes:). Takže ak je to tu už spomenuté tak mi prosím, hoďte linky na topic-y ale nie na témy kde je 11 strán a niekde tam mám hľadať... takže napíšte čo by mal prevádzkový poriadok obsahovať a ako ho vytvoriť alebo ukážte nejaký už spravený(pre kaviarne a podobne...).
Vopred ďakujem:)

Na hygiene Ti dajú presn= usmernenie čo má taký prevádzkový poriadok obsahovať a o ktorý zákon sa máš opierať. Okrem iného sa to tu už naozaj často rozoberalo, takže skús použiť vyhľadávač a trošku času obetuj aj na študovanie /prečítaj si viac tém i keď sa Ti to nechce/.
Monika Kováčová
06.10.07,14:16
Ja mám prevádzkových poriadkov cca 15-20 v PC... Každý má od 35-45 strán... Väčšinou krčmy a kaviarne.
Slayer24
06.10.07,15:10
Ja mám prevádzkových poriadkov cca 15-20 v PC... Každý má od 35-45 strán... Väčšinou krčmy a kaviarne.

a please nemohol by si mi ho niekam uploadnuť nejaký pre kaviareň?neviem či tu sa dá alebo nejaký free server alebo mail....

a dik mysimis
lenkak
06.10.07,17:45
Slayer24
07.10.07,12:09
v prílohe nájdeš nejaký vzor aj
http://www.porada.sk/t7104-obchod-s-potravinami-a-haccp.html

hmm... no to čo je v tom štvrtom príspevku neviem či je to čo hľadám... ale asi hej

a ešte by som chcel popýtať že či niekto nemáte vzor ako má vyzerať nápojový lístok do kaviarne,nejaký vzor že čo by mal obsahovať a podobne...
ian belian
07.10.07,17:13
Prevádzkový poriadok


Kaviareň je zariadenie patriace k zariadeniam spoločného stravovania.


Mnohí záčínajúci prevádzkovatelia kaviarní, barov a hostincov a pod. tvrdia, že nepatria medzi zariadenia spoločného stravovania, pretože u nich sa nevaria a nekonzumujú jedlá resp pokrmy.
Pod potravinami zákon rozumie aj nápoje a pochutiny. V uvedených prevádzkach sa pripravujú rôzne druhy miešaných nápojov, káv, čajov a konzumujú sa tiež rozne druhy tzv. doplnkového sortimentu.
Z uvedeného dôvodu sa musíte správať podľa zásad správnej výrobnej praxe a predložiť RÚVZ na schválenie prevádzkový poriadok





Ustanovenie § 26 zákona 355/2007 s účinnosťou od 1. septembra 2007 znie:
Zariadenia spoločného stravovania
§ 26 (1) Zariadenia spoločného stravovania sú zariadenia, ktoré poskytujú stravovacie služby spojené s výrobou, prípravou a podávaním pokrmov alebo nápojov na pracoviskách, v školských zariadeniach, školách, zariadeniach sociálnych služieb, zariadeniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zdravotníckych zariadeniach, v prevádzkach verejného stravovania, v stánkoch s rýchlym občerstvením a v iných zariadeniach s ambulantným predajom pokrmov a nápojov a na zotavovacích a iných hromadných podujatiach.
§ 26 (2) Zariadenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, v ktorom sa vykonáva rozhodnutie súdu[32] a zariadenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktoré utvára podmienky na prípravu stravy alebo zabezpečuje poskytovanie stravy[33] sa na účely tohto zákona nepovažuje za zariadenie spoločného stravovania.
§ 26 (3) Stravovacie služby možno poskytovať len v zariadeniach, ktoré spĺňajú požiadavky na stavebno-technické riešenie, priestorové usporiadanie, vybavenie, vnútorné členenie a na prevádzku.
§ 26 (4) Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú zariadenia spoločného stravovania (ďalej len "prevádzkovateľ zariadenia spoločného stravovania"), sú povinné
a) zabezpečiť, aby do výrobných a skladovacích priestorov nevstupovali neoprávnené osoby, a zamedziť vodeniu a vpúšťaniu zvierat do priestorov zariadenia spoločného stravovania okrem priestorov určených na konzumáciu stravy, do ktorých môžu vstupovať zrakovo postihnuté osoby aj v sprievode vodiaceho psa,
b) zabezpečiť pri výrobe pokrmov ich zdravotnú neškodnosť a zachovanie ich výživovej a zmyslovej hodnoty a vylúčenie nežiaducich vplyvov z technologického postupu prípravy pokrmov,
c) postupovať pri výrobe pokrmov a nápojov podľa zásad správnej výrobnej praxe, dodržiavať pracovné postupy, miesta alebo operácie technologických procesov, ktoré sú kritické pri zabezpečovaní zdravotnej neškodnosti pokrmov a nápojov, a dodržiavať požiadavky na výrobu, prípravu a podávanie pokrmov a nápojov,
d) zabezpečovať sústavnú kontrolu pri preberaní surovín a viesť o vykonanej kontrole evidenciu počas piatich rokov,
e) zabezpečovať a kontrolovať podmienky dodržania zdravotnej neškodnosti uskladňovaných surovín, polovýrobkov, polotovarov, hotových pokrmov a nápojov,
f) zabezpečovať ochranu hotových pokrmov a nápojov pred ich znehodnotením,
g) zabezpečovať plynulú dodávku pitnej vody a teplej vody do zariadenia spoločného stravovania,
h) zabezpečovať kontrolu ukazovateľov kvality pitnej vody podľa osobitného predpisu,[24] ak je zariadenie zásobované z vlastného vodného zdroja,
i) zabezpečovať výživovú hodnotu hotových pokrmov a nápojov podľa odporúčaných výživových dávok, ak ďalej nie je ustanovené inak,
j) zabezpečiť pred výdajom stravy odber vzoriek pripravených hotových pokrmov, ich uchovanie a o odobratých vzorkách viesť dokumentáciu, ak ďalej nie je ustanovené inak,
k) kontrolovať dodržiavanie osobnej hygieny zamestnancov,
l) zabezpečovať a kontrolovať čistotu zariadenia a prevádzkových priestorov,
m) vypracovať prevádzkový poriadok a predložiť ho regionálnemu úradu verejného zdravotníctva na schválenie, ako aj návrh na jeho zmenu.
§ 26 (5) Povinnosti podľa odseku 4 písm. i) a j) sa nevzťahujú na prevádzky verejného stravovania, stánky s rýchlym občerstvením a iné zariadenia s ambulantným predajom pokrmov a nápojov a na hromadné podujatia.
§ 26 (6) Prevádzkovateľ zariadenia spoločného stravovania určeného pre deti a mládež je ďalej povinný pri voľbe stravy vychádzať z vekových potrieb stravovanej skupiny, prihliadať na vhodný výber surovín, ročné obdobie, čas, keď sa má poskytovať stravovanie, a ďalšie skutočnosti, ktoré by mohli ovplyvniť zdravotný stav stravovaných detí a mládeže.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zásady správnej výrobnej praxe najdete v 8 hlave Potrvinového kódexu SR ustanovenie § 251 až ustanovenie § 261

Ustanovenie § 252 ôsmej hlavy potravinového kódexu (zásady správnej výrobnej praxe) znie:
Podľa ustanovení tejto hlavy potravinového kódexu postupuje výrobca potravín a primerane aj osoby oprávnené na podnikanie, ktoré manipulujú s potravinami alebo uvádzajú potraviny do obehu.

Ustanovenie § 260 ôsmej hlavy potravinového kódexu (zásady správnej výrobnej praxe) znie:
Kontrola, vykonávaná orgánmi potravinového dozoru podľa tejto hlavy potravinového kódexu, je zameraná na plnenie úloh súvisiacich s uplatňovaním zásad správnej výrobnej praxe a na celkové zhodnotenie potenciálneho rizika pre bezchybnosť potravín spojeného s výrobou. Orgánypotravinového dozoru osobitne kontrolujú kritické kontrolné body identifikované výrobcami potravín, vrátane zariadení spoločného stravovania a osobami oprávnenými na podnikanie, ktoré manipulujú s potravinami a uvádzajú ich do obehu, aby sa preverilo, či sa vykonáva potrebné sledovanie a overovanie systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín.


Ustanovenie § 260 zaraďuje zariadenia spoločného stravovania medzi výrobcov potravín
Pod osobami, ktoré manipulujú s potravinami a potraviny uvádzajú do obehu sa rozumeju predajne potravín, sklady potravin a pod.


Prevádzkový poriadok by mal obsahovať dokumentácie uvedené v § 255 druhej časti ôsmej hlavy PK SR. (pre kaviareň primerane)


Dokumentácia správnej výrobnej praxe obsahuje
pracovný postup,
technický a technologický predpis,
výrobný postup,
normy obsluhy strojov a zariadení a posudok k technologickému zariadeniu,
hygienický režim a sanitačný program,
metrologický program,
projekt systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín,
ďalšie príkazy, smernice a predpisy podľa rozhodnutia výrobcu potravín.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Váš prevádzkový poriadok by mal obsahovať hlavne
hygienický režim a sanitačný program
systém zásobovania a preberania tovaru
projekt systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín - HACCP



Hygienický režim je súbor opatrení ktoré ste povinný plniť pri prevádzkovaní kaviarne.

Napr. Povinnosti prevádzkovateľa, povinnosti pracovníkov, osobná hygiena, prevádzková hygiena atď.


Systém zásobovani a preberania tovaru by mal obsahovať aké potraviny nakupujute, ako ich preberáte, kde ich uskladňujete a taktiež by mal obsahovať povinnosti, ktoré musité plniť pri preberaní a uskladňovaní potravín ( vrátane nápojov a pochutín)


Sanitačný program obsahuje

1. Organizačné, materiálové, personálne, technické a ekonomické zabezpečenie udržiavania dokonalej sanitácie všetkých strojných a technologických zariadení, priestorov a objektov organizácie.
2. Členenie priestorov, výrobných a nevýrobných miestností, resp. objektov na oblasti z hľadiska realizácie sanitácie. Treba brať do úvahy špecifitu jednotlivých lokalít, hygienickú závažnosť a charakter pracovných postupov, technologickú náväznosť a kľúčové miesta z hľadiska potreby sanitácie.
3. Organizačnú štruktúru, organizáciu práce a povinnosti pracovníkov poverených výkonom sanitačných prác ako aj pracovníkov zodpovedných za riadenie týchto prác.
4. Metodiku sanitácie a systém sanitačných postupov, ktoré musia zohľadňovať nielen možnosť použitia dostupných mechanizmov, sanitačných prostriedkov, ale v prvom rade ich potrebu a nutnosť, ktorá vyplýva z charakteru výroby, priestorového členenia, strojného a technologického zariadenia, vlastností znečisťujúcich prvkov a z vlastností materiálov, z ktorých sú objekty, zariadenia a obalový materiál vyrobené a vonkajšieho prostredia prevádzkárne.

Náležitosti pre vypracovanie sanitačného programu najdete v prílohe č. 1 k 8 hlave PK SR


Projekt systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín - HACCP
V prípade kaviarne by mal obsahovať technicko operačny predpis, analýzu nebezpečia, odhad rizika a určenie ktritických kontrolnych bodov, diagramy, nebezpečie pri nedodržaní teploty a vlhkosti skladovania. Predávate napr. soletky, tyčinky, zákusky v HACCP musite uviesť aké nebezpečie hrozí pri nedodržaní teploty a vlhkosti skladovania a pod.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HACCP – Hazard Analiysis Critical Control Points = HA analýza nebezpečia (zdravotnej alebo hygienickej neškodnosti potravín) a identifikácia kritických kontrolnych bodov CCP (a preventívne zabezpečenia kontroly v týchto bodoch)


Problémom je, že nariadenie vlády č. 298/2006 o podrobnostiach a požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania je od 1. septembra zrušené a nové ešte nie je na svete. Je nesporne chybou, že nariadenia vlády nevstupovali v účinnosť spolu so zák. č. 355/2007 Zb. Z právneho hľadiska sa teraz nemáte o čo oprieť pri zriaďovaní kaviarne.
lenkak
07.10.07,18:28
hmm... no to čo je v tom štvrtom príspevku neviem či je to čo hľadám... ale asi hej...

našiel si správne...
ian belian
08.10.07,10:58
Prevádzkový poriadok
pre zariadenia spoločného stravovania

Na googli vyhľadajte RÚVZ Prievidza
Na lavej strane kliknite na súbory na stiahnutie
V súbore na stiahnutie kliknite na Vzor Prevádzkový poriadok pre zariadenia spoločného stravovania

V súlade s novým zákonom č. 355/2006 Zb. by ste mali stiahnuty prevádzkový poriadok rozčleniť na:

1. Hygienický režim
2. Systém zásobovania a preberania tovaru
3. Sanitačný program

a mali by ste doplniť :

4. Systém zabezpečenia kontroly hygieny potravín - HACCP

ktorý by mal pozostávať z analýzi nebezpečia a určenia kritických kontrolných bodov (pre nevyvarujúce zariadenia to nie je problém)

V sanitačnom programe by ste okrem sanitácie mali uviesť náležitosti, ktoré sú uvedené v prílohe č. 1 k ôsmej hlave Potravinového kódexu SR

S pozdravom belo
ian belian
10.10.07,06:08
Prevádzkový poriadok
Zoznam zariadení uvedených v zák. č. 355/2007 Zb., ktoré musia mať výpracovaný prevádzkový poriadok
1.Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú umelé kúpalisko alebo prírodné kúpalisko ( patria pod to aj prevádzkovatelia bazénov na kúpanie všetkých druhov)
2.Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú ubytovacie zariadenia
3.Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú telovýchovno-športové zariadenia
4.Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú zariadenia starostlivosti o ľudské telo
5.Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú zariadenia pre deti a mládež
6.Fyzická osoba-podnikateľ a právnická osoba, ktoré prevádzkujú zariadenia spoločného stravovania (otvorený typ stravovania - verejné stravovanie, stánky, bufety, hostince, reštaurácie a pod., utavretý typ stravovania závodné stravovanie, ústavné stravovania, školské stravovanie)
7.Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a zdravotnícki pracovníci
8.Prevádzkovatelia zariadení sociálnych služieb a prevádzkovatelia zariadení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately
§ 57 ods. 39
Správneho deliktu na úseku verejného zdravotníctva sa dopustí fyzická osoba-podnikateľ alebo právnická osoba, ak
e) poruší povinnosť vypracovať prevádzkový poriadok alebo povinnosť predložiť ho na schválenie alebo návrh na jeho zmenu príslušnému orgánu verejného zdravotníctva,
Pokuta od 5 000 do 500 000 Sk.-
V zákone som našiel uvedené fyzické osoby a právnicke osoby.
Priznám sa, že neviem pochopiť čo rozumejú tvorcovia zákona pod pojmom „zdravotnícky pracovníci“. Tí musia mať podľa zákona tiež vypracovaný prevádzkový poriadok.
§ 52 ods. 5 znie:
Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a zdravotnícki pracovníci sú povinní
písm. d
vypracovať prevádzkový poriadok a predložiť ho regionálnemu úradu verejného zdravotníctva na schválenie, ako aj návrh na jeho zmenu
Problém veci vidím v tom, že nariadenia vlády, ktoré ustanovovali náležitosti pre vypracovanie prevádzkových poriadov sú uvedeným zákonom od 1. septembra zrušené. Nové ešte neexistujú. Výnimkou sú snáď prevádzkovatelia zariadení spoločného stravovania, ktorí musia mať vypracované dokumentácie podľa Zásad správnej výrobnej praxe (8 hlava PK SR). Takže poraďáci poraďte podľa čoho si majú vypracovať prevádzkové poriadky ostatní prevádzkovatelia. Podľa neplatných nariadení??
Nie je náhodou chybou tvorcov zákona, že nariadenia vlády, v ktorých sú aj náležitosti pre vypracovanie prevádzkových poriadkov, nevstúpia v účinnosť v ten istý deň ako zákon, ktorý okrem iného ukladá povinnosť vypracovať prevádzkový poriadok ???
S pozdravom belo
lenkak
10.10.07,06:17
To bude záležať od Reg. úradu, či budú požadovať prev. poriadok a podľa akého usmernenia, poprípade dajú podnikateľom termín, do kedy majú splniť ich požiadavky a aj aké. Možno budú predpokladať, že dovtedy bude nejaké nové usmernenie....
pracovisko
10.10.07,06:38
O zariadeniach spoločného stravovania hovorí zákon NR SR č. 355/2007 Z. z. o ochrane , podpore a rozvoji verejného zdravia, účinný od 1. 9. 2007, tento zákon zrušil Nariadenie vlády SR č. 298/2006 Z.z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania, podľa ktorého sa má vypracovať prevádzkový poriadok, má vyjsť nový vykonávací predpis. Prevádzku napr. kaviarne posudzuje príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva a tam by mali poradiť ako napísať prevádzkový poriadok.
lenkak
10.10.07,06:40
Počkáme si na nový predpis a podľa toho sa potom bude riadiť.
LenkaZ
31.10.07,15:24
Ďakujem lenkak a ian belian za prevádzkový poriadok. Ten náš nám hygiena neschválila, takže ho musím prerobiť. Tie vaše príspevky mi pri tom dosť pomožu.
ďakujem
pivko
04.11.07,11:08
Ja mám prevádzkových poriadkov cca 15-20 v PC... Každý má od 35-45 strán... Väčšinou krčmy a kaviarne.
Zdravím , prevádzkový poriadok na skladovanie piva by sa tam nenašiel?
pivko
06.11.07,11:24
Zdravím , prevádzkový poriadok na skladovanie piva by sa tam nenašiel?
asi nie čo?
Blahusiakova
07.11.07,18:46
Aj ja tu hľadám prev.poriadok pre reštiku.Dúfam že sa mi niečo podarý zosmoliť.
Melnick
07.11.07,19:08
Skúste sa inšpirovať.;)

http://www.porada.sk/200663-post6.html
majka10
09.11.07,09:01
Predvčerom som mala kontrolu z RÚVZ. Zaoberáme sa predajom ND na nákladné autá.Pýtali o.i.aj prevádzkový poriadok pre prácu s chem.faktormi podľa NV SR č.355/2006 Z.z.Predávame aj autochémiu a autokozmetiku, ale len v spotrebiteľskom balení. Vysvetlili mi, že prev.poriadok musí byť preto, ak sa náhodou rozbije alebo rozrhne obal, absah vytečie, prípadne zasiahne pracovníka (do úst, oka a pod.) aby vedel ako postupovať a ako ekologicky a správne zlikvidovať rozliatu chémiu. Ale inak boli to veľmi príjemné ženy.
14b4
10.11.07,14:40
Ja mám prevádzkových poriadkov cca 15-20 v PC... Každý má od 35-45 strán... Väčšinou krčmy a kaviarne.
Ja by som potreboval nejaký prevádzkový poriadok pre krčmu prosím upnite niekde na free server ak môžete
lenkak
10.11.07,18:45
beata86
13.11.07,06:56
Ja mám prevádzkových poriadkov cca 15-20 v PC... Každý má od 35-45 strán... Väčšinou krčmy a kaviarne.

Mohli by ste nam poslat vzor prevadzkového poriadku na hostinec (krčmu)...?
Marína
13.11.07,07:55
beata86, čítala si priložený link v prísp. 21 od lenkak?
martinunka
29.11.07,08:00
Prosím Vás, nemá niekto náhodou vypracovaný prevádzkový poriadok pre krčmu, potrebujem to dosť súrne. Vďaka
pracovisko
29.11.07,08:15
Už vyšla nová Vyhláška MZ SR č. 533/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania.
mysimis
29.11.07,10:53
Marianna01
02.01.08,16:37
snažila som sa to prečítať - bez mučenia priznávam, že HACCP je zatiaľ pre mňa španielska dedina a táto nová vyhláška - cesta zarúbaná. Čo to teda v praxi, prosím vás, znamená?
Vyzerá to tak, že vás budem v tomto dosť potrebovať - nový klient, ktorý ani netuší, že niečo podobné existuje - a on už nejaký čas existuje ako prevádzka...(neľakajte sa - odkúpil už zriadenú). V každom prípade mu chcem pomôcť, lebo chudák nevie strašne veľa (ani urobiť správne uzávierky z ERP - celý rok sa mu darilo robiť Xkové...:eek:), ale o HACCP neviem toho veľa ani ja... Posťahovala som si väčšinu prev. poriadkov, ktoré ste sem priložili, zajtra v práci ich budem študovať, len neviem, či mi na niečo budú po tejto vyhláške, alebo ich bude treba od základov prerábať. Prosím, pomóc :o:o:o
lenkak
02.01.08,18:39
píšeš málo info. Na čo potrebuje HACCP? Má výrobu? A odkedy má živnosť? Podal žiadosť o povolenie prevádzky na hygienu? To že prevádzku odkúpil neznamená, že povolenie sa vzťahuje zo starej prevádzky na novú. Povolenie sa vydáva vždy na konkrétnu firmu - teda jedno IČO jedno povolenie.
katjab
02.01.08,18:59
Skúsim priložiť prevádzkový poriadok na hostinca. Hygiena schválila v novembri 2007 ten istý. Bol im postačujúci.
katjab
02.01.08,19:00
Ešte raz! Prvý krát tak pripájam, prepáč moje neschopnosti.
katjab
02.01.08,19:05
Marianna01 pošli mi do súkromnej správy tvoju e-mailovú adresu, aby som ti mohla poslať prevádzkový poriadok.
kukuriko
03.01.08,01:40
prosím,ukáže nejaký dobrý človek prevádzkový poriadok pre kozmetické salóny, ďakujem veľmi pekne
pracovisko
03.01.08,05:51
prosím,ukáže nejaký dobrý človek prevádzkový poriadok pre kozmetické salóny, ďakujem veľmi pekne
Napríklad vzor prevádzkového poriadku je na stránke regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre : www.ruvznr.sk/odbory a oddelenia/štruktúra úradu/oddelenie hygieny životného prostredia/prevádzkový poriadok(vzor).
kukuriko
04.01.08,09:48
ďakujem za radu, všade som nachádzala poriadky len pre zdravot.
ambulancie. Ešte by som mala otázku, musí byť novovypracovaný
poriadok podpísaný úradom pre verej. zdravot.? ďakujem
pracovisko
04.01.08,13:04
ďakujem za radu, všade som nachádzala poriadky len pre zdravot.
ambulancie. Ešte by som mala otázku, musí byť novovypracovaný
poriadok podpísaný úradom pre verej. zdravot.? ďakujem
Prevádzkový poriadok musí byť schválený regionálnym hygienikom, t. zn. , že sa musí predložiť so žiadosťou o jeho schválenie - posúdenie ( aj s 500 Sk kolkom), ak sa tak neurobilo pri schválení-posúdení prevádzky, kedy sa žiadosť o schválenie prevádzky dopĺňa aj súčasne o žiadosť o schválenie prevádzkového poriadku.
Mátéka
04.08.08,07:14
Ja mám prevádzkových poriadkov cca 15-20 v PC... Každý má od 35-45 strán... Väčšinou krčmy a kaviarne.
Ahoj! Ja terez potrebujem prevádzkový poriadok na malú krčmu.
Nevieš nám poslať? Ďakujem
Marína
04.08.08,11:28
Hľadaj napr. tu
http://www.porada.sk/t7104-obchod-s-potravinami-a-haccp.html
vzor Prevádzkový poriadok pre zariadenia spoločného stravovania (http://www.ruvzpd.sk/download/index.php)
wladka
08.08.08,08:09
Mna by zaujimalo, ci salon krasy musi mat prev. poriadok osobitne pre kazdu cinnost - kadernictvo, kozmetika, manikura... alebo staci jeden komplexny?
RITA-BA
23.08.08,16:16
prosim vas posle mi niekto niejaky vzor ako mam napisat prevadzkovy poriadok krcmi rita-ba@azet
tjtatran
10.09.08,12:21
Prosím Ťa veľmi pekne nemohol by si mi poslať prevádzkový poriadok na pohostinstvo a kaviareň. Vopred ďakujem
dagy22
29.09.08,17:15
Ahoj, som tu nová a zháňam súrne prevádzkový poriadok na krčmu. Vieš mi pomôcť?
dagy22
29.09.08,17:23
ďakujem veľmi pekne za pomoc!! :)
Marína
29.09.08,18:18
Ahoj, som tu nová a zháňam súrne prevádzkový poriadok na krčmu. Vieš mi pomôcť?


ďakujem veľmi pekne za pomoc!! :)
Už si si našla tu http://www.porada.sk/789225-post37.html ;)
krissty
04.11.08,12:40
K ziadosti na hygienu musim prilozit dokumentaciu s opisom cinnosti, ktore su predmetom navrhu....vie mi niekto povedat ako to ma asi vyzerat a akou formou to mam stylizovat....ako list??? alebo jednoducho tam opisat co robime abo :confused: sme pizzerka s donaskou....vie niekto helpnut....diky
mysimis
04.11.08,12:45
Na hygienu si podáš žiadosť o schválenie prevádzky - píšeš to formou krátkeho listu. Je potrebné k tejto žiadosti doložiť prevádzkový poriadok, HACCP, fotokópiu ŽL alebo výpisu z OR, LV alebo nájomnú zmluvu a kolok v hodnote 500,- Sk.
krissty
04.11.08,12:52
...no mysimis ja toto vsetko mam len s tou dokumentaciou neviem hnut, mam zl, vypis OR, kopia najomnej zmluvy, doklady o napojeni na vodu a kanalizaciu, pp, haccp aj kolok uz mam uz len tu dokumentaciu sa nejak snazim dokopat do konca ze tam zajtra letim....tak mi skus poradit ako na to...lebo som fakt v koncoch...nemam ani sajnu co tam napisat...uz som myslela ze tam jednoducho opisem prvu stranu PP kde sa pise co sme a co robime, ale ja neviem ci to je prave to, co tam ma byt
krissty
04.11.08,12:54
....na hygiene mi dali take vseob.tlacivko ziadosti, takze o to ziadat nemusim len ten opis cinnosti, ktore su predmetom navrhu :confused:
zuzka34
04.11.08,12:54
Obchodné meno, právna forma a sídlo (právnická osoba)
alebo meno, priezvisko a trvalé bydlisko (fyzická osoba):

.................................................. .................................................. .................................................. ....................
.................................................. .................................................. .................................................. ....................
IČO: ................................................. tel. č.: .................................................. ..........

Regionálny úrad verejného zdravotníctva
so sídlom v ...................
ul..........................
...............................





Žiadosť o vydanie rozhodnutia k .................................................. .................................................. ............
Dolupodpísaný(á) .................................................. .................................................. .......................................
(u fyzických osôb dátum narodenia a bydlisko) .................................................. ...........................................
.................................................. .................................................. .......... žiadam Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v ........................ o vydanie rozhodnutia podľa § 13 ods. 4 zákona
č. 355/2007 Z. z. k .................................................. .................................................. ......................................
Opis činnosti, ktorá je predmetom žiadosti .................................................. ..................................................
.................................................. .................................................. .................................................. ...................
.................................................. .................................................. .................................................. ...................
.................................................. .................................................. .................................................. ...................
Prevádzka sa nachádza .................................................. .................................................. ...............................
K žiadosti prikladám doklad o oprávnení na podnikanie vydaný .................................................. ................
Meno, priezvisko a trvalé bydlisko (sídlo) osoby zodpovednej za prevádzkovanie posudzovaných činností
.................................................. .................................................. .................................................. ....................
K žiadosti ďalej prikladám doklady (napr. o objektivizácii zdraviu škodlivých faktorov, prevádzkový poriadok a pod.) .................................................. .................................................. ..........................................
.................................................. .................................................. .................................................. ....................

* Správny poplatok v sume 500,- Sk (priložiť kolok – nenaliepať!)

V ..............................................., dňa ...................................... .................................................. ........
pečiatka a podpis žiadateľa

* Správny poplatok v zmysle zákona č. 145/95 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov.
krissty
04.11.08,12:58
....diky zuzka si fakt zlata, ale ja mam normal z hygieny formular len k nemu musim dodat ten opis cinnosti na extra papiery a ten neviem ako mam napisat...
krissty
04.11.08,12:59
....co dat do opisu cinnosti????
mysimis
04.11.08,13:05
....co dat do opisu cinnosti????

prevádzka pizzérie včetne donášky pizze
krissty
04.11.08,13:10
mozem tam napisat ze ziadam o rozhodnutie......... pre prevadzku spolocneho stravovania s tymto opisom cinnosti:
- vyroba pizze
- predaj pizze
- rozvoz pizze
(myslis ze tam mam dat aj predaj napojov a take tie veci po mimo???)
dikycko
BXLmiami
04.11.08,13:13
Napiš polopatistický opis čo tam budete robiť,kto a ako poučený to bude robiť,ako sú zabezpečené odpady,s akými pristrojmi to budete robiť,ako ich budete čistiť,ako často.........
mysimis
04.11.08,13:13
dopíš tam aj predaj nealkoholických nápojov, alkoholických nápojov /ak budú/, príp. tabak a balené cukrovinky /samozrejme ak to budete mať v sortimente/.
mysimis
04.11.08,13:14
Napiš polopatistický opis čo tam budete robiť,kto a ako poučený to bude robiť,ako sú zabezpečené odpady,s akými pristrojmi to budete robiť,ako ich budete čistiť,ako často.........

Toto sa do žiadosti nepíše, toto je predmetom prevádzkového poriadku.
zuzka34
04.11.08,13:16
Asi by som ja zadala nasledovné + činnosti uvedené v živnosti pre danú prevádzku.
Sortiment ponúkaných jedál:
- príprava syrových výrobkov
- príprava mäsových výrobkov
- príprava vyprážaných jedál (polotovary)
- príprava múčnych jedál(polotovary)
- príprava zeleninových šalátov
- príprava príloh(polotovary)
- príprava pizze
- príprava cestovín
- rozvoz pizze na miesto určené zákazníkom
Zariadenie sa ďalej zameriava na predaj kávy, alkoholických a nealko nápojov, teplých nápojov, čapovaného piva, cukroviniek a slaného pečiva v originálnom balení a iného doplnkového sortimentu.
krissty
04.11.08,13:27
asik takto???

Vec
Opis činností, ktoré sú predmetom návrhu


Týmto spolu s priloženým formulárom Žiadosti o rozhodnutie na uvedenie priestorov do prevádzky Vás žiadam o vydanie rozhodnutia pre prevádzku spoločného stravovania TONY PIZZA s týmto opisom činností:
-výroba pizze,
-výroba šalátov,
-rozvoz pizze,
-predaj alkoholických a nealkoholických nápojov,
-predaj teplých nápojov,
-predaj nanukov (v letnom období),
-predaj dezertov,
-predaj chuťoviek (tyčinky, arašidy, žuvačky).
krissty
04.11.08,13:33
...dikes zuzka....aj vy vsetci....ste super :)
BXLmiami
04.11.08,14:42
Ja som to dávala všetko naraz.Ziadosť,kolok,prevádzkový poriadok aj prevádzkové poriadky na jednotlivé prístroje aj zmluvu s firmou na odpady,aj zmluvu s firmou ktorá nám upratuje.Bolo to aspon rýchlo vybavené.
Lubka25nz
21.11.08,08:21
Prosim vas, kde by som nasla nejaky vzor NAPOJOVEHO LISTKA?

Dakujem
mysimis
21.11.08,08:26
Lubka25nz
21.11.08,08:44
dakujem, tie som nasla aj ja, ale ja by som skor potrebovala nejaky vzor ako t ma byt spravne. vcera som sa dozvedela, ze by sme mali mat v bare vsetky pochutiny na jednom papieri pomenovane, gramaz a cenu v Sk a v € zaokruhlene na 3 desattinne miesta. tak idem na to, a hned idem prerobit aj napojovy listok. len napriklad nevie, ci pri viedenskej kave mam do NL pisat : Viedenska kava (kava 7 g. , slahacka) 35 Sk/1,16€ atd. a tiez napriklad grog. moze to byt takto? grog (0.04 l um, voda, cukor) 25 Sk/0,83€ dakujem
Lubka25nz
21.11.08,08:46
a napriklad caj mame v takej velkej krabici, kde je viac druhov cajov, a napr. cierny ma gramaz 2g. pepermint 1,5 g. mulitivitamin 2,5 g atd. to mam cele vypisat do napojoveho listka?
mysimis
21.11.08,10:40
Prikladám Ti vzor môjho nápojového lístka.
janulka2107
11.01.09,18:13
Mohli by ste nam poslat vzor prevadzkového poriadku na hostinec (krčmu)...?
prosim vas ak mate môzete mi pomôct s prevadzkovym poriadkom baru?? j.urbanikova@centrum.sk ak môzte zaslite mi ho prosim dakujem
Marína
11.01.09,21:56
Nájdeš tu http:Vzor prevádzkový poriadok zariadenia spoločného stravovania (http://www.ruvzpd.sk/download/index.php)
emily 2
03.02.09,11:09
prosím vás nemáte niekto prevádzkový poriadok pre predajňu farieb a stavebného materiálu , všade nachádzam len stravovanie , kozmetiku, kaderníctvo...
Niečo som skúsila napísať , ale nezdá sa mi to dobré .
Je to len 5 bodov : charakteristika vyk. činnosti, sortiment tovaru ,skladovanie tovaru, bezpečnosť pri práci a poskytnutie prvej pomoci - všetko je na 1 A4.

A ešte by ma zaujímalo, keď sa niečo zmení v prev. poriadku ( napr. rozšírime sortiment tovaru, začneme farby miešať ) - či sa dáva nová žiadosť a nový kolok .

vďaka
emily
m.urbanova
13.03.09,15:14
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť alebo poslať prevádzkový poriadok pre pneuservis?
m.urbanova
14.03.09,12:19
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť alebo poslať prevádzkový poriadok pre pneuservis?

vie mi niekto poradiť?
zuzicaa
19.04.09,06:15
Ahojte, prepacte.. nemohol by mi nikto poslat vzor na prevadzkový poriadok kaviarne?? nikde som to tak podrobne nenasla a ak by ste mi mohli poradit co vsetko by som potrebovala este na hygienu a v celku aby som to mohla otvorit.. dakujem elmi pekne..
lenkak
19.04.09,20:32
Marikal
20.04.09,08:58
Ak treba, tak vypracujem.
Bloodymary
16.05.09,11:18
Nemáte niekto skúsenosť s prevádzkovým poriadkom pre abmulantý predaj alkoholických a nealkoholických nápojov?Trápim sa s tým už nejakú tú dobu, ale netuším ako tam mám rozpísať časť o skladovaní...dík za pomoc
WWW.SIBI.SK
04.06.09,08:15
zdravim...otváram teraz taky pub a potrebujem vyhotovit nejaký prac.poriadok na prevádzke ...môže mi niekto pomôcť??
Majka55
19.06.09,15:46
ahooj som tu nova a potrebujem surne zohnat prevadzkovy poriadok pre restauraciu. Vie mi niekto pomoct?
Daphne02
19.10.09,08:38
ahojte..otváram teraz bar a vypracovavam prevádzkový poriadok, neviem si rady s vyrobnými postupmi haccp.... vie mi niekto pomôcť??....príp.poslat nejaky prevadzkovy na bar, kaviaren s rychlym obcerstvenim. Velmi pekne dakujem
Antje
22.10.09,08:31
Dobrý deň, práve spracovávam prevádzkový poriadok alebo správnejšie Zásady správnej výrobnej praxe, len mám problém s metrologickým programom - čo do neho dať a a aj s popisom výrobkov čo má obsahovať. Neviete mi pomôcť ? Ďakujem Anita
Jarka538
31.10.09,14:17
Ahoj Anita, vypracovávam prevádzkové poriadky a systémy HACCP, mám na túto prácu certifikát a niekoľkoročnú prax.
Číslo mob. tel. 0904 242 804
pekár1
06.11.09,10:42
Potrebujem aj ja HACCP na pekaren
gabriess
10.11.09,20:39
prev. poriadok na miesanie autolakov,farby-laky?ma s tým niekto skúsenosti?vdaka
Jarka538
11.11.09,22:15
Ahoj Janka !
Cena za vypracovanie prevádzkového poriadku je 80,-€ a za systém HACCP je 170,-€.
Ahoj, Jarka
panslav
19.04.10,15:42
Už si si našla tu http://www.porada.sk/789225-post37.html ;)
ten odkaz na tom prievidzkom urade uz nefunguje, nema niekto ten dokument stiahnuti a neuplodne ho niekde ? poslite spravu prosim
Monika C.
19.04.10,17:25
Pridávam ďaľšie : prevádzkový poriadok možno dakomu pomôžu :)
Marína
19.04.10,18:17
ten odkaz na tom prievidzkom urade uz nefunguje, nema niekto ten dokument stiahnuti a neuplodne ho niekde ? poslite spravu prosim
Odkaz funguje, len dokument sa tam už nenachádza. Prikladám ho.
ASO25
20.04.10,21:14
VSETKO TU NENI CHYBA PORIADOK PRE BAR ALEBO KAVIAREN!!!!!!!!
Kolenčík
21.04.10,06:18
No tak si to dopracuj - vzor máš
jojom
21.04.10,06:33
VSETKO TU NENI CHYBA PORIADOK PRE BAR ALEBO KAVIAREN!!!!!!!!

Musíš si vybrať a dorobiť na svoje podmienky, každý má trochu odlišnú prevádzku a musí si prev poriadok urobiť na ňu. Ťažko Ti niekto tu dá presne taký poriadok ako potrebuješ. Vzory sú aj na RÚVZ. Síce tu viacerý pýtajú poriadok pre "hospodu, kaviareň" ale je to jednoduchšie pre prevádzky spoločného stravovania. Treba len veci okolo varenia a pod. vypustiť.
Napr tu:http://www.vzbb.sk/sk/tlaciva/index.php je vzor prev poriadku RUVZ BB. Niekde som už písal že prev poriadok čo som urobil kamaratovi pre hospodu, na RUVZBB povedali že radšej nech urobí ten ich. Tak si stiahni ten, alebo tu priložím ešte podobný. To je zase z Tn RUVZ. Prípadne pozri pod aký úrad patríš a pohladaj na ich stránke podla mňa tam budú mať.
correctba
03.06.10,20:07
alebo si dať vypracovať odbornej firme
Marína
04.06.10,09:33
alebo si dať vypracovať odbornej firme napr. www.b4s.sk (http://www.b4s.sk)
Prepáč, ale táto reklama patrí do inej témy ako začiatok podnikania.
ivca255
21.01.11,15:56
ja by som potrebovala prevadzkovy poriadok v predajni budem predavat sypane caje.prosim
Kolenčík
22.01.11,16:43
Vzor máš hore, len si to uprav na podmienky a na čaje
anicka8030
02.02.11,20:00
Pekný večer. Nevie nám niekto poradiť. Potrebujeme si vypracovať prevádzkový poriadok pre stolárstvo. Manžel robí sám ako SZČO, nikoho nezamestnáva. Hľadali sme na nete, nejaký vzor, ale bohužiaľ sme nič nenašli. Poradíte ? Vopred ďakujeme !!!
Zita5
02.02.11,20:23
Pekný večer. Nevie nám niekto poradiť. Potrebujeme si vypracovať prevádzkový poriadok pre stolárstvo. Manžel robí sám ako SZČO, nikoho nezamestnáva. Hľadali sme na nete, nejaký vzor, ale bohužiaľ sme nič nenašli. Poradíte ? Vopred ďakujeme !!!

V tejto téme máte Prevádzkový poriadok v prílohách(považujte to za vzor) .Pozrite si tie dokumenty a postupujte podľa jednotlivých bodov a vypracujte si to na svoje podmienky.
Kto lepšie vie , aké prevádzkové podmienky má Váš manžel , ako on sám .
zoee_PK
28.03.11,08:26
Dobry den,

presla som si celu temu, aj vselico ine cez google a rada by som sa poradila so skusenejsimi :).
V prvom rade chapem spravne, ze prevadzkovy poriadok maju iba predajne podla 355/2006, v ktorych sa pracuje s chemickymi latkami?
Existuje a je potrebny okrem tohto aj nejaky iny (mozno vseobecny) prevadzkovy poriadok?
Znamy ma totiz viacero predajni domacich potrieb a ziaden prevadzkovy poriadok nema... my sme otvorili zahradkara, hned prisla aj kontrola z hygieny a chceli od nas prevadzkovy poriadok (predpokladam, ze kvoli postrekom a hnojivam)...
A cisto nahodou nema niekto vzor nejakeho poriadku pre predajnu zahradkar?

Vopred dakujem za akukolvek radu :).
Danielle369
28.03.11,16:44
Kolenčík
29.03.11,05:34
Dosť slabé a jednoduché, je to potrebné rozšíriť
Danielle369
29.03.11,07:26
Dosť slabé a jednoduché, je to potrebné rozšíriť

Toto bohate stačí na predajňu..k tomu sa priloží plánik predajne nakreslený rukou...toto je prevádzkový poriadok a nie HACCP
Marikal
01.04.11,07:15
Dosť slabé a jednoduché, je to potrebné rozšíriť
Vypracujem ti prevádzkový poriadok na mieru - profesionálne.
fepe
04.04.11,11:46
dobrý den ,prosim o pomoc, potreboval by som akutalnu tabulku na kontrolu teploty chladniciek podla noveho HCCP ,lebo co ja mam tak zevraj nieje aktualna,aj by som ju sem vlozil (tu staru ) ale neviem ako sa daju vkladat subori lebo nieje tu ikonka..prosim pomozte Ď
soplino
28.04.12,10:05
Nemá niekto skúsenosti s Prevádzkovým poriadkom pre predajňu chovateľských potrieb, v ktorej sa predávajú aj živé zvieratá??

Na RUVZ BB som obdržala aké také info a samozrejme číslo vyhlášky, no to ja nemám šancu tušiť (práca s biologickými faktormi, tabuľkovito rozdelené druhy nákaz prenosných od konkrétneho zvera na človeka a to vytriedené na vírusy, baktérie, iné mikroorganizmy....) ukazovala som veterinárovi, zostal bez slov, konzultovala s vet.správou, ani oni nevedia pomôcť, tak neviem, do akej miery to mám vypracovať, možno som v tej vyhláške natrafila aj na veci, ktoré sa mňa netýkajú.tak keď tam napíšem bludy a prídu to kontrolovať - už to budú vedieť?? ešte mám v zálohe osloviť iné chováky a odkukať to od nich, ale ak by to tu náhodou niekto vedel, ušetrím si námahu u konkurencie...
soplino
28.04.12,10:07
a viete aj na predajňu so živými zvieratami?
Lussi89
24.05.12,17:22
dobry den!
braaaazdim tu uz vyse tyzdna a v podstate nicomu nerozumiem :D plati tento prevadzkovy poriadok aj na stanok s kavou, salatmi ... ?? ano je v zozname aj stanok ale ma asi 2x2 metre takze nejake clenenie priestoru sa ma asi netyka.. mozem to jednoducho vynechat alebo..? Dakujem za rady uz som toho :eek:
Danielle369
25.05.12,17:21
Lussi ty budeš potrebovať aj HACCP, lebo budeš vyrábať potraviny( reagujem na tvoj minulý príspevok)... ...bola si už na hygiene?..ved sa tam zájdi naprv informovať a až potom hladaj čo potrebuješ
Lussi89
26.05.12,08:58
Ale ano zajdem len momentalne mi vypadla kolegyna, takze stale pracujem, tak skusam aspon nejake info zozbierat takto ;-)
ajka75
29.07.12,20:47
Dobry vecer, nevedel by mi prosim niekto poradit ako vypracovat prevadzkovy poriadok pre fotoatelier?

Uz skoro mesiac bruzdam po nete a nikde nic na tuto temu.
miriamka94
13.10.14,10:04
Ahojte.... nemali by ste prevádzkový poriadok pre obchod s textilom a hračkami
majuska meri
13.05.15,13:02
Ahojte,ja som si otvorila vecierku taku malu a chcela by som sa opytat,ci musim si zapisovat teplotu chladnicky a ako sa to zapisuje a ci by mi niekto helfol s reklamacnym poriadkom,dakujem velmi pekne.
Danielle369
18.05.15,09:05