Myro
10.04.05,19:50
Ahojte sa!

Doma sa mi stala dost zvlastna vec... Mam v obyvacke tak 2m vysoku difembachiu (to je ten velky jedovaty kvietok, s velkymi tmavozelenymi listami, co maju po sebe biele bodky a ked to porezete tak z toho tecie take nieco BIELE) no a tento moj zazrak mi zacina kvitnut!!! Robia sa na nom 3 velke biele kvety, zatial su puciky dlhe tak 20cm. akoze vsetko je v poriadku, len som zatial nepocul o nokom komu by kvitla Difembachia :D Stretol sa s tym uz niekto???
ondrejvla
10.04.05,17:55
Ahojte sa!

Doma sa mi stala dost zvlastna vec... Mam v obyvacke tak 2m vysoku difembachiu (to je ten velky jedovaty kvietok, s velkymi tmavozelenymi listami, co maju po sebe biele bodky a ked to porezete tak z toho tecie take nieco BIELE) no a tento moj zazrak mi zacina kvitnut!!! Robia sa na nom 3 velke biele kvety, zatial su puciky dlhe tak 20cm. akoze vsetko je v poriadku, len som zatial nepocul o nokom komu by kvitla Difembachia :D Stretol sa s tym uz niekto???Áno, aj mne kvitla Difenbachia, má to kvet podobná kale, len je zelený s hnedou tyčinkou vo vnútri. Ja som sa toho kvetu zbavila, ešte keď som mala malé deti, bála som sa, aby sa niečo nestalo. Dnes sú už moje deti dávno dospelé, už mám vnukov v tom veku, ale priznám sa, ten kvet by som už nechcela. Najmä potom, keď som čítala, čo dokázali SS dôstojníci a tzv.lekári s ňou robiť v Oswienczyme.
Myro
10.04.05,17:59
UH!takze to nieje tusim az take zriedkave... ja len ze somto este v zoivote nevidel... tesim sa na tie kveta...ozaj... ak to nieje tajomstvo... CO ROBILI TI SSaci v tom osviencime s difembachiou???
Paula
10.04.05,18:02
Mala som 30 rokov nádherné a nikdy mi nekvitli. Mala som ich 30 rokov, rozdávala som "mláďatá".... a tiež už ich nechcem, pretože som sa napokon dozvedela, že sú jedovaté nielen na dotyk, ale nemajú čo robiť v žiadnej obytnej miestnosti (a ja som s nimi aj spala!!)
Myro
10.04.05,18:06
LUDIA !!! SAK MA TOLKO NESTRASTE TEKTO PREDVECEROM !!! ani spat nebudem moct... tusim pockam pokym odkvitne a potomto zlikvidujem... :) inak pocul som aj ja ze male deti niekedy ked sa toho dotkli a posuchali si po nej prsta a potomich dali do ust tak mali dost problemy :(
anto
10.04.05,18:47
Difenbachia je jedovatá rastlina, obsahuje látky, ktoré spôsobujú alergické reakcie na pokožke a pri náhodnom požití môžu viesť k otrave. Ďať zo spálne preč!!! tiež z dosahu detí.
Daniela
14.04.05,12:01
No, sestrina dcéra bola batoľa, keď spapkala, či spásla celý obrovský list difenbachie. Dnes je sama mamou a nemá a ani nemala žiadne problémy. Tak zasa by som tú rastlinku tak rýchlo nelikvidovala. Myslím,že nie každá je takto jedovatá, veď je ich 300 druhov. Je to krásna dekoratívna rastlina a kvitla mi tiež. Ako kukurica mala kvet.
maja
15.04.05,12:18
Súhlasím s Danielou. Je to krásny kvet. Mne tiež kvitla, ale kvety som odrezala, lebo veľmi prenikavo voňali.
Monica
15.04.05,18:21
Súhlasím s anto. Difenbachia jednoznačne nepatrí do domácnosti s deťmi!
luba3
23.04.05,12:41
V r.1989 som si z práce zobrala odrezok difenbachie a zasadila.V r. 1991 sa mi narodili 2 deti a tak som difenbachiu zaniesla k rodičom na dedinu.Dnes sme boli na dedine sadiť zemiaky mama mi ukázala,že difenbachia vyhnala 3 dlhé zelené stvoly a na konci sú zelené púčiky.Bude kvitnúť prvýkrát-po 14 rokoch.