PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : inštalacia zvuku do pc



svajciarka
01.12.07, 10:35
Dobry den
Prosím Vás vedel by mi niekto poradiť ako si nainštalujem zvuk do pc.(audio video)Počítač mi nevydáva žiadny zvuk.dakujem

chlap
01.12.07, 22:43
Ufff. To bude ťažké :o Tak skúsme začať :

počítač zvuk nevydáva, iba ho prehráva - zvuk vydávajú reproduktory. Máte nejaké k PC pripojené ? Ste si istá, že sú pripojené správne ?

Aký máte operačný systém ? V akom programe sa pokúšate prehrať nejaký ten zvuk ?

svajciarka
02.12.07, 13:18
Mam pripojené reproduktory k počítaču.Mam Windows xp ale asi mi bude chýbať ten program na prehranie zvuk.Ozaj sa v počítačoch moc nevyznám neviem čo je mi treba na prehravenie zvuku ešte nainštalovať.Vedeli by ste mi nejaký program odporučiť.dakujem.

chlap
02.12.07, 14:12
Mam pripojené reproduktory k počítaču.Mam Windows xp ale asi mi bude chýbať ten program na prehranie zvuk.Ozaj sa v počítačoch moc nevyznám neviem čo je mi treba na prehravenie zvuku ešte nainštalovať.Vedeli by ste mi nejaký program odporučiť.dakujem.

Na prehrávanie zvuku vo Win XP netreba nič - to najzákladnejšie je jeho súčasťou. Ak sa teda nechystáte prehrávať nejaké filmy v špeciálnom formáte. Otestovať si zvuk môžete kliknutím na túto vetu (http://www.playamo.sk/products/1498/ring)....... mala by sa otvoriť vo Windows Media Playeri. Ak zvuk nepôjde, jedná sa na 99% o jeden z troch triviálnych problémov:
1. zle zapojené reproduktory
2. reproduktory zapojené do PC ale vypnuté z elektriky
3. softwérové vypnutie zvuku vo Windows ...... skontrolujete kliknutím na menu "Štart" - "Ovládací panel" - "Zvuk a zvukové zariadenia"

Otvorí sa okno, na ktorom sa ovláda zvuk - v prvom rade skontrolujte, či nie je zaškrtnuté políčko "Stlmiť" - ak je, potom zrušte zaškrtnutie a problém je vyriešený.

Ak nie je, skontrolujte na záložke "Zvuk" nastavienie zariadenia, cez ktoré je zvuk prehrávaný (t.j. aký ovládač zvukovej karty je nainštalovaný) - potom budeme riešiť problém ďalej.

svajciarka
02.12.07, 14:47
Bohuzial nic som nepocula.Mam reproduktory na monitore aj reproduktrory zvlast ale zvuk ziadny.Len to sumi.Zvukova karta je asi wave.Hlas mam zapnuty.

chlap
02.12.07, 17:07
Bohuzial nic som nepocula.Mam reproduktory na monitore aj reproduktrory zvlast ale zvuk ziadny.Len to sumi.Zvukova karta je asi wave.Hlas mam zapnuty.

Ak to šumí, tak reproduktory sú asi OK, aj zvuk je spustený, len nie je asi ovládač zvukovej karty.

Skúste ešte raz: "Štart" - "Ovládací panel" - "Zvuk a zvukové zariadenia" - záložka "Hardvér" ......... opíšte sem, čo všetko máte v okne uvedené.

oravec
03.02.09, 18:35
Prosím i ja o radu čo robiť keď PC mi po volbe - ovládací panel- a potom ZVUK a zariadenie- trvale zadáva - Žiadne zvukové zariadenie- nedá sa nadstavovať hlasitosť a iné . Mám WINDOWS XP. Na programe Skype zvuk pracuje veľmi dobre. Ďakujem.

ivoovi
03.02.09, 21:43
Bohuzial nic som nepocula.Mam reproduktory na monitore aj reproduktrory zvlast ale zvuk ziadny.Len to sumi.Zvukova karta je asi wave.Hlas mam zapnuty.
Este raz skontrolujte ci je zvukovy kabel koncovka "zeleny Jack" spravne vsunuta do pocitaca..do zelenej dierky.
Na ploche v pravo dole najdite ikonu reproduktora, kliknite nan a ubezpecte sa ze je bezec uplne hore.

havko-mt
04.02.09, 00:20
Zdravym: skuste pozriet ci pri zvukovom ovladaci (pri zvukovej karte neni zlty trojuholnik postup ako to najst: ( tento pocitac/prave tlacidlo,Hardware,spravca zariadeni, a tam najst radice zvuku a videa) nesmie byt nikde tojuholnik, napiste co ste zistili potom budem pokracovat ak to bude v tom

Chobot
04.02.09, 10:20
Prosím i ja o radu čo robiť keď PC mi po volbe - ovládací panel- a potom ZVUK a zariadenie- trvale zadáva - Žiadne zvukové zariadenie- nedá sa nadstavovať hlasitosť a iné . Mám WINDOWS XP. Na programe Skype zvuk pracuje veľmi dobre. Ďakujem.

Je to divné, že na Skype ti zvuk ide, ale pritom nemáš asi aktívne žiadne zvukové zariadenie.

Ak máš zvukovú kartu integrovanú na základnej doske (čo na 99% máš), tak bude stačiť len doinštalovať ovládače zvuku. Tieto ovládače nájdeš na inštalačnom CD, ktoré si mal k základne doske. Ak ho už nemáš, dajú sa ovládače stiahnuť k doske zo stránky výrobcu - podľa typu dosky.

oravec
04.02.09, 10:37
Zvuk.
Išiel som podľa Vášho postupu . Na správcovi zariadení som nenašiel označenie - radiča zvuku a videa -,ale Sund video and game controlles a tu neboli žiadne žlté trojuholníky. Prešiel som celým spektrom- správca zariadení -a nebol žiaden program označený trojuholníkom.
Ďakujem za pomoc, lebo ja som slabší amatér a mám 75 rokov rád pracujem na PC. Mám INTERNET MAGIO a ten tiež ide pomalý. Ochranu PC mám od T- comu ESET.

havko-mt
04.02.09, 10:59
Zvuk.
Išiel som podľa Vášho postupu . Na správcovi zariadení som nenašiel označenie - radiča zvuku a videa -,ale Sund video and game controlles a tu neboli žiadne žlté trojuholníky. Prešiel som celým spektrom- správca zariadení -a nebol žiaden program označený trojuholníkom.
Ďakujem za pomoc, lebo ja som slabší amatér a mám 75 rokov rád pracujem na PC. Mám INTERNET MAGIO a ten tiež ide pomalý. Ochranu PC mám od T- comu ESET.


a stale vam zvuk nejde?

cabajka479
04.03.09, 11:47
Ak to šumí, tak reproduktory sú asi OK, aj zvuk je spustený, len nie je asi ovládač zvukovej karty.

Skúste ešte raz: "Štart" - "Ovládací panel" - "Zvuk a zvukové zariadenia" - záložka "Hardvér" ......... opíšte sem, čo všetko máte v okne uvedené.



NO JA V TOM ZVUK ZVUKOVE ZARIADENIA MAM TAKY PROBLEM , ZE NIC MEMOZEM ZASKRKNUT ANI NIC PROSTE S TYM SPRAVIT !!!
CO MAM SPRAVIT ??? NEJDE MI ABSOLUTNE ZVUK .... skusal niake instalacie , no nic . a repraky mam zapnute ...

energomont
29.09.10, 07:03
dakujem, ja som tiez maturovala co mam so zvukom, pretoze po ,,oprave,, nasim technikom mi zrazu nesiel zvuk.. a problem bol iba v ,,dierkach,, :D

Chobot
29.09.10, 09:32
NO JA V TOM ZVUK ZVUKOVE ZARIADENIA MAM TAKY PROBLEM , ZE NIC MEMOZEM ZASKRKNUT ANI NIC PROSTE S TYM SPRAVIT !!!
CO MAM SPRAVIT ??? NEJDE MI ABSOLUTNE ZVUK .... skusal niake instalacie , no nic . a repraky mam zapnute ...

Zavolaj si nejakého kamaráta, ktorý sa vyzná v PC a ten ti ten zvuk spojazdní. Ak si skúšal "nejaké" inštalácie a nevieš ani aké, tak sa toho radšej ani nechytaj, lebo to ešte viac pokazíš. Myslím, že písať, aby si nainštaloval ovládače, nemá zmysle, pretože z príspevku usudzujem, že nevieš, čo sú to ovládače.

freddysenior
30.03.11, 07:54
dobry mam problem zo zvukom nejde mi kamrat mi instaloval windows lenze nemam ktomu cd na intalaciu zvuku zevraj si to mam niekde stiahnut ovladac lenze neviem kde aky ..... neviete mi poradit ?

KoxXxo
30.03.11, 07:59
Akú máš základnú dosku a aký windows?

Vlado40
30.03.11, 08:00
Na stranke výrobcu základnej dosky ,ktorá je v PC.

freddysenior
30.03.11, 08:05
Akú máš základnú dosku a aký windows?
Windows xp a dosku neviem aku mam asi mam otvorit bednu ze ?

KoxXxo
30.03.11, 08:08
Nič neotváraj. Nainštaluj si PC Wizard (http://www.softmania.sk/Download/Pc-Wizard-Download.html), a ten Ti to prezradí.

freddysenior
30.03.11, 08:21
AsusA7V600x to je ono a to mam naistalovat ?

KoxXxo
30.03.11, 08:58
Na tejto (http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=A7V600-X&p=1&s=10&hashedid=L2XYS0rmtCjeOr4k) stránke si zvoľ oper. systém (teda XP), a ponúkne Ti vhodné ovládače (potrebuješ AUDIO).

freddysenior
30.03.11, 09:13
dakujem velmi ste mi pomohli :)

peter sveter
23.05.11, 15:44
AsusA7V600x to je ono a to mam naistalovat ?

Dobrý den, mám rovnaký problém. Moj OS je Win XP a karta MSI MS-6590. Odporúčite mi niečo?

KoxXxo
23.05.11, 18:48
Skús TOTO. (http://www.msi.com/service/download/driver-2417.html)

peter sveter
23.05.11, 21:03
Nainštaloval som to ale stále sa mi nejda nič so zvukom nastavovat a zvuk mi stále nejde.

Juraj Tlach
24.05.11, 07:35
Nainštaloval som to ale stále sa mi nejda nič so zvukom nastavovat a zvuk mi stále nejde.
Ten názov dosky je len názov, zrejme má podtriedy, aká je tvoja? Tu som našiel tri, vyber si svoju a nainštaluj ovládač:
http://eu.msi.com/service/search/?kw=ms-6590&type=product

peter sveter
24.05.11, 12:40
Jej názov je asi VIA KT600. Skúšam inštalovat tie čo ste mi odporučili ale nic.

Juraj Tlach
24.05.11, 19:14
Jeden z tých troch musí ísť. Inak by to bola chyba výrobku. Pred inštaláciou odinštaluj starý...

misoft
24.05.11, 22:07
Neviem, či som trafil:
http://www.czechcomputer.cz/czc/products.nsf/v/041B2B4992CB4610C1256DE50075A711/$file/24821v.jpg,
lebo ak áno, tak potom:

V základní verzi je na desce integrována pouze šestikanálová zvuková karta C-Media CMI9739A s S/PDIF výstupem, který je nutné vyvést S-Bracket kabelem z headeru na desce. Verze s "L" obsahuje 10/100Mb/s síťovou kartu Broadcom 4401.
a ovládač zvukovky by bol http://www.updrivers.com/drivers/Sound_Card/C-Media/CMI9739A-Windows_ME/19989.html
(prípadne vyhľadať v tomto zozname
http://www.updrivers.com/drivers/Sound_Card/C-Media/21/78.html)
alebo ovládač
http://www.chipdrivers.com/chipset/sound-card/c-media/cmi9739a/
alebo
http://www.toggle.com/lv/group/view/kl39823/Driver_C-Media_CMI_9739_Onboard_Audio.htm

m.s.m.s
01.11.11, 14:41
Prosím Vás velmi pekne nejde mi zvuk na počítači mám win. xp a dosku K8T Neo-V viete mi dat niekto neaký link kde to stiahnem velmi pekne dakujem

Vlado40
01.11.11, 14:50
Stiahni si a potom nainštaluj audio driver.
http://www.msi.com/product/mb/K8T-Neo-V.html#/?div=Driver&os=XP (http://www.msi.com/product/mb/K8T-Neo-V.html#/?div=Driver&os=XP 32) 32

KoxXxo
01.11.11, 14:51
http://download1.msi.com/files/downloads/dvr_exe/Realtek_AC97_MB.zip
(http://www.msi.com/service/download/driver-2418.html)

Adam01
15.11.11, 16:27
ja mam problem zo zvukom od kedy mi menili zdroj... par dni mi išiel dobre ale potom sa prehravacie zariadenie zmenilo na: Digital Output Device(HDMI) 2-High Definition Audio Device a dalšie prehravacie zariadenia su take iste 3-High Definition Audio Device, 4-High Definition Audio Device, 5-High Definition Audio Device.
Vyskušal som zapojit sluchadla do všetkych konektorov ale nepomohlo to.Niekedy sa mi stava ked hrajem nejaku hru ze mi na 2-3 sekundy naskoči zvuk a potom sa zase vypne.Chel by som vedieť či sa to da nejako prepnuť naspat alebo mi treba kupit novu zvukovu kartu?

Kajčaa
16.11.11, 09:21
Ja som tiež asi omylom niečo vymazala, repraky su v pohode, a aj keď sluchadla zapojím nejde nijaký zvuk.. Cd od tej zvukovej karty nemam, a keď si dam jej nazov do google, tak všade sa platí.. HELP ;-) :/

misoft
16.11.11, 14:39
keď si dam jej nazov do google, tak všade sa platí.. .... možno za kartu ako výrobok, ale ovládače sú väčšinou free (a často nie len na stránke výrobcu karty). Možnosť ešte je (pokiaľ máš NB) ísť na stránku výrobcu NB a tam hľadať.

Kajčaa
17.11.11, 18:24
mam počitač :/ .. a koľko stojí asi tak ta karta ? .. keď ja som nič nenašla, píše tam free, nainštalujem.. dam opraviť a teraz už mam platiť.. tak neviem ::(

misoft
17.11.11, 20:13
Kajčaa: skús nám sem predhodiť, čo to máš vlastne za stroj a operačný systém. O tom všetkom ti prezradia tieto aplikácie:
PC Wizard http://pc-wizard.en.softonic.com/ alebo Everest http://www.filehippo.com/download_everest_home/. Takto zistíme aj to, akú máš dosku, zvukovú kartu, operačný systém a podľa toho budeme múdrejší pri hľadaní konkrétneho a presného ovládača pre tvoju zvukovku. Možno ti len chýbajú ovládače a preto je počítač nemý, kartu nie je potrebné kupovať novú. A väčšina ovládačov je free (bezplatná), veď neustále sa menia parametre a preto musia vydávať rôzne opravy a updaty. Ak by potom "user" musel neustále opravovať, pridávať a ešte platiť - to by radšej kupoval každý polrok nový počítač.

A skús sem hodiť odkaz, kde si to hľadala a pýtali zaplatiť. Zaručene si niečo zle pochopila.

Lelaa
26.02.12, 13:34
Prosím Vás ako nainštalujem ovládač do PC ak mám základnú dosku Asus K8V-VM Ultra a mám Microsoft Xp ...vôbec sa tomu nerozumiem :( , dakujem za radu......

KoxXxo
26.02.12, 13:36
Tu máš ovládače. (http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=1&s=20&m=K8V-VM+Ultra&os=&hashedid=N6VbiY4LBNFupVaY)

cicva122
26.05.12, 23:11
Tak ja mám tiež problém a to ten že :
Ako otvorím ovladanie zvuku napíše mi tam že nahravanie
dám možnosti a nedá sa to prepnúť na zvuk
nechápem to skúšal som to riešiť firmou maicrosoft ale nejak to nevišlo
ak by niekto vedel čo to môže bit tak prosím ozviťe sa diky :cool::(:)

Dada Ďorďová
27.11.12, 18:30
ja som si to už nainštalovala a žiadnu zvukovú kartu mi tam neukazuje? ale do teraz mi to uplne v pohode išlo :(

asus99
20.12.12, 13:10
Čaute kupil som si ASUS K55V, windows 7, a mam zostavu reproduktorov 5.1 ked ich napojim na notebook tak neidu ale reproduktroy su funkčne ..ide zvuk stale iba s notebooku...prosim poradte mi čo s tym ...dik

misoft
20.12.12, 17:19
asus99 - neviem ťa pochopiť - veď v ASUSe nie je zvuková karta 5.1. Je tam len 2-kanálová (stereo) - takže ako môže strereo cez jack (stereo) púšťať 5.1?

Trochu logiky do toho vlož!

asus99
22.12.12, 12:26
misoft- dakujem ti za radu..a aku zvukovku by si mi odporičil kupiť????

misoft
22.12.12, 18:26
Do NB? :eek: Veď sa zobuď a pozri sa na veľkosť notebooku a zvukovej karty, napr.
http://www.proaudio.sk/img_prod/audiotrak-prodigy-7.1-zvukova-karta.jpg
Toto do NB nenarveš.
Potom ti zostáva len USB ZK 5.1
napr. http://www.radiotech.cz/product.php?id_product=204 a im podobné.
Musíš si uvedomiť, že v NB veľa miesta nie je, ZK sú buď integrované, alebo konštrukčne vyrobené vyslovene len pre NB.

mecky
22.12.12, 19:33
tak ony existuju aj kvalitnejsie externe zvukovky :)
http://www.alza.sk/creative-sound-blaster-x-fi-surround-5-1-pro-d194709.htm